Connect with us

Sport

Un Crăciun mai fericit pentru locuitorii din Apuseni! Sute de familii, vizitate de voluntarii CERT Transilvania: „Avem bătrâni cărora doar noi le-am trecut pragul”

Stefan Petre

Published

on

Sute de familii din Apuseni au fost vizitate de voluntarii CERT Transilvania/ Foto: CERT Transilvania - Facebook

Social

Sute de familii din Apuseni au fost vizitate de voluntarii CERT Transilvania. Aceștia se transformă de mai bine de 15 ani în Moș Crăciun pentru familiile la care nu ajunge nimeni.

Sute de familii din Apuseni au fost vizitate de voluntarii CERT Transilvania/ Foto: CERT Transilvania – Facebook

  


Voluntarii de la CERT Transilvania s-au transformat în Moș Crăciun pentru al 15-lea an consecutiv cu ocazia Campaniei Umanitare de Crăciun. 


Într-un gest plin de generozitate și spirit comunitar, voluntarii CERT Transilvania au străbătut satele pitorești din Apuseni pentru a aduce lumină și bucurie în sute de gospodării în prag de sărbători. În cadrul unei campanii caritabile desfășurate în preajma sărbătorilor, aceștia au făcut eforturi remarcabile pentru a asigura că niciun locuitor nu se simte singur sau uitat în această perioadă specială.Echipa CERT Transilvania a format un nucleu de voluntari pregătiți să ofere sprijin și să împartă bucuria sărbătorilor cu cei aflați în dificultate. Weekend-ul trecut,aceștia au început o misiune impresionantă, vizitând satele din regiunea Apuseni și ajutând sute de familii.



180 de familii au primit vizita lui „Moș Crăciun”Pentru a vedea cum a decurs campania umanitară, monitorulcj.ro a vorbit cu Dan Jecan, președintele Asociației. Potrivit lui Dan Jecan, în acest an au fost vizitate și 30 de familii din zona Alba. În total au fost vizitate 180 de familii și 150 de copii.



„Până acum aveam 150 de cazuri și din acest an am descoperit în zona județului Alba 30 de cazuri. Cele 30 de familii din Alba au fost surprinse și impresionate”, a declarat Dan Jecan.Chiar dacă în timpul drumului până la familiile din Apuseni voluntarii au întâmpinat probleme din cauza drumurilor înzăpezite, aceștia au ajuns cu succes la destinație.



Voluntarii CERT Transilvania au pornit cu mașinile de teren pentru a ajunge la familiile din Apuseni/ Foto: CERT Transilvania – Facebook„Am adunat 5 tone de alimente. Au venit pe ultima sută de metri mai multe donații. Având persoane fizice și filme care ne susțin unii au contribuit cu bunurile și alții cu bani și noi am făcut cumpărăturile.
Cu o săptămână înainte noi mergem să adunăm și să facem cumpărăturile. După le centralizăm, iar cu o zi înainte să plecăm împachetăm cutiile”, a adăugat Dan Jecan.Potrivit președintelui asociației, aproximativ 150 de voluntari și vreo 40-50 de mașini.„Pentru familii vorbim de alimente de bază, de strictă necesitate (ulei, făină, zahăr, conserve, pateuri, saci de cartofi, ceapă), iar pentru copii am venit cu dulciuri, jucării, obiecte de igienă. În pachete le punem diverse alimente și obiecte în așa fel încât ca ei să poată trăi decent măcar o perioadă de timp”, a transmis președintele asociației.„Avem bătrâni cărora doar noi le-am trecut pragul”Printre familiile ajutate se află  și mulți bătrâni cărora doar voluntarii de la CERT Transilvania le-au trecut pragul.180 de familii din Apuseni, vizitate de voluntarii CERT Transilvania/ Foto: CERT Transilvania – Facebook„Impresionante sunt familiile cu copii. Ce este frumos la oamenii de la munte este faptul că nu se plâng și nu cer niciodată. Pe cei mai vârstnici îi chinuie singurătatea pentru că suntem printre puținii cărora le trecem pragul.
Impresionant în schimb sunt familiile cu copii când te uiți la cât de multă bază pun în școală și a-și crește și educa copiii într-un spirit cât mai demn și corect și încearcă să nu se plângă niciodată de față cu copiii de problemele lor materiale.
Când îi întrebi cum sunt îți răspund «Foarte bine, sănătos», în rest că nu are anumite lucruri se descurcă.
Acești părinți încearcă să compenseze lipsurile materiale prin dragostea pe care le-o oferă copiilor și școala mai ales”, a adăugat Dan Jecan.Pentru copiii de la munte voluntarii de la CERT Transilvania au mai multe campanii în timpul anului, de la ghiozdane cu rechizite pentru anul școlar, la biciclete și prin aceste cadouri încearcă să le insufle dragostea pentru școală și educație.„Încercăm să le insuflăm copiilor că școala este singurul mod care îi va scoate din situația care sunt acum. Părinții au înțeles foarte clar și copii”, a declarat Dan Jecan.CERT Transilvania continuă campania de „Shoebox”CERT Transilvania mai are în desfășurare campania „Shoebox” prin care copiii din școlile din Cluj vor primi cadouri de Crăciun.„Mai avem acum acțiunea de Shoebox care înseamnă 1.300 de pachete pentru școlile din Cluj. Săptămâna viitoare dorim să le și trimitem. Campania este pentru toți copiii de la școli, grădinițe. Aici nu ne interesează starea materială, Moșul vine la toată lumea.
Din primăvară începem cu campania umanitară de Paște și vor mai venii acțiuni pentru copii. Vom oferi burse pentru copiii de la munte care doresc să-și continue studiile liceale în oraș. În iunie vom avea acțiunea cu ghiozdanele și după cea pentru copiii instituționalizați (…) Pentru noi acțiunile acestea sunt obiective ca și asociație. Face parte deja din viața noastră și avem satisfacție și bucurie că am reușit să facem încă o acțiune și că totul s-a desfășurat cum trebuie. Bineînțeles avem speranța că la anul vom găsi lucruri și mai pozitive unde vom merge”, a transmis președintele asociației CERT Transilvania.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:



Source link

Facebook Comments Box

Cultura

Legenda halterelor din Cluj: Povestea campionului care a scris istorie

Cosmin Ardelean

Published

on

Ștefan Tașnadi – Clujeanul care a ridicat România pe podiumul olimpic

Ștefan Tașnadi (Tasnádi István), unul dintre cei mai mari halterofili ai României și un adevărat simbol al Clujului, rămâne o legendă a sportului. Cu o carieră impresionantă și peste 50 de recorduri naționale doborâte, Tașnadi și-a pus amprenta asupra halterelor românești, devenind primul sportiv din țară care a cucerit medalii la categoriile mari de greutate.

Născut pe 21 martie 1953, lângă Cluj, la Sic, Tașnadi și-a început cariera în 1970 la Școala Sportivă Viitorul Cluj, iar ulterior a fost legitimat la AS Clujana. A devenit rapid unul dintre cei mai valoroși sportivi români, fiind selecționat în lotul olimpic de haltere al României între 1976 și 1984.

Argint olimpic la Los Angeles
Momentul de glorie al carierei sale a fost la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, în 1984, unde a cucerit medalia de argint la categoria 110 kg. Pe lângă această performanță remarcabilă, a obținut și o medalie de bronz la Campionatele Europene și Mondiale de la Moscova în 1983.

De la campion la mentor
După retragerea din activitatea competițională, Tașnadi și-a dedicat viața antrenoratului, formând generații de sportivi la CS Universitatea Cluj. De asemenea, a activat ca arbitru internațional, contribuind la dezvoltarea acestui sport. Pentru meritele sale excepționale, i-au fost acordate titlurile de Maestru Emerit al Sportului și Clujean de Onoare.

Marele campion s-a stins din viață pe 28 februarie 2018, însă moștenirea sa continuă să inspire tinerii halterofili și să rămână un reper al excelenței în sport.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cultura

Piste de biciclete luminate noaptea în Polonia. Oare când la Cluj?

Cosmin Ardelean

Published

on

Polonia luminează viitorul bicicliștilor – când vine și rândul Clujului?

Imaginează-ți o pistă de biciclete care începe să strălucească odată cu lăsarea serii, fără electricitate, fără becuri și fără costuri de întreținere! Nu, nu e un scenariu dintr-un film SF, ci o realitate impresionantă din Polonia.

În orașul Lidzbark Warmiński, bicicliștii se pot bucura de o pistă inovatoare realizată dintr-un material fosforescent special, care absoarbe lumina solară pe timpul zilei și o eliberează treptat pe timpul nopții. Rezultatul? Un traseu spectaculos, de un albastru intens, care oferă nu doar o priveliște uimitoare, ci și mai multă siguranță în trafic.

Această soluție sustenabilă elimină necesitatea iluminatului stradal clasic, fiind prietenoasă cu mediul și economică pe termen lung. Inspirată de proiecte similare din Olanda, pista a atras rapid atenția urbanistilor și a comunităților de bicicliști din întreaga Europă.

Dar ce se întâmplă la Cluj? Orașul nostru se mândrește cu o comunitate activă de bicicliști, însă infrastructura încă lasă de dorit. O astfel de inovație ar putea revoluționa transportul alternativ și ar transforma Clujul într-un oraș și mai prietenos cu bicicliștii.

Dacă Polonia a reușit, de ce nu și noi? Poate că e timpul ca administrația locală să ia în considerare acest model și să aducă un plus de siguranță și inovație pe pistele de biciclete din Cluj!

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

Doliu la CFR Cluj: Ce i s-a întâmplat lui Dan Petrescu?

Cosmin Ardelean

Published

on

Doliu în familia CFR Cluj: Mama lui Dan Petrescu s-a stins din viață

Familia CFR Cluj este în doliu după pierderea unui membru important. Mama antrenorului Dan Petrescu a încetat din viață, lăsând un gol imens în inimile celor care au cunoscut-o și iubit-o.

„Familia CFR a pierdut astăzi un membru important. Un membru care nu a încetat niciodată să ne fie alături, chiar și de la distanță, iubind din suflet culorile alb și vișiniu. Gândurile noastre se îndreaptă, în aceste momente, către antrenorul nostru, Dan Petrescu, care trece prin clipe grele după pierderea mamei sale”, a transmis clubul CFR Cluj printr-un comunicat oficial.

Întreaga comunitate CFR Cluj, jucători, antrenori și suporteri, își exprimă condoleanțele și susținerea față de Dan Petrescu în aceste momente dificile. „Întreaga noastră familie îi este alături și îi dorește multă putere! Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să o odihnească în pace”, se arată în comunicat.

Mama lui Dan Petrescu a fost o susținătoare ferventă a echipei, chiar și dincolo de distanță, iar devotamentul ei față de club va fi mereu amintit.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite