Un grup de cercetători a investigat secretele longevităţii, stând de vorbă cu peste 1.000 de persoane centenare şi supercentenare din Japonia, America Latină şi Statele Unite.
Cercetătorii de la LongeviQuest au investigat secretele longevităţii, stând de vorbă cu peste 1.000 de vârstnici centenari și supracentenari.
Descoperirile lor oferă o perspectivă fascinantă asupra obiceiurilor comune ale acestor oameni care au trăit peste un secol.
Introducerea mişcării în rutina zilnică a fost identificată ca un factor crucial. În Japonia, persoanele în vârstă practică ”gimnastica radio”, o serie de exerciţii în care se foloseşte greutatea corpului, coordonate de o emisiune radio. Un studiu recent a evidenţiat că 4-5 minute de activitate fizică intensă pot reduce semnificativ riscul de cancer.
Răsfăţul cu mici plăceri, precum o ciocolată sau un pahar de vin din când în când, este benefic. LongeviQuest a întâlnit centenari care au adoptat obiceiuri variate, de la consumul moderat de alcool la mâncarea sănătoasă, scrie Mediafax.
Evitarea persoanelor ”toxice” este o altă învăţătură a longevităţii. María Morera, cea mai în vârstă persoană confirmată din Spania, a subliniat importanţa alegerii atente a companiei şi evitarea influenţelor negative.
Cercetările indică faptul că relaţiile fericite joacă un rol esenţial în longevitate, comparabil cu efectele exerciţiilor şi dietei sănătoase. Evitarea stresului inutil şi concentrarea pe aspectele controlabile ale vieţii sunt trăsături comune printre cei mai vârstă oameni din lume, care adoptă o perspectivă relaxată şi pozitivă asupra vieţii.
Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei
Source link