Connect with us

Prin Oras

Enel Energie Muntenia obține un contract de peste 3 milioane € pentru furnizare energie electrică Companiei de Transport din Cluj-Napoca

Alex Campian

Published

on

Enel Energie Muntenia obține un contract de peste 3 milioane € pentru furnizare energie electrică Companiei de Transport din Cluj-Napoca

Enel Energie Muntenia a obținut un contract consistent de peste 15 milioane de lei pentru furnizarea energiei electrice pe parcursul anului 2022 Companiei de Transport Public (CTP) din Cluj-Napoca. Obiectul achiziției presupune asigurarea de Servicii feroviare, de tramvai sau de autobuz.
Valoare 15.663.204.9 Lei/cca 3,1 milioane EURDescrierea achiziției publice:
Furnizare energie electrică medie și joasă tensiune pentru transportul electric (medie tensiune) și mici consumatori industriali (joasă tensiune); cantitate 16.410 Mwh din care 14.680 Mwh pe medie tensiune și 1.730 Mwh pe joasă tensiune.Factorii de evaluare ce au contat în atribuirea contractului au presupus: prețul ofertei – componenta financiară, precum și suportul tehnic asigurat de furnizor pe perioada derulării contractului – componenta tehnică. Durata Contractului
Durata in luni: 12.Achizitia se referă la un proiect și/sau program finanțat din fonduri ale Uniunii Europene: Nu
Tip de finanțare: Alte fonduri.Denumire Contract
Contract de furnizare ENERGIE ELECTRICĂ 2022Ofertant câștigător:
Enel Energie MunteniaValoare contract15663204.9 RONEnel Energie Muntenia – funcționează de 14 ani pe piața din România și înregistra anul trecut un număr de 274 de angajați. În 2020, înregistra un profit net de 28 608 790 euro la o cifră de afaceri de 579 390 488 Euro.Anii anteriori, cu excepția lui 2020, au însemnat ani de pierderi pentru Enel Energie Muntenia 2019 – minus – 10 760 969 eur, 2018 – minus – 1 499 595 eur, 2017 – minus -16 877 310 eur.  Justificarea alegerii procedurii negociate fara publicarea prealabila a unei invitatii la o procedura concurentiala de ofertare în conformitate cu articolul 50 din Directiva 2014/25/UE: x – AchiziȚie de produse cotate și achiziționate pe o piață de mărfuri.Alte justificari ale atribuirii contractului fara publicarea prealabila a unei invitatii la o procedura concurentiala de ofertare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene – Achizitia nu se încadreaza în domeniul de aplicare al directivei.„In conformitate cu prevederile art. 117 alin. (1), lit. g) din Legea nr. 99/2016, entitatea contractanta are dreptul de a aplica procedura de Negociere fara invitatie prealabila la o procedura concurentiala de ofertare pentru atribuirea contractelor de achizitii publice pentru produsele cotate si achizitionate pe o piata de marfuri, in cazul in care structura multilaterala de tranzactionare reglementata si supravegheata garanteaza in mod natural preturile pietei. Astfel cum prevede si Directiva europeana nr. 25/2014 in punctul (61) din preambulul sau, o alta procedura de achizitii, decat negocierea fara publicare prealabila, nu este utila in cazul in care produsele sunt achizitionate direct de pe o piata de marfuri, inclusiv de pe platforme de tranzactionare pentru marfuri, cum ar fi produsele agricole, materiile prime si bursele de energie, in cazul in care structura multilaterala de tranzactionare reglementata si supravegheata garanteaza in mod natural preturile pietei”, se arată în documentația aferentă anunțului de atribuire. În septembrie 2019, Primăria anunța că municipiul Cluj-Napoca este orașul cu cele mai multe autobuze electrice din România. Exact cu un an în urmă, în februarie 2021, Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Public – structură aflată în subordinea administrației locale – anunțau că au fost depuse cereri de finanțare de peste 100 de milioane de euro pentru susținerea transportului electric nepoluant în oraș: 30 autobuze electrice, 50 troleibuze și 24 tramvaie. (Detalii AICI). De asemenea, potrivit informațiilor disponibile pe site-ul entității de transport se menționează că dezvoltarea infrastructurii de transport, precum și trecerea la un transport public nepoluant în oraș, după modelul orașelor europene cu politici publice de susținere a transportului public nepoluant, se „susține și din resurse proprii, pe lângă fondurile europene disponibile”.

Source link

Facebook Comments Box

Prin Oras

1 Mai la Hoia, Tradiții Clujene: Mici, Bere și Dansuri Populare în Imagini din 1973, 1983 și 1984 – FOTO

Maria Costea

Published

on

Fotografiile ce ilustrează sărbătoarea de 1 Mai de la Hoia din anii ’70 și ’80 sunt pline de viață și amintesc de atmosfera festivalurilor contemporane. În acele vremuri, Hoia era considerată “Mecca” petrecerilor, oferind spectacole de muzică populară, iar micii și berea erau nelipsite.

Pajiștea de lângă Muzeul Satului de la Hoia era animată în ziua de 1 Mai. Oamenii se adunau în grupuri compacte, iar imaginile vechi reprezintă mărturia vie a modului autentic în care socializau. Comparativ cu prezentul, în care mulți sunt absorbiți de telefoanele mobile, acele vremuri erau caracterizate de conversații față în față, creând legături umane mai profunde.

La Hoia, de 1 Mai, era amplasată o scenă, unde artiștii vremii susțineau concerte, iar oamenii se adunau pe dealul care forma un amfiteatru natural, savurând ziua de sărbătoare.

Este clar că acele momente romantice din trecut nu vor reveni niciodată. Viața devine din ce în ce mai dificilă și tensionată, chiar și în comparație cu acele vremuri, când existau lipsuri și restricții.

 

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Anda Adam a încheiat afacerea clubului din Cluj-Napoca cu faliment. După închiderea acestuia, artista a părăsit orașul. În legătură cu locuitorii din Cluj, Anda Adam a exprimat că i-a perceput ca fiind puțin ospitalieri.

Stefania Heinz

Published

on

Clubul deschis de Anda Adam în Cluj nu a cunoscut succesul scontat. Afacerea s-a închis după doar 2 ani, chiar dacă artista a afirmat că a investit 100.000 de euro alături de logodnicul său, Eudor Yosif Mohaci. Diamond Club a fost inaugurat în martie 2022, în apropierea campusului Observator, pe strada Republicii.

Cu toate că Anda Adam a făcut declarații optimiste despre performanțele clubului, acesta era adesea gol. În plus, strategia de promovare a fost deficitară, fiindcă artista a subestimat importanța unei promovări eficiente, bazându-se exclusiv pe propria sa notorietate, potrivit informațiilor.

În schimb, Anda Adam a devenit cunoscută în Cluj pentru încălcările regulilor de circulație, inclusiv parcarea pe locurile destinate persoanelor cu handicap la Vivo sau blocarea traficului. Aceste acțiuni au atras atenția Poliției Locale, care a amendat-o pentru comportamentul său nepotrivit.

Oamenii de acolo din Cluj nu au apreciat că un artist din București a venit să își investească banii în Cluj pentru a deschide un club unde ei să se poată distra. Am făcut o investiție destul de mare. În schimb, m-au criticat foarte dur, pentru că mi-am permis o dată, o dată, să pun mașina timp de 10 minute pe un loc cu semn de handicap. Respect foarte tare și ajut extrem de mult oamenii cu probleme. Însă, locul în care eu am parcat, și aici aș vrea să dau și o replică domnului Emil Boc, pentru că mă simt datoare și nu am avut ocazia să îi dau replica, este un loc într-un mod pe care îl cunosc foarte bine și unde există extrem de multe locuri pentru handicap. Primele trei rânduri ale acestui mall sunt numai locuri cu aceste însemne. O capacitate mult mai mare pentru oamenii cu handicap decât capacitatea efectivă a locurilor de parcare pentru acest mall.

Toți se vaietă. Au spus ”Domnule, ați făcut atâtea locuri pentru persoanele cu handicap și nici nu cred că avem atâția oamenii cu probleme care să vină să parcheze în același timp!”.

În ziua în care mi-a fost făcută acea poză, printre cele 100 de locuri de parcare cu însemne de handicap erau parcate mașini cu numere de Cluj, vreo 20 dintre ele, 80 rămânând libere. Era imposibil ca ele să se ocupe toate, având în vedere că timpul meu era limitat și eu aveam nevoie numai de 10 minute pentru a cumpăra ceva din mall. Unde erau 20 de-ai lor parcați, mi-am permis să pun și eu mașina pentru 10 minute și am fost taxată foarte dur.

Dar îmi place Clujul și oamenii care vin la noi la Cluj și știu să se distreze”, a spus Anda Adam, la emisiunea lui Denise Rifai.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Clujeanul Care a Luat o Bancă din Fața unei Clinici din Mănăștur: Rugămintea Reprezentanților este să o Reducă După Paște – Video

Stefania Heinz

Published

on

Reprezentanții unei clinici din cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca au făcut o rugăminte mai puțin obișnuită în prag de sărbători pascale. Un clujean a fost observat plecând cu banca pe care clinica o avea în fața clădirii, utilizată pentru a oferi un loc de odihnă pentru clienții care veneau cu pacienții lor necuvântători. Într-o notă plină de umor, reprezentanții clinicii l-au rugat pe cetățeanul în cauză, care pare să fi avut nevoie de bancă și să o fi luat cu el, să o aducă înapoi după ce își va rezolva treburile și după sărbători.

Rugăm domnul care a avut nevoie de banca noastră de Paște, după sărbători și după ce își face treaba cu ea, să o înapoieze că și noi avem nevoie de ea. Mulțumim!, au precizat reprezentanții clinicii din Cluj-Napoca.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite