Connect with us

Eveniment

Clujeanca ucisă. Noi detalii. Ce au descoperit anchetatorii despre criminal

Diana Petrescu

Published

on

Clujeanca ucisă. Noi detalii. Ce au descoperit anchetatorii despre criminal

Potrivit surselor Observator, misterul dispariţiei tinerei de 30 de ani care locuia în Cluj-Napoca a fost parţial rezolvat. Tânăra a fost găsită moartă pe un câmp din Bihor. Iubitul ei, fost profesor universitar, este acum căutat de poliţişti. Nu este exclus să fi trecut graniţa, în Ungaria. Surse judiciare spun că bărbatul are un profil psihologic atipic, că avea fixuri, obsesii şi că devenea violent când iubitele lui nu ţineau cont de ele.Anchetatorii au stat de vorbă şi cu alte foste iubite ale bărbatului şi toate au spus acelaşi lucru.
La început, acesta era extrem de atent cu ele, părea iubitul perfect, însă mai apoi, avea anumite episoade de violenţă, multe dintre ele izbucnite din senin, fără niciun motiv.Apartamentul bărbatului a fost percheziţionat, ce indicii au găsit anchetatoriiDe asemenea, avea un comportament ciudat şi avea anumite fixuri cu privire la numerele pare. De exemplu, accepta să primească mesaje doar la ore pare, cum ar fi 22:22, iar dacă iubitele lui îi scriau mesaj la ora 21, care este un număr impar, devenea violent şi le punea să şteargă mesajul.De asemenea, anchetatorii au făcut o percheziţie la apartamentul acestuia şi în telefon i-au găsit sute de selfie-uri, toate identice şi toate făcute într-un interval extrem de scurt de timp. Psihologii spun că acest lucru indică clar faptul că bărbatul avea o problemă, în special că îşi dorea ca totul să iasă perfect în ceea ce îl priveşte, indiferent cu ce urmări.Filmul crimei, anchetatorii cred că bărbatul a condus cu trupul fetei în portbagajRevenind la anchetă, se crede că omorul a fost comis sâmbătă, iar mai apoi bărbatul s-a întors la Cluj-Napoca. A mers la apartamentul lui unde şi-a abandonat telefonul, iar mai apoi, cred anchetatorii, cu trupul fetei în portbagaj, a condus spre garsoniera acesteia. A stat acolo aproximativ 15 minute, a luat din casa acesteia o rolă de saci menajeri, după care a condus spre judeţul Bihor.După ce a scăpat de cadavru, a oprit să mănânce, iar mai apoi a condus spre o direcţie necunoscută.Poliția Română l-a dat în urmărire generală pe fostul profesor universitar suspectat de crimă, în cazul tinerei de 30 de ani din ClujLa data de 23 mai, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că două persoane, Molnar Beata, în vârstă de 30 de ani și prietenul acesteia, un bărbat de 43 de ani, s-ar fi deplasat la data de 21 mai, în jurul amiezii, înspre localitatea Răchițele, comuna Mărgău, nerevenind la domiciliu până în prezent.În baza sesizării, la data de 23 mai a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au fost demarate cu operativitate activități de căutare în privința acestora, precum și a autoturismului cu care aceștia s-ar fi deplasat.Din verificările efectuate până în prezent rezultă că autoturismul folosit pentru deplasare a fost observat la data de 22 mai a.c., în jurul orei 11.00, în localitatea Aleșd, județul Bihor, circulând pe direcția Cluj-Oradea, anunță Ziua de Vest.Date cu privire la autoturism – marca Dacia Logan, culoare gri metalizat, număr de înmatriculare AR-51-LAC.

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

Sărbătoare Regală la Castelul Bonțida: Omagiu Contesei Katalin Bánffy, cu Evenimente Speciale și Întâlniri Emoționante cu Fiicele Sale

Alex Campian

Published

on

Ziua Bánffy va fi sărbătorită din nou la Castelul din Bonțida pe 22 septembrie 2024, duminică, între orele 11:00 și 17:00. Intrarea este liberă!

„Evenimentul nostru aduce omagiu contesei Katalin Bánffy, care anul acesta a împlinit 100 de ani, ocazie cu care organizăm o discuție cu fiicele sale, Elisabeth și Nicolette, cu participarea lui Zsuzsa Szebeni, lider al Institutului Liszt din Sfântu Gheorghe. Discuția va fi moderată de Csilla Hegedüs, președintele Fundației Transilvania Trust.

De asemenea, ne pregătim să-i primim pe cei interesați cu vizite ghidate în limbile română și maghiară, expoziții despre trecutul și prezentul castelului și al familiei Bánffy, activități pentru copii, demonstrație de meserii tradiționale în construcții, târg de produse locale precum și cu un concert de orgă excepțional susținut de Noémi Miklós, care ne va încânta cu muzică de film acompaniată de o proiecție”, transmit organizatorii.

Programul complet al Zilei Bánffy la Castelul Bonțida – 22 septembrie 2024

Expoziții (11:00 – 17:00):

  • „Câmpurile de forță ale lui Miklós Bánffy” – aripa de vest a clădirii principale (max. 10 vizitatori simultan)
  • Experience Room – turnul clădirii de bucătărie (max. 5 vizitatori simultan)
  • Expoziția digitală „Statuile pierdute ale castelului Bánffy de la Bonțida” – capela

Ateliere și demonstrații (11:00 – 15:00):

  • Atelier deschis al meseriilor tradiționale în construcții: pietrărie, tencuieli decorative, zidărie, tâmplărie tradițională și restaurare de mobilă; demonstrații susținute de meșterii restauratori ai castelului – curtea de onoare

Programe pentru copii (11:00 – 14:00):

  • Decorare de turtă dulce, jocuri de societate (șah, jenga, badminton etc.), activități de artizanat (coasere portofel din fetru și creare brățară cu tehnica macrame), pictură pe față – curte

Vizite ghidate:

  • 11:00 – Vizită ghidată în limba română – pornire de la clădirea porții
  • 13:00 – Vizită ghidată în limba maghiară – pornire de la clădirea porții

Activități speciale:

  • 11:30 – Demonstrație și activități cu arme de luptă tradiționale, susținute de Asociația Virtus Transsylvanica – curte, zona din fața aripii romantice
  • 13:00 – „Pulcinella și visul”, spectacol de teatru de păpuși de bâlci pentru copii în limba română, prezentat de Orsolya Gál – curte (în caz de vreme nefavorabilă, în clădirea Miklós)
  • 14:00 – „Regele care nu râdea niciodată”, spectacol de teatru de păpuși pentru copii în limba maghiară, prezentat de trupa Sétáló Bábszínház – curte (în caz de vreme nefavorabilă, în clădirea Miklós)

Discuție la masă rotundă (15:00):

  • „Cântec din viață” Katalin Bánffy 100. Invitați: Nicolette Jelen-Bánffy, Elisabeth Salnikoff-Bánffy, Szebeni Zsuzsa (lider al Institutului Liszt Centrul Cultural Maghiar Sfântu Gheorghe, cercetătoare Bánffy Miklós). Moderator: Hegedüs Csilla, președintele Fundației Transilvania Trust – capelă.
  • Pentru a participa, înscrieți-vă aici: formular de înscriere

Concert (16:00):

  • Organ on Wheels: Concert de orgă și proiecție cu participarea organistei Noémi Miklós și a lui Áron Telegdy – grajd

În cadrul evenimentul se va putea vizita și expoziția intitulată „Câmpurile de forță ale lui Miklós Bánffy”, amenajată în aripa neogotică renovată a clădirii principale și deschisă cu ocazia aniversării a 150 de ani de la nașterea contelui Miklós Bánffy.

Vă așteptăm cu drag la Castelul Bonțida pentru o zi plină de activități culturale și de descoperire a moștenirii familiei Bánffy!

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Mâine începe WonderPuck 8 | 6-8 septembrie 2024 🙂 – Vezi Program complet

Stefania Heinz

Published

on

🤩 𝐖𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐏𝐮𝐜𝐤 𝟖 e aproape aici! 🤩
Ca în fiecare an, vă așteptăm în centrul Clujului cu evenimente stradale pentru toate gusturile și pentru toate vârstele: teatru de animație, acrobații aeriene, concerte, manifestări sportive, spectacole itinerante și multe ateliere!
Accesul la toate evenimentele din cadrul 𝐖𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐏𝐮𝐜𝐤 𝟖 este GRATUIT!
EN
🤩 𝐖𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐏𝐮𝐜𝐤 𝟖 is almost here! 🤩
Like every year, we welcome you in the center of Cluj with street performances surely to delight everyone, of all ages: animation theatre, aerial shows, concerts, sporting events, walking acts and many, many workshops!
Access to all events within 𝐖𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐏𝐮𝐜𝐤 𝟖 is FREE!
𝐏𝐑𝐎𝐆𝐑𝐀𝐌 𝐄𝐕𝐄𝐍𝐈𝐌𝐄𝐍𝐓𝐄
𝕍𝕚𝕟𝕖𝕣𝕚, 𝟞 𝕤𝕖𝕡𝕥𝕖𝕞𝕓𝕣𝕚𝕖 𝟚𝟘𝟚𝟜
𝐏𝐈𝐀𝐓̦𝐀 𝐔𝐍𝐈𝐑𝐈𝐈
𝐒𝐜𝐞𝐧𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐞
Ora 17.00 – Carnavalul animalelor. Dalma Toadere
La pian: Raluca Rad și Oláh Boglárka
Flaut: Luca Vălean
Clarinet: Gergely Botond
Percuție: Ruben Cătuna
Vioară: Rareş Şiclovan
Vioară: David Modiga
Violă: Andreea Avram
Violoncel: Raul Vălean
Contrabas: Adrian Muntean
RO/5+/50 min
Ora 20.00 – Cartea Junglei. Teatrul de Nord Satu Mare, Trupa „Mihai Raicu” RO/4+/ 2h40min
𝐏𝐨𝐝𝐢𝐮𝐦
Ora 18.00- Spectacol muzical interactiv pentru copii – Afonel și Armonia. Stația teatru/ Muzical, Cluj Napoca RO/3+/ 50 min
Ora 19.00- A glimpse of 2024. Open Kyokushin-kan European Championship Kyokushin-kan Romania/ Budo Gym Napoca, Cluj Napoca (RO) sportiv/ 30 min
𝐒𝐂𝐄𝐍𝐀 𝐊𝐎𝐆𝐀̆𝐋𝐍𝐈𝐂𝐄𝐀𝐍𝐔
Ora 19.00 -Commedia dell’ Arte în 7 pași simpli. Les Chobeaux, Cluj Napoca RO/16+/ 60 min
Ora 21.00 – Marele B – un cabaret despre burnout. Stația teatru/ Muzical, Cluj Napoca RO/16+/ 1h20 min
𝐈𝐓𝐈𝐍𝐄𝐑𝐀𝐍𝐓𝐄
Ora 18.00- PP ✫Theatre (Theatre for One) Theatre✫ Puppeteria (Japonia)
Ora 18.00- Momente de Commedia Les Chobeaux, Cluj Napoca RO/Toate vârstele/ 50 min
Ora 19.00- Scafandrul Teatrul Magic Puppet, Cluj Napoca
𝐌𝐔𝐙𝐄𝐔𝐋 𝐃𝐄 𝐀𝐑𝐓𝐀̆
Ora 18.00- Scufița roșie Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia RO/4+/45 min
Ora 19.30- Muzicanții din Bremen. Teatrul de Păpuși „Puck”, Cluj Napoca HU/ 4+/ 50 min
𝐏𝐀𝐑𝐂𝐔𝐋 𝐏𝐎𝐋𝐈𝐆𝐎𝐍 𝐅𝐋𝐎𝐑𝐄𝐒̦𝐓𝐈
Ora 11.00- Punguța cu doi bani. AnimaArt. RO 2+, 30 min
𝕊𝕒̂𝕞𝕓𝕒̆𝕥𝕒̆, 𝟟 𝕤𝕖𝕡𝕥𝕖𝕞𝕓𝕣𝕚𝕖 𝟚𝟘𝟚𝟜
𝗣𝗜𝗔𝗧̦𝗔 𝗨𝗡𝗜𝗥𝗜𝗜
𝗦𝗰𝗲𝗻𝗮 𝗠𝗮𝗿𝗲
Ora 10.00- Povestea lui Tom Degețel. Teatrul pentru Copii Arlechino Brașov
RO/3+/ 45 min
Ora 17.00-The Beat. Concert. RO/3+/50 min
Ora 19.00- Trei cadouri fermecate. Teatrul de Păpuși „Puck”, Cluj Napoca. RO/5+/ 50 min
Ora 20.00- VERNE. Grupo Puja (Spania). Nonverbal/Toate vârstele/50 min
𝐏𝐨𝐝𝐢𝐮𝐦
Ora 11.00- Scufița roșie. Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia. RO/4+/45 min
Ora 12.00- Myrmekodia (teatru în miniatură). La Bayka (Polonia, Chile). Nonverbal/6+/2h
𝐒𝐂𝐄𝐍𝐀 𝐊𝐎𝐆𝐀̆𝐋𝐍𝐈𝐂𝐄𝐀𝐍𝐔
Ora 19.00- POC. Georgiana Cristurean, Andrada Coleșa, Gabriel Enache, Izabela Tsujimoto, Cluj Napoca. RO/16+/ 60 min
Ora 21.00- P.O.T. – Impro show cu păpuși. Teatrul Magic Puppet, Cluj Napoca. RO/16+/ 60 min
𝐈𝐓𝐈𝐍𝐄𝐑𝐀𝐍𝐓𝐄
Ora 10.00- Libelula și Rădașca. Teatrul Magic Puppet, Cluj Napoca
Ora 11.00- Momente de Commedia. Les Chobeaux, Cluj Napoca
Ora 12.30- Zâna Florilor. Teatrul pe Roți, Arad
Ora 16.00- PP ✫Theatre (Theatre for One). Theatre ✫Puppeteria (Japonia)
Ora 17.00- Narnanja. StilltLife (Olanda)
Ora 19.00- Narnanja. Stiltlife (Olanda)
Ora 19.30.00- Narnanja StilltLife (Olanda)
𝐌𝐔𝐙𝐄𝐔𝐋 𝐃𝐄 𝐀𝐑𝐓𝐀̆
Ora 11.00- Minu și valiza. Teatrul Național Aureliu Manea Turda. RO/3+/45 min
Ora 18.00- Fata babei și fata moșneagului. Teatrul Spiriduș Satu Mare. RO/2+/ 45 min
Ora 21.00- AristoCats. Studenții Departamentului de Canto, Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”, Cluj Napoca. RO/10+/ 50 min
𝔻𝕦𝕞𝕚𝕟𝕚𝕔𝕒̆, 𝟠 𝕤𝕖𝕡𝕥𝕖𝕞𝕓𝕣𝕚𝕖, 𝟚𝟘𝟚𝟜
𝐏𝐈𝐀𝐓̦𝐀 𝐔𝐍𝐈𝐑𝐈𝐈
𝐒𝐜𝐞𝐧𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐞
Ora 10.00- Păcală AnimaArt, Cluj Napoca. RO/3+/ 40 min
Ora 12.00- Viața secretă a celor mai neașteptate obiecte. Teatrul Magic Puppet, Cluj Napoca. RO/3+/ 45 min
Ora 18.00- Concert. Rock Academy. Toate vârstele/60 min
Ora 20.00- Micul prinț. Teatrul de Păpuși Vasilache, Botoșani. RO/6+/ 50 min
𝐏𝐨𝐝𝐢𝐮𝐦
Ora 11.00- Cățelușul Fofy La Bayka (Polonia și Chile). Nonverbal/5+/45 min
Ora 16.00- Circul de bambus – spectacol interactiv pe picioroange. TrappTop Flotta HU/3+/ 50 min
Ora 17.00- Hänsel și Gretel. Teatrul Spiriduș Satu Mare. RO/2+/45 min
Ora 19.00- Aici, acolo, peste tot. TRIO Theatre (Bulgaria). Nonverbal/Toate vârstele/40 min
𝐒𝐓𝐑𝐀𝐃𝐀 𝐊𝐎𝐆𝐀̆𝐋𝐍𝐈𝐂𝐄𝐀𝐍𝐔
Ora 19.00- Hellequin. Teatrul Național Aureliu Manea Turda. RO/16+/ 50 min
Ora 21.00- Just Push Play. Spectacol de Impro. RO/16+/50 min
𝐈𝐓𝐈𝐍𝐄𝐑𝐀𝐍𝐓𝐄
Ora 11.00- Zâna Florilor. Teatrul pe Roți, Arad
Ora 16.00- Narnanja. StiltLife (Olanda)
Ora 18.00- Narnanja. StiltLife (Olanda)
Ora 18.30- PP ✫Theatre (Theatre for One). Theatre ✫Puppeteria (Japonia)
Ora 18.30- Momente de Commedia. Les Chobeaux. Cluj Napoca
Ora 19.00- Cupidon. Teatrul Magic Puppet, Cluj Napoca
Ora 20.00- Narnanja. StiltLife (Olanda)
𝐌𝐔𝐙𝐄𝐔𝐋 𝐃𝐄 𝐀𝐑𝐓𝐀̆
Ora 11.00- Tărâmul de mijloc. ZBENG cultural, Cluj Napoca. RO/6+/ 40 min
Ora 17.00- Aventurile lui Pulcinella. Teatrul de Păpuși „Puck”, Cluj Napoca. HU/4+/35 min
Ora 19.30- Motanul încălțat. Teatrul de Păpuși „Puck”, Cluj Napoca. RO/3+/ 45 min
————————————————————–
Festivalul Stradal WonderPuck este un eveniment organizat de Teatrul de Păpuși „Puck”, ESUA – Asociație culturală româno-germană și Clubul Lions, cu sprijinul Consiliului Județen Cluj, Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, Administrației Fondului Cultural Național și Ambasada Regatului Țărilor de Jos.
Foto: Andi Daiszler

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

𝐉𝐚𝐳𝐳 𝐢𝐧 𝐭𝐡𝐞 𝐏𝐚𝐫𝐤, 𝐢𝐧 𝐏𝐚𝐫𝐜𝐮𝐥 𝐄𝐭𝐧𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐜 𝐍𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 „𝐑𝐨𝐦𝐮𝐥𝐮𝐬 𝐕𝐮𝐢𝐚 30 Aug – 1 Sept

Stefania Heinz

Published

on

🎷 𝐉𝐚𝐳𝐳 𝐢𝐧 𝐭𝐡𝐞 𝐏𝐚𝐫𝐤, 𝐢𝐧 𝐏𝐚𝐫𝐜𝐮𝐥 𝐄𝐭𝐧𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐜 𝐍𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 „𝐑𝐨𝐦𝐮𝐥𝐮𝐬 𝐕𝐮𝐢𝐚”
✅ Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, va găzdui, și în acest an, ⏳ în perioada 30 august – 1 septembrie, ➡️ în Parcul Etnografic Național ,,Romulus Vuia” din Hoia, cunoscutul festival 𝗝𝗮𝘇𝘇 𝗶𝗻 𝘁𝗵𝗲 𝗣𝗮𝗿𝗸.
🎼 Astfel, în cadrul celui mai vechi muzeu în aer liber din România, iubitorii de muzică bună vor putea petrece timp de calitate ascultând numeroși artiști celebri și se vor putea bucura de o experiență de neuitat, într-o atmosferă relaxantă.
ℹ️ Informații despre programul evenimentului sunt disponibile la link-ul: https://jazzinthepark.ro/.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite