Connect with us

Eveniment

Patru autocare cu români din Italia sosesc sâmbătă la Cluj

Published

on

Patru autocare cu români din Italia sosesc sâmbătă la Cluj

Două aeronave cu români din Italia au aterizat, vineri seară, în jurul orei 23:00, pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, iar o parte dintre aceștia vor ajunge la Cluj-Napoca.
Numărul total al celor repatriați se ridică la 384 de persoane. Printre repatriați se regăsesc foarte mulți clujeni, aceștia fiind îmbarcați în patru autocare ce vor ajunge sub escortă spre seară la Cluj-Napoca, potrivit Info Cluj.

“Am ajuns cu bine la Constanța. Nu știu unde ne vor duce. Se vorbea că vom fi duși la București. Când am plecat de la Constanța au zis ceva de București… de acolo, vom vedea. Acum suntem la Fetești, în ceva parcare. Au fost două zboruri. Toate locurile din avion au fost ocupate. Spre Cluj suntem în patru autocare”, a afirmat unul dintre pasageri.

Doar 81 dintre pasagerii celor patru autocare vor rămâne la Cluj-Napoca. Aceștia vor intra în carantină pentru o perioadă de 14 zile la un hotel de 4*. Mărturia unuia dintre aparținătorii persoanelor repatriate: ”Li se spune că nu sunt locuri în Constanța. Îi urcă iar în autocare, fără apă, fără mâncare, cică îi aduce în Cluj”.

Marea parte a cetățenilor repatriați vineri seara erau persoane angajate cu contracte de muncă sezoniere în Italia. Românii nu s-au mai putut întoarce în țară ca urmare a restricțiilor de circulație și a anulării zborurilor comerciale. Cetățenii români aduși acum prin misiunea umanitară vor fi transportați către județele de domiciliu, nefiind carantinați pe raza județului Constanța. 

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

Accident în Mărăști! Bărbat de 73 de ani, lovit pe trecerea de pietoni

Published

on

Accident în Mărăști! Bărbat de 73 de ani, lovit pe trecerea de pietoni

Un accident s-a produs în această după-amiază în cartierul Mărăști din Cluj-Napoca. Un pieton a fost lovit de o mașină.
Polițiștii clujeni au fost sesizați, în cursul zilei de astăzi, în jurul orei 13:00, de un accident produs în zona Aleii Bibliotecii, intersecția cu sensul giratoriu Mărăști.

„Din primele verificări efectuate la locul evenimentului rutier a rezultat faptul că un autoturism condus de un bărbat de 66 de ani, ar fi acroșat un pieton angajat în traversarea străzii, în proximitatea trecerii pentru pietoni”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Bărbatul, în vârstă de 73 de ani, a fost transportat la spital. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Spitalul de Urgență din Cluj-Napoca face angajări. 150 de posturi pentru personal cu și fără specializare

Published

on

Se fac angajări fără concurs la Spitalul Județean Cluj. „Căutăm urgent personal”

Spitalul de Urgență din Cluj-Napoca face angajări pentru peste 150 de posturi pentru personal medical și auxiliar, pe perioadă nedeterminată.Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca au anunţat că au fost scoase la concurs pe perioadă nedeterminată următoarele posturi de personal medical şi auxiliar:asistent medical generalist – 53 posturi, diplomă de licență în specialitate/ diplomă de școală sanitară postliceală (cu diplomă de bacalaureat), fără condiţii de vechimeasistent medical de laborator clinic – 4 posturi, diplomă de licență în specialitate / diplomă de școală sanitară postliceală (cu diplomă de bacalaureat), fără condiţie de vechimetehnician de radiologie şi imagistică licenţiat – 1 post, diplomă de licență în specialitate, debutant, fără condiţii de vechimeasistent medical nutriție și dietetică licențiat – 1 post, diplomă de licență în specialitate debutant, fără condiții de vechimefiziokinetoterapeut – 2 posturi, diplomă de licență în specialitate, fără condiții de vechimefiziokinetoterapeut – 1 post cu ½ normă, diplomă de licență în specialitate, 6 luni vechime ca fiziokinetoteraput, consituie avantaj experienţa într-o secție ATImoaşă – 1 post, diplomă de licență în specialitate, fără condiţie de vechimeinfirmier – 39 posturi, studii generale, fără condiţie de vechimeîngrijitoare – 52 posturi, studii generale, fără condiţie de vechimebrancardier – 11 posturi, studii generale, fără condiţie de vechimecurier – 1 post, studii generale, fără condiţie de vechimeMai multe detalii legate de condițiile de ocupare a posturilor, conținutul dosarelor de înscriere, calendarul concursului și bibliografia, pe pagina Web a spitalului, anunțurile nr. 97, 96 și 95.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

ACCIDENT în Cluj: Cu bolidul pe arătură

Published

on

ACCIDENT în Cluj: Cu bolidul pe arătură

Pompierii clujeni au anunţat în dimineaţa de joi, 23 martie a.c., o intervenție la un accident rutier petrecut în apropiere de localitatea Feleacu din judeţul Cluj. 
Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în această dimineață la un accident rutier petrecut în apropiere de localitatea Feleacu.

În accident a fost implicat un singur autoturism și nu au existat persoane încărcate. Un bărbat de aproximativ 30 de ani a fost evaluat de echipajul SMURD și transportat la spital. Acesta avea afecțiuni ușoare.

Pompierii au asigurat totodată măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor, a transmis biroul de presă al ISU Cluj. 

Sursa foto: B Sergiu Alexandru – Info Trafic Cluj-Napoca, ISU Cluj

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate