Connect with us

Administratie

Este oficial, s-a votat astăzi! În câteva luni încep cursele CTP la Săvădisla.

Dani Muresan

Published

on

Astăzi a fost o zi remarcabilă pentru locuitorii comunei Săvădisla și toți călătorii din zonă, întrucât Consiliul Local Cluj a dat un vot hotărâtor, aprobând cu entuziasm acceptarea comunei în cadrul Asociației Metropolitane de Transport. Această hotărâre istorică marchează un moment de cotitură în dezvoltarea comunității, având ca rezultat crearea primei linii de transport în comun între Cluj-Napoca și Săvădisla. Acest pas semnificativ va contribui la o mobilitate mai sustenabilă și va îmbunătăți conectivitatea în întreaga regiune.

Pe parcursul mai multor ani, oamenii au simțit din plin provocările călătoriilor dintre cele două locații, cerând în mod constant o soluție eficientă și prietenoasă cu mediul înconjurător. Astăzi, votul pozitiv al Consiliului Local a închegat speranțele locuitorilor și a deschis calea către o schimbare semnificativă.

Viitoarea linie de transport în comun dintre Cluj-Napoca și Săvădisla va aduce numeroase beneficii pentru comunitatea locală și mediul înconjurător. Prin conectarea acestor două zone, rezidenții din Săvădisla vor avea acces ușor la oportunități educaționale, servicii medicale de înaltă calitate, o piață a muncii extinsă și o gamă variată de activități culturale și recreative, disponibile în inima municipiului Cluj-Napoca.

Pe lângă avantajele economice și sociale, implementarea noului sistem de transport va juca un rol important în reducerea traficului rutier și implicit a emisiilor de gaze cu efect de seră. În contextul schimbărilor climatice actuale, utilizarea tot mai frecventă a mijloacelor de transport în comun va reprezenta o tranziție crucială către un mediu mai curat și mai sănătos pentru toți locuitorii din regiune.

Perspectivele sunt promițătoare, iar în câteva luni, toate procedurile de planificare și autorizare vor fi încheiate cu succes. Acest lucru va permite locuitorilor din Săvădisla să se bucure de o conexiune directă și eficientă cu Cluj-Napoca, facilitându-le călătoriile și sporindu-le calitatea vieții.

În încheiere, acceptarea comunei Săvădisla în Asociația Metropolitanei de Transport marchează un moment istoric și o veste extraordinară pentru comunitatea locală. Odată cu implementarea liniei de transport modernă și sustenabilă, rezidenții vor avea acces facil la oportunități diverse, iar întreaga regiune va progresa către o mobilitate urbană mai eficientă și mai prietenoasă cu mediul înconjurător. Acest proiect semnificativ va aduce beneficii semnificative pentru toată zona Cluj-Napoca – Săvădisla și va contribui cu siguranță la un viitoar mai bun și mai bine conectat pentru toți locuitorii acestei regiuni.

 

Facebook Comments Box
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administratie

Plaja Grigorescu a fost redată comunității după lucrări de curățenie și amenajare: Un spațiu urban modern pentru recreere și socializare

Dani Muresan

Published

on

Astăzi, plaja Grigorescu din Cluj-Napoca a fost redată comunității după o serie de lucrări de curățare și amenajare desfășurate pe parcursul dimineții. Cele 3000 de metri pătrați de plajă au fost pregătiți cu grijă, nivelându-se nisipul și creându-se un spațiu primitor pentru toți cei care doresc să se bucure de soare sau să se răcorească pe malul Someșului.

Un Proiect European de Succes

Plaja urbană Grigorescu face parte dintr-un proiect amplu de reamenajare și revitalizare a malurilor Someșului, finanțat din fonduri europene. Acest proiect a fost conceput pe baza unui concurs internațional de soluții de arhitectură, aducând laolaltă idei inovative pentru a transforma malurile râului într-un loc de recreere modern și atractiv.

O Tradiție Revitalizată

Pentru clujeni, plaja Grigorescu este mai mult decât un simplu loc de relaxare. Acest spațiu are o semnificație istorică, fiind un loc de tradiție unde generații întregi au venit să se bucure de vară. Redeschiderea acestei plaje aduce un sentiment de continuitate și de apartenență, oferind în același timp facilități moderne.

Un Loc pentru Toți

Cu nisipul nivelat și pregătit, plaja Grigorescu este acum gata să primească vizitatori de toate vârstele. Fie că sunt familii cu copii, tineri dornici de distracție sau persoane care caută un moment de liniște, toți vor găsi aici un loc potrivit pentru nevoile lor. Acest spațiu urban reamenajat promite să devină un punct de referință pentru activitățile de vară ale clujenilor.

Prin acest proiect, se reafirmă angajamentul autorităților locale și al comunității pentru îmbunătățirea calității vieții și pentru crearea unor spații publice de înaltă calitate. Clujenii sunt invitați să redescopere acest loc deosebit.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Administratie

Emil Boc – Victorie Răsunătoare: A Câștigat un Nou Mandat de Primar al Clujului

Stefania Heinz

Published

on

Emil Boc (PNL) a câștigat un nou mandat de primar al Clujului, obținând aproximativ 45% din voturile clujenilor, conform numărătorii parțiale.

Surpriza acestor alegeri a fost candidatul independent Sabin Sărmaș, care a reușit să atragă aproximativ 30% din voturi.

Astfel, Emil Boc câștigă cel de-al șaselea mandat în funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Rezultatele finale ale alegerilor urmează să fie anunțate în cursul acestei zile.

Prezența la vot în Cluj-Napoca a fost de 46,28%.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Administratie

Reconstrucția Drumului Tarniței: O Investiție Vitală Care a Revitalizat Pensiunile și a Echivalat cu Bugetul Comunei Mărișel pe O Centură

Alex Campian

Published

on

Inaugurarea Drumului Tarniței, care se întinde de la Gilău până la Mărișel, a reprezentat o salvare crucială pentru pensiunile din regiune. Această investiție monumentală a însemnat 20 de milioane de euro.

Este un drum pentru care Consiliul Județean Cluj a investit foarte mulți bani și le-am și spus oamenilor din Mărișel să își imagineze că este bugetul comunei pe vreo 100 de ani. 20 de milioane de euro din bani europeni au fost investiți doar în acel drum.

Este un drum de aproape 45 de kilometri, care are făcute vreo 15 poduri, aproape 80 de podețe și peste 350 de intrări în curțile oamenilor, kilometri întregi de trotuare”, a declarat Alin Tișe.

Poți merge să te bucuri cu familia pe unul dintre aceste drumuri, să găsești o pensiune. Oamenii se bucură că nu au dat faliment și, în Mărișel, m-am cu câțiva proprietari de pensiuni, care atât de bucuroși erau că am făcut acel drum, încât mi-au spus că sunt dispuși ca din profitul afacerilor lor să doneze pentru casele de copii o sumă de bani, în semn de apreciere a faptului că autoritățile i-au ajutat și au făcut lucruri care i-au salvat de faliment. Până la urma, asta e ceea ce rămâne, dacă e să rămâne ceva în urma noastră, aceste obiective importante”, a mai spus Tișe.

Pe traseul acestui drum au fost amenajate 352 de accesori proprietăți, 79 de podețe, 5.824 de kilometri de rigole de acostament, 9.543 kilometri de șanțuri și rigole pereate, 617 metri de rigole carosabile și parapete metalice, pe o distanță totală de 15.236 kilometri.

Execuția lucrărilor a fost încredințată Asocierii Dacia Asphalt SRL – DP Cons SRL – Dacia Faber SRL – Oyl Company Holding AG SRL, iar valoarea totală a acestora se ridică la 104.960.152,90 lei (fără TVA).

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite