Connect with us

Prin Oras

Cu un munte de gunoaie la Pata Rât și o flotă CTP ce ”duhnește” a motorină, Emil Boc chipurile ”analizează” depunerea candidaturii municipiului Cluj-Napoca pentru a deveni Climate-neutral, oraș nepoluant până în 2030…

Alex Campian

Published

on

Cu un munte de gunoaie la Pata Rât și o flotă CTP ce ”duhnește” a motorină, Emil Boc chipurile ”analizează” depunerea candidaturii municipiului Cluj-Napoca pentru a deveni Climate-neutral, oraș nepoluant până în 2030...

Emil Boc a participat luni la dezbaterea publică online pe tema Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU), pentru perioada 2021-2030. După care s-a scărpinat de-o idee și-a lansat-o în spațiul public despre cum că în a doua parte a lunii noiembrie se va lansa proiectul 100 de orașe Climate – neutral până în 2030 și că ”intenționează să analizeze posibilitatea depunerii candidaturii de către Cluj-Napoca pentru a face parte din rețeaua selectă europeană a orașelor care își propun mult mai repede, înainte de 2050, să ajungă Climate – neutral cities”.Că, cică: ”Energiile alternative, mențiunea verde nepoluantă, utilizarea digitalizări și dimensiunea incluzivă, de a nu lăsa pe nimeni în urmă, sunt lucruri vor deveni religie în UE”.Mvaaaaiii, ce ”mumos”!Ia să-i dăm noi cuvântul activistului civic Szakats Istvan să ne spună el de ce pe toate declarațiile lui Boc ar trebui pus sigla de AUTOPUBLICITATE MINCINOASĂ (APM, marcă înregistrată).”E un punct de inflexiune între automitologie și automitomanie care se pare că mereu ne scapă” – este de părere Szakats Istvan. ”Cică Clujul și-ar propune să-și depună candidatura pentru lista orașelor care să devină climat-neutru până în 2030. ”Energiile alternative, mențiunea verde nepoluantă, utilizarea digitalizări și dimensiunea incluzivă, de a nu lăsa pe nimeni în urmă, sunt lucruri vor deveni religie în UE”, a spus Primarul Boc.Cât de penibil.În termeni de nepoluant, nu suntem în stare nici măcar să ne gestionăm gunoaiele ca lumea, le dosim pe toate prin îmburdat la vrac, în groapa de la CMID – o epavă perfect nefuncțională, fără stații de tratare, fără capacitate de sortare.În termeni de transport, flota e tot pe diesel, și rugina plescăie în hangare pe autobuze electrice nepuse în funcțiune.Iar în termeni de “a nu lăsa pe nimeni în urmă”, doar două cuvinte: Pata. Rât. Dar poate zice bine domnul primar. Oamenii de acolo chiar sunt “nimeni”.Chiar recent mi-am exprimat curiozitatea ce dude retorice o să mai poată scoate orașul asta din tașcă, după dezumflarea celor curente. Iaca, de exemplu pe asta. Hai deci, boss, cu încă o fanfaronadă. Precum știm fix de la Dumneavoastră, în “competiția viselor” tătă lumea-i campioană.”Hai, Miluț, că asta chiar că măcăne, las-o jos!

Source link

Facebook Comments Box

Prin Oras

Anda Adam a încheiat afacerea clubului din Cluj-Napoca cu faliment. După închiderea acestuia, artista a părăsit orașul. În legătură cu locuitorii din Cluj, Anda Adam a exprimat că i-a perceput ca fiind puțin ospitalieri.

Stefania Heinz

Published

on

Clubul deschis de Anda Adam în Cluj nu a cunoscut succesul scontat. Afacerea s-a închis după doar 2 ani, chiar dacă artista a afirmat că a investit 100.000 de euro alături de logodnicul său, Eudor Yosif Mohaci. Diamond Club a fost inaugurat în martie 2022, în apropierea campusului Observator, pe strada Republicii.

Cu toate că Anda Adam a făcut declarații optimiste despre performanțele clubului, acesta era adesea gol. În plus, strategia de promovare a fost deficitară, fiindcă artista a subestimat importanța unei promovări eficiente, bazându-se exclusiv pe propria sa notorietate, potrivit informațiilor.

În schimb, Anda Adam a devenit cunoscută în Cluj pentru încălcările regulilor de circulație, inclusiv parcarea pe locurile destinate persoanelor cu handicap la Vivo sau blocarea traficului. Aceste acțiuni au atras atenția Poliției Locale, care a amendat-o pentru comportamentul său nepotrivit.

Oamenii de acolo din Cluj nu au apreciat că un artist din București a venit să își investească banii în Cluj pentru a deschide un club unde ei să se poată distra. Am făcut o investiție destul de mare. În schimb, m-au criticat foarte dur, pentru că mi-am permis o dată, o dată, să pun mașina timp de 10 minute pe un loc cu semn de handicap. Respect foarte tare și ajut extrem de mult oamenii cu probleme. Însă, locul în care eu am parcat, și aici aș vrea să dau și o replică domnului Emil Boc, pentru că mă simt datoare și nu am avut ocazia să îi dau replica, este un loc într-un mod pe care îl cunosc foarte bine și unde există extrem de multe locuri pentru handicap. Primele trei rânduri ale acestui mall sunt numai locuri cu aceste însemne. O capacitate mult mai mare pentru oamenii cu handicap decât capacitatea efectivă a locurilor de parcare pentru acest mall.

Toți se vaietă. Au spus ”Domnule, ați făcut atâtea locuri pentru persoanele cu handicap și nici nu cred că avem atâția oamenii cu probleme care să vină să parcheze în același timp!”.

În ziua în care mi-a fost făcută acea poză, printre cele 100 de locuri de parcare cu însemne de handicap erau parcate mașini cu numere de Cluj, vreo 20 dintre ele, 80 rămânând libere. Era imposibil ca ele să se ocupe toate, având în vedere că timpul meu era limitat și eu aveam nevoie numai de 10 minute pentru a cumpăra ceva din mall. Unde erau 20 de-ai lor parcați, mi-am permis să pun și eu mașina pentru 10 minute și am fost taxată foarte dur.

Dar îmi place Clujul și oamenii care vin la noi la Cluj și știu să se distreze”, a spus Anda Adam, la emisiunea lui Denise Rifai.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Clujeanul Care a Luat o Bancă din Fața unei Clinici din Mănăștur: Rugămintea Reprezentanților este să o Reducă După Paște – Video

Stefania Heinz

Published

on

Reprezentanții unei clinici din cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca au făcut o rugăminte mai puțin obișnuită în prag de sărbători pascale. Un clujean a fost observat plecând cu banca pe care clinica o avea în fața clădirii, utilizată pentru a oferi un loc de odihnă pentru clienții care veneau cu pacienții lor necuvântători. Într-o notă plină de umor, reprezentanții clinicii l-au rugat pe cetățeanul în cauză, care pare să fi avut nevoie de bancă și să o fi luat cu el, să o aducă înapoi după ce își va rezolva treburile și după sărbători.

Rugăm domnul care a avut nevoie de banca noastră de Paște, după sărbători și după ce își face treaba cu ea, să o înapoieze că și noi avem nevoie de ea. Mulțumim!, au precizat reprezentanții clinicii din Cluj-Napoca.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Drive-Thru în Mănăștur: Gata să deschidă porțile! / “Au muncit până la 6 seara chiar și înainte de Florii

Stefania Heinz

Published

on

În ultimii ani, Mănășturul s-a transformat vizibil. Primăria a făcut investiții semnificative în zona de la Terenuri, iar apoi a demarat demolările chioșcurilor insalubre de la stația Minerva. Acum, atenția se îndreaptă către inaugurarea Drive-Thru, unde renovările au fost finalizate într-un timp record.

După ce chioșcurile de la stația Minerva din Mănăștur au fost demolate și zona a fost reamenajată de către municipalitate, lucrările de modernizare au început și la McDrive.

La începutul anului 2024, restaurantul McDonald’s din Mănăștur a intrat în șantier pentru a fi adus la standarde noi. “Am fost temporar închis, dar veți fi încântați de rezultat!”, au scris reprezentanții McDonald’s pe un banner.

Chiar și în Duminica Floriilor, muncitorii au lucrat intens la restaurant, pregătindu-l pentru deschidere.

Locuitorii din Mănăștur își exprimă îngrijorarea pe pagina de Facebook “Trăiesc în Mănăștur” în legătură cu impactul renovării asupra traficului din zonă, mai ales că zona se intersectează cu coborârea autovehiculelor din benzinăria Petrom, situată la câțiva metri distanță de Drive-Thru.

Municipalitatea se pregătește să modernizeze și Parcul Primăverii din Mănăștur, urmând să desființeze benzinăria MOL din zonă. Acest proiect include amenajarea și revitalizarea Parcului Primăverii și a străzilor adiacente, precum str. Ion Meșter, str. Emil Cioran și str. Almașului.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite