Connect with us

Administratie

O nouă primărie de cartier în Mărăști

Calin Roman

Published

on

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță că începând de luni, 6 ianuarie 2020, prima zi lucrătoare a anului 2020, locuitorii cartierului Mărăști vor avea la dispoziție un nou sediu de primărie de cartier. Aceasta este situată pe str. Porumbeilor nr. 41, colț cu str. Paris.

Astfel, în incinta noii primării Mărăști cetățenii vor putea depune cereri, achita taxe și impozite locale, precum și abonamentele de parcare aferente cartierului, având la dispoziție 2 ghișee de depunere de cereri, 2 pentru achitarea taxelor de parcare (disponibile în perioada ianuarie – 31 martie 2020) și un ghișeu de taxe și impozite locale.

Noua Primărie Mărăști este accesibilă atât celor din zona imediat apropiată, cât și celorlalți locuitori ai cartierului Mărăști cu ajutorul transportului în comun, aflându-se la cca 50 de m de stația Liniei 1 și cca 150 de m de strada București, pe care se află ma multe stații de transport în comun ale liniei 36B, precum și la cca 500 de m de piața Abator cu stații ale liniilor 53, 36B, 41, 50, 23, 52.

Numărul de telefon al Primăriei Mărăști este 0374869377.

source link

Facebook Comments Box

Administratie

Consiliul Județean a încheiat zece contracte de lucrări de întreținere a drumurilor județene

Tudor Calinescu

Published

on

Acestea vizează aproape 100 de kilometri de drum

Consiliul Județean Cluj a încheiat zece contracte de execuție a lucrărilor cuprinse în Programul de lucrări de întreținere curentă și periodică a unor drumuri județene din Județul Cluj pentru anul 2024.

Lucrările urmează să se desfășoare pe 11 sectoare de drum, în lungime însumată de 95,475 kilometri, situate pe opt drumuri județene și au scopul de a îmbunătăți condițiile de circulație precum și de a oferi o siguranță rutieră sporită.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Prin intermediul acestor lucrări ne propunem să creștem calitatea infrastructurii rutiere și să contribuim la desfășurarea traficului în condiții de siguranță pe toate drumurile județene pe care le avem în administrare. Cu siguranță nu ne vom opri aici, în perioada imediat următoare vom încheia alte contracte, care vor viza și alte drumuri județene.”

Operațiunile vor consta în lucrări de întreținere a platformei drumului, de asigurare a scurgerii apelor și a esteticii rutiere, dar și lucrări de asfaltare pe sectoare, acolo unde situația o impune.

Contractele recent încheiate vizează următoarele drumuri județene:

 1. DJ 103V Stolna – DJ 107M, de la km 6+500 la km 8+990;
 2. DJ 161C Aluniș, de la km 6+500 la km 10+300;
 3. DJ 108A (DN 1) Ciucea – Vânători – limită cu județul Sălaj, de la km 0+000 la km 7+392;
 4. DJ 107L Turda, de la km 1+205 la km 2+320;
 5. DJ 107R (DJ 107L) – Filea de Jos – Filea de Sus – Săcel (DJ 107M), de la km 21+350 la km 28+650;
 6. DJ 191D (DJ 108A) Vânători – limită cu județul Sălaj, de la km 31+330 la km 39+060;
 7. DJ 182F Valea Gârboului – Rugășești, de la km 5+500 la km 9+980;
 8. DJ 107R Făget – Sălicea – Ciurila, de la km 8+300 la km 21+350;
 9. DJ 107R (DJ 107M) Băișoara – Muntele Băișorii – Stațiunea Muntele Băișorii, de la km 28+650 la km 47+350;
 10. DJ 109C Gherla – Țaga – Cămărașu, de la km 2+215 la km 17+600 și de la km 25+260 la km 39+293.

Facebook Comments Box

Continue Reading

Administratie

Spectacol Exclusiv: Imagini Debutante ale Aquaparkului Viitorului din Cluj! O Oază de Bazine, Tobogane și Plaje Inundate, Inclusiv un Baby Pool pentru 3.000 de Vizitatori pe Zi!

Anamaria Ioana

Published

on

Noi imagini exclusive cu viitorul aquapark din Cluj! Primele imagini și planuri ale mult așteptatului aquapark din Cluj. Acestea vin în urma prezentării la finalul săptămânii trecute a planurilor și informațiilor certe din Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al proiectului.

Astăzi, suntem încântați să vă aducem în premieră vizualizări ale viitorului ștrand care va fi construit pe amplasamentul celui de la „Sun”, din cartierul Grigorescu. Randările au fost realizate de către proiectantul lucrării, oferindu-ne o perspectivă captivantă asupra a ceea ce va deveni o destinație de relaxare și distracție de top în orașul nostru.

Așa cum am menționat anterior, proiectul mult așteptat al aquapark-ului din Cluj începe să prindă contur. Forma preliminară a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) este finalizată și se pregătește să intre în faza de consultare publică. După această etapă crucială, urmează obținerea avizelor necesare conform certificatului de urbanism. Ulterior, forma finală a documentației PUZ va fi supusă dezbaterii în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), în vederea emiterii avizului arhitectului șef. Acest progres reprezintă un pas semnificativ spre realizarea acestei importante infrastructuri recreative pentru comunitatea noastră.

Aquapark-ul viitorului din Cluj va fi alcătuit dintr-un complex de bazine acoperite, concepute pentru a funcționa pe tot parcursul anului, indiferent de sezon. Printre facilități se vor regăsi un bazin interior dotat cu jeturi de hidromasaj, un baby pool dedicat celor mici, o plajă inundată animată de jocuri de tip „Spray Action”, precum și un bazin cu tobogane variate, adaptate diferitelor categorii de vârstă. Acest ansamblu diversificat promite să ofere experiențe recreative memorabile pentru întreaga familie, indiferent de preferințele sau vârstele membrilor acesteia.
Suprafața terenului destinat construcției viitorului aquapark este de 51.186 de metri pătrați, echivalentul a puțin peste 5 hectare. Această extindere va transforma actualul ștrand Grigorescu într-o destinație recreativă mai amplă și modernă. În prezent, terenul are o utilizare definită ca fiind de “curți construcții”. Situat în partea de vest a intravilanului municipiului Cluj-Napoca, pe malul râului Someș, acest teren promite să devină un punct central al activităților de agrement și relaxare pentru locuitorii și vizitatorii orașului.
În prezent, pe amplasamentul actual se găsesc două terenuri de sport, precum și Bazinul Olimpic Grigorescu. Mai există alte două piscine amenajate, însă nefuncționale de ani buni. De asemenea, un teren se află în proprietatea municipiului, cu destinație încă neclară.

“AQUAPARK ȘTRAND GRIGORESCU CLUJ-NAPOCA” va fi construit conform următoarelor specificații:

 1. Corpul clădirii principale va include:
  • Recepție / Casă de bilete;
  • Vestiar, dimensionat adecvat numărului de vizitatori;
  • Birouri și spații administrative;
  • Spații comerciale;
  • Zone de alimentație publică, inclusiv un restaurant „a la carte” și o zonă de „food court”;
  • Grupuri sanitare separate pentru femei (prevăzute cu salon “Mama și copilul”), bărbați și persoane cu dizabilități, respectând capacitatea complexului și normele sanitare în vigoare pentru astfel de obiective;
  • Ansamblu de bazine acoperite care să funcționeze pe tot parcursul anului, inclusiv:
   • Zona Family & Kids – cu un bazin interior dotat cu jeturi de hidromasaj, baby pool, plajă inundată cu jocuri de tip „Spray Action” și un bazin cu tobogane adaptate diferitelor categorii de vârstă;
   • Spații pentru șezlonguri, dimensionate corespunzător numărului de utilizatori; adâncimea apei va fi ajustată în funcție de destinația și specificul fiecărui bazin, în conformitate cu prevederile legale;
    • Punct de prim ajutor;
    • Spații anexe;
    • Spații tehnice asociate;
    • Parcări dedicate personalului angajat și fluxurilor de vizitatori, dimensionate corespunzător;
    • Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, amplasate în zona destinată parcărilor și accesibile vizitatorilor. 

Aceste facilități promit să ofere o experiență completă și confortabilă pentru toți cei care vor vizita noul aquapark din Cluj-Napoca.

Capacitatea pe care noul ștrand ar putea să o deservescă zilnic este de aproximativ 3.000 de persoane. Suprafața complexului destinată activităților sportive, agrementului și spațiilor verzi va fi de aproximativ 51.186 de metri pătrați. În timpul sezonului estival, complexul va putea găzdui un număr estimat de 3.000 de vizitatori pe zi, dintre care 800 de persoane vor fi în interior și 2.200 de persoane în exterior. Aceste cifre reflectă capacitățile extinse ale noului ștrand și promit să ofere o experiență memorabilă pentru toți cei care îl vor vizita.

Conform proiectului, sunt propuse 249 de locuri de parcare, toate situate la subsol. Potrivit documentației, amenajările exterioare vor include zone de joacă pentru copii, structurate pe categorii de vârstă și tematici atractive, precum și zone destinate adulților, inclusiv o zonă de fitness în aer liber.

În plus, proiectul propune o parcare subterană cu două niveluri, amplasată sub clădirea de acces. Aceasta va oferi un total de 249 de locuri de parcare, asigurând astfel suficiente facilități de parcare pentru vizitatorii complexului.

Conform documentației proiectantului, se afirmă:

“Investiția propusă urmărește să aducă plus valoare zonei, prin revitalizarea unui obiectiv de agrement important pentru locuitorii orașului, care la momentul actual se află într-o stare de degradare. Propunerea are în vedere dezvoltarea unui obiectiv care să servească atât locuitorilor zonei cât și turiștilor, devenind astfel deopotrivă un obiectiv economic care să genereze venituri la bugetul local. Aquapark-ul va avea un impact pozitiv asupra pieței forței de muncă întrucât va genera locuri de muncă temporare, pe perioada de realizare a investiției, și permanente în momentul operării acestuia.”

Valoarea estimată a proiectului se situează între 20 și 40 de milioane de euro. Această sumă reflectă bugetul necesar pentru dezvoltarea unui obiectiv similar, având în vedere suprafața și facilitățile propuse. Potrivit proiectantului, finanțarea investiției va proveni din fonduri ale bugetului local.

Potrivit proiectantului, în partea nordică a terenului care a condus la elaborarea acestui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), prezența râului Someș impune necesitatea unei zone de protecție cu lățimea de 15 metri. Această zonă de protecție afectează terenul pe o suprafață de aproximativ 3.752 de metri pătrați.

Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), proiectul va include spații de acces public în afara incintei împrejmuite, care vor include zone de parcare, platforme pavele etc. De asemenea, se vor prevedea accesuri de serviciu pentru colectarea deșeurilor și pentru facilitarea accesului mijloacelor de stingere a incendiilor.

 

Propunerea proiectantului vizează extinderea spațiului verde în cadrul ansamblului aquaparkului. Astfel, conform planului, suprafața totală de spațiu verde propusă este de 35.517 metri pătrați. Aceasta reprezintă o creștere de 2% față de suprafața verde actuală, în prezent însumând 34.521 metri pătrați. Această inițiativă implică adăugarea unei suprafețe de aproximativ 997 metri pătrați de spațiu verde, contribuind semnificativ la dezvoltarea zonei într-un mod sustenabil.

Responsabilii de proiectare includ s.c. AE Development s.r.l. în calitate de proiectant general și biroul Agorapolis din București ca proiectant de specialitate. Aceștia colaborează pentru a realiza planuri care să îmbunătățească calitatea mediului înconjurător și să ofere beneficii durabile comunității locale.

Facebook Comments Box

Continue Reading

Administratie

Finanțări nerambursabile pentru proiecte şi acţiuni culturale, precum și proiecte sportive. Perioada de depunere a proiectelor: 20 februarie – 20 martie 2024

Stefan Petre

Published

on

O clujeancă bate obrazul Primăriei pentru că nu a primit ajutor social: „Sunt considerată ultra bogată/Am un salariu amărât de 1400 de lei”
Cluj-Napoca: Finanțări nerambursabile de la bugetul local în valoare de peste 7,6 mil euro (38 mil lei) pentru cultură, sport și domeniul social, incluzând proiecte legate de tranziția verde. Creștere de 25% a sumei alocate organizațiilor non-guvernamentale prin acest program față de anul 2023.
Primăria și Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca anunță, ca la fiecare început de an, acordarea de finanțări nerambursabile de la bugetul local pentru proiecte şi acţiuni culturale, precum și proiecte sportive. Perioada de depunere a proiectelor: 20 februarie – 20 martie 2024.
În 2024 finanțările nerambursabile pentru cultură, sport și domeniul social cresc cu 25% față de anul anterior.
Bugetul alocat este de 16.200.000 lei pentru proiecte culturale (dintre care 800.000 de lei pentru proiecte cu caracter social) și 21.875.000 lei pentru proiectele structurilor sportive. Finanțarea asigurată de Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca va fi de maximum 90% din bugetul total al proiectului.
Proiectele culturale pot fi depuse pentru unul dintre următoarele domenii/linii de program:
– Proiecte culturale, artistice, educaţionale, realizate de către fundaţii sau asociaţii întemeiate în baza OG 26/2000, în parteneriat cu instituţii publice de cultură şi/sau de învăţământ, având sediul în municipiul Cluj-Napoca;
– Proiecte de tineret;
– Proiecte culturale regionale;
– Proiecte culturale locale;
– Proiecte în cadrul „UNESCO City of Film”;
– Proiecte care respectă obiectivele Misiunii UE “100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030” – tranziția către o economie verde și combaterea schimbărilor climatice;
– Proiecte culturale „Anul Avram Iancu”;
– Proiecte cu caracter social.
La capitolul sport vor fi finanțate activitățile/acțiunile care se încadrează în programele „Promovarea sportului de performanță” și „Sportul pentru toți”.
Depunerea dosarelor cu proiectele de finanțare nerambursabilă se face în perioada 20.02.2024-20.03.2024, astfel:
– online pe site-ul www.primariaclujnapoca.ro secțiunea Administrație – Servicii online – Depune cereri – Serviciul Management proiecte sociale, culturale și sportive sau
– online pe site-ul www.edirect.e-guvernare.ro sau
– la Centrul de Informare pentru Cetățeni (Registratura Primăriei Cluj-Napoca) sau la primăriile de cartier, într-un exemplar.
Mai multe detalii despre condițiile de finanțare și despre calendarul depunerii proiectelor pot fi consultate în cuprinsul anunțurilor de participare, accesând următoarele linkuri de pe website-u Primăriei:
– cultură: Apasa aici pentru fisiere  <—-
– sport:Apasa aici pentru fisiere  <—-

Facebook Comments Box

Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate