Connect with us

Sport

Emil Boc: „Drumul spre libertate și democrație a trecut și pe la Cluj”

Stefan Petre

Published

on

Primarul Emil Boc a vorbit despre importanța Revoluției de acum 34 de ani Foto: Radu Mureșan

Actualitate

Primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc atrage atenția că eroii Revoluției din 1989 nu trebuie uitați pentru că datorită lor avem parte, azi, de libertate și democrație.

Primarul Emil Boc a vorbit despre importanța Revoluției de acum 34 de ani Foto: Radu Mureșan

 El a vorbit, în cadrul unei emisiuni radio, despre Revoluția din 1989. „Ziua de astăzi este o zi sfântă pentru libertatea și democrația românilor. Drumul spre libertate a trecut și pe la Cluj, drumul spre democrație a trecut și pe la Cluj. Din nefericire, 29 de clujeni și-au pierdut viața acum 34 de ani, în Cluj, în Piața Unirii sau la Fabrica de bere, la Astoria. Au fost clujeni care și-au dat viața pentru libertatea noastră. În fiecare zi mă gândesc ca viața lor să nu fie irosită, să nu fi fost în zadar – este singurul gând care mă face să muncesc mai mult în fiecare zi, acești oameni și-au dat viața ca noi să construim o democrație, să construim un oraș în care oamenii să fie liberi și să aibă acces la prosperitate, un oraș în care nimeni să nu fie uitat, un oraș așa cum și l-au dorit cei care au fost în Piața Unirii din Cluj-Napoca, acum 34 de ani. Și eu am fost acolo, acum 34 de ani, printre ei, am avut șansa fericită să nu fiu ales de gloanțe, pentru că gloanțele acelea puteau alege pe oricine din acea piață, pe cei care au fost în primul rând, eu nu am fost în primul rând, dar alții care au fost în Piața Unirii s-au ales cu gloanțe, care din nefericire le-au curmat viața”, a spus Emil Boc.
Să onorăm jertfa eroilor de la ClujPrimarul a atras atenția că democrația nu este un dat, un lucru de la sine, ci se construiește. „Să ne gândim în fiecare zi că democrația aceasta nu vine de la sine, nu e o chestiune pe care o decretezi printr-un decret și gata, o ai, e o chestiune care se construiește, se obține prin sânge și prin suferințe, se construiește cu greu în fiecare zi. Cum spunea Churchill – democrația este cea mai proastă formă de guvernământ cu excepția tuturor celorlalte. Nu e perfectă, știm asta, dar una mai bună nu există. Iar dacă o avem (n.red democrația), haideți să onorăm jertfa eroilor de la Cluj și din toată România prin susținerea democrației”, a completat Emil Boc.Violența verbală, la rang de politică parlamentarăNu în ultimul rând, Emil Boc a criticat agresivitatea verbală din rândul clasei politice  românești. 
„Ceea ce s-a întâmplat în Parlament cu acel circ care a ridicat violența verbală la rang de politică parlamentară, e un precedent care trebuie oprit. Mă îngrijorează ridicarea violenței verbale la rang de practică parlamentară, mă îngrijorează faptul că în tribuna supremă a democrației din România se ajunge la acte de violență verbală și știm bine că actele de violența verbală sunt antecamera actelor de violență fizică. Acest lucru e începutul sfârșitului democrației din această țară. Am avut vremuri, în perioada interbelică, când exact așa a fost, s-a început de la violență verbală și s-a ajuns la violență fizică, la crimă politică, și după aceea la dictatură. Istoria se poate repeta, cu alte date, trebuie să învățăm din lecțiile istoriei. Nu avem voie s tolerăm sub niio formă în spațiul democratic suprem cultivarea violenței, de orice fel ar fi ea. 
(…) Ucideți ura și dezbinarea oriunde o găsiți, nu o lăsați să se prolifereze, ea naște monștri, ura, dezbinarea, agresivitatea, violența nasc monștri. Românii trebuie să fie aceia care să nu tolereze și să nu creadă că violența poate rezolva probleme”,  a mai subliniat primarul municipului Cluj-Napoca.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News  

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box

Sport

CFR Cluj își îndreaptă atenția către Cupa României după ce lupta pentru titlu se complică

Dani Muresan

Published

on

Sursa: Facebook/cfr1907

Echipa CFR Cluj și-a îndreptat atenția către obținerea celui de-al doilea trofeu intern, pe fondul unui parcurs dificil în lupta pentru titlu. După ce au înregistrat un eșec și o remiză în primele două etape ale play-off-ului, distanțându-se la 10 puncte de poziția de lider, jucătorii clubului clujean au recunoscut că prioritățile se îndreaptă către Cupa României. Cristi Manea a subliniat importanța acestei competiții în contextul sezonului actual, înaintea confruntării din sferturile de finală împotriva echipei Corvinul Hunedoara.

Este o competiție foarte importantă pentru noi în acest sezon. Ne pregătim serios pentru acest meci și vom aborda partida cu toată seriozitatea. Aceasta este frumusețea Cupei României – faptul că avem oportunitatea de a juca împotriva echipelor din ligile inferioare.

Am visat întotdeauna să câștigăm Cupa, însă nu am avut șansa să ne concentrăm pe ea anterior din cauza participării noastre în cupele europene. Dar anul acesta, câștigătoarea merge în Europa League, ceea ce face ca acest trofeu să fie și mai important pentru noi. În campionat mai avem 8 etape, iar totul este deschis. Vom vedea ce se întâmplă“, a declarat fundașul echipei CFR Cluj.

Partida din Cupa României între CFR Cluj și Corvinul Hunedoara este programată pentru marți, cu începere de la ora 19:30.

Facebook Comments Box
Continue Reading

National

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami – Foto

Stefan Petre

Published

on

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami, unde se pregătește să își continue parcursul în turneul de tenis. Această călătorie marchează începutul unei noi etape în cariera sportivei noastre, iar fanii își așteaptă cu nerăbdare performanțele sale pe terenul de tenis.

Având în vedere că Miami este unul dintre cele mai importante turnee din calendarul tenisului mondial, este de așteptat ca Simona să fie pregătită să își pună în valoare abilitățile și să concureze la cel mai înalt nivel împotriva celor mai buni jucători din lume. Privind relaxată și concentrată în același timp, Simona pare hotărâtă să ofere o prestație memorabilă în competiția ce urmează.

Cu fiecare pas pe care-l face în această călătorie, Simona Halep demonstrează dedicarea și determinarea ei de a atinge cele mai înalte standarde în tenisul mondial. Fanii din întreaga lume o vor urmări cu sufletul la gură în fiecare meci și îi vor oferi sprijinul lor necondiționat în această nouă aventură sportivă.

Simona Halep campioana noastra

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

VIDEO: Maier Orosz Judith, Regina Înotului Românesc: 4 Medalii de Aur la Campionatele Mondiale de Natație Masters

Stefania Heinz

Published

on

Cu o voință de fier și un talent incontestabil, Maier Orosz Judith, o înotătoare din Cluj-Napoca, a demonstrat că vârsta nu este un impediment atunci când vine vorba de a atinge performanțe remarcabile în apă. La venerabila vârstă de 81 de ani, această sportivă a reușit să cucerească inimile și să încânte publicul la Campionatele Mondiale de Natație Masters, desfășurate în Doha, Qatar.

Evenimentul a adunat la start peste 2.500 de înotători din întreaga lume, competând în diverse categorii de vârstă. Cu toate că majoritatea concurenților erau mult mai tineri decât ea, Maier Orosz Judith a izbucnit în lumina reflectoarelor, demonstrându-și în mod convingător talentul și abilitățile în apa bazinului.

Clujeanca a fost o prezență dominatoare în competiție, cucerind nu mai puțin de patru medalii de aur în diferite probe. Performanța sa remarcabilă a adus o nouă dimensiune în cadrul competiției și a demonstrat că vârsta nu este un obstacol pentru realizările sportive de excepție.

Această poveste impresionantă nu este doar despre câștigarea de medalii, ci și despre dedicarea, perseverența și pasiunea pentru sport, care au ghidat-o pe Maier Orosz Judith de-a lungul întregii sale cariere. Prin succesul său, ea a inspirat și a motivat generații întregi de înotători, arătând că, cu determinare și efort, se pot obține rezultate remarcabile, indiferent de vârstă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite