Connect with us

Prin Oras

Până în Iunie 2022, Hub-ul educațional din BORHANCI ar putea fi aprobat în Consiliul local: «Va trece anul acesta – trebuie să treacă»

Alex Campian

Published

on

Până în Iunie 2022, Hub-ul educațional din BORHANCI ar putea fi aprobat în Consiliul local: «Va trece anul acesta – trebuie să treacă»

Proiectul așa-numitului hub educațional din cartierul BORHANCI, aprobat recent de urbaniștii din Primărie, ar putea fi dezbătut în Consiliul local «anul acesta». Potrivit celor mai optimiste scenarii, detaliile și valoarea finală a proiectului de prefacere a coloniei Borhanci într-o zonă modernă ar putea fi aprobate până în Iunie 2022. Un cartier cu de toate ce va concura cu o altă zonă ce se va dezvolta într-un viitor incert – SOPOR.„Dezbaterea pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ), prezentat în comisia CTATU (Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism) reprezintă un pas necesar”, apreciază viceprimarul Dan Tarcea.  „La final ne dorim să avem acolo creșă, grădiniță și un liceu cu minim 12 clase.Urmează avizarea din partea arhitectului șef. Următorul pas – dezbaterea în Consiliul local. Va trece anul acesta – trebuie să treacă. Până la jumătatea anului, acest PUZ să fie aprobat în Consiliul local, dacă ar fi să avansez un termen”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea în cadrul unei intervenții radio. CITEȘTE ȘI: Mega-proiectul imobiliar din BORHANCI ar putea fi gata odată cu metroulPlanul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru realizarea unui Hub educațional și de sănătate în Borhanci a fost aprobat, vineri, de Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism. Proiectul cuprinde construirea unei creșe, a unei grădinițe, a unei școli, a unui liceu, a unui centru de excelență pentru protonoterapie, a unui bazin de înot, a unei baze sportive și amenajarea unei păduri-parc.În urmă cu cățiva ani, în locul Hub-ului educațional și de sănătate s-a dorit construirea unui cartier de case pentru tineret, dar s-a renunțat la această idee din cauza alunecărilor de teren. În 2016, primarul Emil Boc anunța construirea respectivului cartier pentru tineret, dar ulterior s-a ajuns la concluzia că terenul nu este fezabil pentru o asemenea investiție.Acum, pe același teren afectat de alunecări de teren, se dorește construirea HUB-ului educațional și de sănătate.CITEȘTE ȘI: Hub-ul educațional din Borhanci a trecut de Comisia de Urbanism. Investiția se face în locul defunctului cartier de case pentru tineret. Zona este afectată de alunecări de terenEtapele dezvoltării proiectului imobiliar din Borhanci sunt:Aprobare PUZ prin HCL
Realizare SF pentru obiectivele propuse în PUZ
Aprobarea studiilor de fezabilitate
Dezmembrare conform PUZ
Exproprieri pentru cauză de utilitate publică
Identificarea posibilităților de finanțare
Contractare proiect tehnic și extindere utilități
Contractare execuție lucrări infrastructură rutieră
Contractare proiecte tehnice pentru fiecare obiectiv în parte, separat, în funcție de posibilitățile de finanțare
Contractare execuție pentru fiecare obiectiv în parte 

Source link

Facebook Comments Box

Prin Oras

Spitalului de Urgență pentru Copii îi sunt destinate noi echipamente medicale.

Stefania Heinz

Published

on

Noile dotări vor fi achiziționate cu fonduri europene, având ca scop reducerea riscului de infecții nosocomiale în cadrul Spitalului de Urgență pentru Copii.

Consiliul Județean Cluj a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (S.E.A.P.) anunțul privind achiziționarea a 12 echipamente destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii.

Valoarea totală estimată a dotărilor este de 2.409.041 de lei și vor fi achiziționate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, câștigat și implementat de către forul administrativ județean.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat: „Această investiție în echipamente de înaltă tehnologie contribuie în mod direct la protejarea vieții și a sănătății micilor pacienți, precum și a personalului medical din spitalul nostru. Sănătatea rămâne o prioritate a forului administrativ județean.”

Unitatea spitalicească, care se află în subordinea Consiliului Județean Cluj, va beneficia de următoarele echipamente:

  • Un sistem automat de identificare microbiană prin spectrometrie de masă
  • Un sterilizator cu abur sub presiune pentru sterilizarea biberoanelor, tetinelor și autoclavelor
  • Un sterilizator cu aburi sub presiune pentru sterilizarea instrumentarului și a echipamentelor medicale
  • O mașină de spălat pentru instrumentar chirurgical
  • Dispozitive și echipamente medicale
  • Un sistem pentru depozitarea endoscoapelor dezinfectate
  • Cinci mașini de spălare-dezinfecție pentru biberoane și tetine
  • Două mașini de spălare-dezinfecție pentru ploști, urinare și olițe.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 2 aprilie 2024, ora 15:00, iar criteriul de atribuire este “cel mai bun raport calitate-preț”.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Orasul Tau

Polițiștii locali au distribuit mărțișoare în trafic.

Stefania Heinz

Published

on

Începutul unei primăveri frumoase este marcat de un mărțișor! Astăzi, cu ocazia zilei de 1 Martie, între orele 09.00-11.00, polițiștii locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca au împărțit mărțișoare și zâmbete șoferițelor și doamnelor aflate în trafic în zona centrală a orașului.

Pe lângă simbolurile primăverii, polițiștii locali au transmis și recomandări privind circulația în condiții de siguranță.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Orasul Tau

Act de Barbarie în Clujul Civilizat: Un Străin Scuipat în Curtea unui Imobil din Centru – O Reflectare Asupra Responsabilității Sociale

Anamaria Ioana

Published

on

Un student de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj a relatat pe un grup destinat studenților străini din Cluj-Napoca un incident deranjant ce a avut loc în curtea unui imobil din centrul orașului.

Tocmai ieșisem să fac cumpărături, iar în momentul în care am ajuns chiar în fața ușii mele, am fost martor la această scenă. Nu-l cunosc pe individul respectiv. Dacă aveți sugestii cu privire la cum ar trebui să procedez în urma unei astfel de situații, vă rog să mă ajutați!, a declarat Taka Orsuka, student străin la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Imaginile șocante surprinse într-un videoclip au avut loc pe Calea Moților 67. Persoana care a filmat a subliniat că toți locuitorii din curtea respectivă adoptă un comportament inuman.

Este foarte probabil că acești indivizi sunt chiriași ai Primăriei Cluj-Napoca, care se confruntă cu dificultăți sociale.

În legătură cu acest incident, doar Poliția Cluj are competența de a investiga întâmplările. Cei responsabili pot fi identificați și aduși ușor în fața justiției.

 

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate