Connect with us

Social

Wuhan arde peste 300 de cadavre zilnic, în două centre de cremare

Calin Roman

Published

on

Epidemia cauzată de noul coronavirus Wuhan s-a răspândit pe întinsul Chinei şi în alte ţări, însă din cauza muşamalizării şi blocadei informaţionale, statisticile oficiale publicate de China nu reflectă situaţia reală.

Wuhan arde peste 300 de cadavre zilnic, în două centre de cremare

Wuhan arde peste 300 de cadavre zilnic, în două centre de cremare#wuhan #coronavirus #epidemiedecoronavirus

Posted by I Love You Cluj on Tuesday, February 11, 2020

O investigaţie Epoch Times a aflat că, în 3 februarie, numărul cadavrelor arse în două centre din provincia Hubei era mai mare decât numărul morţilor admis în mod oficial de regimul comunist chinez de la începutul epidemiei.

Epoch Times a intervievat directorii unor centre funerare din provincia Hubei, inclusiv făcând vizite neanunţate.

Un crematoriu din Hubei ardea 116 noi victime ale epidemiei de coronavirus zilnic

You Hu (pseudonim), şeful unui centru funerar din Hubei, ne-a dezvăluit: „Mai am putin şi cad jos, suntem sub mare presiune”.

El se plângea că personalul casei funerare este foarte obosit: „Eşti fericit dacă poţi dormi două-trei ore pe zi, aici”. “Am primit 127 de cadavre ieri şi am ars 116. Printre acestea, 8 aveau certificate de deces cu pneumonie cauzată de virusul Wuhan şi 48 declarate suspecte”. Restul, nu.

Centrul funerar din afara oraşului Hankou este „ocupat până la epuizare”. Referitor la centrul funerar din oraş, care este responsabil de zona metropolitană Hankou, You Hu a spus: „Am trecut pe la cei din Hankou. Volumul incinerărlor este chiar mai mare decât al meu, iar presiunea la ei este mai mare decât la mine”.

Potrivit declaraţiilor lui You Hu, centrul său are 18 cuptoare de cremare, dar numai 11 sunt funcţionale, iar un cuptor are nevoie de cincizeci de minute pentru a arde un cadavru.

După calcule sumare, ar reieşi că în centrul lui You Hu se pot arde în prezent până la 316 de cadavre pe zi [11X24hrX (60mins / 50mins) = 316].

În realitate, în ajunul primului val de decese cauzate de epidemia de virus Wuhan, luând ca exemplu 3 februarie, salonul funerar a ridicat 127 de cadavre şi a ars 116 în aceeaşi zi.

Judecând după politica actuală a Partidului care stipulează că toate cadavrele provenite în urma îmbolnăvirii cu virus Wuhan să fie incinerate imediat, centrele de cremare trebuie să acorde prioritate arderii acestora. În general, cadavrele persoanelor decedate din alte cauze nu pot fi arse în aceeaşi zi din cauza culturii funerare, ritualurilor şi altor motive. Pe baza acestui lucru, se poate deduce că cei 116 morţi au decedat, practic, de pneumonie cauzată de virusul Wuhan, sau cel puţin suspecţi. Cu alte cuvinte, mai mult de 90% (116/127) din cadavrele procesate de acest salon funerar erau victime ale epidemiei de coronavirus.

Casa funerară Hankou arde cel puţin 225 de victime ale pneumoniei coronavirus pe zi

Site-ul centrului funerar din oraşul Hankou precizează că este echipat cu 30 de cuptoare de cremare hi-tech. Cu toate acestea, anchetatorii Epoch Times au aflat că în prezent existau 20 de cuptoare de cremare funcţionale 24 de ore pe zi.

Pe baza datelor precizate de You Hu, un mic calcul arată că centrul din oraşul Hankou poate arde în prezent până la 576 (20X24X1,2 = 576) cadavre pe zi.

Deşi cuvintele lui You Hu au confirmat zvonurile conform cărora se ard cadavre în continuu, el a dezvăluit că „arderea cadavrelor se face fără prea mare întârziere”, „în principal pentru că nu putem răspunde cerinţelor în timp util.” Cu alte cuvinte, la salonul de înmormântare din afara oraşului şi centrul din oraşul Hankou, cele mai mari blocaje de procesare sunt în prezent în primul rând capacitatea de transport, iar al doilea rând insuficienţa personalului – angajaţii sunt prea obosiţi pentru a lucra ore suplimentare şi nu pot continua.

You Hu a spus că pe 3 februarie existau 9 vehicule funerare arondate centrului său funerar. “În trecut, o maşină transporta un cadavru, iar acum duce cel puţin două. Apoi, dacă scoateţi scaunul de pe dubele care nu sunt dricuri veţi putea transporta şapte sau opt odată”.

Potrivit rapoartelor mass-media locale şi anunţurilor Departamentului pentru Afaceri Civile Hubei, se ştie că centrul de cremare Hankou avea anterior nouă dricuri.

La 20 ianuarie, Biroul pentru Afaceri Civile Wuhan a stipulat că înmormântările din Hankou ar trebui să primească rămăşiţele pacienţilor cu pneumonie cauzată de coronavirus, iar alte case funerare să se ocupe de cadavrele obişnuite.

Cu toate acestea, în jurul datei de 22 ianuarie, numărul deceselor cauzate de pacienţii cu virus Wuhan a început să crească, iar Departamentul de afaceri civile a fost obligat să lase mai multe centre funerare să proceseze cadavrele pacienţilor.

Departamentul Provincial pentru Afaceri Civile Hubei a suplimentat 10 vehicule funerare pentru „susţinerea înmormântărilor din Wuhan” şi a întărit în principal infrastructura din Hankou. Potrivit anunţului Departamentului pentru Afaceri Civile Hubei, numărul dricurilor arondate centrului din Hankou a crescut la 16.

Dacă centrul de cremare al lui You Hu procesa 127 de cadavre pe baza a 9 dricuri, numărul cadavrelor care pot fi transportate cu 16 dricuri este de aproximativ 225.

Din acest calcul bănuim că, în prezent, centrul funerar din Hankou ar fi putut arde până la 576 de cadavre pe zi, dar din cauza constrângerilor de transport (16 dricuri), în prezent, arde aproximativ 225 de cadavre produse de epidemia de coronavirus, zilnic.

Numărul incinerărilor zilnice la mai multe case funerare a depăşit numărul total al deceselor admise de Partidul Comunist

Potrivit informaţiilor dezvăluite de You Hu, în Wuhan există 8 case funerare municipale, dintre care Wuchang Funerar Home gestionează cadavrele victimelor infecţiilor cauzate de epidemia de coronavirus de la 8 spitale din cele 23 arondate în Wuhan.

Casa este responsabilă în principal pentru Wuchang şi Hanyang; Hankou Funeral Parlor are grijă de alte 8 spitale, responsabil în principal de districtele Jiang’an, Jianghan, Tongkou şi Dongxihu; Qingshan Funeral Parlor este responsabilă pentru 2 spitale din districtul Qingshan; restul de 5 spitale sunt luate la procesare de către centrele din Caidian, Jiangxia, Huangpi, Xinzhou. Conform informaţiilor publice din sectorul funerar, în casa funerară din districtul Caidian există 10 cuptoare. În centrul funerar din districtul Huanghua – 7.

Reporterul Epoch Times a intervievat directorii salonului funerar din districtul Xinzhou. A dat peste aceeaşi situaţie: „acum este foarte multă presiune, iar angajaţii lucrează ore suplimentare în continuu şi sunt obosiţi. Aproximativ 30 de cadavre au fost procesate”.

Presupunând că: 30 de cadavre pe zi, cu 9 cuptoare de cremare la centrul funerar din districtul Xinzhou lucrând 24 de ore pe zi; chiar şi cu acest calcul, cinci case funerare asemănătoare cu cele din Qingshan şi Xinzhou, care procesează acum doar 30 cadavre pe zi, dintre care aproximativ 9 sunt victime ale virusului Wuhan, asta înseamnă că cinci case funerare din Wuhan au ars cel puţin 135 de noi victime ale epidemiei de coronavirus în fiecare zi.

Acestea se adaugă la cele 116 arse în centrul lui You Hu şi cele 225 din casa funerară Hankou. Ajungem la concluzia că centrele de cremare au ars cel puţin 476 de cadavre cauzate de epidemia de coronavirus zilnic, în jurul datei de 3 februarie.

Dar autorităţile chineze au declarat pe 3 februarie că numai 425 de persoane au murit la nivel naţional.

Cu alte cuvinte, numărul cadavrelor arse la aceste case funerare din Hubei a depăşit cifra oficial recunoscută de China.

Un secret întunecat ascuns de certificatul de deces

Epoch Times a constatat că din cele 127 de cadavre primite de You Hu pe 3 februarie, doar 8 aveau la motivul morţii infecţia cu coronavirus şi doar 48 aveau decese “suspecte de coronavirus”. Totuşi, numărul celorlalte – 71 – este în mod evident mult mai mare decât numărul normal al cadavrelor în perioadele normale pe care le procesează centrul. De unde provin? Evident, au de a face cu epidemia curentă. Atunci de ce motivul morţii nu este declarat cum trebuie?

La centrul de pompe funebre Xinzhou situaţia este şi mai bizară. Din cele 22 de cadavre primite pe 3 februarie, doar 3 aveau motivul oficial “pneumonie generată de infecţie cu coronavirus”.

Care este secretul din spatele acestui lucru?

Un document al guvernului districtului Yangxin, provincia Hubei, dezvăluie şmecheria.

Pe 29 ianuarie, Guvernul districtului Yangxin a emis „Comunicarea privind cooperarea cu departamentele de afaceri civile în tratarea corectă a deceselor motivate de pneumonie”, care menţiona în mod explicit că decesele confirmate şi suspectate trebuie să fie incinerate imediat. Dacă au murit în instituţii non-medicale sau dacă nu se poate stabili precis cauza morţii, certificatele de deces vor fi eliberate de punctul sanitar local, pentru a se putea incinera cadavrul.

Situaţia este folosită pentru a ascunde motivul real al decesului. În momentul în care majoritatea spitalelor nu au suficiente kituri de testare – nu pot stabili exact cauza bolii, deşi pacienţii au simptome evidente. Există multe cazuri documentate de Epoch Times, în care oamenilor li se refuză testarea, astfel că nu sunt declaraţi oficial ca având infecţii cu coronavirus.

Astfel că aceştia sunt trimişi în centre de carantină. Dacă mor, certificatele lor nu pot stipula exact că motivul decesul este infecţia cu coronavirus.

Atât presa continentală, cât şi cea din Hong Kong au transmis că deseori certificatul de deces al victimelor în urma decesului cauzat de virusul Wuhan nu indică în mod corect cauza decesului – ci alte motive precum „pneumonie severă” şi „insuficienţă respiratorie“.

Cu alte cuvinte, statistic vorbind, marea majoritate a chinezilor răpuşi de virusul Wuhan nu pot obţine un certificat de deces adevărat, ci primesc doar un certificat de deces eliberat de un post sanitar local, pentru incinerare.

Epoch Times şi alte media din ţară şi din străinătate au raportat anterior că marea majoritate a rezidenţilor din Wuhan care sunt suspecţi de infectare cu coronavirus şi sunt grav bolnavi, nu pot aştepta ca testele să confirme diagnosticul, pentru că nu sunt suficiente kituri. Mai mult, deoarece spitalul nu are resurse de bază, cum ar fi paturile, aceşti pacienţi se duc acasă, lucru care face foarte probabilă transmisia la membrii familiilor lor. Apoi mulţi dintre ei mor în tăcere, în apartamentele lor.

În cadrul acestei investigaţii speciale despre centrele din Hubei, atât You Hu cât şi casa funerară Xinzhou au confirmat anchetatorilor că majoritatea rămăşiţelor nu sunt luate de la spital, ci direct de la casele decedaţilor.

You Hu a spus: „Am făcut o statistică acum câteva zile, 38% au fost primiţi de spital, iar 61% au murit acasă”. „Starea medicală este foarte proastă, dacă vă gândiţi, peste 60% mor acasă ”.

„Nu-i credeţi pe câinii de funcţionari”, a adăugat You Hu furios, „Dacă va continua aşa nici nu vreau să îmi imaginez!”

Source Link

Facebook Comments Box
Continue Reading
Advertisement Agentie Marketing Online Cluj
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Administratie

Primăria Cluj-Napoca a anunțat că începând cu luna aprilie, va fi acordat un sprijin financiar lunar în valoare de 600 de lei pentru copiii cu dizabilități din oraș.

Stefania Heinz

Published

on

Proiectul de alocare a unei sume lunare de 600 de lei pentru fiecare copil cu dizabilități din Cluj-Napoca a fost adoptat în unanimitate de voturi. Acest sprijin financiar, care vine în întâmpinarea nevoilor specifice ale familiilor cu copii cu dizabilități, reprezintă o măsură importantă pentru îmbunătățirea calității vieții acestor persoane.

CEREREA TIP este disponibilă AICI și poate fi depusă, începând de marți, 26 martie, la sediile primăriilor de cartier sau la sediul Direcției de Asistență Socială.

Potrivit proiectului adoptat, alocarea din bugetul pe anul 2024 pentru acordarea acestei alocații lunare este de 5 milioane de lei. Această sumă va fi destinată susținerii financiare a copiilor cu dizabilități și familiilor acestora, contribuind astfel la acoperirea unor cheltuieli esențiale legate de îngrijirea și tratamentul acestor copii.

Cererile pentru beneficierea de această alocație lunară pot fi depuse începând de marți, 26 martie, la sediile primăriilor de cartier sau la sediul Direcției de Asistență Socială din Cluj-Napoca. Prin intermediul acestor cereri, familiile care au în îngrijire copii cu dizabilități pot solicita sprijinul financiar pentru a face față mai ușor costurilor specifice asociate îngrijirii acestora.

Este important ca această alocație lunară să ajungă în mod eficient și prompt la familiile care au nevoie de sprijinul acesta, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții copiilor cu dizabilități și a familiilor acestora.

Aproape 1.000 de copii cu dizabilități se află înregistrati în Cluj-Napoca, conform datelor statistice recente.

La nivelul județului Cluj, la 30 septembrie 2023, existau în total 30.574 de persoane cu handicap, din care 2.476 erau copii, iar restul de 28.098 erau adulți. În același context, la finele anului 2023, în municipiul Cluj-Napoca erau înregistrate 11.483 de persoane încadrate în grad de handicap, dintre care 936 erau copii, iar restul de 10.545 erau adulți. Distribuția copiilor pe grade de handicap arată că 582 aveau un handicap grav, 70 un handicap accentuat, 196 un handicap mediu și 90 un handicap ușor.

Aceste cifre evidențiază nevoia acută de sprijin pentru familiile care au în grija lor copii cu dizabilități. Acordarea unui suport financiar lunar în valoare de 600 de lei pentru acești copii ar reprezenta un pas important spre îmbunătățirea calității vieții acestor familii. Acest sprijin ar putea contribui la acoperirea unei părți din costurile necesare îngrijirii și tratamentului specific pentru fiecare copil în parte, oferind astfel o ușurare financiară binevenită și un suport esențial în fața provocărilor cotidiene cu care se confruntă familiile cu copii cu dizabilități.

„Acest proiect s-a născut în urma dezbaterilor publice pe care le-am avut (…) Proiectul răspunde unei nevoi din comunitatea noastră. 1.000 de copii clujeni au nevoie lunar de terapie, de sprijin, de intervenția noastră pentru ca ei să aibă o calitate a vieții cât mai bună pentru că aceste familii care sprijină acești copii minunați să poată avea o povară mai puțin.

Ajutorul nostru este o parte mai mică din sprijinul pe care trebuie să-l aibă având în vedere faptul că aceste terapii de recuperare sunt extrem de costisitoare. Acest ajutor pe care comunitatea îl oferă celor aflați în nevoi la un moment în care pot să îmbunătățească starea fizică și de sănătate a copiilor este extrem de binevenit. De mâine pot fi depuse cererile pentru acordarea acestui ajutor la primăriile de cartier sau la sediul Direcției de Asistență Socială”, a declarat Emil Boc

Condiții pentru acordarea sprijinului financiar:

a) copilul cu dizabilități este încadrat într-un grad de handicap;
b) copilul cu dizabilități are domiciliul în municipiul Cluj-Napoca;
c) copilul cu dizabilități nu este instituționalizat ca urmare a stabilirii unei măsuri de protecție specială într-un serviciu public de tip rezidențial sau nu se află în alte tipuri de instituții rezidențiale publice cu caracter social sau medico-social, în care i se asigură întreținere completă din partea autorității administrației publice centrale sau locale pe o perioada mai mare de o lună;
d) solicitantul (părintele/reprezentantul legal) are domiciliul pe raza municipiul Cluj-Napoca, cu cel puțin 24 luni anterior datei depunerii cererii.

Pentru a putea beneficia de suportul financiar, solicitantul va depune la registratura Direcției de Asistență Socială și Medicală următoarele documente doveditoare:

a) certificatul de naștere (pentru copiii sub vârsta de 14 ani) si/sau cartea de identitate (pentru copiii peste vârsta de 14 ani);
b) certificatul de încadrare in grad de handicap al copilului;
c) cartea de identitate a părintelui/reprezentantului legal al copilului, care sa ateste domiciliul pe raza municipiul Cluj-Napoca, cu cel puțin 24 luni anterior datei depunerii cererii;
d) certificatul/hotărârea judecătorească de divorț a părinților sau reprezentantului legal, după caz;
e) hotărârea Comisiei pentru Protecția Copilului/hotărârea judecătorească de plasament, tutelă, încredințare în vederea adopției, de exercitare a autorității părintești și alte asemenea, dacă este cazul;
f) extrasul de cont bancar al beneficiarului/solicitantului.

Pentru cererile aprobate, suportul financiar se va vira lunar în contul bancar al beneficiarului/solicitantului.

Facebook Comments Box

Continue Reading

Eveniment

FOTO – Exercițiul de intervenție al ISU Cluj: Incendiu simulat la un Grand Hotel Napoca din Cluj-Napoca

Stefania Heinz

Published

on

Ieri, forțele și mijloacele din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj au desfășurat un amplu exercițiu de intervenție, simulând un incendiu la un operator economic din domeniul hotelier, situat pe strada Octavian Goga din Cluj-Napoca.

Scenariul inițial a implicat un incendiu la parterul unui imobil înalt de 10 niveluri, cu posibilitatea extinderii focului la mezanin. Situația a fost amplificată de numărul mare de victime, determinând declanșarea Planului Roșu de Intervenție. La fața locului, echipele operative au fost confruntate cu flăcările care cuprinseseră parterul și mezaninul hotelului, iar 18 persoane au fost evacuate din clădire, dintr-un total de 30. Restul persoanelor au necesitat căutare și salvare.

Exercițiul a constituit un test benefic pentru capacitatea de intervenție a echipajelor de urgență, permitând o colaborare strânsă între instituțiile responsabile de gestionarea situațiilor de urgență. Astfel de antrenamente sunt esențiale pentru pregătirea eficientă a personalului și coordonarea optimă a acțiunilor în caz de situații reale de urgență.

Mulțumim tuturor celor implicați pentru sprijinul acordat în desfășurarea acestui exercițiu și pentru eforturile lor în promovarea siguranței și securității comunității noastre.

Facebook Comments Box

Continue Reading

Orasul Tau

Grigorescu din Cluj-Napoca: Cartierul Cel Mai Dorit din Europa

Stefania Heinz

Published

on

În inima Transilvaniei, într-un colț pitoresc al României, se află un cartier cu totul special: Grigorescu. Situat în Cluj-Napoca, acest cartier a devenit cunoscut nu numai pentru frumusețea sa naturală, ci și pentru calitatea vieții remarcabilă pe care o oferă locuitorilor săi. Considerat nu doar cel mai bun, ci și cel mai sigur cartier din Europa, Grigorescu îmbină armonios eleganța urbană cu confortul și siguranța.

Cluj-Napoca se clasează pe locul 13 în topul celor mai sigure orașe din lume, având un indice de criminalitate sub 20%. Acest procent reflectă un nivel redus al infracționalității, incluzând un număr redus de crime, tâlhării, furturi de mașini și furturi de buzunare, conform informațiilor prezentate de Stirileprotv.ro.

Pe lângă Cluj Napoca, România mai are patru orașe în clasament.

Conform statisticii, Brașovul ocupă locul 2 în topul orașelor sigure din România. Este urmat de Timișoara, Iași și București.

În spatele scorului excelent al Cluj-Napoca stau măsuri eficiente de securitate, cooperare comunitară și eforturi susținute ale autorităților locale.

Rank City Safety Index
1 Cluj-Napoca, Romania 77.9
2 Prague, Czech Republic 75.4
3 Timisoara, Romania 74.3
4 Brno, Czech Republic 73.9
5 Warsaw, Poland 73.9
6 Krakow (Cracow), Poland 73.3
7 Bucharest, Romania 71.9
8 Nizhny Novgorod, Russia 71.6
9 Wroclaw, Poland 71.4
10 Bratislava, Slovakia 69.5
11 Poznan, Poland 68.7
12 Gdansk, Poland 65.9
13 Budapest, Hungary 65.6
14 Varna, Bulgaria 64.1
15 Moscow, Russia 63.9
16 Lviv, Ukraine 61.7
17 Saint Petersburg, Russia 60.8
18 Sofia, Bulgaria 58.9
19 Kiev (Kyiv), Ukraine 54.9
20 Yekaterinburg, Russia 53.7
21 Novosibirsk, Russia 52.4
22 Kharkiv, Ukraine 51.4
23 Minsk, Belarus 47.6
24 Odessa (Odesa), Ukraine 45.9
25 Dnipro, Ukraine 45.4

Calitatea Vieții de Excepție

Cu străzi îngrijite și parcuri bine întreținute, Grigorescu emană o atmosferă de liniște și rafinament. Spațiile verzi abundente și aerul curat fac din acest cartier un adevărat paradis pentru cei care caută să scape de agitația urbană. Casele și blocurile elegante se îmbină perfect cu natura din jur, oferind un cadru deosebit de plăcut pentru locuire.

Siguranța – O Prioritate

Siguranța locuitorilor este o prioritate în Grigorescu. Cu străzi luminate și patrule de poliție active, acest cartier oferă un mediu sigur și protejat pentru toți rezidenții săi. Este un loc unde oamenii se pot simți în siguranță, indiferent de ora sau de ziua în care se află pe străzi.

Renovarea Malului Someșului – Un Element Cheie

Renovarea malului Someșului a reprezentat un moment crucial pentru Grigorescu. Această inițiativă a îmbunătățit nu numai aspectul estetic al cartierului, ci și calitatea vieții pentru locuitori. Prin crearea unor zone de agrement și recreere pe malul râului, Grigorescu a devenit și mai atractiv pentru rezidenți și turiști deopotrivă. Acest lucru a avut un impact semnificativ și asupra pieței imobiliare locale, determinând o creștere a prețurilor apartamentelor și caselor cu cel puțin 10%.

Un Cartier Curat și Verde

Grigorescu este cunoscut nu numai pentru frumusețea sa, ci și pentru curățenia și verdele său abundent. Locuitorii se bucură de spații verzi bine întreținute și de străzi curate, iar acest lucru contribuie la o calitate superioară a vieții. Este un cartier în care toți își doresc să trăiască, datorită mediului său prietenos și a confortului oferit.

Concluzie

Cu peisaje pitorești, siguranță și un mediu prietenos, Grigorescu din Cluj-Napoca se afirmă ca unul dintre cele mai dorite cartiere din Europa. Renovarea malului Someșului a adus un plus de valoare și a contribuit la creșterea atracției acestui cartier. Cu un mix echilibrat de natură și urbanism, Grigorescu este cu siguranță un loc în care să îți dorești să trăiești.

Facebook Comments Box

Continue Reading

Cele mai citite