Connect with us

Info

Unde cumperi cele mai ieftine case în Cluj

Tudor Calinescu

Published

on

Unde cumperi cele mai ieftine case în Cluj


Cel mai mic preț al unei case disponibile în județul Cluj este de 16.500 de euro, conform portalului imobiliar Casta. Acesta inventariază casele sub 150.000 de euro scoase la vânzare pe piața clujeană.
Casa de vacanță de la Valea Ierii are cinci camere, în sistem semidecomandat, două băi, cu o suprafață utilă de 200 mp și un teren de 650 mp, fiind dată în folosință în 2012. Cu 24.000 de euro se poate cumpăra o casă veche, din 1955, aflată “la 35 km de Cluj-Napoca”. Locuința are patru camere, suprafață utilă de 230 mp, garaj, două fântâni. Ea este încălzită cu sobe de teracotă, având curte comună cu altă locuință.

35.000 de euro costă o casă în Dăbâca, aflată la 40 km de Cluj-Napoca, din anul 2000, suprafață utilă de 180 mp, cu trei camere și mansardă necompartimentată, la care se adaugă “18 ari teren, loc frumos, bun de vacanță și agricultură”. O locuință cu trei camere în Chiuiești, având trei camere, suprafață utilă de 101 mp și 5.800 mp de teren, e scoasă la vânzare cu 40.000 de euro.

Cu 43.500 de euro se poate achiziționa un imobil utilizat doar drept casă de vacanță în satul Sântioana, din comuna Țaga. Acesta are patru camere mobilate rustic și o suprafață utilă de 108 mp, la care se adaugă 1.000 mp de teren. 78.000 de euro, negociabil, este prețul fixat pentru o cabană din 2013 situată în Feleacu – Casele Micești, având trei camere, regim semidecomandat.  

O casă în Sânnicoară – Apahida (trei camere, 190 mp) sau una în Baciu (patru camere, 100 mp) se vând cu 70.000 de euro, una în Lona (trei camere, 100 mp), cu 71.500, una în Dezmir (patru camere, 120 mp) ori în Corpadea (trei camere, 100 mp), cu 85.000, un duplex în Florești (cinci camere, 118 mp), cu 89.000, iar o casă în Chinteni (patru camere, 90 mp), cu 100.000 de euro.

În municipiul Cluj-Napoca, pe portalul Casta figurează drept cea mai ieftină casă (105.000 de euro) una cu două camere și suprafață utilă de 59 mp, pe str. Oașului, “renovată complet”, având living de 22 mp, cameră de 16 mp și curte pavată.

O altă locuință scoasă la vânzare în oraș este una de 56 mp (“în zona the Office”), din anul 1970, amplasată pe str. Vaslui, la 117.500 de euro. Agenția digitală care intermediază tranzacțiile susține că este prima care nu percepe comision la cumpărare și la închiriere, proprietarii plătind 499 de euro la vânzarea cu succes a proprietății.

Source link

Facebook Comments Box

Actualitate

Fabrica de șosete care îmbrăca România, pusă la pământ! Angajații în șomaj, istoria în ruine. Ce s-a întâmplat?

Cosmin Ardelean

Published

on

Fabrica de șosete care îmbrăca România, pusă la pământ! Angajații în șomaj, istoria în ruine. Ce s-a întâmplat?

O veste tristă lovește inima industriei românești: Ciserom Sebeș, fabrica de șosete cu o istorie de aproape 100 de ani, a închis porțile. Odată, gigant în producția de ciorapi, cu o capacitate de 10 milioane de perechi pe an, Ciserom lasă în urmă 98 de angajați și o bucată din istoria economică a țării.

Fabrica, înființată de un german în 1927, a trecut prin vremuri grele și glorioase. Pentru generații întregi de români, Ciserom era mai mult decât un loc de muncă. Era un simbol, o identitate. Așa cum își amintește cu nostalgie un fost angajat, Mihai Petrescu: “Când se ieșea din schimb era o mare de oameni, ca furnicile, care se îndrepta spre oraș”.

Dar vremurile s-au schimbat. Decizii greșite, concurența acerbă și costurile ridicate au încetinit motoarele gigantului. “Producem o pereche de șosete cu 17 lei și o vindem cu 5 lei. Nu se poate continua așa”, a mărturisit noul proprietar, o firmă din Sibiu care a preluat Ciserom în 2024.

Concluzia a fost tragică: închiderea. Cei 98 de angajați, mulți aproape de pensie, se confruntă acum cu incertitudinea șomajului. Ciorapii Ciserom, odată mândria industriei românești, se vând la prețuri derizorii pentru a lichida stocurile: 3-5 lei perechea.

Tragedia fabricii Ciserom este un simptom al problemelor cu care se confruntă industria românească: supraviețuirea într-o piață globalizată, în care costurile de producție sunt o provocare constantă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

Măcel în “zona rezidențială”! Caii au dezlănțuit iadul în cartierul milionarilor din Cluj!

Cosmin Ardelean

Published

on

Panică în cartierul milionarilor din Cluj! Caii distrug vile de lux și lasă mizerie în urmă!

Un adevărat haos stăpânește în cartierul Tineretului, una dintre cele mai exclusiviste zone ale Clujului, unde prețul unei case ajunge chiar și la 500.000 de euro. Proprietarii disperați se plâng că sunt terorizați de o hoardă de cai, lăsați liberi să pătrundă pe proprietățile lor și să distrugă tot ce le iese în cale.

“În cartierul Tineretului, zona străzii Voroneț și a străzilor adiacente, aproape în fiecare noapte sunt niște cai care sunt liberi, intră pe proprietățile private și provoacă distrugeri”, semnalează clujenii exasperați, care se tem ca nu cumva animalele să le afecteze și copiii.

Problema nu se oprește la distrugerea vilelor de lux și a grădinilor amenajate cu gust. Caii își fac nevoile peste tot, transformând străzile și trotuarele într-un câmp de luptă, unde “pe lângă asta, umblă liberi pe stradă, și pe trotuar și pe partea carosabilă”, după cum au declarat locuitorii.

Situația a ajuns la un punct critic, iar oamenii cer disperați ajutorul autorităților pentru a-l identifica și sancționa pe proprietarul cailor. “Este adevărat că orașul s-a extins foarte mult, acaparând toate zonele de la periferia orașului, însă nu este normal să investești peste 300.000 de euro, uneori chiar și 500.000 de euro, cât costă o casă pe strada Voronețului, ca să calci zilnic în balegă de cal”, spun ei.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Info

Revoltă în Piața Unirii: Femeie amendată pentru că circula cu bicicleta. Clujenii, FURIOȘI pe poliție!

Cosmin Ardelean

Published

on

Clujeancă amendată URIAȘ pentru că mergea cu bicicleta prin Piața Unirii: Poliția, acuzată de abuz!

O femeie din Cluj a fost amendată de două ori, cu o sumă totală de 1.310 lei, pentru că a circulat cu bicicleta în zona pietonală a Pieței Unirii. Clujeanca a denunțat măsura ca fiind abuzivă și a acuzat autoritățile că nu asigură infrastructură adecvată pentru bicicliști.

“2 amenzi în cuantum total de 1310 de lei pentru circulat neregulamentar pe bicicletă în « zona carosabilă » ( după cum îmi explica polițistul local) din cadrul zonei pietonale din cadrul Pieței Unirii, a doua primită la două săptămani distanţă pentru că am « refuzat VEHEMENT în mod REPETAT să prezint CI pentru identificare »”, a scris Mica Ioana pe Facebook.

Femeia a explicat că a refuzat inițial să se legitimeze pentru că nu i s-a explicat clar motivul amenzii, iar “VEHEMENT” a fost considerat tonul său când a criticat reglementarea pe care o consideră “aberantă”. Ea a subliniat inconsecvența autorităților, menționând că strada Universității permite accesul bicicletelor, iar trecerea de pietoni de la capătul străzii Napoca spre Piața Unirii are și bandă de biciclete care nu duce nicăieri, doar la polițiștii care amendează.

Mica Ioana a ridicat problema lipsei de legătură între pistele de biciclete de pe străzile Napoca și Eroilor, care îi obligă pe bicicliști să aleagă între a circula pe carosabil, printre mașini, sau a fi amendați pentru mers pe trotuar. “De ce sunt excluşi bicicliştii chiar din centrul oraşului? Dacă eu pedalez încet lângă nişte amici în zona pietonală în timp ce traversăm piaţa risc să iau o amendă ? Aşa înțeleg aceşti polițiști să servească interesul public într-un oraş sufocat de maşini?”, a adăugat ea.

Postarea a stârnit un val de reacții, mulți clujeni acuzând Poliția Locală de abuz și ipocrizie. “Bine că mașinile care ocupă o bună parte a trotuarelor din oraș nu sunt văzute de stimabili”, a scris un utilizator.

Întrebat despre cazul amenzilor, primarul Emil Boc a declarat că: “Prima explicație a fost că nu a vrut să se legitimeze, a avut un comportament obraznic și a încălcat prevederile legale… Poliția a spus că doamna a avut un comportament obraznic și sfidător”. Boc a admis totuși că amenda de 1350 de lei este mare și a promis că va cere lămuriri suplimentare.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite