Connect with us

Prin Oras

Emil Boc şi Consiliul Local primesc un upercut în bugetul public de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, în războiul cu Sile Puşcaş

Alex Campian

Published

on

Emil Boc şi Consiliul Local primesc un upercut în bugetul public de la Curtea de Apel Cluj, în războiul cu Sile Puşcaş

Cunoaşteţi cu toţii războiul abuziv declanşat de Emil Boc împotriva omului de afaceri Sile Puşcaş, căruia, sub motivaţia unei exproprieri pentru „cauze de utiulitate publică” i-a „confiscat” un teren de mare valoare în Zorilor, pe motiv că vrea să facă acolo un parc, deşi suprafaţa şi amplasarea terenului sunt improprii pentru un asemenea demers.Mai grav, Emil Boc a convins Consiliul Local să aprobe un cuantum infim de despăgubire, oferindu-i lui Sile Puşcaş o sumă derizorie de 2 milioane de euro, pentru un teren ce valorează deja 30 de milioane de euro şi din care, dacă ar fi dezvoltat imobiliar, aşa cum a calculat Ziar de Cluj, s-ar putea scoate cel puţin 80 de milioane de euro profit.Lovitură de teatru, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis sesizarea facuta de Secţia 1 Civilă din cadrul Curţii de Apel Cluj a stabilit ieri, fără echivoc, că în cazul exproprierii pentru „cauze de utilitate publică”, la determinarea cuantumului despăgubirilor, dispoziţiile Art. 22, Alin. 6, din Legea 255/2010, se interpretează EXTENSIV în sensul că: „se ţine seama atât de expertizele întocmite de camerele notarilor publici, dar şi de criteriile legale prevăzute de dispoziţiile Art. 26, Alin. 2, din Legea nr. 33/1994.”Şi ce spune aliniatul 2 din Legea 33, dragii noştri cititori şi contribuabili clujeni? Păi spune nasol pentru Boc şi pentru banul public de care el îşi bate joc: „La calcularea cuantumului despăgubirilor, experţii precum şi instanţa vor ţine seama de preţul cu care se vând ÎN MOD OBIŞNUIT imobilele de acelaşi fel în unitatea administrativ-teritorială, la data întocmirii raportului de expertiză, precum şi de daunele aduse proprietarului, luând în considerare şi dovezile prezentate de acesta”.În traduce dragii noştri, „despăgubirea de 2 milioane de euro” pe care îngâmfatul de Emil Boc a crezut că i-o aruncă în silă omului de afaceri Sile Puşcaş, tocmai s-a transformat, prin decizia instanţei, într-un bumerang de 30 de milioane de euro, suma aproximativă care i se cuvine lui Sile Puşcaş, dacă ţinem cont de valoarea de piaţă a terenului. Practic, potrivit sentinţei de ieri, Consiliul Local şi Emil Boc sunt obligaţi să ţină cont de faptul că Sile Puşcaş se poate îndrepta oricând şi foarte repede în instanţă pentru a cere revizuirea sumei. Care nu va mai fi de 2 milioane de euro, ci de cel puţin 30 de milioane de euro.Singura soluţie decentă, deşi foarte târzie, dar mai puţin păguboasă, ar fi ca Emil Boc să-l convoace la negocieri pe omul de afaceri Sile Puşcaş şi să obţină reducerea cuantumului în mod amiabil.Tot se va lăsa cu sânge în buget, pentru ambiţia cretină a primarului de a fi expropriat o proprietate privată pentru un amărât de parc, dar măcar clujenii vor plăti nu 30 de milioane de euro, ci mai puţin, dacă şi omul de afaceri va fi de acord.Tot este trist că s-a ajuns aici.

Source link

Facebook Comments Box

Prin Oras

Clujeanul Care a Luat o Bancă din Fața unei Clinici din Mănăștur: Rugămintea Reprezentanților este să o Reducă După Paște – Video

Stefania Heinz

Published

on

Reprezentanții unei clinici din cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca au făcut o rugăminte mai puțin obișnuită în prag de sărbători pascale. Un clujean a fost observat plecând cu banca pe care clinica o avea în fața clădirii, utilizată pentru a oferi un loc de odihnă pentru clienții care veneau cu pacienții lor necuvântători. Într-o notă plină de umor, reprezentanții clinicii l-au rugat pe cetățeanul în cauză, care pare să fi avut nevoie de bancă și să o fi luat cu el, să o aducă înapoi după ce își va rezolva treburile și după sărbători.

Rugăm domnul care a avut nevoie de banca noastră de Paște, după sărbători și după ce își face treaba cu ea, să o înapoieze că și noi avem nevoie de ea. Mulțumim!, au precizat reprezentanții clinicii din Cluj-Napoca.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Drive-Thru în Mănăștur: Gata să deschidă porțile! / “Au muncit până la 6 seara chiar și înainte de Florii

Stefania Heinz

Published

on

În ultimii ani, Mănășturul s-a transformat vizibil. Primăria a făcut investiții semnificative în zona de la Terenuri, iar apoi a demarat demolările chioșcurilor insalubre de la stația Minerva. Acum, atenția se îndreaptă către inaugurarea Drive-Thru, unde renovările au fost finalizate într-un timp record.

După ce chioșcurile de la stația Minerva din Mănăștur au fost demolate și zona a fost reamenajată de către municipalitate, lucrările de modernizare au început și la McDrive.

La începutul anului 2024, restaurantul McDonald’s din Mănăștur a intrat în șantier pentru a fi adus la standarde noi. “Am fost temporar închis, dar veți fi încântați de rezultat!”, au scris reprezentanții McDonald’s pe un banner.

Chiar și în Duminica Floriilor, muncitorii au lucrat intens la restaurant, pregătindu-l pentru deschidere.

Locuitorii din Mănăștur își exprimă îngrijorarea pe pagina de Facebook “Trăiesc în Mănăștur” în legătură cu impactul renovării asupra traficului din zonă, mai ales că zona se intersectează cu coborârea autovehiculelor din benzinăria Petrom, situată la câțiva metri distanță de Drive-Thru.

Municipalitatea se pregătește să modernizeze și Parcul Primăverii din Mănăștur, urmând să desființeze benzinăria MOL din zonă. Acest proiect include amenajarea și revitalizarea Parcului Primăverii și a străzilor adiacente, precum str. Ion Meșter, str. Emil Cioran și str. Almașului.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Surpare de Asfalt pe Strada Uliului din Grigorescu, Capturată într-o Imagine Fascinantă de pe Dronă

Stefania Heinz

Published

on

Într-o captură de senzație realizată de fotograful Sergiu Razvan, o imagine din dronă arată o surprindere neașteptată pe strada Uliului din cartierul Grigorescu. Un segment de asfalt și teren par a fi suferit o surpare spectaculoasă, evidențiindu-se impactul fenomenelor naturale sau al condițiilor de infrastructură asupra mediului urban.

Surparea, care pare să fi afectat și împrejurimile, este un semn al fragilității infrastructurii locale și poate avea consecințe asupra siguranței și confortului locuitorilor din zonă. Imaginile capturate de drone devin din ce în ce mai importante în detectarea și monitorizarea unor astfel de evenimente, oferind o perspectivă amplă și detaliată asupra situației.

Autoritățile sunt probabil alertate cu privire la această situație și se așteaptă să ia măsurile necesare pentru a remedia surparea și pentru a preveni astfel de incidente în viitor. În același timp, această imagine oferă o oportunitate de reflecție asupra importanței investițiilor în infrastructura urbană și în gestionarea adecvată a resurselor pentru a menține orașele noastre în siguranță și în stare bună de funcționare.

 

 

Foto: Constantin Covaliu

Foto: Constantin Covaliu

Foto: Constantin Covaliu

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite