Connect with us

Sport

Simona Halep Primește Vestea Uriașă: TAS Reduce Pedeapsa la 9 Luni

Dani Muresan

Published

on

Simona Halep, în vârstă de 32 de ani, a primit o veste majoră după audierile de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) care au avut loc în perioada 7-9 februarie. TAS a decis în unanimitate, cu scorul de 3-0, să reducă pedeapsa Simonei Halep de la 4 ani la 9 luni. Această decizie este definitivă, deschizând calea pentru revenirea rapidă a jucătoarei în circuit.

Suspendată inițial pe 4 ani în septembrie 2023, Halep nu a mai participat la competiții de tenis din octombrie 2022. Cu reducerea pedepsei la 9 luni, ea poate reveni în circuit și este eligibilă pentru a participa la evenimente începând cu luna martie. Primul turneu la care Simona Halep poate reveni este Miami Open, programat între 19 și 31 martie.

Simona Halep a reacționat la decizia TAS, exprimându-și convingerea în justiție și mulțumind avocaților, sponsorilor, fanilor și concurenților pentru susținere. Ea a declarat pentru Euronews: „De-a lungul acestui proces lung și dificil, mi-am menținut convingerea că adevărul va ieși în cele din urmă la iveală și că se va ajunge la o decizie corectă, deoarece sunt și am fost întotdeauna o sportivă curată. Credința mea în acest proces a fost pusă la încercare de acuzațiile scandaloase care mi-au fost aduse și de resursele aparent nelimitate care au fost aliniate împotriva mea.”

Decizia TAS a venit după o audiere intensă care a implicat expertiza mai multor specialiști și a avut loc la Lausanne, Elveția. Tribunalul a redus perioada de ineligibilitate a Simonei Halep la 9 luni, începând cu 7 octombrie 2022, expirând la 6 iulie 2023.

TAS a anulat toate rezultatele obținute de Halep în perioada 29 august 2022 – 7 octombrie 2022, inclusiv retragerea oricăror medalii, titluri, puncte de clasament și premii în bani. Cu toate acestea, TAS a respins acuzația privind pașaportul biologic al sportivei, subliniind că nu a fost suficient de convins că s-a comis o încălcare a regulilor antidoping în această privință.

Această decizie a fost întâmpinată cu surprindere în lumea tenisului. Florin Segărceanu a declarat pentru GSP.ro: „Este incredibil, șocant! Sigur, este senzațional, mi se pare că s-a făcut dreptate! Dar să nu ne bucurăm prea repede. Oricum, este o știre foarte, foarte bună pentru noi, pentru tenis, pentru Simona.” Victor Hănescu pentru Antena Sport a adăugat: „E o veste pe care clar o aștepta și, dacă va reveni, clar va arăta că este dispusă să joace și să arate că a fost nevinovată în toată povestea asta.

Facebook Comments Box

Sport

CFR Cluj își îndreaptă atenția către Cupa României după ce lupta pentru titlu se complică

Dani Muresan

Published

on

Sursa: Facebook/cfr1907

Echipa CFR Cluj și-a îndreptat atenția către obținerea celui de-al doilea trofeu intern, pe fondul unui parcurs dificil în lupta pentru titlu. După ce au înregistrat un eșec și o remiză în primele două etape ale play-off-ului, distanțându-se la 10 puncte de poziția de lider, jucătorii clubului clujean au recunoscut că prioritățile se îndreaptă către Cupa României. Cristi Manea a subliniat importanța acestei competiții în contextul sezonului actual, înaintea confruntării din sferturile de finală împotriva echipei Corvinul Hunedoara.

Este o competiție foarte importantă pentru noi în acest sezon. Ne pregătim serios pentru acest meci și vom aborda partida cu toată seriozitatea. Aceasta este frumusețea Cupei României – faptul că avem oportunitatea de a juca împotriva echipelor din ligile inferioare.

Am visat întotdeauna să câștigăm Cupa, însă nu am avut șansa să ne concentrăm pe ea anterior din cauza participării noastre în cupele europene. Dar anul acesta, câștigătoarea merge în Europa League, ceea ce face ca acest trofeu să fie și mai important pentru noi. În campionat mai avem 8 etape, iar totul este deschis. Vom vedea ce se întâmplă“, a declarat fundașul echipei CFR Cluj.

Partida din Cupa României între CFR Cluj și Corvinul Hunedoara este programată pentru marți, cu începere de la ora 19:30.

Facebook Comments Box
Continue Reading

National

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami – Foto

Stefan Petre

Published

on

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami, unde se pregătește să își continue parcursul în turneul de tenis. Această călătorie marchează începutul unei noi etape în cariera sportivei noastre, iar fanii își așteaptă cu nerăbdare performanțele sale pe terenul de tenis.

Având în vedere că Miami este unul dintre cele mai importante turnee din calendarul tenisului mondial, este de așteptat ca Simona să fie pregătită să își pună în valoare abilitățile și să concureze la cel mai înalt nivel împotriva celor mai buni jucători din lume. Privind relaxată și concentrată în același timp, Simona pare hotărâtă să ofere o prestație memorabilă în competiția ce urmează.

Cu fiecare pas pe care-l face în această călătorie, Simona Halep demonstrează dedicarea și determinarea ei de a atinge cele mai înalte standarde în tenisul mondial. Fanii din întreaga lume o vor urmări cu sufletul la gură în fiecare meci și îi vor oferi sprijinul lor necondiționat în această nouă aventură sportivă.

Simona Halep campioana noastra

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

VIDEO: Maier Orosz Judith, Regina Înotului Românesc: 4 Medalii de Aur la Campionatele Mondiale de Natație Masters

Stefania Heinz

Published

on

Cu o voință de fier și un talent incontestabil, Maier Orosz Judith, o înotătoare din Cluj-Napoca, a demonstrat că vârsta nu este un impediment atunci când vine vorba de a atinge performanțe remarcabile în apă. La venerabila vârstă de 81 de ani, această sportivă a reușit să cucerească inimile și să încânte publicul la Campionatele Mondiale de Natație Masters, desfășurate în Doha, Qatar.

Evenimentul a adunat la start peste 2.500 de înotători din întreaga lume, competând în diverse categorii de vârstă. Cu toate că majoritatea concurenților erau mult mai tineri decât ea, Maier Orosz Judith a izbucnit în lumina reflectoarelor, demonstrându-și în mod convingător talentul și abilitățile în apa bazinului.

Clujeanca a fost o prezență dominatoare în competiție, cucerind nu mai puțin de patru medalii de aur în diferite probe. Performanța sa remarcabilă a adus o nouă dimensiune în cadrul competiției și a demonstrat că vârsta nu este un obstacol pentru realizările sportive de excepție.

Această poveste impresionantă nu este doar despre câștigarea de medalii, ci și despre dedicarea, perseverența și pasiunea pentru sport, care au ghidat-o pe Maier Orosz Judith de-a lungul întregii sale cariere. Prin succesul său, ea a inspirat și a motivat generații întregi de înotători, arătând că, cu determinare și efort, se pot obține rezultate remarcabile, indiferent de vârstă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite