Connect with us

Social

Wuhan arde peste 300 de cadavre zilnic, în două centre de cremare

Calin Roman

Published

on

Epidemia cauzată de noul coronavirus Wuhan s-a răspândit pe întinsul Chinei şi în alte ţări, însă din cauza muşamalizării şi blocadei informaţionale, statisticile oficiale publicate de China nu reflectă situaţia reală.

Wuhan arde peste 300 de cadavre zilnic, în două centre de cremare

Wuhan arde peste 300 de cadavre zilnic, în două centre de cremare#wuhan #coronavirus #epidemiedecoronavirus

Posted by I Love You Cluj on Tuesday, February 11, 2020

O investigaţie Epoch Times a aflat că, în 3 februarie, numărul cadavrelor arse în două centre din provincia Hubei era mai mare decât numărul morţilor admis în mod oficial de regimul comunist chinez de la începutul epidemiei.

Epoch Times a intervievat directorii unor centre funerare din provincia Hubei, inclusiv făcând vizite neanunţate.

Un crematoriu din Hubei ardea 116 noi victime ale epidemiei de coronavirus zilnic

You Hu (pseudonim), şeful unui centru funerar din Hubei, ne-a dezvăluit: „Mai am putin şi cad jos, suntem sub mare presiune”.

El se plângea că personalul casei funerare este foarte obosit: „Eşti fericit dacă poţi dormi două-trei ore pe zi, aici”. “Am primit 127 de cadavre ieri şi am ars 116. Printre acestea, 8 aveau certificate de deces cu pneumonie cauzată de virusul Wuhan şi 48 declarate suspecte”. Restul, nu.

Centrul funerar din afara oraşului Hankou este „ocupat până la epuizare”. Referitor la centrul funerar din oraş, care este responsabil de zona metropolitană Hankou, You Hu a spus: „Am trecut pe la cei din Hankou. Volumul incinerărlor este chiar mai mare decât al meu, iar presiunea la ei este mai mare decât la mine”.

Potrivit declaraţiilor lui You Hu, centrul său are 18 cuptoare de cremare, dar numai 11 sunt funcţionale, iar un cuptor are nevoie de cincizeci de minute pentru a arde un cadavru.

După calcule sumare, ar reieşi că în centrul lui You Hu se pot arde în prezent până la 316 de cadavre pe zi [11X24hrX (60mins / 50mins) = 316].

În realitate, în ajunul primului val de decese cauzate de epidemia de virus Wuhan, luând ca exemplu 3 februarie, salonul funerar a ridicat 127 de cadavre şi a ars 116 în aceeaşi zi.

Judecând după politica actuală a Partidului care stipulează că toate cadavrele provenite în urma îmbolnăvirii cu virus Wuhan să fie incinerate imediat, centrele de cremare trebuie să acorde prioritate arderii acestora. În general, cadavrele persoanelor decedate din alte cauze nu pot fi arse în aceeaşi zi din cauza culturii funerare, ritualurilor şi altor motive. Pe baza acestui lucru, se poate deduce că cei 116 morţi au decedat, practic, de pneumonie cauzată de virusul Wuhan, sau cel puţin suspecţi. Cu alte cuvinte, mai mult de 90% (116/127) din cadavrele procesate de acest salon funerar erau victime ale epidemiei de coronavirus.

Casa funerară Hankou arde cel puţin 225 de victime ale pneumoniei coronavirus pe zi

Site-ul centrului funerar din oraşul Hankou precizează că este echipat cu 30 de cuptoare de cremare hi-tech. Cu toate acestea, anchetatorii Epoch Times au aflat că în prezent existau 20 de cuptoare de cremare funcţionale 24 de ore pe zi.

Pe baza datelor precizate de You Hu, un mic calcul arată că centrul din oraşul Hankou poate arde în prezent până la 576 (20X24X1,2 = 576) cadavre pe zi.

Deşi cuvintele lui You Hu au confirmat zvonurile conform cărora se ard cadavre în continuu, el a dezvăluit că „arderea cadavrelor se face fără prea mare întârziere”, „în principal pentru că nu putem răspunde cerinţelor în timp util.” Cu alte cuvinte, la salonul de înmormântare din afara oraşului şi centrul din oraşul Hankou, cele mai mari blocaje de procesare sunt în prezent în primul rând capacitatea de transport, iar al doilea rând insuficienţa personalului – angajaţii sunt prea obosiţi pentru a lucra ore suplimentare şi nu pot continua.

You Hu a spus că pe 3 februarie existau 9 vehicule funerare arondate centrului său funerar. “În trecut, o maşină transporta un cadavru, iar acum duce cel puţin două. Apoi, dacă scoateţi scaunul de pe dubele care nu sunt dricuri veţi putea transporta şapte sau opt odată”.

Potrivit rapoartelor mass-media locale şi anunţurilor Departamentului pentru Afaceri Civile Hubei, se ştie că centrul de cremare Hankou avea anterior nouă dricuri.

La 20 ianuarie, Biroul pentru Afaceri Civile Wuhan a stipulat că înmormântările din Hankou ar trebui să primească rămăşiţele pacienţilor cu pneumonie cauzată de coronavirus, iar alte case funerare să se ocupe de cadavrele obişnuite.

Cu toate acestea, în jurul datei de 22 ianuarie, numărul deceselor cauzate de pacienţii cu virus Wuhan a început să crească, iar Departamentul de afaceri civile a fost obligat să lase mai multe centre funerare să proceseze cadavrele pacienţilor.

Departamentul Provincial pentru Afaceri Civile Hubei a suplimentat 10 vehicule funerare pentru „susţinerea înmormântărilor din Wuhan” şi a întărit în principal infrastructura din Hankou. Potrivit anunţului Departamentului pentru Afaceri Civile Hubei, numărul dricurilor arondate centrului din Hankou a crescut la 16.

Dacă centrul de cremare al lui You Hu procesa 127 de cadavre pe baza a 9 dricuri, numărul cadavrelor care pot fi transportate cu 16 dricuri este de aproximativ 225.

Din acest calcul bănuim că, în prezent, centrul funerar din Hankou ar fi putut arde până la 576 de cadavre pe zi, dar din cauza constrângerilor de transport (16 dricuri), în prezent, arde aproximativ 225 de cadavre produse de epidemia de coronavirus, zilnic.

Numărul incinerărilor zilnice la mai multe case funerare a depăşit numărul total al deceselor admise de Partidul Comunist

Potrivit informaţiilor dezvăluite de You Hu, în Wuhan există 8 case funerare municipale, dintre care Wuchang Funerar Home gestionează cadavrele victimelor infecţiilor cauzate de epidemia de coronavirus de la 8 spitale din cele 23 arondate în Wuhan.

Casa este responsabilă în principal pentru Wuchang şi Hanyang; Hankou Funeral Parlor are grijă de alte 8 spitale, responsabil în principal de districtele Jiang’an, Jianghan, Tongkou şi Dongxihu; Qingshan Funeral Parlor este responsabilă pentru 2 spitale din districtul Qingshan; restul de 5 spitale sunt luate la procesare de către centrele din Caidian, Jiangxia, Huangpi, Xinzhou. Conform informaţiilor publice din sectorul funerar, în casa funerară din districtul Caidian există 10 cuptoare. În centrul funerar din districtul Huanghua – 7.

Reporterul Epoch Times a intervievat directorii salonului funerar din districtul Xinzhou. A dat peste aceeaşi situaţie: „acum este foarte multă presiune, iar angajaţii lucrează ore suplimentare în continuu şi sunt obosiţi. Aproximativ 30 de cadavre au fost procesate”.

Presupunând că: 30 de cadavre pe zi, cu 9 cuptoare de cremare la centrul funerar din districtul Xinzhou lucrând 24 de ore pe zi; chiar şi cu acest calcul, cinci case funerare asemănătoare cu cele din Qingshan şi Xinzhou, care procesează acum doar 30 cadavre pe zi, dintre care aproximativ 9 sunt victime ale virusului Wuhan, asta înseamnă că cinci case funerare din Wuhan au ars cel puţin 135 de noi victime ale epidemiei de coronavirus în fiecare zi.

Acestea se adaugă la cele 116 arse în centrul lui You Hu şi cele 225 din casa funerară Hankou. Ajungem la concluzia că centrele de cremare au ars cel puţin 476 de cadavre cauzate de epidemia de coronavirus zilnic, în jurul datei de 3 februarie.

Dar autorităţile chineze au declarat pe 3 februarie că numai 425 de persoane au murit la nivel naţional.

Cu alte cuvinte, numărul cadavrelor arse la aceste case funerare din Hubei a depăşit cifra oficial recunoscută de China.

Un secret întunecat ascuns de certificatul de deces

Epoch Times a constatat că din cele 127 de cadavre primite de You Hu pe 3 februarie, doar 8 aveau la motivul morţii infecţia cu coronavirus şi doar 48 aveau decese “suspecte de coronavirus”. Totuşi, numărul celorlalte – 71 – este în mod evident mult mai mare decât numărul normal al cadavrelor în perioadele normale pe care le procesează centrul. De unde provin? Evident, au de a face cu epidemia curentă. Atunci de ce motivul morţii nu este declarat cum trebuie?

La centrul de pompe funebre Xinzhou situaţia este şi mai bizară. Din cele 22 de cadavre primite pe 3 februarie, doar 3 aveau motivul oficial “pneumonie generată de infecţie cu coronavirus”.

Care este secretul din spatele acestui lucru?

Un document al guvernului districtului Yangxin, provincia Hubei, dezvăluie şmecheria.

Pe 29 ianuarie, Guvernul districtului Yangxin a emis „Comunicarea privind cooperarea cu departamentele de afaceri civile în tratarea corectă a deceselor motivate de pneumonie”, care menţiona în mod explicit că decesele confirmate şi suspectate trebuie să fie incinerate imediat. Dacă au murit în instituţii non-medicale sau dacă nu se poate stabili precis cauza morţii, certificatele de deces vor fi eliberate de punctul sanitar local, pentru a se putea incinera cadavrul.

Situaţia este folosită pentru a ascunde motivul real al decesului. În momentul în care majoritatea spitalelor nu au suficiente kituri de testare – nu pot stabili exact cauza bolii, deşi pacienţii au simptome evidente. Există multe cazuri documentate de Epoch Times, în care oamenilor li se refuză testarea, astfel că nu sunt declaraţi oficial ca având infecţii cu coronavirus.

Astfel că aceştia sunt trimişi în centre de carantină. Dacă mor, certificatele lor nu pot stipula exact că motivul decesul este infecţia cu coronavirus.

Atât presa continentală, cât şi cea din Hong Kong au transmis că deseori certificatul de deces al victimelor în urma decesului cauzat de virusul Wuhan nu indică în mod corect cauza decesului – ci alte motive precum „pneumonie severă” şi „insuficienţă respiratorie“.

Cu alte cuvinte, statistic vorbind, marea majoritate a chinezilor răpuşi de virusul Wuhan nu pot obţine un certificat de deces adevărat, ci primesc doar un certificat de deces eliberat de un post sanitar local, pentru incinerare.

Epoch Times şi alte media din ţară şi din străinătate au raportat anterior că marea majoritate a rezidenţilor din Wuhan care sunt suspecţi de infectare cu coronavirus şi sunt grav bolnavi, nu pot aştepta ca testele să confirme diagnosticul, pentru că nu sunt suficiente kituri. Mai mult, deoarece spitalul nu are resurse de bază, cum ar fi paturile, aceşti pacienţi se duc acasă, lucru care face foarte probabilă transmisia la membrii familiilor lor. Apoi mulţi dintre ei mor în tăcere, în apartamentele lor.

În cadrul acestei investigaţii speciale despre centrele din Hubei, atât You Hu cât şi casa funerară Xinzhou au confirmat anchetatorilor că majoritatea rămăşiţelor nu sunt luate de la spital, ci direct de la casele decedaţilor.

You Hu a spus: „Am făcut o statistică acum câteva zile, 38% au fost primiţi de spital, iar 61% au murit acasă”. „Starea medicală este foarte proastă, dacă vă gândiţi, peste 60% mor acasă ”.

„Nu-i credeţi pe câinii de funcţionari”, a adăugat You Hu furios, „Dacă va continua aşa nici nu vreau să îmi imaginez!”

Source Link

Facebook Comments Box
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prin Oras

Video viral: Mesajul Emoționant al Actorului Bogdan Bob Rădulescu către Elevii Clujeni

Stefania Heinz

Published

on

Mesajul actorului Bogdan Bob Radulescu la întâlnirea cu elevii liceului unitarian din Cluj.

Actorul Bogdan Bob Rădulescu a transmis un mesaj emoționant elevilor clujeni, într-un videoclip devenit viral, în care le-a împărtășit sfaturi și încurajări pentru viitorul lor. Mesajul său a atins inimile multor tineri, oferindu-le un strop de inspirație și motivare într-o perioadă plină de provocări.

Un Mesaj de Speranță și Încurajare

În videoclip, Bogdan Bob Rădulescu vorbește cu sinceritate și pasiune despre importanța educației, a perseverenței și a visurilor. Actorul le-a amintit elevilor că fiecare dintre ei are un potențial imens și că este esențial să-și urmeze pasiunile și să nu se lase descurajați de obstacolele întâlnite pe drum.

„Dragi elevi, vreau să vă spun că fiecare dintre voi are ceva unic de oferit lumii. Nu lăsați pe nimeni să vă spună că nu puteți realiza ceea ce vă propuneți. Aveți curajul să visați și să lucrați din greu pentru a vă transforma visurile în realitate. Educația este cheia care vă poate deschide multe uși, dar pasiunea și perseverența sunt cele care vă vor ghida pe drumul succesului.”

Îndemn la Perseverență și Autenticitate

Bogdan Bob Rădulescu a subliniat importanța de a rămâne autentici și de a nu renunța la valorile personale. El a încurajat elevii să fie sinceri cu ei înșiși și să își urmeze propriul drum, indiferent de presiunile externe.

„Fiți voi înșivă și nu încercați să fiți altcineva doar pentru a fi pe placul celor din jur. Fiecare dintre voi are o poveste unică, iar autenticitatea este cea mai valoroasă calitate pe care o puteți avea. Nu uitați că succesul vine în multe forme și că adevărata măsură a succesului este să fii mulțumit cu cine ești și cu ceea ce faci.”

Impactul Pozitiv asupra Comunității

Mesajul actorului a avut un impact pozitiv asupra comunității clujene, fiind apreciat nu doar de elevi, ci și de profesori și părinți. Mulți au lăudat inițiativa lui Bogdan Bob Rădulescu de a oferi sprijin moral tinerilor într-o perioadă în care aceștia au nevoie de ghidare și încurajare.

„Este minunat să vezi că persoane publice își folosesc platforma pentru a transmite mesaje pozitive și de susținere către tânăra generație. Bogdan Bob Rădulescu a reușit să inspire și să motiveze mulți tineri prin acest videoclip,” a comentat un profesor clujean.

Concluzie

Mesajul emoționant transmis de actorul Bogdan Bob Rădulescu elevilor clujeni a avut un impact profund, oferind speranță și inspirație. Într-o lume plină de incertitudini, astfel de gesturi de solidaritate și încurajare sunt esențiale pentru a sprijini și motiva tinerii să își urmeze visurile și să rămână perseverenți în fața provocărilor.

Facebook Comments Box

Continue Reading

Social

Un Locuitor dintr-un bloc din Gheorgheni Se Întreabă Cum Să bea Vecinul O Supă Din Cocoșul Enervant?” / Răspunsul Neașteptat Pe Care L-a Primit

Stefania Heinz

Published

on

Problema creșterii găinilor între blocuri este una semnificativă în anumite zone în care casele vechi au fost păstrate. Aici, locuitorii din blocuri sunt adesea treziți în zori de cântecul cocoșului, care răsună printre clădiri odată cu primele raze ale dimineții.

“Este ora 4 și cocoșul vecinului a început deja să cânte, răspândindu-și ecoul printre blocuri. Ce sfat aveți pentru mine în ceea ce privește stabilirea unei relații bune cu vecinul de la casă și rugămintea de a prepara o supă gustoasă?”, a comentat un locuitor din Cluj pe o platformă de socializare.

Alți clujeni i-au sugerat să se calmeze, menționând că gospodăriile vechi au existat în zonă mult timp înainte ca blocurile să fie construite.

“Acel gospodar, aș paria, trăiește acolo de mai multe generații, împreună cu cocoșul care anunță zorii. Ei sunt acolo de mult înainte ca cineva să decidă să ridice blocuri în zonă. Deci sfatul meu este simplu: lasă-l pe om în pace, deoarece nu ai dreptul să-i ceri absolut nimic.”

“Conform cunoștințelor mele, acum mai bine de 15 ani, a fost adoptată o lege care interzicea ținerea găinilor/porcilor în gospodăriile din oraș. Nu sunt sigur dacă legea a suferit modificări sau a fost anulată, dar îmi amintesc că, pe vremea aceea, bunica mea a trebuit să renunțe la toate animalele pentru a respecta legislația, iar locul în care ținea porcii a fost transformat în altceva. Vecinii ei au procedat în mod similar.”

Conform regulilor locale, creșterea găinilor în apropierea blocurilor este interzisă.

Facebook Comments Box

Continue Reading

Prin Oras

1 Mai la Hoia, Tradiții Clujene: Mici, Bere și Dansuri Populare în Imagini din 1973, 1983 și 1984 – FOTO

Maria Costea

Published

on

Fotografiile ce ilustrează sărbătoarea de 1 Mai de la Hoia din anii ’70 și ’80 sunt pline de viață și amintesc de atmosfera festivalurilor contemporane. În acele vremuri, Hoia era considerată “Mecca” petrecerilor, oferind spectacole de muzică populară, iar micii și berea erau nelipsite.

Pajiștea de lângă Muzeul Satului de la Hoia era animată în ziua de 1 Mai. Oamenii se adunau în grupuri compacte, iar imaginile vechi reprezintă mărturia vie a modului autentic în care socializau. Comparativ cu prezentul, în care mulți sunt absorbiți de telefoanele mobile, acele vremuri erau caracterizate de conversații față în față, creând legături umane mai profunde.

La Hoia, de 1 Mai, era amplasată o scenă, unde artiștii vremii susțineau concerte, iar oamenii se adunau pe dealul care forma un amfiteatru natural, savurând ziua de sărbătoare.

Este clar că acele momente romantice din trecut nu vor reveni niciodată. Viața devine din ce în ce mai dificilă și tensionată, chiar și în comparație cu acele vremuri, când existau lipsuri și restricții.

 

Facebook Comments Box

Continue Reading

Cele mai citite