Connect with us

Sport

Emil Boc: „În 2004, Clujul era un oraș cenușiu, prăbușit, pe care nimeni nu-l căuta. Azi se bate cu Capitala”

Stefan Petre

Published

on

Clujul în anul 2001 în poza de sus și Clujul acum în poza de jos / Foto: Amintiri din Vechiul Cluj - Radu Rusu

Actualitate

Emil Boc spune că situația traficului din Cluj este similară cu ale altor orașe europene. Primarul a vorbit despre Clujului anilor 2004, cum s-a dezvoltat și cum se va dezvolta în continuare prin proiectele de infrastructură, dar nu numai.

Clujul în anul 2001 în poza de sus și Clujul acum în poza de jos / Foto: Amintiri din Vechiul Cluj – Radu Rusu

  Emil Boc a vorbit la o emisiune radio despre traficul din Cluj de la orele de vârf, pe care dimineața poți să-l eviți doar dacă te trezești foarte devreme și pornești de acasă înainte să înceapă aglomerația.  El spune că acest lucru este specific „tuturor aglomerărilor urbane” și că din acest motiv trebuie pus accentul pe transportul în comun:„Acest fenomen este specific tuturor aglomerărilor urbane. Ce pot face toate orașele europene, ceea ce facem și noi, este să încurajăm transportul public astfel încât cât mai mult cetățeanul să fie tentat să lase mașina acasă și să folosească mijloacele alternative. În Europa, deja e de 20 de ani: au metrou, tren metropolitan, au toate centurile făcute. Noi, din nefericire, am fost pe partea mai înapoiată a istoriei în ultimii 50 de ani. Regimul comunist ne-a ținut  pe loc în materie de evoluție de infrastructură. Și noi, bineînțeles la Cluj, hai să spunem că avem un avantaj în comparație cu alte regiuni din România”, a spus Emil Boc.
CITEȘTE ȘI:
Stadiul marilor proiecte ale Clujului. Hidrocentrala Tarnița-Lăpuștești aduce în județ peste un miliard de euro Boc: În 2004, Clujul se uita la Timișoara ca la Vestul autenticÎntrebat de ce nu s-au făcut până acum mai multe proiecte de infrastructură, edilul a susținut că nu toate se pot face în același timp și a arătat cum s-a schimbat Clujul în ultimii 20 de ani, dar și cum urmează să se schimbe în următorii ani, în special din punct de vedere al infrastructurii rutiere. Emil Boc descrie Clujul anilor 2004 ca un oraș „cenuși, prăbușit, pe care nimeni nu îl căuta”.„Răspunsul este foarte clar că: toate se pot face pe rând. Dacă nici la Cluj nu s-a făcut… gândiți-vă, proiectul Autostrăzii Transilvania, care este o adevărată centură a Clujului – peste 1 miliard de euro. Gândiți-vă la centura Vâlcele-Apahida, un proiect de mai multe sute de milioane de euro. Gândiți-vă la prelungirea Bulevardului Muncii până la Apahida. Ce ar fi însemnat dacă nu era această prelungire, cu tot traficul? Cine-i de rea credință să spună că nu se face, nu o să-i pot demonstra altceva. Dar de aceea Clujul este pe primul, loc de aceea a recuperat. Unde era Clujul la nivelul anilor 2004? Un oraș cenușiu, prăbușit, pe care nimeni nu-l căuta. Nu ca astăzi – este orașul care se bate cu Capitala și depășește la multe componente. A depășit Timișoara la care noi ne uitam prin anii 2004 ca la Vestul autentic. Clujul a depășit tot ce se putea depăși. Și este un oraș de referință în Uniunea Europeană și ați văzut, Banca Mondială a spus că este orașul cu cea mai bună calitate a vieții din România și dacă românii ar decide să se mute undeva în țară, s-ar muta la Cluj. Acestea sunt realități și le vedem.
CITEȘTE ȘI:
Boc, despre drumul de legătură la Autostrada Transilvania: „Iată că se lucrează! Nu va mai veni prin Cluj traficul care aglomerează orașul” Viața ne arată că am făcut ceea ce trebuie prin ceea ce este Clujul astăzi. Iar faptul că avem proiecte de peste 4 miliarde de euro: de la conectarea Clujului la autostradă, care la sfârșitul anului viitor/începutul anului 2025, este gata lucrarea și care va decongestiona masiv traficul din Cluj. Ce să mai vorbim de centuri care una e în execuție, cealaltă este în licitație de depunere a termenelor, metroul este în lucru, finalizarea documentației pentru trenul metropolitan se apropie, pasajul de la Tăietura Turcului este licitat și este în execuție, împreună cu proiectul de cale ferată. Spitalul Regional de Urgență – iar investiții peste 600 milioane de euro. Amintiți-vă că am fost acela care am dat terenul de la Unitatea Militară din Florești ca să poată face un loc important unde să ajungă oamenii să-și salveze viețile”, a explicat Emil Boc.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box

Sport

CFR Cluj își îndreaptă atenția către Cupa României după ce lupta pentru titlu se complică

Dani Muresan

Published

on

Sursa: Facebook/cfr1907

Echipa CFR Cluj și-a îndreptat atenția către obținerea celui de-al doilea trofeu intern, pe fondul unui parcurs dificil în lupta pentru titlu. După ce au înregistrat un eșec și o remiză în primele două etape ale play-off-ului, distanțându-se la 10 puncte de poziția de lider, jucătorii clubului clujean au recunoscut că prioritățile se îndreaptă către Cupa României. Cristi Manea a subliniat importanța acestei competiții în contextul sezonului actual, înaintea confruntării din sferturile de finală împotriva echipei Corvinul Hunedoara.

Este o competiție foarte importantă pentru noi în acest sezon. Ne pregătim serios pentru acest meci și vom aborda partida cu toată seriozitatea. Aceasta este frumusețea Cupei României – faptul că avem oportunitatea de a juca împotriva echipelor din ligile inferioare.

Am visat întotdeauna să câștigăm Cupa, însă nu am avut șansa să ne concentrăm pe ea anterior din cauza participării noastre în cupele europene. Dar anul acesta, câștigătoarea merge în Europa League, ceea ce face ca acest trofeu să fie și mai important pentru noi. În campionat mai avem 8 etape, iar totul este deschis. Vom vedea ce se întâmplă“, a declarat fundașul echipei CFR Cluj.

Partida din Cupa României între CFR Cluj și Corvinul Hunedoara este programată pentru marți, cu începere de la ora 19:30.

Facebook Comments Box
Continue Reading

National

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami – Foto

Stefan Petre

Published

on

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami, unde se pregătește să își continue parcursul în turneul de tenis. Această călătorie marchează începutul unei noi etape în cariera sportivei noastre, iar fanii își așteaptă cu nerăbdare performanțele sale pe terenul de tenis.

Având în vedere că Miami este unul dintre cele mai importante turnee din calendarul tenisului mondial, este de așteptat ca Simona să fie pregătită să își pună în valoare abilitățile și să concureze la cel mai înalt nivel împotriva celor mai buni jucători din lume. Privind relaxată și concentrată în același timp, Simona pare hotărâtă să ofere o prestație memorabilă în competiția ce urmează.

Cu fiecare pas pe care-l face în această călătorie, Simona Halep demonstrează dedicarea și determinarea ei de a atinge cele mai înalte standarde în tenisul mondial. Fanii din întreaga lume o vor urmări cu sufletul la gură în fiecare meci și îi vor oferi sprijinul lor necondiționat în această nouă aventură sportivă.

Simona Halep campioana noastra

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

VIDEO: Maier Orosz Judith, Regina Înotului Românesc: 4 Medalii de Aur la Campionatele Mondiale de Natație Masters

Stefania Heinz

Published

on

Cu o voință de fier și un talent incontestabil, Maier Orosz Judith, o înotătoare din Cluj-Napoca, a demonstrat că vârsta nu este un impediment atunci când vine vorba de a atinge performanțe remarcabile în apă. La venerabila vârstă de 81 de ani, această sportivă a reușit să cucerească inimile și să încânte publicul la Campionatele Mondiale de Natație Masters, desfășurate în Doha, Qatar.

Evenimentul a adunat la start peste 2.500 de înotători din întreaga lume, competând în diverse categorii de vârstă. Cu toate că majoritatea concurenților erau mult mai tineri decât ea, Maier Orosz Judith a izbucnit în lumina reflectoarelor, demonstrându-și în mod convingător talentul și abilitățile în apa bazinului.

Clujeanca a fost o prezență dominatoare în competiție, cucerind nu mai puțin de patru medalii de aur în diferite probe. Performanța sa remarcabilă a adus o nouă dimensiune în cadrul competiției și a demonstrat că vârsta nu este un obstacol pentru realizările sportive de excepție.

Această poveste impresionantă nu este doar despre câștigarea de medalii, ci și despre dedicarea, perseverența și pasiunea pentru sport, care au ghidat-o pe Maier Orosz Judith de-a lungul întregii sale cariere. Prin succesul său, ea a inspirat și a motivat generații întregi de înotători, arătând că, cu determinare și efort, se pot obține rezultate remarcabile, indiferent de vârstă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite