Connect with us

Prin Oras

După șase ani de insistențe, zeci de familii din Borhanci își pot construi case. Primăria va aproba Planul Urbanistic Zonal pentru 89 de case

Alex Campian

Published

on

După șase ani de insistențe, zeci de familii din Borhanci își pot construi case. Primăria va aproba Planul Urbanistic Zonal pentru 89 de case

89 de case vor fi construite pe strada Gelu Voievod fără număr din cartierul Borhanci. 75 de familii dețin terenuri private în zona respectivă și vreme de mai bine de șase ani au mers cu jalba în proțap la Primărie pentru a primi autorizație de construcție, dar nu au reușit nici măcar să obțină un PUZ și un PUD. Acum însă, se află în dezbatere publică Planul Urbanistic Zonal – parcelare și construire locuințe familiale.Beneficiarii celor 89 de case sunt Susana Rusu și asociații, proprietarii terenurilor respective fiind organizați într-o asociație. Proiectarea a fost realizată de Made By SRL Cluj-Napoca. Proiectul prevede, pe lângă cele 89 de case, și realizarea a 188 de locuri de parcare, amenajate la sol (câte două locuri de parcare pentru fiecare locuință cu suprafața mai mare de 100 mp).Zona este una de dealuri, fără o valoare peisageră deosebită. Deja zona este preponderent construită. Terenul are o declivitate ușoară spre medie pe direcția S/N și are formă neregulată. În zonă nu au fost identificate riscuri naturale.Potrivit documentației pentru PUZ, momentan terenul studiat este accesibil dinspre strada Gelu Voievod, pe latura estică. Drumul, deși asfaltat are o ampriză variabilă de 8-9m, cu carosabil de 7m și trotuare de căte 1-1,5m pe ambele părți. Pe latura nordică există de-a lungul văii râului un drum de pământ, la fel ca și pe latura sud-estică. Ambele sunt subdimensionate, cu amprize de 3m, respectiv 7 m. În interiorul zonei studiate există 6 drumuri private de acces la diferitele parcele. Acestea sunt în general drumuri notate doar în cartea funciară, ele nefiind trasate sau conturate.Terenul din zona studiată este construit doar pe limita estică, la strada Gelu Voievod. Aici există 6 proprietăți construite cu locuințe unifamiliale cu S(D)+P+E(M). În rest terenul este liber de construcții. Momentan pe teren nu există nicio rețea. Perimetral însă, pe strada Gelu Voievod și pe străzile noi din sud-vestul zonei sunt trase toate rețelele publice, apă, canalizare, pluviale, curent și gaz.Cele 75 de familii au așteptat mai bine de șase ani să primească autorizație de construcție. Oamenii au fost nevoiți să refacă de mai multe ori documentațiile pentru că le-au expirat. Au și plătit 20.000 lei pentru un studiu de trafic.

Source link

Facebook Comments Box

Info

Bărbatul care a gaurit rotiile la mai multe mașini in cartierul Grigorescu a fost prins. Ulterior, el a fost dus la o unitate medicală specializată pentru evaluare și tratament.

Tudor Calinescu

Published

on

Proprietarii mai multor mașini parcate în cartierul Grigorescu şi-au găsit cauciucurile tăiate duminică! La data de 3 martie, polițiștii Secției 5 Poliție Cluj-Napoca au fost sesizați despre faptul că pe strada Hațeg au fost identificate mai multe autovehicule deteriorate.

„În cauză au fost demarate cercetări, iar în cursul zilei de ieri, 3 martie, un bărbat de 37 de ani, din județul Suceava, bănuit de comiterea faptelor a fost identificat de polițiști și transportat de un echipaj medical la o unitate medicală de specialitate.

În cauză sunt continuate activitățile de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere”, transmite IPJ Cluj.

 

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Spitalului de Urgență pentru Copii îi sunt destinate noi echipamente medicale.

Stefania Heinz

Published

on

Noile dotări vor fi achiziționate cu fonduri europene, având ca scop reducerea riscului de infecții nosocomiale în cadrul Spitalului de Urgență pentru Copii.

Consiliul Județean Cluj a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (S.E.A.P.) anunțul privind achiziționarea a 12 echipamente destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii.

Valoarea totală estimată a dotărilor este de 2.409.041 de lei și vor fi achiziționate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, câștigat și implementat de către forul administrativ județean.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat: „Această investiție în echipamente de înaltă tehnologie contribuie în mod direct la protejarea vieții și a sănătății micilor pacienți, precum și a personalului medical din spitalul nostru. Sănătatea rămâne o prioritate a forului administrativ județean.”

Unitatea spitalicească, care se află în subordinea Consiliului Județean Cluj, va beneficia de următoarele echipamente:

  • Un sistem automat de identificare microbiană prin spectrometrie de masă
  • Un sterilizator cu abur sub presiune pentru sterilizarea biberoanelor, tetinelor și autoclavelor
  • Un sterilizator cu aburi sub presiune pentru sterilizarea instrumentarului și a echipamentelor medicale
  • O mașină de spălat pentru instrumentar chirurgical
  • Dispozitive și echipamente medicale
  • Un sistem pentru depozitarea endoscoapelor dezinfectate
  • Cinci mașini de spălare-dezinfecție pentru biberoane și tetine
  • Două mașini de spălare-dezinfecție pentru ploști, urinare și olițe.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 2 aprilie 2024, ora 15:00, iar criteriul de atribuire este “cel mai bun raport calitate-preț”.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Orasul Tau

Polițiștii locali au distribuit mărțișoare în trafic.

Stefania Heinz

Published

on

Începutul unei primăveri frumoase este marcat de un mărțișor! Astăzi, cu ocazia zilei de 1 Martie, între orele 09.00-11.00, polițiștii locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca au împărțit mărțișoare și zâmbete șoferițelor și doamnelor aflate în trafic în zona centrală a orașului.

Pe lângă simbolurile primăverii, polițiștii locali au transmis și recomandări privind circulația în condiții de siguranță.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate