Connect with us

Info

Unde cumperi cele mai ieftine case în Cluj

Tudor Calinescu

Published

on

Unde cumperi cele mai ieftine case în Cluj


Cel mai mic preț al unei case disponibile în județul Cluj este de 16.500 de euro, conform portalului imobiliar Casta. Acesta inventariază casele sub 150.000 de euro scoase la vânzare pe piața clujeană.
Casa de vacanță de la Valea Ierii are cinci camere, în sistem semidecomandat, două băi, cu o suprafață utilă de 200 mp și un teren de 650 mp, fiind dată în folosință în 2012. Cu 24.000 de euro se poate cumpăra o casă veche, din 1955, aflată “la 35 km de Cluj-Napoca”. Locuința are patru camere, suprafață utilă de 230 mp, garaj, două fântâni. Ea este încălzită cu sobe de teracotă, având curte comună cu altă locuință.

35.000 de euro costă o casă în Dăbâca, aflată la 40 km de Cluj-Napoca, din anul 2000, suprafață utilă de 180 mp, cu trei camere și mansardă necompartimentată, la care se adaugă “18 ari teren, loc frumos, bun de vacanță și agricultură”. O locuință cu trei camere în Chiuiești, având trei camere, suprafață utilă de 101 mp și 5.800 mp de teren, e scoasă la vânzare cu 40.000 de euro.

Cu 43.500 de euro se poate achiziționa un imobil utilizat doar drept casă de vacanță în satul Sântioana, din comuna Țaga. Acesta are patru camere mobilate rustic și o suprafață utilă de 108 mp, la care se adaugă 1.000 mp de teren. 78.000 de euro, negociabil, este prețul fixat pentru o cabană din 2013 situată în Feleacu – Casele Micești, având trei camere, regim semidecomandat.  

O casă în Sânnicoară – Apahida (trei camere, 190 mp) sau una în Baciu (patru camere, 100 mp) se vând cu 70.000 de euro, una în Lona (trei camere, 100 mp), cu 71.500, una în Dezmir (patru camere, 120 mp) ori în Corpadea (trei camere, 100 mp), cu 85.000, un duplex în Florești (cinci camere, 118 mp), cu 89.000, iar o casă în Chinteni (patru camere, 90 mp), cu 100.000 de euro.

În municipiul Cluj-Napoca, pe portalul Casta figurează drept cea mai ieftină casă (105.000 de euro) una cu două camere și suprafață utilă de 59 mp, pe str. Oașului, “renovată complet”, având living de 22 mp, cameră de 16 mp și curte pavată.

O altă locuință scoasă la vânzare în oraș este una de 56 mp (“în zona the Office”), din anul 1970, amplasată pe str. Vaslui, la 117.500 de euro. Agenția digitală care intermediază tranzacțiile susține că este prima care nu percepe comision la cumpărare și la închiriere, proprietarii plătind 499 de euro la vânzarea cu succes a proprietății.

Source link

Facebook Comments Box

Info

VIDEO: Unul dintre condamnații în procesul jaf la Banca Transilvania Cluj duce un stil de viață asemănător cu cel al mafioților americani din Epoca de Aur

Diana Petrescu

Published

on

Andrei Hosu, unul dintre cei doi tineri acuzați și condamnați pentru implicarea în marele jaf de la Banca Transilvania, pare să ducă un stil de viață care amintește de opulența mafioților americani din epoca de aur a Americii.

Pe rețelele de socializare, Hosu a postat un mesaj inspirațional: ”Lasă-i să te judece. Lasă-i să te înțeleagă greșit. Lasă-i să te bârfească. Părerile lor nu sunt problema ta. Tu rămâi un om bun, iubește și simte-te liber în autenticitatea ta. Indiferent ce spun sau fac alții, să nu îndrăznești să te îndoiești de valoarea ta.”

În prezent, trăiește o viață care pare desprinsă din filmele despre mafia americană: mașini de lux, o casă impunătoare și o familie pe măsură.

Jaful de la Banca Transilvania, comis în februarie 2009, a fost finalmente rezolvat de justiție printr-o sentință controversată dictată în mai 2015. De la o condamnare inițială la 17 ani de închisoare, s-a ajuns, în cele din urmă, la o pedeapsă de trei ani de închisoare.

După peste cinci ani de procese îndelungate, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au hotărât ca Andrei Hosu și Bogdan Baciu, doi tineri din Cluj-Napoca, să execute câte trei ani de închisoare, considerându-i autorii jafului de la Banca Transilvania.

Cu toate acestea, probele în dosarul celor doi tineri ridică semne de întrebare. Două expertize realizate de specialiștii Serviciului Român de Informații arată că înălțimea persoanelor surprinse în camerele de luat vederi din timpul jafului diferă de cea a celor doi acuzați, Bogdan Baciu și Andrei Hosu, cu zece centimetri.

De asemenea, expertizele ADN prelevate de la fața locului au fost contestate, probele fiind alterate și incapabile să ofere un rezultat clar.

Jaful propriu-zis a durat doar 66 de secunde, timp în care doi tineri mascați au intrat în sediul băncii din cartierul clujean Mănăștur și au reușit să sustragă suma de 256.000 de lei. În ciuda acestei rapide intervenții, paznicul băncii a fost imobilizat, iar angajații au încercat să opună rezistență.

Procesul celor doi acuzați a fost marcat de numeroase controverse și schimbări de decizii. După un verdict inițial de achitare pentru Bogdan Baciu și de 17 ani de închisoare pentru Andrei Hosu la Tribunalul Cluj, procesul a continuat la Curtea de Apel Cluj, unde verdictul a fost revizuit la câte zece ani de închisoare pentru fiecare dintre tineri.

Recursul la Înalta Curte de Casație a modificat din nou sentința, redusă acum la trei ani de închisoare pentru fiecare. Această nouă hotărâre presupune ca cei doi tineri să mai execute șase luni de închisoare pentru a putea fi eliberați condiționat. De asemenea, sunt obligați să plătească Băncii Transilvania suma de 70.000 de euro, valoarea prejudiciului provocat de jaful comis.

 

Facebook Comments Box
Continue Reading

Info

Alertă Meteorologică în Cluj: Cod Galben pentru Ploi Torențiale și Grindină în Diverse Zone

Diana Petrescu

Published

on

se emite o avertizare pentru localitățile Huedin, Aghireșu, Baciu, Poieni, Gilău, Florești, Săvădisla, Căpușu Mare, Călățele, Negreni, Gârbău, Sânpaul, Măguri-Răcătău, Mănăstireni, Petreștii de Jos, Mărgău, Sâncraiu, Săcuieu, Mărișel, Ciucea, Rișca, Izvoru Crișului, Ciurila, Tureni, Beliș și Valea Ierii. Se prevăd averse locale care pot acumula peste 20…25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină de dimensiuni mici.

De asemenea, sunt sub cod galben și localitățile Turda, Câmpia Turzii, Viișoara, Mihai Viteazu, Iara, Luna, Moldovenești, Călărași, Băișoara, Petreștii de Jos, Săndulești, Ciurila și Beliș. Aici se vor înregistra descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse locale care pot acumula între 15 și 20 l/mp, precum și intensificări ale vântului.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Info

ANM emite atenționare Cod galben pentru ploi și vânt în toată țara

Maria Costea

Published

on

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de ploi și vânt în întreaga țară. Se prevede că zona de ploi se va extinde de la regiunile sudice către întreaga țară, fiind predominant averse, uneori însoțite de descărcări electrice.

Cantitățile de apă vor fi în general de 15…20 l/mp, iar la altitudini mari, în zonele montane, se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu viteze cuprinse între 45 și 55 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70…80 km/h.

Mâine, 24 aprilie, se estimează că vântul va avea intensificări temporare în vest și nord-vest, iar pe arii restrânse în restul țării, cu viteze în general cuprinse între 45 și 55 km/h.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite