Connect with us

National

O instanță din România a fixat termen de judecată pentru decembrie 2024, în cazul unui copil ce a suferit o pareză, după o injecție administrată greșit

Stefania Heinz

Published

on

în imagine: Sala de judecată/Foto: Curtea de Apel Cluj

Național

Caz revoltător în justiția din România. Judecătoria Suceava a stabilit luna decembrie 2024 ca termen de judecată în cazul unui copil care a suferit o pareză în urma unei erori medicale.

în imagine: Sala de judecată/Foto: Curtea de Apel Cluj

  


O familie din Gura Humorului a deschis un proces civil, după ce în urmă cu patru ani, fiul lor a rămas cu pareză în urma unei injecţii administrate de un medic pediatru, potrivit Monitorul de Suceava.  


La momentul respectiv, când a fost decisă administrarea unei injecții cu metoclopramid, medicul pediatru care l-a consultat și a gestionat cazul medical era în vârstă de 74 de ani. Justiție „oarbă”: termen de judecată fixat peste un an și jumătateDeși după producerea nefericitului incident, cazul a intrat în atenția procurorilor, dosarul penal a fost închis, în condițiile în care plângerea penală a fost înregistrată prea târziu, potrivit motivației Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. Ulterior, familia copilului, a deschis un dosar civil. 


În urmă cu două săptămâni, judecătorii din Suceava au stabilit primul termen în acest dosar pentru 5 decembrie 2024, adică la peste un an și jumătate distanță. „Vom înainta o solicitare de preschimbare a termenului, vom explica că este o situaţie deosebită, un copil care a suferit şi suferă şi care are nevoie de o reparaţie morală. Sperăm să obţinem un termen rezonabil pentru începutul acestui proces”, a declarat avocatul Cristi Rusu, potrivit sursei citate


Coșmarul familiei din Gura Humorului a început în vara lui 2019, când micuțului Sasha, atunci în vârstă de un an și trei luni, i-a fost administrată o injecție cu metoclopramid, în condițiile în care micuțul suferea de febră și vărsături. La scurt timp după vizita medicală, părinții au observat că copilul nu mai putea mișca piciorul drept. Potrivit magistraților suceveni, numărul foarte mare de dosare și numărul mic de judecători reprezintă cauza pentru care procesul a fost fixat peste un an și jumătate, abia pentru decembrie 2024. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:



Source link

Facebook Comments Box

National

Biserica În Flăcări: O Tragedie de Înviere Cauzată de O Lumânare Neglijată

Stefania Heinz

Published

on

În dimineața de după Paști, o veste tragică a ajuns la urechile noastre: biserica de lemn din satul Ghioncani, comuna Întregalde, Alba, a fost mistuită complet de flăcări. Apelul de urgență la numărul 112 a fost făcut de îngrijitorul bisericii, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba a confirmat că edificiul a fost distrus în întregime.

Echipaje de pompieri de la Secția de Pompieri Câmpeni au intervenit prompt pentru a stinge ultimele focare rămase aprinse, folosind apă și spumă.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Alba, Alex Crișan, biserica a găzduit o slujbă în noaptea de Înviere. Și totuși, în urma investigațiilor, s-a constatat că incendiul a fost, cel mai probabil, provocat de o lumânare lăsată nesupravegheată.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime în acest incident tragic. Cu toate acestea, autoritățile au anunțat că au deschis un dosar penal pentru a investiga circumstanțele și a stabili eventualele neglijențe care au condus la această distrugere din culpă.

Biserica, o mărturie a trecutului și a tradițiilor locale, a fost ridicată în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Este trist să vedem cum un astfel de simbol al comunității este pierdut în flăcări.

Facebook Comments Box
Continue Reading

National

Probleme cu lactatele: Amenzi de sute de mii de lei aplicate de ANSVA. Etichetele nu au corespuns analizelor

Diana Petrescu

Published

on

ANSVSA a dat sute de amenzi în sectorul lactatelor pentru diverse nereguli. Luna trecută, inspectorii sanitari veterinari au efectuat 996 de controale în perioada 16 – 29 martie a.c., pentru a depista practici frauduloase în comercializarea produselor lactate pe piața din România. Ca rezultat, au fost aplicate 101 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 703.200 de lei.

De asemenea, peste 14 tone de produse lactate au fost oficial reținute și puse sub sechestru.

Aceste controale s-au desfășurat în diverse locații, inclusiv depozite alimentare autorizate, unități de reambalare a produselor lactate, platforme logistice și terminale de distribuție pentru supermarketuri, magazine alimentare, unități de alimentație publică, piețe en gros și alte locații comerciale.

În urma inspecțiilor, au fost constatate mai multe nereguli, inclusiv probleme legate de ambalare, etichetare și depozitare, lipsa echipamentelor de protecție sanitară adecvate pentru personalul care manipulează alimentele și utilizarea mijloacelor de transport neautorizate pentru transportul produselor alimentare.

De asemenea, au fost recoltate 148 de probe din lactate și produse lactate în vederea analizelor de laborator, pentru a verifica conformitatea cu informațiile de pe etichete și pentru a identifica eventuale adaosuri de grăsimi de origine vegetală sau proteine de soia.

Din rezultatele analizelor, au rezultat diferite neconformități, în special în ceea ce privește parametrii fizico-chimici ai produselor lactate, cum ar fi procentul de grăsime, de cloruri/sare, de substanță uscată și de proteină, care diferă față de valorile declarate pe etichetă de către producători.

ANSVSA a reafirmat că va sancționa toți operatorii economici care nu respectă normele și cerințele de igienă, pentru a preveni apariția riscurilor privind siguranța alimentară.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Administratie

Video- Impresionantă mobilizare pe șantierul drumului expres din Cluj. 200 de lucrători și 170 de utilaje sunt implicați în efortul de finalizare a lucrărilor până la sfârșitul anului

Stefania Heinz

Published

on

Lucrările la Drumul Expres Tureni-Autostrada Transilvania avansează într-un ritm accelerat, ajungând la aproximativ 15% execuție. Constructorul proiectului, Dimex 2000, promite că acesta ar putea fi finalizat până în decembrie 2024, conform angajamentelor asumate. Progresul înregistrat este considerat foarte bun, având în vedere mobilizarea impresionantă a peste 200 de drumari și a 170 de utilaje în luna precedentă, conform raportărilor Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Drumul Expres are o lungime totală de 5 kilometri, iar împreună cu cei 10 kilometri reprezentând bretelele nodurilor rutiere de la DN 1 și A3, va facilita conectivitatea și accesul rapid între Tureni și Autostrada Transilvania. Acest proiect va fi al doilea drum expres din regiunea Transilvaniei, urmând să fie deschis traficului la sfârșitul lunii curente Legătura Oradea-Autostrada Transilvania (Biharia-Borș), ceea ce va îmbunătăți semnificativ infrastructura rutieră și conectivitatea în regiune.

Verificările recente efectuate pe șantierul Drumului Expres Tureni-Autostrada Transilvania, care servește ca legătură esențială între A3 și DN1 în zona localității Tureni, evidențiază o mobilizare impresionantă din partea antreprenorului și progrese semnificative în execuția lucrărilor.

Antreprenorul, Asocierea DIMEX 2000 COMPANY SRL (lider), împreună cu partenerii săi, AUTOTEHNOROM SRL, OPR ASFALT SRL, OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS SA și CON-A OPERATIONS SRL, demonstrează o mobilizare exemplară cu un total de 241 de muncitori și 176 de utilaje active pe șantier.

Proiectul este de o amploare considerabilă, având o lungime totală de 5 kilometri pentru drumul expres, împreună cu bretelele de la nodurile cu A3 și DN1 în lungime de 5,025 kilometri, respectiv 2,748 kilometri. Valoarea contractului pentru această lucrare esențială în infrastructura rutieră este de 562.613.495,92 lei fără TVA.

Începute în august 2023, lucrările au o durată de execuție planificată de 18 luni și sunt finanțate prin Programul Transport 2021-2027, Titlul 56. Stadiul actual al proiectului este de 14%, conform datelor furnizate de DRDP Cluj la finalul lunii precedente.

Aceasta este prima lucrare de infrastructură majoră pentru antreprenor, iar proiectul include construcția a 7 poduri și viaducte, cel mai impresionant fiind viaductul de la kilometrul 4 peste Valea Racilor, având o lungime totală de 258 de metri, din care tablierul are 246 de metri. De asemenea, sunt incluse și bretelele de la nodurile A3 și DN1, cu două benzi de circulație fiecare. Profilul drumului expres este proiectat cu o lățime a benzii de circulație de 3,5 metri, un acostament lat de 2,25 metri și un spațiu median de 3 metri, unde vor fi montate separatoarele de sens.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite