Connect with us

Sport

Siguranța pasagerilor e pe primul loc. Justiția a dat câștig de cauză Aeroportului Cluj în disputa cu GoTo Parking.

Stefan Petre

Published

on

Instanța nu îi lasă pe cei de la GoTo Parking să facă parcări prea aproape de terminale / Foto: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

Actualitate

Justiția a respins, din nou, solicitarea GoTo Parking de a obliga Aeorportul să îi permită folosirea locurilor de parcare aflate la mai puțin de 30 de metri de terminale.

Instanța nu îi lasă pe cei de la GoTo Parking să facă parcări prea aproape de terminale / Foto: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

  Conducerea Aeroportului Cluj a reclamat, recent, că GoTo Parking permite parcarea mașinilor foarte aproape de terminal, contrar prevederilor legale, și a cerut instanței printr-o ordonanță președințială să nu permită firmei să utilizeze locurile de parcare aflate la mai puțin de 30 de metri de terminale, din motive de siguranță. Instanța a decis să oblige firma GOTO Parking să înceteze exploatarea locurilor respective de parcare până la soluționarea acțiunii de fond ce face cazul unui dosar aflat pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca.GOTO Parking ne-a transmis atunci că se vor conforma deciziei provizorii, dar că o vor ataca în instanță. Așa au și făcut, însă instanța a decis luni, 25 septembrie, să respingă cererea de suspendare a deciziei de desființarea a „parcărilor problemă”. Directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo, a declarat pentru monitorulcj.ro că această decizie este „o dovadă că primează securitatea aviației civile”.„GOTO Parking a solicitat suspendarea efectelor deciziei. Noi am solicitat o ordonanță președințială. S-a aprobat. Judecătorul a constatat că este pusă în pericol securitatea aviației civile. A constatat că aeroportul are obligația de a impune măsuri, iar GOTO prin contractul pe care îl are încheiat cu Consiliul Județean are obligația să respecte măsurile de securitate stabilite de aeroport. Au cerut suspendarea sentinței, au pierdut bineînțeles – încă o dovadă că primează securitatea aviației civile. Noi suntem foarte interesați ca zborurile să se desfășoare în siguranță, suntem interesați de siguranța și de securitatea pasagerilor și, de asemenea, a angajaților aeroportului și altor firme care lucrează în perimetru”, a declarat David Ciceo pentru monitorulcj.ro.
Cum a pus GOTO în pericol siguranța angajaților și pasagerilorDe asemenea, David Ciceo a spus că angajații au fost îngrijorați după ce GOTO Parking a amenajat parcări prea aproape de terminale: „Aeroporturile sunt vizate în toată lumea de posibile acte de terorism. Din acest motiv, există măsuri suplimentare și în ceea ce privește controlul de securitate al pasagerilor. La fel, sunt obligatorii măsuri legate de mașinile parcate în apropierea terminalelor și faptul că GOTO nu a respectat și a pus în pericol securitatea aviației civile a stârnit o îngrijorare foarte mare între angajații aeroportului și a celorlalte firme care lucrează în perimetru, pentru că acești angajați erau supuși unui risc suplimentar – să moară sau să fie accidentați în cazul unei explozii, dacă mașina nu respectă distanța potrivită. Aeroportul a adus la cunoștință angajaților, în perioada când nu s-a respectat distanța, și la cunoștința celorlalte instituții și societăți, că există un risc suplimentar, având în vedere că GOTO nu dorește să-și respecte contractul încheiat și nu dorește să respecte legislația în vigoare și reglementările stabilite de aeroport. Acum nu se mai exploatează, dar prin procesul de ieri au cerut să se suspende efectele sentinței. Bineînțeles că au pierdut. Deci insistă să nu respecte și să pună în pericol siguranța și securitatea angajaților și a pasagerilor. Era de așteptat să avem câștig de cauză”, ne-a transmis directorul aeroportului.  David Ciceo a mai precizat că siguranța pasagerilor și angajaților este mai presus decât „niște ambiții nejustificate” și că reprezentanții aeroportului preferă să acționeze preventiv, nu să aștepte să aibă loc o tragedie:„Considerăm că este mult mai bine să acționăm preventiv. De ce să așteptăm la aeroportul Cluj o tragedie cum a fost la Colectiv sau la Crevedia pentru că GOTO se încăpățânează să nu respecte contractul pe care îl are încheiat cu CJ și reglementările naționale și internaționale? Considerăm că securitatea și siguranța pasagerilor și angajaților este mai presus decât niște ambiții nejustificate. Niciodată nu au fost parcări auto unde au extins ei. Este prima dată în istoria aeroportului și în istoria aviației civile europene când o firmă cum e GOTO nu respectă și pune în pericol siguranța”, a mai spus Ciceo. Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box

Sport

CFR Cluj își îndreaptă atenția către Cupa României după ce lupta pentru titlu se complică

Dani Muresan

Published

on

Sursa: Facebook/cfr1907

Echipa CFR Cluj și-a îndreptat atenția către obținerea celui de-al doilea trofeu intern, pe fondul unui parcurs dificil în lupta pentru titlu. După ce au înregistrat un eșec și o remiză în primele două etape ale play-off-ului, distanțându-se la 10 puncte de poziția de lider, jucătorii clubului clujean au recunoscut că prioritățile se îndreaptă către Cupa României. Cristi Manea a subliniat importanța acestei competiții în contextul sezonului actual, înaintea confruntării din sferturile de finală împotriva echipei Corvinul Hunedoara.

Este o competiție foarte importantă pentru noi în acest sezon. Ne pregătim serios pentru acest meci și vom aborda partida cu toată seriozitatea. Aceasta este frumusețea Cupei României – faptul că avem oportunitatea de a juca împotriva echipelor din ligile inferioare.

Am visat întotdeauna să câștigăm Cupa, însă nu am avut șansa să ne concentrăm pe ea anterior din cauza participării noastre în cupele europene. Dar anul acesta, câștigătoarea merge în Europa League, ceea ce face ca acest trofeu să fie și mai important pentru noi. În campionat mai avem 8 etape, iar totul este deschis. Vom vedea ce se întâmplă“, a declarat fundașul echipei CFR Cluj.

Partida din Cupa României între CFR Cluj și Corvinul Hunedoara este programată pentru marți, cu începere de la ora 19:30.

Facebook Comments Box
Continue Reading

National

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami – Foto

Stefan Petre

Published

on

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami, unde se pregătește să își continue parcursul în turneul de tenis. Această călătorie marchează începutul unei noi etape în cariera sportivei noastre, iar fanii își așteaptă cu nerăbdare performanțele sale pe terenul de tenis.

Având în vedere că Miami este unul dintre cele mai importante turnee din calendarul tenisului mondial, este de așteptat ca Simona să fie pregătită să își pună în valoare abilitățile și să concureze la cel mai înalt nivel împotriva celor mai buni jucători din lume. Privind relaxată și concentrată în același timp, Simona pare hotărâtă să ofere o prestație memorabilă în competiția ce urmează.

Cu fiecare pas pe care-l face în această călătorie, Simona Halep demonstrează dedicarea și determinarea ei de a atinge cele mai înalte standarde în tenisul mondial. Fanii din întreaga lume o vor urmări cu sufletul la gură în fiecare meci și îi vor oferi sprijinul lor necondiționat în această nouă aventură sportivă.

Simona Halep campioana noastra

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

VIDEO: Maier Orosz Judith, Regina Înotului Românesc: 4 Medalii de Aur la Campionatele Mondiale de Natație Masters

Stefania Heinz

Published

on

Cu o voință de fier și un talent incontestabil, Maier Orosz Judith, o înotătoare din Cluj-Napoca, a demonstrat că vârsta nu este un impediment atunci când vine vorba de a atinge performanțe remarcabile în apă. La venerabila vârstă de 81 de ani, această sportivă a reușit să cucerească inimile și să încânte publicul la Campionatele Mondiale de Natație Masters, desfășurate în Doha, Qatar.

Evenimentul a adunat la start peste 2.500 de înotători din întreaga lume, competând în diverse categorii de vârstă. Cu toate că majoritatea concurenților erau mult mai tineri decât ea, Maier Orosz Judith a izbucnit în lumina reflectoarelor, demonstrându-și în mod convingător talentul și abilitățile în apa bazinului.

Clujeanca a fost o prezență dominatoare în competiție, cucerind nu mai puțin de patru medalii de aur în diferite probe. Performanța sa remarcabilă a adus o nouă dimensiune în cadrul competiției și a demonstrat că vârsta nu este un obstacol pentru realizările sportive de excepție.

Această poveste impresionantă nu este doar despre câștigarea de medalii, ci și despre dedicarea, perseverența și pasiunea pentru sport, care au ghidat-o pe Maier Orosz Judith de-a lungul întregii sale cariere. Prin succesul său, ea a inspirat și a motivat generații întregi de înotători, arătând că, cu determinare și efort, se pot obține rezultate remarcabile, indiferent de vârstă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite