Connect with us

Social

Un restaurant în construcție a luat foc la iesire din Jucu Herghelie spre Răscruci – VIDEO

Stefan Petre

Published

on

Un restaurant în construcție a luat foc la iesire din Jucu Herghelie spre Răscruci - VIDEO

Un restaurant aflat in construcție a luat foc la iesire din  Jucu Herghelie spre Răscruci.Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin în aceste momente pentru stingerea unui incendiu care a cuprins fațada unui imobil aflat în construcție, la ieșirea din localitatea Jucu Herghelie spre Răscruci.
La fața locului s-au deplasat șapte autospeciale de stins incendii, două autoscări și un echipaj SMURD, din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca, precum și din cadrul Detașamentului Dej. Până în prezent nu au fost anunțate persoane rănite, iar focul s-a manifestat doar la o fațadă laterală a imobilului.

Source link

Facebook Comments Box

Economie

Care este salariul mediu net al unui clujean? Județul înregistrează o valoare cu peste 22% mai mare decât media națională

Stefania Heinz

Published

on

Conform informațiilor furnizate de Direcția Județeană de Statistică Cluj, salariul mediu net în județul Cluj a atins suma de 6.199 de lei în luna decembrie 2023.

În luna decembrie 2023, câștigul salarial mediu net în județul Cluj a atins suma de 6.199 lei, înregistrând o creștere de 392 lei față de luna anterioară și o creștere semnificativă de 990 lei în comparație cu aceeași perioadă din anul 2022.

Pe de altă parte, câștigul salarial mediu brut în luna decembrie 2023, în județul Cluj, a fost de 10.100 lei, marcând o creștere de 663 lei în raport cu luna precedentă și o creștere substanțială de 1.714 lei față de aceeași lună a anului 2022.

Comparativ cu media națională, câștigul salarial mediu net din județul Cluj în luna decembrie 2023 a fost cu 22,1% mai mare, clasând astfel județul pe locul 2 în țară, după municipiul București.

În ceea ce privește numărul de salariați, la sfârșitul lunii decembrie 2023, în județul Cluj, acesta a fost de 280.143 persoane, înregistrând o scădere de 905 persoane față de luna noiembrie 2023, dar o creștere de 4.930 persoane în comparație cu luna decembrie 2022.

Aceste date au fost furnizate de către Direcția Județeană de Statistică Cluj și reflectă evoluția salariilor și a numărului de angajați în județul Cluj.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Social

Reacția lui Andra față de comentariile bazate pe silueta ei

Stefan Petre

Published

on

În mijlocul unor speculații fervente legate de o posibilă sarcină și sub presiunea incesantei critici privind greutatea sa, Andra Măruță a făcut declarații remarcabile în cadrul emisiunii „Românii au talent”, sezonul 14.

În fața milioanelor de telespectatori, cântăreața a deschis inima și a împărtășit o parte din lupta sa personală cu greutatea. Ea a mărturisit că în anul precedent s-a dedicat intens unui regim de slăbire, combinând antrenamente fizice riguroase cu o dietă strictă. Cu toate acestea, rezultatele întârziate și un program extrem de aglomerat au condus-o să-și accepte starea actuală. „M-am chinuit anul trecut să slăbesc, acum nu mă mai chinui. Asta e, domne. Sunt asumată, sunt o grăsuță frumoasă”, a declarat Andra Măruță într-un moment sincer din cadrul emisiunii.

În ciuda criticilor aduse în mod constant pe mediile de socializare, unde admiratorii săi îi elogiază frumusețea și talentul, Andra rămâne în continuare subiectul unor observații neplăcute legate de aspectul său fizic. Totuși, comentariile, indiferent cât de dure ar fi, nu pot nega faptul că Andra este adorată atât pentru vocea sa uluitoare, cât și pentru optimismul și energia pozitivă pe care le emană în orice context.

Pe lângă contribuția sa în industria muzicală, Andra Măruță este binecunoscută și în calitate de jurat în cadrul concursului „Românii au talent” încă din anul 2011. Sezonul 14 al emisiunii a debutat pe 9 februarie și poate fi urmărit în fiecare vineri de la 20:30, la PRO TV și pe platforma VOYO, oferind telespectatorilor un amalgam de talente și momente inedite de divertisment.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Social

Începe Alimentarea Cardurilor Sociale pentru Alimente: Detalii despre Suma Alocată și Categoriile de Beneficiari

Dani Muresan

Published

on

 

Astăzi, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a demarat procesul de alimentare a tichetelor sociale pentru alimente, în cadrul măsurii “Sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate în perioada 2024-2027“. Această inițiativă are scopul de a oferi suport financiar celor care se confruntă cu dificultăți financiare, contribuind astfel la ameliorarea condițiilor de trai ale acestora.

Conform comunicatului oficial emis de MIPE, încărcarea cardurilor va fi realizată etapizat pe parcursul săptămânii viitoare. În prima parte a săptămânii, aproximativ 1,6 milioane de beneficiari vor primi sprijinul pe carduri, iar în cea de-a doua parte, încă un milion de persoane vor beneficia de acest sprijin esențial.

Într-un efort de eficientizare a procesului, 90.000 de carduri vor fi distribuite noilor beneficiari eligibili prin intermediul Poștei Române. Această măsură vine în sprijinul celor care, conform legilor în vigoare, îndeplinesc criteriile de eligibilitate pentru a primi această formă de sprijin.

Prima categorie de persoane pentru care se face alimentarea suporturilor electronice sunt pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei,“precizează comunicatul MIPE.

Reprezentanții MIPE subliniază că această inițiativă are la bază dorința de a veni în sprijinul persoanelor vulnerabile, iar procesul de distribuție a cardurilor se va desfășura pe măsură ce se finalizează evaluarea eligibilității categoriilor respective. Scopul este ca beneficiarii să primească sprijinul guvernamental cât mai rapid.

Menţionăm faptul că MIPE a decis încărcarea cardurilor pe măsură ce eligibilitatea categoriilor se încheie, pentru ca beneficiarii să primească acest sprijin din partea Guvernului cât mai rapid,” conform sursei menționate.

Este important de subliniat că, începând cu acest an, persoanele vulnerabile cu venituri nete mai mici de 2.000 de lei vor beneficia de cardurile sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 de lei o dată la două luni. Această măsură reprezintă o creștere semnificativă comparativ cu anii precedenți, când plafonul era de 1.700 de lei.

Această majorare a plafonului a fost propusă de MIPE și intră în vigoare începând cu anul 2024. În plus, începând din acest an, aceleași categorii de persoane vulnerabile vor beneficia de două ori pe an de pachete cu alimente, asigurându-li-se astfel un suport alimentar mai consistent și mai frecvent.

Această inițiativă a Guvernului României reprezintă un pas concret în direcția asigurării unui sprijin adecvat pentru categoriile defavorizate și arată angajamentul instituțional pentru îmbunătățirea calității vieții acestora în perioada următoare.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate