Connect with us

Transport

M81 Savadisla bilete online prin 24Pay si fizic, noul orar valabil din 1 Aprilie.

Stefania Heinz

Published

on

Începând cu data de 1 aprilie 2024, vor avea loc modificări semnificative în programul de circulație al liniei metropolitane M81, în scopul îmbunătățirii serviciilor oferite călătorilor. În plus față de aceste modificări, două noi stații vor fi adăugate pe traseul liniei M81, pentru a servi persoanele care lucrează în comuna Florești, în zona Podul Lunii.

Programul de circulație actualizat al liniei M81, valabil începând cu 1 aprilie 2024, este după cum urmează:

Plecări din Săvădisla:

 • 04:40
 • 05:50
 • 06:30
 • 08:30
 • 11:50
 • 15:35
 • 16:35
 • 17:35
 • 18:35
 • 20:20
 • 21:45
 • 23:05

Plecări din Cluj-Napoca:

 • 05:10
 • 05:45
 • 06:45
 • 11:05
 • 14:35
 • 15:35
 • 16:35
 • 17:35
 • 19:35
 • 21:05
 • 22:30

De asemenea, prima cursă de la ora 04:40 și ultima cursă de la ora 22:30, cu plecare din Cluj-Napoca, vor fi comune cu cea de pe linia M23 și se vor efectua din stația Taberei, situată pe Calea Florești.

Cele două noi stații adăugate pe traseul liniei M81 sunt “Ferma 9” și “Luna 2 Nord”. Acestea vor fi deosebit de utile pentru persoanele care își desfășoară activitatea în comuna Florești, în zona Podul Lunii.

Pentru a furniza acces facil și informații actualizate călătorilor, programul de circulație va fi disponibil și pe site-ul companiei www.ctpcj.ro și în aplicația gratuită pentru mobil Tranzy.

Achizitia de bilete online si fizic.

Optiune de achizitie bilete fizice se pot gasi bilete la Restaurant Lotus din Savadisla.

Prin aplicatia 24Pay ce puteti descarca pe telefon va puteti cumpara bilet la pret fix mai jos aveti un ghid.

 1. Dupa ce descarcati aplicatia selectati Transport Public (Public Transport)

2. Selectati orasul Cluj

3. Alegeti optiunea Metropolitan

4. Dupa aceea selectati din lista Savadisla

5. Alegeti biletul dorit in functie de destinatia dorita

Facebook Comments Box

Sanatate

Un nou-născut, diagnosticat cu detresă respiratorie, a fost transferat cu elicopterul SMURD din Bistrița către Cluj-Napoca pentru a primi îngrijiri medicale urgente și a fi salvat.

Maria Costea

Published

on

Foto: Inspectoratul General de Aviație al MAI Facebook.com

Un elicopter SMURD de la Târgu Mureș a fost chemat în grabă să intervină în Bistrița, miercuri seara, pentru a sprijini eforturile de salvare a vieții unui nou-născut în vârstă de doar 8 ore, aflat într-o stare critică, conform unei informații publicate de Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne.

Bebelușul a fost diagnosticat cu detresă respiratorie, necesitând transferul de urgență la o unitate spitalicească din Cluj-Napoca pentru a primi îngrijiri medicale specializate.

“Echipajul elicopterului a intervenit rapid pentru a prelua și transporta bebelușul la Cluj-Napoca, unde a fost predat în siguranță echipelor medicale pentru continuarea investigațiilor și administrarea tratamentului necesar”, conform sursei citate.

Inspectoratul General al Aviației menționează că elicopterele și avioanele SMURD desfășoară în mod regulat misiuni de transport neonatal, iar în luna precedentă au fost înregistrate 19 intervenții aeriene pentru salvarea bebelușilor aflați în stări critice.

 

Sursa Foto: Inspectoratul General de Aviație al MAI Facebook.com

Facebook Comments Box
Continue Reading

Transport

Dan Air companie romaneasca incep zborurile de pe Aeroportul din Cluj printr-un parteneriat cu Christian Tour

Stefania Heinz

Published

on

Compania DAN AIR și Christian Tour aduc destinații de vis mai aproape de români

Compania aeriană românească DAN AIR și agenția de turism Christian Tour au făcut un pas semnificativ pentru a oferi călătorii de neuitat românilor, semnând un parteneriat pentru a opera curse charter din Cluj-Napoca și din alte orașe mari din țară către destinații de vacanță extrem de căutate pentru sezonul estival.

Un parteneriat pentru o experiență de neuitat

“Ne bucură faptul că Anima Wings și Christian Tour ne-au ales drept partenerul lor în acest sezon și cu siguranță vom oferi împreună pasagerilor o experiență cu adevărat plăcută la bordul aeronavelor noastre”, a declarat Matt Ian David, CEO DAN AIR. “Este o ocazie în plus pentru noi de a arăta românilor că și companiile românești pot oferi călătorii cu avioane moderne și servicii de înaltă calitate.”

Parteneriatul vine ca urmare a reputației solide și a profesionalismului demonstrat de DAN AIR în relațiile sale anterioare cu parteneri internaționali, inclusiv Air Cote D’Ivoire, Jazeera Airways, Transavia, TUI, și alții.

Destinații de vis pentru vacanțe perfecte

Din 15 aprilie și până la finalul lunii octombrie, DAN AIR va oferi curse charter către destinații populare precum Grecia, Tunisia, Egipt, Turcia, Portugalia, Spania, Iordania și Emiratele Arabe Unite. Destinațiile către care se va zbura includ Heraklion, Antalya, Corfu, Faro, Kefalonia, Rhodos, Zakynthos, Monastir, și Palma de Mallorca în sezonul de vară, urmând ca în toamnă să se adauge Hurghada, Aqaba, și Ras Al Khaimah.

Un parteneriat strategic pentru dezvoltarea turismului

Parteneriatul cu Christian Tour și Anima Wings reprezintă un pas semnificativ în dezvoltarea turismului aerian românesc și în oferirea unor opțiuni variate și accesibile de călătorie pentru români. Acest parteneriat nu numai că extinde rețeaua de destinații, dar și facilitează accesul la vacanțe de vis pentru o gamă mai largă de călători.

Într-o perioadă în care călătoriile aeriene sunt din ce în ce mai solicitate, colaborarea dintre DAN AIR și Christian Tour vine să ofere românilor posibilitatea de a descoperi lumea, profitând de servicii de înaltă calitate și de o experiență plăcută de călătorie.

Cu acest parteneriat, DAN AIR demonstrează încă o dată angajamentul său de a servi comunitatea românească și de a contribui la dezvoltarea industriei turismului în România.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Transport

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale Catolice program special anuntat de CTP

Stefania Heinz

Published

on

Cu ocazia sărbătorilor Pascale Catolice, municipiul Cluj-Napoca va oferi un program special de transport în comun pentru a asigura mobilitatea eficientă a locuitorilor și vizitatorilor în timpul acestei perioade festive.

Sâmbătă, 30 martie, în ziua Slujbei de Înviere, programul de circulație al mijloacelor de transport în comun va fi prelungit până la ora 24:00. Această extindere a programului va fi disponibilă pe mai multe linii de autobuz, troleibuz și tramvai care deservesc orașul, permițând oamenilor să se deplaseze cu ușurință pentru a participa la evenimentele și sărbătorile religioase.

Printre liniile de transport care vor fi disponibile în această perioadă specială se numără: autobuzele 9, 19, 20, 21, 30, 31, 32, 35, 36b, 37/38, 39, 42, 44 și 47, troleibuzele 1, 3, 5, 6 și 25, precum și tramvaiele 101 și 102.

Pentru a oferi utilizatorilor informații actualizate și detaliate despre programul de transport în comun, aceste informații vor fi disponibile atât pe site-ul oficial al Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, www.ctpcj.ro, cât și în aplicația mobilă gratuită Tranzy. Astfel, călătorii vor putea planifica și gestiona călătoriile lor în mod convenabil și eficient.

Este important de menționat că programul de circulație al liniilor de noapte (5N, 25N și 54N) nu va suferi modificări și va funcționa conform programului obișnuit.

Prin această inițiativă, autoritățile locale din Cluj-Napoca dovedesc încă o dată angajamentul lor față de nevoile comunității în timpul sărbătorilor religioase, asigurând că cetățenii și vizitatorii se pot bucura de acces ușor și sigur la transportul public în această perioadă specială.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite