Connect with us

Prin Oras

La Cluj, cea mai mare „inflație” este la prețurile apartamentelor. Scumpiri de circa 350 de euro/mp, într-un an pandemic

Alex Campian

Published

on

Ministrul Educației: Clujul va intra cu siguranţă în online cu toate şcolile şi grădiniţele, dacă se păstrează acest trend de creştere al infectărilor

Conform statisticilor portalului compariimobiliare.ro, „în luna ianuarie 2022, preţul mediu pe metru pătrat util al apartamentelor de vânzare în Cluj-Napoca a fost de 1.974 €/mp, cu 355 €/mp peste cel de anul trecut (1.619 €/mp)”.Cele mai căutate cartiere din Cluj-Napoca sunt, în prezent, Mănășturul (14%), Mărăștiul (8%) și Gheorgheniul (6%), dar cererea a rămas crescută și în Florești (10% dintre potențialii cumpărători), unde prețurile medii tind să depășească 1000 de euro/mp. Prețurile pe zone, la începutul lunii februarie, potrivit compariimobiliare.ro:

Cele mai căutate apartamente sunt cele de 2 camere (48%), urmate de cele de 3 camere (36%). Apartamentele de 4 camere au fost căutate doar de 8% dintre potențialii cumpărători, probabil din cauza prețurilor astronomice la care au ajuns acestea. Numai 7% dintre clienții imobiliari sunt interesați de apartamentele de 1 cameră, la care prețul/mp este cel mai ridicat. Apartamentele de o cameră și garsonierele au ajuns să coste în Cluj-Napoca 65-85 000 de euro (există chiar și apartamente de o cameră scoase la mezat cu 150 000 de euro, în zona centrală), iar în Florești 50-60 000 de euro. Pentru apartamentele cu 2 camere, proprietarii cer în Cluj, în medie, 100-140 000 de euro, iar în Florești 50-80 000 de euro. Prețurile diferă în funcție de locație, de suprafață și de finisaje, iar, în general, ofertele mai ieftine necesită ample renovări, care pot costa zeci de mii de euro în plus. Prețurile pentru 3 camere la Cluj-Napoca se situează, în medie, între 125-190 000 de euro, existând chiar și oferte „la cheie” cu 350 000 de euro. În Florești, prețurile pleacă de la circa 90 000 de euro. Ofertele mai accesibile necesită finisaje suplimentare, care sporesc mult costul final al achiziției. Apartamentele de 4 camere au, la Cluj, prețurile prohibitive, între 180-260 000 de euro, pentru apartamentele din centru proprietarii cerând chiar și 450 000 de euro. În Florești, ofertele medii sunt între 90-130 000 de euro. Pe piața liberă din Cluj, prețurile variază extrem de mult, fiindcă, practic, fiecare proprietar cere cât vrea. Din acest motiv există și „superoferte”, de obicei apartamente aflate la demisol/mansardă sau bombe renovabile total, dar și proprietăți exclusiviste, situate ultracentral sau finisate de lux, pentru care sumele cerute sunt ireale. Cu toate că de ani de zile este așteptată o criză financiară care să tempereze prețurile, se pare că nici măcar criza epidemiologică nu a reușit să mai potolească din avântul „inflației” de pe piața imobiliară clujeană. 

Source link

Facebook Comments Box

Prin Oras

VIDEO: Șofer sub influența alcoolului intră in intersecție pe interzis pe Motilor in fata la DM, punând în pericol traficul: Poliția intervine rapid

Stefania Heinz

Published

on

Un șofer aflat sub influența alcoolului a intrat in intersecția din fața magazinului DM pe strada Motilor, vizavi de standul de taxi, punând în pericol atât pe el cât și pe ceilalți participanți la trafic. Incidentul a avut loc în cursul serii, iar polițiștii au intervenit rapid.

Potrivit martorilor oculari, șoferul a pătruns pe intersecție fără să acorde prioritate vehiculelor care circulau regulamentar, iar manevra sa a fost bruscă și periculoasă.

Echipajele de poliție sosite la fața locului au efectuat un control amănunțit și l-au testat pe șoferul în cauză, stabilind că acesta se afla sub influența alcoolului. Acesta a fost imediat sancționat conform legii, iar mașina sa a fost reținută, urmând a fi luate măsurile legale în conformitate cu gravitatea faptei.

Evenimentul a stârnit îngrijorare în rândul locuitorilor din zonă, subliniind importanța respectării regulilor de circulație și a conducței responsabile pentru evitarea unor astfel de incidente care pot avea consecințe grave.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Orasul Tau

Pe raza comunei Tureni, în perioada 25.03.2024 – 12.04.2024, au fost anunțate activități de fertilizare organică a terenurilor

Tudor Calinescu

Published

on

ℹ️ Urmare a sesizărilor primite de la cetățeni și a discuțiilor avute cu reprezentanții autorităților locale, privind posibile situații de disconfort olfactiv, au fost verificate zonele Aiton – Tureni – Feleacu, și venim cu următoarele precizări:
➡️ Pe raza comunei Tureni, în perioada 25.03.2024 – 12.04.2024, au fost anunțate activități de fertilizare organică a terenurilor.
⏺️ Activitatea este reglementată potrivit Ghidului de bune practici agricole, iar în această perioadă se utilizează îngrășăminte de natură organică, de origine animală sau îngrășăminte chimice, iar fermierii / utilizatorii au obligația de a anunța unitatea administrativ teritorială, unde se desfășoară operațiunea de fertilizare, cu privire la începutul și durata campaniei de utilizare.
➡️ Această activitate a fost anunțată primăriei Tureni, informația fiind diseminată în comunitate, conform prevederilor legale, întrucât poate fie generatoare de disconfort olfactiv.

În urma sesizărilor, inspectorii de mediu au demarat verificări în zonele Aiton – Tureni – Feleacu pentru a identifica sursa problemei.

În cadrul investigațiilor, s-a constatat că în comuna Tureni au avut loc activități de fertilizare organică a terenurilor în perioada 25 martie – 12 aprilie 2024. Această activitate este conformă cu Ghidul de bune practici agricole și implică utilizarea îngrășămintelor de natură organică, de origine animală sau chimică.

Conform reglementărilor, fermierii și utilizatorii au obligația de a anunța unitatea administrativ teritorială cu privire la începutul și durata campaniei de fertilizare. În acest caz, primăria comunei Tureni a fost informată în prealabil, iar informația a fost diseminată în comunitate conform prevederilor legale.

Precizările reprezentanților Prefecturii Cluj vin în contextul în care astfel de activități agricole pot fi generatoare de disconfort olfactiv, iar autoritățile sunt atente să monitorizeze respectarea regulilor în vederea protejării mediului și a bunăstării comunității locale.

 

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Biserica Greco-Catolică din Mănăștur devine simbolul primăverii: Împodobită într-o mantie roz fermecătoare

Stefania Heinz

Published

on

În mijlocul cartierului Mănăștur, un spectacol al naturii își desfășoară frumusețea într-un tablou fermecător de primăvară. Cu fiecare zi ce trece, se pare că natura își reînnoiește promisiunea de viață și regenerare, îmbrățișând cu generozitate totul într-o paletă vibrantă de culori.

Copacii, care în urmă cu scurt timp păreau să fi dormitat sub povara iernii, acum strălucesc în lumina blândă a soarelui, izbucnind într-o explozie de verdețuri și floricele delicate. Adevărate simfonii de nuanțe înfloresc în jur, conferind aerului o dulce aromă de primăvară.

În acest peisaj încântător, Biserica Greco-Catolică „Coborârea Spiritului Sfânt” devine un punct de atracție și contemplare pentru locuitorii din Mănăștur. Împodobită cu o mantie roz, biserica pare să danseze în lumina soarelui, atrăgând privirile și inimile celor care trec pe lângă ea.

Această schimbare a peisajului, marcată de trecerea dintre anotimpuri, nu face doar să înflorească natura, ci și să revigoreze spiritul comunității. În fața acestei splendori primăvăratice, oamenii se adună cu bucurie și recunoștință, apreciind fiecare moment de frumusețe și renăscare oferit de primăvară.

Foto: Sergiu Razvan

Astfel, în mijlocul unei lumi care se trezește la viață din somnul iernii, Biserica Greco-Catolică „Coborârea Spiritului Sfânt” strălucește ca un far de speranță și lumină, aducând comunitatea împreună într-o celebrare a reînvierii naturii și a credinței.

 

Credit Foto: Sergiu Razvan

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite