Categories: Turda

TurdaNews – Fotbal, Liga 4: Surpriza de la Mihai Viteazu! Sticla Arieșul Turda, învinsă în prelungiri! (VIDEO/FOTO)

Sticla Arieșul Turda s-a deplasat la Mihai Viteazu din postura de favorită, în condițiile în care gazdele, care sezonul trecut au câștigat campionatul Ligii 4 dar au ratat promovarea la baraj, au pierdut mai mulți jucători de valoare și se află într-o fază de reconstrucție a echipei. Iar 4 dintre foștii componenți ai echipei din Mihai Viteazu au fost azi titulari la formația din Turda, care s-a întărit considerabil față de ediția precedentă (în culise se vorbește despre o dorință de promovare).
Numai că socoteală de pe foaie nu s-a reflectat și pe teren, acolo unde lupta pentru balon a fost una aprigă, iar formația din Mihai Viteazu a dat o replică peste așteptările multora, dacă ținem cont de contextul disputei dintre cele două echipe.
Per ansamblu, Turda a controlat jocul, însă nu a avut claritate în atac, acolo unde se pare că le lipsește un ”vârf autentic”, iar jucătorii de bandă, responsabili de ”deschiderea” frontului de atac, nu au prins o zi prea bună. Sau poate că tehnicianul gazdelor, Vali Șandru, a găsit antidotul pentru a-l anihila pe Claudiu Vereș, un jucător care azi n-a fost la potențialul lui adevărat.
Mulți se gândeau că Turda mai are forța de a înscrie golul victoriei chiar și pe final, pentru a-și asigura un debut cu dreptul în noua ediție de campionat, una în care ar dori o promovare. Asta deși oficial nu se vorbește despre acest obiectiv, însă revenirile și transferurile unor jucători valoroși la echipă, coroborat cu salariile destul de mari pentru acest nivel, ne determină să credem că promovarea este luată în calcul. Însă, cei care au dat lovitura de grație au fost cei de la Mihai Viteazu, care au înscris golul victoriei prin Lamah, în minutul 90+5!

Arieșul Mihai Viteazu: Varga Dragoș – Tamaș Alex (87, Palea Alex), Crișan Cătălin, Gorba Vasile, Pârțilă Andrei (82, Adjani Abdoul), Fru Gustave, Lamah Koelen, Duma Tudor, Cîțcăuan Alin, Mărie Lucian, Pârțilă Daniel (71, Ciuta Andrei). Antrenor: Valentin Șandru.
Sticla Arieșul Turda: Jișa Dragoș – Buran Andrei (77, Berkeczi Lorand; 90, Csulak Adrian), Boglea Bogdan, Pop Dacian (77, Oltean Erik), Cîrgea Octavian, Vereș Claudiu, Goronea George, Moldovan Rareș, Busuioc Raul (35, Silaghi Ștefan), Savu Alexandru, Mercean Vasile. Antrenor: Artur Podar.
Click aici pentru a accepta cookie-urile de marketing și a activa acest conținut
INFO, PE SCURT:
• Clubul gazdă a onorat cum se cuvine debutul unei noi ediții de campionat, dar și confruntarea Mihai Viteazu – Turda, aducând niște majorete-fetițe, care au dat scurte reprezentații înainte de meci și în pauza jocului. Iar respectul ăsta pentru competiție poate li s-a întors în acel minut 95, când Zeul Fotbal l-a făcut erou pe Lamah, mijlocașul ”vrăjitor” al celor din Mihai Viteazu.

• Arieșul Mihai Viteazu a pierdut mai mulți jucători de valoare în pauza competițională, 4 dintre ei ajungând chiar la adversara de azi, Sticla Arieșul Turda. Oficialii celor de la Mihai Viteazu au spus că nu aveau cum să-i țină pe jucători, în condițiile în care Turda le-a oferit salarii de 2.000 de lei, la Liga 4. Așa că echipa condusă de Marian Popescu s-a axat, în acest sezon, pe o reconstrucție, având inclusiv jucători care în sezonul trecut au evoluat la Liga 5.
• Sticla Arieșul Turda are o echipă mult schimbată față de sezonul precedent. Din primul ”11” care a intrat în teren, 7 jucători sunt ”noutăți” în acest sezon, comparativ cu sezonul precedent. E drept, unii dintre ei sunt ”reveniri”, jucători cu experiență care pot contribui la lupta pentru promovare. Patru dintre jucători vin tocmai de la Mihai Viteazu, deși sunt turdeni (Bogdan Buglea, Rareș Moldovan, Vasile Mercean și Raul Busuioc). Portarul Dragoș Jișa (20 ani) a fost crescut de turdeni, iar apoi a ajuns pe la echipe din eșaloanele superioare. La ”reveniri” îi putem nota pe George Goronea și Alexandru Savu, dar și pe Ștefan Silaghi (intrat în joc în minutul 35). Iar lor li se va alătura și Marius Cobârzan, un transfer de zilele trecute. În aceste condiții, singurii jucători tineri, din sezonul trecut, care au intrat în teren din primul minut, au fost Andrei Buran (17 ani), Dacian Pop (17 ani) și Octavian Cîrgea (20 ani). Celălalt jucător din sezonul precedent este Claudiu Vereș (23 ani), un jucător de bandă cu foarte mult potențial. În repriza secundă au mai intrat Erik Oltean (23 ani), Berkeczi Lorand (18 ani) și Adrian Csulak (15 ani).
• Mihai Viteazu și-a mai adus un jucător de culoare, din această vară, pe lângă Koelen Lamah (mijlocaș, 31 ani) și Gustave Fru (mijlocaș, 22 ani), care au fost și în sezonul trecut. Este vorba despre fundașul Adjani Abdoul (20 ani), care a intrat în teren în minutul 82 și care, după terminarea meciului, a mai ieșit pe gazon pentru… a alerga! O atitudine pe care n-am mai văzut-o la Liga 4.

• Jucătorii gazdă s-au bucurat la vestiar ca după o victorie mare, cântând ”Să vină banii, să vină banii, să vină banii la băieți!”. Iar după victoria surprinzătoare, muncită, chiar îi merită!

Source link

Facebook Comments Box
Calin Roman

Recent Posts

Mișcarea ca mod de viață: Ciclismul câștigă tot mai mult teren în rândul clujenilor

În ultimii ani, tot mai mulți clujeni lasă mașina acasă și folosesc bicicleta pentru a…

17 hours ago

CARBOCHIM, CIFRĂ DE AFACERI DE 34,2 MILIOANE DE LEI ÎN 2023

CARBOCHIM S.A., cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, a încheiat anul 2023…

17 hours ago

Președintele TIFF, Tudor Giurgiu, despre Cluj vs București: Experiența după trei săptămâni în capitala Ardealului.

O nouă etapă a "competiției" Cluj vs București a fost marcată de sinceritatea președintelui TIFF,…

2 days ago

Studenții UAD au Transformat Căștile de Protecție în Opere de Artă pe Șantierul Carbochim, în Parteneriat cu Grupul IULIUS

Într-o inițiativă inedită de colaborare între mediul academic și cel industrial, 25 de studenți de…

2 days ago

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

1 week ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

1 week ago