Connect with us

Eveniment

Dezinsecție în Baciu. Oamenii sunt sfătuiți să-și țină ferestrele închise

Stefania Heinz

Published

on

Dezinsecție în Baciu. Oamenii sunt sfătuiți să-și țină ferestrele închise

O procedură de dezinsecție va avea loc în localitatea Popești, din comuna Baciu, pe traseul Pârâul Cireșului – Popești Vale – Hagău – Popesti deal până la cruce.
Acțiunea va avea loc vineri, 20 August 2021, începând cu ora 21:30.

„Vă recomandăm în data de Vineri 20 August 2021 intervalul orar 21:30 – 23:00 pe traseul menționat mai sus, să țineți ferestrele locuințelor închise. Substanța folosită nu este periculoasă pentru oameni și animale. Substanța folosită la dezinsecție este avizată de ministerul sănătății iar societatea comercială care va efectua dezinsecția deține avizele DSP, DSV și documentele de calificare pentru perosnalul implicat în această acțiune”, au transmis reprezentanții primăriei Baciu.

Potrivit acestora, substanța folosită la intervenția de dezinsecție a drumurilor publice cu generatorul de ceață termică, este K-OTHRINE® EC 84. Acesta este un insecticid concentrat care conține doi piretroizi sintetici combinați cu un agent sinergic.

Esbiotrinul oferă un efect de șoc imediat, urmat de un knock-down consistent; deltametrinul este fotostabil și garantează o activitate de anihilare și control a dăunătorilor, având, de asemenea și o activitate reziduală bună, iar piperonil butoxid-ul îmbunătățește activitatea biocidă de contact, protejează ingredientele active atât împotriva degradării enzimatice, cât și ajută piretroizii să penetreze în corpul.

Caracteristica principală a K-OTHRINE® EC 84 este efectul său imediat rapid și letal combinat cu o activitate reziduală lungă (pentru aplicarile in interior).

Substanţe active: Deltamethrin 0,7 % Esbiotrin 0,7 % Piperonyl butoxide 7 % K-OTHRINE® EC 84 oferă, de asemenea, un efect puternic de „flush-out”, de „extragere” a daunatorilor din ascunzisuri, prin urmare, este recomandat pentru controlul atât al insectelor zburătoare, cât și târâtoare.

Datorită compoziției sale speciale, K-OTHRINE® EC 84 are și un efect repelent, îndepărtând (ținând departe) insectele de suprafețele tratate și este foarte eficient împotriva insectelor dăunătoare rezistente la ingredientul comun activ sau formulele piretroide nesinergizate.

Timpi de acțiune: între 30 min și 24h

Produsul poate fi utilizat pentru dezinsecțiile urbane de exterior, fie prin aplicare ULV, ceață caldă sau rece și atomizare, în zone urbane locuite, parcuri, curți, grădini, alte zone rezidențiale sau comerciale, în areale industriale sau ferme de animale și păsări.

Sistemul de dezinsecție folosit va fi Generatorul de Ceață Termică

Generatorul de ceață termică montat pe vehicul dezintegrează soluția insecticidă în particule foarte mici cu un diametru de 15 µm. Este important să subliniem faptul că dacă insecticidul nu intră în contact cu insectele, ele nu vor muri! În procesul de combatere a insectelor este important ca particula pulverizată să intre în contact cu acestea. Probabilitatea ca particulele de insecticid pulverizate de generatoarele de ceață termică să intre în contact și să omoare insectele dăunătoare este mult mai mare în comparație cu generatoarele de ceață rece.

O proprietate importantă a generatorului de ceață termică este aceea că este alimentat cu benzină și este capabil să efectueze pulverizarea cu diametre mici de microni prin intermediul motorului său cu jet de impulsuri. Insecticidul nu cade pe sol, deoarece generatorul de ceață termică transformă lichidul în vapori prin intermediul căldurii.

Astfel, rata de contact cu insectele este mai mare, deoarece timpul de suspensie al particulelor de insecticid în aer este mult mai îndelungat. Insectele mor atunci când apare contactul. În plus, deoarece diametrul particulelor pulverizate variază între dimensiunile de 0-15 µm, acestea sunt capabile să ajungă oriunde prin derivare.

Source link

Facebook Comments Box
Tetarom

Tractari Auto Tudy

Eveniment

Accident tragic în Cluj: Copil de 2 ani și 7 luni, lovit mortal de o mașină în Căpușu Mic

Alex Campian

Published

on

Un grav accident rutier a avut loc marți seara, 2 iulie, în localitatea Căpușu Mic, județul Cluj. Un copil de doar 2 ani și 7 luni și-a pierdut viața după ce a fost lovit de un ansamblu de vehicule format din autoturism și remorcă.

Potrivit informațiilor transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj, două echipaje SMURD din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca, dintre care unul de terapie intensivă mobilă, au fost mobilizate de urgență la locul accidentului. La fața locului a fost solicitat și un elicopter SMURD pentru sprijin medical aerian.

Copilul a fost găsit în stop cardio-respirator, iar echipajele medicale au început imediat manevrele de resuscitare. Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor depuse, medicii au fost nevoiți să declare decesul micuțului.

Conform Poliției Cluj, accidentul s-a produs în jurul orei 18:45. Primele cercetări arată că un bărbat în vârstă de 43 de ani, aflat la volanul unui vehicul cu remorcă, l-ar fi accidentat pe copilul care se afla în apropierea Drumului Comunal 114 (DC114). Circumstanțele exacte urmează să fie stabilite în cadrul anchetei.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

Poliția continuă cercetările pentru a clarifica toate aspectele privind modul în care s-a produs tragedia.

Facebook Comments Box
Tetarom

Tractari Auto Tudy
Continue Reading

Eveniment

Tragedie la Săvădisla, Cluj: Bărbatul prins între fiarele contorsionate a murit

Alex Campian

Published

on

Un grav accident rutier a avut loc în localitatea Săvădisla, județul Cluj. Un bărbat de aproximativ 60 de ani, aflat în autoturismul implicat în coliziunea cu un autocamion, și-a pierdut viața.

Victima a fost găsită încarcerată, în stop cardio-respirator, între fiarele contorsionate ale mașinii. Pompierii Detașamentului 2 Cluj-Napoca au intervenit de urgență, reușind să-l extragă din autoturism. În ciuda eforturilor medicilor de a-l resuscita, bărbatul nu a mai putut fi salvat.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca intervin în aceste momente la un grav accident rutier petrecut pe raza localității Săvădisla. În accident au fost implicate un autocamion și un autoturism”, a transmis ISU Cluj.

Circumstanțele exacte ale impactului urmează să fie stabilite de către polițiști. Traficul în zonă a fost restricționat temporar.

Sursa: ISU Cluj / Radio Cluj

Facebook Comments Box
Tetarom

Tractari Auto Tudy
Continue Reading

Eveniment

Tragedie la Florești: Fetiță de 12 ani lovită pe trecerea de pietoni. A fost intubată și transportată de urgență la spital

Alex Campian

Published

on

O fetiță de doar 12 ani a fost grav rănită marți seara, în jurul orei 21:25, după ce a fost lovită de un autoturism pe trecerea de pietoni de pe DN1 E60, în zona Metro din Florești, județul Cluj. Incidentul a provocat o intervenție medicală de urgență, copila fiind intubată la fața locului și transportată în stare critică la spital de către o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă.

Potrivit informațiilor transmise de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj, accidentul s-a produs în momentul în care un tânăr de 24 de ani, din Oradea, care conducea un autoturism pe direcția Gilău – Cluj-Napoca, a surprins și accidentat grav minora care traversa regulamentar pe trecerea de pietoni.

„Din primele cercetări, a reieşit că un tânăr de 24 de ani din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism din direcția Gilău spre Cluj-Napoca, ar fi acroşat o minoră de 12 ani din comuna Florești, aflată în traversarea drumului public pe trecerea pentru pietoni”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Polițiștii continuă ancheta pentru a stabili circumstanțele exacte ale accidentului. Impactul a fost extrem de violent, iar starea fetiței este în continuare una critică, medicii depunând toate eforturile pentru a-i salva viața

Facebook Comments Box
Tetarom

Tractari Auto Tudy
Continue Reading

Cele mai citite


Tetarom