Connect with us

Sport

„Dăm aripi educației”. Peste 16.000 de copii vulnerabili din țară, inclusiv din Cluj, au primit cărți și rechizite: „Părinții lor nu îşi permit”.

Stefan Petre

Published

on

Mii de copii din România au primit cărți de la World Vision România / Foto: Fundația World Vision România - Facebook

Social

Peste 16.000 de copii și sute de profesori din medii vulnerabile au primit cărți și rechizite de la Fundația World Vision România, în condițiile în care doar 37% dintre profesori se așteaptă ca elevii să aibă rechizitele necesare la început de an școlar.

Mii de copii din România au primit cărți de la World Vision România / Foto: Fundația World Vision România – Facebook

 
Peste 16.000 de copii şi peste 1.400 de profesori au primit cărţi şi rechizite în urma campaniei „Dăm aripi educaţiei” prin care Fundaţia World Vision România alături de mai multe centre comerciale şi-au propus să sprijine şcolile din mediile vulnerabile.


 Copiii şi profesorii sunt din 41 şcoli din 23 de judeţe şi municipii: Bucureşti, Cluj, Constanţa, Sibiu, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Călăraşi, Iaşi, Suceava, Neamţ, Galaţi, Dolj, Gorj, Timiş, Vâlcea, Mureş, Satu-Mare, Braşov şi Prahova.



CITEȘTE ȘI:
Peste 7.300 de copii ucraineni, înscrişi în sistemul de învăţământ din România! În Cluj există un centru pentru copiii refugiați Campania „Dăm Aripi Educaţiei” este la cea de-a treia ediţie. Anul acesta a început pe 13 septembrie, iar la evenimentul de lansare au citit din poveştile preferate ale copilăriei mai multe vedete printre care Feli, Răzvan Exarhu, Liana Stanciu, Andi Vasluianu şi Roxana Hulpe. Pe lângă colectarea de cărţi şi rechizite, campania a introdus şi o Biblioteca Audio, unde fragmente din poveşti sunt narate de aceleaşi personalităţi publice.



Doar 37% dintre profesori se așteaptă ca elevii să aibă rechizitele necesarePrimele două ediţii ale campaniei „Dăm aripi educaţiei” au sprijinit 22.000 de copii vulnerabili şi 63 de şcoli.Şase din zece profesori spun că n-au la şcoală cărţi actualizate şi interesante pe care să le poată folosi la cursuri pentru a face mai atractiv procesul de învăţare al elevilor. Aşa arată un sondaj realizat recent de fundaţia World Vision România. Aceeaşi cercetare arată că doar 37% dintre profesori se aşteaptă ca toţi sau majoritatea elevilor să aibă rechizitele necesare la început de an şcolar. 


Potrivit World Vision România, datele vin ca o consecinţă a dispariţiei bibliotecilor şcolare: din 2015 şi până în 2022, au dispărut peste 1.000 de biblioteci din şcoli, conform Institutului Naţional de Statistică (INS).CITEȘTE ȘI:
1 din 3 sate din România nu au semnal pentru internet. Școala online, doar un vis frumos la „țară” 



Cărțile, un mic tezaur pentru copii și profesori„Am fost uimită să văd ce cărţi noi şi frumoase, dar mai presus de toate interesante avem în biblioteca. Nu ştiam pe care sa o aleg prima. Mi-aş fi dorit să le pot citi pe toate imediat. Nu aş fi vrut să mai plec dintre ele”, a declarat Ingrid, elevă în clasa a V-a.„Nu exista bucurie mai mare ca aceea de a găsi în biblioteca şcolii cartea pe care ţi -o doreşti, dar din păcate nu ai reuşit să o cumperi”, a spus Gabriel, de asemenea elev în clasa a V-a.„Cărţile primite reprezintă pentru noi un mic tezaur. Suntem într-o zonă rurală defavorizată, părinții nu îşi permit şi nici nu consideră necesar să achiziţioneze carti pentru copii, iar biblioteca scolii noastre avea doar cărţi mai vechi, valoroase din punct de vedere literar, dar neatractive pentru copii. Prin urmare, speram să producem o schimbare cât de mică în relaţia elevilor cu lectura, încurajându-i să le împrumute şi să le citească şi stimulând această atitudine printr-un concurs «Steluta cititoare», ce se va finaliza la sfârşitul anului”, a declarat unul dintre profesorii beneficiari.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:



Source link

Facebook Comments Box

Sport

CFR Cluj își îndreaptă atenția către Cupa României după ce lupta pentru titlu se complică

Dani Muresan

Published

on

Sursa: Facebook/cfr1907

Echipa CFR Cluj și-a îndreptat atenția către obținerea celui de-al doilea trofeu intern, pe fondul unui parcurs dificil în lupta pentru titlu. După ce au înregistrat un eșec și o remiză în primele două etape ale play-off-ului, distanțându-se la 10 puncte de poziția de lider, jucătorii clubului clujean au recunoscut că prioritățile se îndreaptă către Cupa României. Cristi Manea a subliniat importanța acestei competiții în contextul sezonului actual, înaintea confruntării din sferturile de finală împotriva echipei Corvinul Hunedoara.

Este o competiție foarte importantă pentru noi în acest sezon. Ne pregătim serios pentru acest meci și vom aborda partida cu toată seriozitatea. Aceasta este frumusețea Cupei României – faptul că avem oportunitatea de a juca împotriva echipelor din ligile inferioare.

Am visat întotdeauna să câștigăm Cupa, însă nu am avut șansa să ne concentrăm pe ea anterior din cauza participării noastre în cupele europene. Dar anul acesta, câștigătoarea merge în Europa League, ceea ce face ca acest trofeu să fie și mai important pentru noi. În campionat mai avem 8 etape, iar totul este deschis. Vom vedea ce se întâmplă“, a declarat fundașul echipei CFR Cluj.

Partida din Cupa României între CFR Cluj și Corvinul Hunedoara este programată pentru marți, cu începere de la ora 19:30.

Facebook Comments Box
Continue Reading

National

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami – Foto

Stefan Petre

Published

on

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami, unde se pregătește să își continue parcursul în turneul de tenis. Această călătorie marchează începutul unei noi etape în cariera sportivei noastre, iar fanii își așteaptă cu nerăbdare performanțele sale pe terenul de tenis.

Având în vedere că Miami este unul dintre cele mai importante turnee din calendarul tenisului mondial, este de așteptat ca Simona să fie pregătită să își pună în valoare abilitățile și să concureze la cel mai înalt nivel împotriva celor mai buni jucători din lume. Privind relaxată și concentrată în același timp, Simona pare hotărâtă să ofere o prestație memorabilă în competiția ce urmează.

Cu fiecare pas pe care-l face în această călătorie, Simona Halep demonstrează dedicarea și determinarea ei de a atinge cele mai înalte standarde în tenisul mondial. Fanii din întreaga lume o vor urmări cu sufletul la gură în fiecare meci și îi vor oferi sprijinul lor necondiționat în această nouă aventură sportivă.

Simona Halep campioana noastra

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

VIDEO: Maier Orosz Judith, Regina Înotului Românesc: 4 Medalii de Aur la Campionatele Mondiale de Natație Masters

Stefania Heinz

Published

on

Cu o voință de fier și un talent incontestabil, Maier Orosz Judith, o înotătoare din Cluj-Napoca, a demonstrat că vârsta nu este un impediment atunci când vine vorba de a atinge performanțe remarcabile în apă. La venerabila vârstă de 81 de ani, această sportivă a reușit să cucerească inimile și să încânte publicul la Campionatele Mondiale de Natație Masters, desfășurate în Doha, Qatar.

Evenimentul a adunat la start peste 2.500 de înotători din întreaga lume, competând în diverse categorii de vârstă. Cu toate că majoritatea concurenților erau mult mai tineri decât ea, Maier Orosz Judith a izbucnit în lumina reflectoarelor, demonstrându-și în mod convingător talentul și abilitățile în apa bazinului.

Clujeanca a fost o prezență dominatoare în competiție, cucerind nu mai puțin de patru medalii de aur în diferite probe. Performanța sa remarcabilă a adus o nouă dimensiune în cadrul competiției și a demonstrat că vârsta nu este un obstacol pentru realizările sportive de excepție.

Această poveste impresionantă nu este doar despre câștigarea de medalii, ci și despre dedicarea, perseverența și pasiunea pentru sport, care au ghidat-o pe Maier Orosz Judith de-a lungul întregii sale cariere. Prin succesul său, ea a inspirat și a motivat generații întregi de înotători, arătând că, cu determinare și efort, se pot obține rezultate remarcabile, indiferent de vârstă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite