Tehnologie

Facebook și Instagram nu funcționează: Utilizatorii întâmpină o problemă cu mesajul „sesiune expirată” care blochează accesul.

Facebook și Instagram sunt indisponibile după-amiază, iar mii de utilizatori nu își pot accesa conturile.

Dacă încerci și nu reușești să accesezi conturile tale de Facebook și Instagram după-amiaza aceasta, nu ești singur.

Se pare că aplicațiile de social media sunt indisponibile pentru cei mai mulți utilizatori – și Facebook Messenger și Threads sunt raportate ca nefuncționale. Problemele par să fi început în jurul orei 15:20, iar indisponibilitatea este încă în desfășurare, fără nicio informație cu privire la momentul când va fi remediată.

Utilizatorii au fost întâmpinați cu un mesaj de “sesiune expirată” sau “eroare neașteptată”. Această problemă pare să afecteze utilizatorii site-urilor la nivel global.

Downdetector, care monitorizează întreruperile în întreaga lume, arată peste 160.000 de rapoarte privind nefuncționarea Facebook-ului. Instagram are peste 40.000 de rapoarte, făcând ca aceasta să fie una dintre cele mai mari probleme pentru Meta (care deține ambele platforme) din ultimii ani.

Nu este clar ce provoacă problemele, dar mulți utilizatori de Facebook și Instagram s-au grăbit să se îndrepte către rivalul de pe site-ul social X (fostul Twitter). Problema a devenit curând un subiect de tendință pe Twitter, cu sute de utilizatori postând frustrarea lor sau întrebându-se ce s-a întâmplat.

Unul dintre primii utilizatori care au postat a spus: “Facebook este indisponibil. Nu pot accesa contul meu,” în timp ce un altul a adăugat: “Facebook Indisponibil/ Instagram Indisponibil totul în Meta este indisponibil.”

Utilizatorii au raportat că se simt îngrijorați că au fost deconectați și întâmpinați cu un mesaj care le spunea că parola lor era incorectă, ca și cum ar fi fost hackuiți – totuși, nu există dovezi în acest sens în acest moment.

Facebook Messenger rulează ca o aplicație separată pe majoritatea dispozitivelor mobile. Utilizatorii raportează, de asemenea, că aplicația și funcția lor Messenger nu funcționează în acest moment. Oamenii se confruntă cu același mesaj că au fost deconectați.

Serviciul de mesagerie WhatsApp este, de asemenea, deținut de Meta, dar se pare că funcționează așa cum face de obicei.

Este foarte rar ca aplicațiile Meta să aibă astfel de probleme majore și, sperăm, echipa lor tehnică va încerca cu disperare să remedieze problema cât mai curând posibil. Cauza problemei este în prezent necunoscută și așteptăm mai multe informații cu privire la momentul când accesul la conturi va fi restabilit.

Meta a fost contactată pentru a comenta.

Facebook Comments Box
Stefania Heinz

Recent Posts

Drulă și USR mint și își bat joc din nou de clujeni!

Aflat în turism electoral la Cluj, președintele USR, Cătălin Drulă, unul dintre groparii dezvoltării României,…

8 hours ago

Toscana din Ardeal: Un colț de vis ce te transpune în Italia! Descoperă cine a creat acest loc magic în Transilvania

”I Giardini di Zoe”, cunoscută și sub numele de ”Grădina Zoei” sau ”Grădinile Banpotoc”, reprezintă…

4 days ago

Primăvara înfloritoare pe malurile Someșului din Cluj: Culorile vibrante ale florilor de mai încântă privirile și îmbie la contemplare

Cu primăvara în toi, Clujul își dezvăluie splendoarea verde, iar florile de mai colorează malurile…

5 days ago

VIDEO: Unul dintre condamnații în procesul jaf la Banca Transilvania Cluj duce un stil de viață asemănător cu cel al mafioților americani din Epoca de Aur

Andrei Hosu, unul dintre cei doi tineri acuzați și condamnați pentru implicarea în marele jaf…

6 days ago

Malurile Someșului capătă treptat aspectul Sena pariziana

Malurile Someșului prind viață și încep să evolueze către aspectul caracteristic al marilor râuri europene.…

6 days ago