Connect with us

Eveniment

Vasile Dâncu, la Aviation-Event 2022: „COVID-ul și războiul din Ucraina ne arată cât de importante sunt aeroporturile regionale”

Stefania Heinz

Published

on

Vasile Dâncu, la Aviation-Event 2022: „COVID-ul și războiul din Ucraina ne arată cât de importante sunt aeroporturile regionale"

Ministru Apărării, Vasile Dîncu, prefectul Irina Munteanu și viceprimarul Dan Tarcea au vorbit, în deschiderea conferinței internaționale „Aviation-Event 2022 CLJ”, despre importanța Aeroportului Internațional Cluj în context economic, geopolitic și militar. 
Ministrul clujean al Apărării, Vasile Dîncu, noul prefect al județului Cluj, Irina Munteanu, și viceprimarul municipiului, Dan Tarcea au fost prezenți astăzi la deschiderea conferinței internaționale „Aviation-Event 2022 CLJ”, unul dintre cele mai importante evenimente ale aviaţiei europene, găzduit de Aeroportul Internațional Cluj. 

Ministrul Vasile Dîncu a vorbit despre importanța aeroportului din Cluj pentru economia județului și a regiunii.

„Sunt foarte bucuros că România și, în acelaș timp, orașul nostru devine centrul aviației europene prin acest eveniment. Cred că tradiția noastră în aviație merită acest lucru, iar concluziile care se vor trage în urma acestei conferințe vor fi importante pentru piața aeroporturilor și pentru aviație în general.

În acest moment, atât COVID-ul, cât și războiul din Ucraina ne arată cât de importante sunt aeroporturile regionale și toate afacerile care apar în jurul acestor aeropoturi pentru că sunt un generator de creștere economică, un generator de dezvoltare. Aeroportul din Cluj este cel mai bun exemplu pentru modul în care se dezvoltă o regiune. Din păcate, există câteodată o tendință, atât a Comisiei Europene, cât și a puterilor naționale de a nu da o suficientă importanță dezvoltării regionale. Aeroporturile regionale sunt cheia mobilității în Europa”, a declarat Vasile Dîncu.

Ministrul clujean a vorbit și despre importanța militară a aeroporturilor civile, în contextul invaziei ruse din Ucraina.

„Este nevoie de realism atunci când ne gândim la dezvoltarea aeroporturilor regionale. Există tendința în România, dar și în Europa, de a prolifera aeroporturi regionale în zone în care nu se pot dezvolta economic. Am văzut cereri fanteziste la Guvernul României, ale unor aeroporturi care sunt de interes local, nu regional, național sau european. Am văzut un aeroport nou, care avea o prognoză de dezvoltare a traficului de 5 milioane de pasageri peste 20 de ani. Este imposibil. Trebuie să fim, totuși, raționali. Dacă vorbim de măsurile de ajutor, știți bine că Guvernul României a sprijinit în timpul pandemiei aeroporturile regionale. Ajutorul trebuie să fie proporțional cu nevoile, dar voi știți asta foarte bine. Cred că voi, specialiștii din domeniu, veți ajuta guvernele să înțeleagă mai bine nevoile și să treacă mai bine peste obstacolele ce apar.

Drama despre invazia Rusiei în Ucraina ne mai arată ceva. Ne-am dat seama în aceste momente cât de importantă e mobilitatea militară. Sunt sigur că statele și Comisia Europeană vor găsi soluții pentru această mobilitate militară. Sau, cum spunem în documentele militare, infrastructură dual use. Sunt foarte bucuros să cunosc atâtea personalități din zona aviației europene în această zi. Sunt sigur că oaspeții vor fi încântați de Cluj, de Transilvania”, a conchis clujeanul Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale.

La conferință a luat cuvântul și proaspătul prefect al județului Cluj, Irina Munteanu.

„Vă mulțumesc pentru invitație, că mi-ați oferit ocazia să particip astăzi, aici, la un eveniment atât de important pentru județul nostru. Mă bucur că această conferință internațională se desfășoară pentru prima dată în România, în Cluj-Napoca, unde avem onoarea să fie prezenți atâția lideri importanți și profesioniști din industria aviatică, reprezentanți ai autorităților naționale relevante, companii aeriene, directori generali de aeroport din Europa și din România și reprezentanți ai Parlamentului României și European. Vă urez bun venit și sunt sigură că această conferință va fi una benefică pentru județul nostru, datorită dumneavoastră.

Desfășurarea unor astfel de evenimente, cu siguranță, va duce la identificarea mai multor probleme de care ne lovim, dar, în același timp, se vor găsi și soluții care să vină în ajutorul acestui domeniu. O infrastructură bine dezvoltată și puternică va duce aeroportul la un nivel mai înalt și va fi un vector important în dezvoltarea economică a regiunii pe care o deservește”, a spus Irina Munteanu.

5.000 de persoane vaccinate la aeroportul din Cluj
Prefectul Clujului a vorbit și despre dezvoltarea aeroportului Cluj, dar și despre centrul de vaccinare amenajat în 2021 în incinta acestuia.

„Ne mândrim cu Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj prin modul în care acesta s-a dezvoltat în ultimii ani, devenind al doilea aeroport din România și un important aeroport de dimensiuni medii din Europa Centrală și de Est.

Județul Cluj a demonstrat de foarte multe ori că aici se poate rezolva orice problemă și asta se datorează în mare parte autorităților implicate, care fac o echipă multidisciplinară în orice tip de intervenție. Anul 2021 a dus la o colaborare foarte bună cu Aeroportul Cluj prin deschiderea centrului de vaccinare, care a fost o inițiativă bine-venită și în interesul cetățenilor din spațiul intracomunitar european, pentru că au avut la îndemână această opțiune, astfel încât să nu le mai fie impuse măsuri suplimentare în zonele în care se deplasau. În cadrul centrului de vaccinare din incinta aeroportului s-au vaccinat în jur de 5.000 de persoane.

În încheiere, doresc să-i mulțumesc domnului director David Ciceo pentru buna și eficienta colaborare instituțională pe care am avut-o pe timpul pandemiei și să-l felicit pentru modul în care manageriază acest aeroport, care este cea mai importantă poartă de intrare aeriană în regiunea de Nord-Vest a României”, a spus prefectul județului Cluj.

În deschiderea conferinței internaționale „Aviation-Event 2022 CLJ” a luat cuvântul și Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

„Primăria vă urează bun venit în inima Transilvaniei. Muncipiul a crescut de-a lungul anilor împreună cu aeroportul. Acest aeroport s-a bucurat de recunoaștere internațională, este un portal de conectivitate pentru Europa. Conectează oameni, afaceri, scurtează timpul celor care vor să își viziteze copiii etc. Trebuie să analizam comportamentul oamenilor, în fucție de evenimentele care se întâmplă în lume. Dorim să legăm aeroportul mai bine de municipiu. Fie prin viitorul metrou, fie prin trenul metropolitan. Este un pilon important al economiei din Cluj”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

7 milioane de călători în 2040
Viorel Federiga, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Cluj, a vorbit despre planurile de dezvoltare.

„În numele întregului personal, doresc să spun că ne bucurăm enorm să avem azi nume extrem de importante ale aviației, alături de care putem discuta probleme ale acestui domeniu. Aeroportul din Cluj a depășit pandemia și a recuperat 50% din trafic în 2021. Anul acesta ne așteptăm la 2 milioane de pasageri și la revenirea la 3 milioane (n.red – traficul de dinainte de pandemie) în 2024. Management-ul are în plan un trafic de 7 milioane de călători în 2040. Aeroportul din Cluj-Napoca a reprezentat cu mândrie România, iar premiul din 2021 pentru cel mai bun aeroport regional din categoria celor cu mai puțin de 5 milioane de pasageri, reconfirmă importanța aeroportului”, a declarat Viorel Federiga.

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

Un spectacol pe care nu-l vei uita niciodată. Cei mai talentați rideri din lume SuperEnduro World Championship – GP of Romania VIDEO

Diana Petrescu

Published

on

Pe 18 ianuarie 2025, Sala Polivalentă BTarena din Cluj-Napoca se transformă într-o arenă a adrenalinei și a performanței, găzduind pentru a doua oară o etapă din prestigiosul Campionat Mondial de SuperEnduro. Evenimentul promite să aducă laolaltă cei mai talentați rideri din lume, oferind spectatorilor un spectacol memorabil și încărcat de emoție.

Un test al celor mai buni: tehnică, rezistență și ambiție

SuperEnduro World Championship nu este doar o cursă – este o provocare extremă. Grand Prix-ul României, renumit pentru traseele sale dificile și obstacolele brutale din lemn, va împinge piloții la limita maximă a abilităților lor tehnice și fizice. Obstacolele spectaculoase, care includ bușteni, pietre și alte elemente concepute să testeze rezistența și coordonarea, transformă fiecare tură într-o adevărată luptă contracronometru.

Fiecare secundă contează, iar adrenalina va atinge cote maxime, deoarece cei mai buni rideri ai lumii se vor întrece pentru glorie și puncte importante în clasamentul mondial.

Mai mult decât o cursă: un spectacol complet

Etapa din România oferă mai mult decât competiția propriu-zisă:

  • Sesiuni de autografe: Fanii vor avea ocazia să întâlnească idolii acestui sport, să obțină autografe și să facă fotografii cu riderii de top.
  • Zone expoziționale: Descoperă cele mai noi echipamente, motociclete de ultimă generație și tehnologii avansate prezentate de branduri renumite din industria sporturilor motorizate.
  • Show-uri surpriză: Evenimentul va fi deschis cu spectacole speciale care vor pune în scenă cascadorii, demonstrații și momente unice de entertainment.

O experiență de neratat pentru toți iubitorii de sport

Indiferent dacă ești un fan devotat al sporturilor extreme sau cauți o activitate electrizantă pentru un weekend memorabil, Grand Prix-ul României din cadrul Campionatului Mondial de SuperEnduro este evenimentul pe care nu vrei să-l ratezi. Atmosfera explozivă din BTarena, energia mulțimii și spectacolul riderilor fac din această competiție o experiență unică.

Fii parte din spectacol!

Pentru a te asigura că nu pierzi niciun moment din această competiție spectaculoasă, cumpără-ți biletele din timp! Locurile sunt limitate, iar interesul pentru acest eveniment este uriaș.

  • Data: 18 ianuarie 2025
  • Locația: Sala Polivalentă BTarena, Cluj-Napoca

Vino să trăiești emoția Campionatului Mondial de SuperEnduro, să îți susții favoriții și să te bucuri de un spectacol pe care nu-l vei uita niciodată. România devine pentru o zi capitala mondială a sporturilor extreme – iar tu trebuie să fii acolo!

Pregătește-te pentru adrenalină, emoție și spectacol! Ne vedem la Cluj-Napoca!

 

CUMPARA BILETE din timp ->

 

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

DJ Bobo a electrizat Clujul: primul concert susținut în România s-a încheiat cu piesa “Freedom”

Stefania Heinz

Published

on

Seara trecută, Cluj-Napoca a fost epicentrul muzicii dance, găzduind unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale ale anului. DJ Bobo, legenda pop și dance din anii ’90, a susținut primul său concert în România, în cea mai mare Sală Polivalentă din țară. Evenimentul a reunit mii de fani din toate colțurile țării, care au cântat și dansat alături de artist pe ritmurile care au definit o generație.

Concertul a fost o explozie de energie și emoție, cu o producție spectaculoasă ce a inclus lumini, proiecții video captivante și coregrafii impresionante. DJ Bobo și-a purtat fanii printr-o călătorie muzicală memorabilă, interpretând hituri emblematice precum “There Is a Party,” “Love Is All Around,” “Somebody Dance with Me” și, desigur, piesa care a făcut înconjurul lumii, “Freedom.”

Momentul culminant al serii a fost chiar interpretarea piesei “Freedom,” care a închis spectacolul într-o atmosferă electrizantă. Fanii, cu telefoanele aprinse, au creat un val de lumină și emoție în întreaga sală, cântând la unison refrenul care a devenit un imn al libertății și bucuriei de a trăi.

Artistul a mulțumit publicului român pentru primirea călduroasă și a promis că acest concert este doar începutul relației sale cu fanii din România. “Voi, cei din Cluj, sunteți incredibili! Mulțumesc pentru energie și pentru faptul că ați făcut această seară specială,” a declarat DJ Bobo la finalul spectacolului.

Concertul a demonstrat încă o dată că Cluj-Napoca este una dintre cele mai importante destinații pentru evenimente culturale și muzicale de anvergură din Europa de Est, aducând pe scena locală artiști internaționali de renume.

Cei prezenți vor păstra această seară în amintire ca pe o experiență unică, iar DJ Bobo și-a cimentat locul în inimile publicului român.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Magia luminilor „Garden of Lights” ajunge la Cluj-Napoca, iar expoziția „Small World” este prezentată în premieră în România.

Alex Campian

Published

on

Te așteptăm începând cu 15 noiembrie și nu uita de oferta PRE-SALE cu reduceri de 30% la abonamente! https://gardenoflights.com/ro/cluj-napoca #BuyTicketsNow #GardenOfLights #Cluj #ClujNapoca

Începând cu 15 noiembrie, locuitorii Clujului și cei din împrejurimi sunt invitați să participe la o experiență fascinantă, unde magia poveștilor întâlnește tehnologia și creativitatea. „Garden of Lights” își deschide porțile în Grădina Botanică „Alexandru Borza” a Universității Babeș-Bolyai, oferind o călătorie captivantă prin expoziția „Small World”.

Expoziția recreează o atmosferă de poveste, fiecare pas dezvăluind o nouă destinație culturală și geografică. De la orașe europene, peisaje exotice din America de Sud, până la misterele subacvatice ale Australiei, vizitatorii vor putea explora zeci de instalații tematice, copaci luminați, scene multimedia și spectacole de lumini. Printre punctele foto și reperele culturale iconice se numără câmpul de licurici, tunelurile de lumini, lampioanele japoneze tradiționale, urșii panda din China, morile de vânt olandeze, Big Ben, London Bridge, Turnul Eiffel, cafenelele pariziene, gondolele venețiene și atmosfera vibrantă a carnavalului brazilian.

Michal Chojnacki, CEO al Wonderful Lighting, a declarat: „Vizitatorii vor explora diverse continente și vor putea vedea peisaje emblematice și repere culturale remarcabile. Prin proiecțiile spectaculoase, expoziția aduce un sentiment autentic de aventură.”

Expoziția „Garden of Lights” va ilumina Grădina Botanică „Alexandru Borza” timp de trei luni, în fiecare seară după apus, oferind o experiență de poveste pentru întreaga familie. Cu instalații de lumină artistică în aer liber, expoziția combină frumusețea naturii cu narațiuni captivante.

Wonderful Lighting a intrat pe piața românească în 2023, când prima expoziție, inspirată din „Alice în Țara Minunilor”, a atras peste 180.000 de vizitatori în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” din București. Anul acesta, aceeași locație găzduiește o expoziție inspirată din „Frumoasa și Bestia”, deschisă publicului din 25 octombrie. „Succesul nostru ne motivează să continuăm să organizăm evenimente care inspiră și aduc oamenii împreună. Suntem încântați să aducem Garden of Lights și în Cluj-Napoca, aducând astfel magia luminii și publicului din această zonă”, a adăugat Michal Chojnacki.

Biletele pot fi achiziționate online sau direct la intrarea expoziției din Grădina Botanică, fiind disponibile și abonamente de sezon pentru acces nelimitat pe toată durata expoziției.

Despre Wonderful Lighting
Wonderful Lighting, fondată în 2020 și deținătoarea brandului „Garden of Lights”, a organizat prima sa expoziție de lumini în Cracovia, în Grădina de Experimente Stanisław Lem, atrăgând un număr record de vizitatori. Compania desfășoară acum expoziții tematice în orașe europene precum Riga, Budapesta, Dinant, Cluj-Napoca și București, și recent, în Ohio, SUA. Temele expozițiilor includ basme îndrăgite precum „Pinocchio”, „Peter Pan”, „Albă ca Zăpada” și „Animale din Africa”. Wonderful Lighting colaborează cu compania americană S4 Lights, lider în iluminatul multimedia decorativ, recunoscută pentru proiectele realizate împreună cu Disneyland, SeaWorld și Silver Dollar City.

Despre Grădina Botanică „Alexandru Borza”
Fondată în 1919 și deschisă oficial în 1925, Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca este un centru important de cercetare, educație și conservare. Cu o suprafață de 14 hectare, grădina găzduiește aproximativ 10.000 de specii de plante organizate în sectoare tematice și oferă facilități speciale pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Parte a Universității Babeș-Bolyai, grădina sprijină educația în domeniile botanicii, fitogeografiei și biodiversității plantelor.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite