Connect with us

National

Două persoane din Australia care intenționau să călătorească la Budapesta au ajuns în București

Dani Muresan

Published

on

 

O excursie neprevăzută în Ungaria a dus la petrecerea vacanței a doi prieteni la peste 800 de kilometri distanță de destinația lor dorită.

Sophie Alice a împărtășit aventurile pe care le-a avut alături de prietenul ei, Ben Kennedy, după ce acesta a încercat să o surprindă cu o călătorie la Budapesta, Ungaria, dar a cumpărat din greșeală bilete de avion către București, România.

Cei doi și-au dat seama de greșeală când erau în linie să urce în avion, deoarece panoul de la poartă indica “București”, capitala României, în loc de Budapesta, capitala Ungariei.

În videoclipul intitulat “Când credeai că ai rezervat zboruri către Budapesta”, un panou de îmbarcare Ryanair afișează “București 08:00”, în timp ce cei doi mimează cuvântul “s**t” de mai multe ori, cu vocea din fundal a videoclipului.

Răspunzând diferiților comentatori care întrebau dacă au mers în România, Alice a răspuns entuziast:

Da, am mers, desigur că am mers, a fost minunat”, a spus Alice înainte de a explica cum a început călătoria. “Cel mai bun prieten al meu locuiește de obicei în Australia, acum a plecat în Noua Zeelandă, a venit și m-a surprins, nu aveam nicio idee că vine”, a spus Alice.

În urma vizitei surpriză inițiale, Kennedy i-a mai făcut o surpriză lui Alice cu bilete de avion.

“Apoi a fost ca o surpriză, am rezervat și o călătorie undeva în Europa de Est, și da, s-a dovedit a fi București, România”, a povestit Alice publicului ei de pe TikTok. Cei doi au luat situația în glumă.

Alice a împărtășit momente din escapada lor românească, arătând diferitele orașe în care au călătorit, mâncarea și chiar un concert.

Într-un alt videoclip, cei doi au pozat ținându-se de mână la diferite obiective din țara europeană, inclusiv la Castelul Bran din Transilvania, cunoscut mai bine sub numele de Castelul lui Dracula. Unii comentatori s-au distrat cu incidentul și au întrebat dacă au reușit să se întoarcă acasă fără probleme.

“Fii atent să nu amesteci Austria cu Australia”, a spus un utilizator de pe TikTok în comentariul original.

Un utilizator numit Frequent Flyer i-a asigurat pe Alice că nu a ratat prea mult spunând: “Sincer, Bucureștiul este mai frumos decât Budapesta.”

“România este cel mai subevaluat loc, din toate orașele pe care le-am vizitat – este atât de mult de făcut acolo! S-a întâmplat cu un motiv”, a adăugat un alt comentator.

Un bărbat din New York a avut o experiență similară atunci când a încercat să zboare spre Sydney, Australia, dar a ajuns de fapt în micul oraș Sidney din Montana.

Kingsley Burnett a ales să zboare către aeroportul cu codul SDY în loc de SYD.

“Am văzut avionul mic cu vreo 9 pasageri și m-am întrebat «cum o să ajung eu în Australia cu asta»”, a spus Burnett pentru The Post în februarie. “Atunci am realizat greșeala pe care am făcut-o.”

Facebook Comments Box
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Actualitate

România, eliminată din programul Visa Waiver de administrația Trump. MAE: „O decizie politică”

Stefania Heinz

Published

on

Administrația președintelui Donald Trump a decis retragerea României din programul Visa Waiver, invocând motive ce țin de securitatea frontierelor și integritatea programului. Măsura anulează includerea oficială a României în program, anunțată anterior de administrația Biden pentru data de 9 ianuarie 2025.

DHS: Decizia are la bază considerente de securitate

Anunțul a fost făcut de Departamentul pentru Securitate Internă al Statelor Unite (DHS) printr-un comunicat oficial citat de Reuters. Potrivit acestuia, România ar putea fi reevaluată în viitor pentru reincludere, în funcție de respectarea criteriilor de eligibilitate.

„România va fi reconsiderată pentru programul Visa Waiver dacă va îndeplini toate cerințele. Decizia actuală reflectă angajamentul administrației de a proteja securitatea programului și a frontierelor SUA”, a transmis DHS.

Un pas înapoi după progresele din era Biden

România fusese acceptată în Visa Waiver în ianuarie 2025, ca urmare a unei decizii a administrației Biden. Autoritățile americane de atunci recunoșteau respectarea tuturor condițiilor, inclusiv cooperarea în domeniul securității și schimbul de informații relevante pentru prevenirea criminalității și a terorismului.

Pe 25 martie 2025, însă, implementarea a fost suspendată temporar, iar reevaluarea ulterioară a dus la retragerea definitivă a României din program.

MAE: România a respectat toate criteriile

Ministerul Afacerilor Externe de la București a reacționat imediat, exprimând „regretul profund” pentru această decizie, pe care o consideră una „politică, nu tehnică”.

„România a îndeplinit toate condițiile legale pentru a beneficia de regimul fără viză. Decizia nu reflectă o lipsă de conformitate, ci schimbarea de priorități a actualei administrații americane”, se arată în comunicatul MAE.

Ce urmează pentru România

Guvernul României a anunțat că va continua demersurile diplomatice și tehnice pentru reincluderea în program, odată ce condițiile politice vor permite reluarea procesului.

Viitoarea participare a României în Visa Waiver va depinde de contextul internațional, de politicile administrației americane și de noile evaluări privind migrația și securitatea.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Info

Șofer kamikaze pe A7! A căzut de la 10m

Cosmin Ardelean

Published

on

Șofer a căzut cu mașina de pe un pod în construcție pe A7, Buzău, ignorând semnalizarea. A plonjat de la 10m, dar a scăpat nevătămat. Mașina a aterizat pe roți.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

România intră în RĂZBOI! Primele drone ROMÂNEȘTI, gata de zbor! Clujul, la putere!

Cosmin Ardelean

Published

on

România intră în era dronelor! Producția militară începe ACUM! Clujul, implicat în planul național de înarmare!

România se pregătește să devină un jucător important pe piața de armament! Ministrul Economiei, Bogdan Ivan, a anunțat că, până la finalul acestui an, se va începe producția de serie a primelor drone românești cu utilizare militară și civilă. Această decizie marchează un pas semnificativ în dezvoltarea industriei de apărare naționale și are implicații majore pentru economia clujeană, având în vedere potențialul sectorului IT din regiune.

“În momentul de faţă, ceea ce o să avem sigur până la final de an, e faptul că o să avem dronele noastre, că o să avem RDX-ul şi TNT-ul, lucrăm la remodernizarea liniilor de producţie pe aceste două componente extrem de importante. O să avem, în aproximativ doi ani şi jumătate, propriile noastre pulberi, într-un joint venture cu o mare companie din afara României, şi, de asemenea, avem mecanismul FMS pentru muniţie calibrul 155”, a declarat ministrul.

Investițiile în industria de apărare vor fi masive. Bogdan Ivan a precizat că un miliard de lei vor fi alocați în acest an proiectelor de producție de tehnică militară, bani care vor ajunge la companiile naționale din domeniu.

Pentru a asigura succesul acestui proiect ambițios, se lucrează strâns cu Ministerul Apărării pentru a identifica nevoile Armatei Române și a vedea cum poate industria autohtonă să le acopere. Se analizează capacitățile de producție existente și se fac investiții țintite pentru a le extinde și moderniza.

România nu se limitează doar la producția internă, ci dorește să joace un rol activ și în mecanismul SAFE al Uniunii Europene, dedicat înarmării. Ministrul Ivan a evidențiat avantajele competitive ale României în domenii precum tehnologia avansată, securitatea cibernetică, AI și drone, domenii în care Clujul are un potențial semnificativ de contribuție.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite