International

Un copil în vârstă de 9 ani din Statele Unite este considerat principalul suspect într-un caz de crimă, fiind acuzat că ar fi ucis un membru al familiei sale

Un incident tragic a avut loc vineri seara în orașul Tooele din statul Utah, SUA, unde un copil în vârstă de nouă ani este suspectat că ar fi comis o crimă sângeroasă. Potrivit AFP, băiețelul este acuzat că ar fi ucis un membru al familiei cu o armă de foc și a fost arestat în urma acestui incident.

Autoritățile au fost alertate de către localnici și au găsit un bărbat de 32 de ani inconștient la domiciliul unde a avut loc tragedia. Victima prezenta o plagă gravă la cap, provocată de un împușcat, și a fost transportată de urgență la spital în stare critică. Din nefericire, bărbatul a decedat ulterior din cauza rănilor suferite.

Potrivit primei etape a anchetei, un copil în vârstă de nouă ani este suspectat că l-ar fi ucis pe bărbat. Mai mult decât atât, copilul pare să fie înrudit cu bărbatul ucis, deși momentan nu se cunosc mai multe detalii despre această legătură.

“Poliția ia în considerare acuzații de omucidere”, a declarat autoritatea, fără a specifica dacă este vorba despre un băiat sau o fată și fără a oferi detalii suplimentare. În Statele Unite, armele de foc sunt extrem de ușor accesibile, iar țara plătește un preț ridicat pentru răspândirea lor.

Statele Unite se remarcă ca fiind una dintre țările cu cel mai ușor acces la arme de foc. Consecința acestei realități este evidentă în numărul alarmant de decese cauzate de împușcături care au loc an de an. În 2021, aproape 50.000 de persoane au fost ucise cu arma de foc, o cifră care a crescut față de anul precedent, care a fost deja un an record, înregistrând 45.000 de decese. Astfel, în fiecare zi, peste 130 de persoane sunt victime ale împușcăturilor, iar peste jumătate dintre acestea sunt sinucideri.

În plus, datele arată că în SUA există mai multe arme individuale decât locuitori: aproximativ un adult din trei deține cel puțin o armă, iar aproape jumătate dintre adulți locuiesc într-o casă în care există cel puțin o armă de foc. Această proliferare a armelor a contribuit la creșterea alarmantă a ratei deceselor prin împușcături în Statele Unite, o problemă fără echivalent în alte țări dezvoltate.

Deși problema este cunoscută și discutată, Congresul Statelor Unite nu a adoptat de multă vreme o legislație ambițioasă în acest sens. Numeroși aleși se află sub influența puternică a National Rifle Association (NRA), cel mai influent lobby american al armelor. Această situație îngrijorătoare nu a fost abordată corespunzător, iar consecințele sale devastatoare continuă să se resimtă în comunități din întreaga țară.

Facebook Comments Box
Anamaria Ioana

Share
Published by
Anamaria Ioana

Recent Posts

Drulă și USR mint și își bat joc din nou de clujeni!

Aflat în turism electoral la Cluj, președintele USR, Cătălin Drulă, unul dintre groparii dezvoltării României,…

10 hours ago

Toscana din Ardeal: Un colț de vis ce te transpune în Italia! Descoperă cine a creat acest loc magic în Transilvania

”I Giardini di Zoe”, cunoscută și sub numele de ”Grădina Zoei” sau ”Grădinile Banpotoc”, reprezintă…

4 days ago

Primăvara înfloritoare pe malurile Someșului din Cluj: Culorile vibrante ale florilor de mai încântă privirile și îmbie la contemplare

Cu primăvara în toi, Clujul își dezvăluie splendoarea verde, iar florile de mai colorează malurile…

5 days ago

VIDEO: Unul dintre condamnații în procesul jaf la Banca Transilvania Cluj duce un stil de viață asemănător cu cel al mafioților americani din Epoca de Aur

Andrei Hosu, unul dintre cei doi tineri acuzați și condamnați pentru implicarea în marele jaf…

6 days ago

Malurile Someșului capătă treptat aspectul Sena pariziana

Malurile Someșului prind viață și încep să evolueze către aspectul caracteristic al marilor râuri europene.…

7 days ago