Connect with us

Sport

Marius Șumudică o consideră pe „U” Cluj o candidată la titlu: „Chiar dacă a făcut un joc mai slab din punct de vedere tactic”

Stefan Petre

Published

on

Marius Șumudică în cadrul unei conferințe de presă/ Foto: captură ecran YouTube - CFR 1907 Official

Sport

Marius Șumudică o consideră pe Universitatea Cluj una dintre candidatele la titlu alături de CFR, FCSB, Rapid Bucureși și Farul Constanța.

Marius Șumudică în cadrul unei conferințe de presă/ Foto: captură ecran YouTube – CFR 1907 Official

  Remiza din meciul etapei cu numărul 19 din Superligă dintre CFR Cluj și FCSB a făcut ca niciuna dintre primele patru clasate în clasament să bifeze vreo victorie în această rundă. Singura echipă dintre primele șase care a avut un parcurs extrem de bun în ultimele meciuri a fost Universitatea Cluj a lui Ioan Ovidiu Sabău.  Ardelenii au trei victorii consecutive în ultimele etape și sunt neînvinși de patru meciuri, aflându-se pe locul 5 în clasament, cu 29 de puncte, cu 9 mai puține decât liderul FCSB. Vicecampioana are cu cinci mai multe decât CFR Cluj, care e urmată de Universitatea Craiova, 32, și Rapid, 31.Intrarea în play-off și înjumătățirea punctelor face ca lupta la titlu să fie și mai interesantă, deși mai sunt etape de disputat până acolo. Marius Șumudică a vorbit despre lupta pentru câștigarea campionatului. 
Marius Șumudică nu o exclude pe Universitatea Cluj din lupta pentru titlu Deși a declarat că nu vede vreo favorită, Marius Șumudică a dat câteva nume când a vorbit despre lupta la titlu. Antrenorul a declarat că nu o exclude pe Universitatea Cluj din lupta pentru titlu. „Nu există o echipă care este favorită la câștigarea campionatului. Le văd în lupta la titlu pe CFR, FCSB și Rapid. Cred că Farul va reveni. Nici «U» Cluj nu ar trebui exclusă. Chiar dacă a făcut un joc mai slab din punct de vedere tactic.
Dinamo a făcut unul dintre cele mai bune jocuri (meciul dintre U și Dinamo București, terminat 1-0 pentru clujeni – n.red.). Clujul a scos un rezultat pozitiv și asta înseamnă mult. Au ajuns acolo datorită unor jocuri foarte bune. Cred că dacă își vor reveni, vor putea juca în cupele europene”, a declarat Marius Șumudică la Digi Sport.
Rapid e avertizată Rapid e avertizată de Marius Şumudică. Echipa lui Cristiano Bergodi traversează o perioadă extrem de complicată, fiind fără victorie de la meciul cu FCSB, de pe 5 noiembrie. În ultima etapă, Rapid a pierdut pe teren propriu cu FC Voluntari, scor 1-2.Şumudică a vorbit şi despre gestul fanilor lui Rapid din meciul de sâmbătă. În momentul în care FC Voluntari conducea cu 2-0, întreg stadionul Giuleşti a început să cânte, în mod ironic, cântecul formaţiei ilfovene: „Îmi pare rău de Rapid. Cred că și un egal i-ar fi ajutat în contextul în care CFR Cluj și FCSB au făcut doar egal. Cu două-trei victorii urci în primele șase, iar două-trei înfrângeri te coboară de acolo. Au nevoie de două victorii ca lucrurile să fie ok. În caz că nu vor câștiga, va fi destul de greu de gestionat în relația cu suporterii.Felicit galeria Rapidului, care, în afară de acel cântec cu Voluntariul, nu au avut reacții ieșite din comun. Nu au protestat, nu au contestat nici jucătorii, nici antrenorul”, a declarat Marius Şumudică pentru sursa citată anterior.Un jucător de la CFR și unul de la „U”, incluși în echipa etapeiLa o zi distanță după încheierea etapei cu numărul 19, Liga Profesionistă de Fotbal a publicat cel mai bun prim 11. Din echipa ideală fac parte doi jucători de la FC Voluntari, doi de la Poli Iași și câte unul de la FCSB, CFR, Universitatea Cluj, Hermannstadt, FCU Craiova, Farul și Sepsi.„Iată cum arată echipa ideală a etapei a 19-a:PORTAR: Jesus Fernandez (FC Voluntari) – A avut patru intervenţii mari, prin care a cotribuit din plin la succesul reuşit de FC Voluntari pe terenul Rapidului.
FUNDAŞI: Ricardinho (FC Voluntari) – A făcut un meci fabulos în Giuleşti! A marcat un gol şi a oferit o pasă decisivă. Siyabonga Ngezana (FCSB) – A fost la înălţime! A câştigat majoritatea duelurilor în care a fost implicat. Leo Lacroix (FCU Craiova 1948) – Puternicul fundaş al craiovenilor şi-a trecut numele pe tabelă pentru a treia oară în ediţia curentă. Rareş Ispas (Politehnica Iaşi) – A depus un efort consistent pe toată durata partidei, acoperind excelent întreg flancul stâng.
MIJLOCAŞI: Marius Ştefănescu (Sepsi OSK Sf. Gheorghe) – O nouă prestaţie formidabilă pentru mijlocaşul covăsnenilor, care a pasat decisiv pentru primul gol, apoi a înscris pentru a şasea oară în campionatul curent. Panagiotis Tachtsidis (CFR 1907 Cluj) – Unul dintre cei mai buni străini ajunşi în acest sezon pe prima scenă din România. A marcat un gol şi a dirijat jocul echipei sale. Dan Nistor (Universitatea Cluj) – A finalizat o acţiune colectivă de toată frumuseţea, cu 16 pase consecutive. A fost al nouălea gol din contul mijlocaşului clujenilor reuşit în acest sezon.
ATACANŢI: Louis Munteanu (Farul Constanța) – Pe lângă golul marcat,  a fost un pericol permanent pentru adversari. Shayon Harrison (Politehnica Iaşi) – A marcat singurul gol al meciului cu UTA, reuşita sa fiind a cincea în ediţia curentă. Gabriel Iancu (FC Hermannstadt) – A înscris un gol spectaculos, prin care a deschis drumul sibienilor spre o victorie frumoasă.
ANTRENORUL ETAPEI: Ilie Poenaru (FC Voluntari) – Alături de Marin Dună, a gestionat bine o perioadă cu rezultate mai puţin bune. În ultima etapă, ilfovenii au reuşit o victorie spectaculoasă, care a dus la cinci numărul meciurilor consecutive fără înfrângere”, a anunțat LPF.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box

Sport

CFR Cluj își îndreaptă atenția către Cupa României după ce lupta pentru titlu se complică

Dani Muresan

Published

on

Sursa: Facebook/cfr1907

Echipa CFR Cluj și-a îndreptat atenția către obținerea celui de-al doilea trofeu intern, pe fondul unui parcurs dificil în lupta pentru titlu. După ce au înregistrat un eșec și o remiză în primele două etape ale play-off-ului, distanțându-se la 10 puncte de poziția de lider, jucătorii clubului clujean au recunoscut că prioritățile se îndreaptă către Cupa României. Cristi Manea a subliniat importanța acestei competiții în contextul sezonului actual, înaintea confruntării din sferturile de finală împotriva echipei Corvinul Hunedoara.

Este o competiție foarte importantă pentru noi în acest sezon. Ne pregătim serios pentru acest meci și vom aborda partida cu toată seriozitatea. Aceasta este frumusețea Cupei României – faptul că avem oportunitatea de a juca împotriva echipelor din ligile inferioare.

Am visat întotdeauna să câștigăm Cupa, însă nu am avut șansa să ne concentrăm pe ea anterior din cauza participării noastre în cupele europene. Dar anul acesta, câștigătoarea merge în Europa League, ceea ce face ca acest trofeu să fie și mai important pentru noi. În campionat mai avem 8 etape, iar totul este deschis. Vom vedea ce se întâmplă“, a declarat fundașul echipei CFR Cluj.

Partida din Cupa României între CFR Cluj și Corvinul Hunedoara este programată pentru marți, cu începere de la ora 19:30.

Facebook Comments Box
Continue Reading

National

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami – Foto

Stefan Petre

Published

on

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami, unde se pregătește să își continue parcursul în turneul de tenis. Această călătorie marchează începutul unei noi etape în cariera sportivei noastre, iar fanii își așteaptă cu nerăbdare performanțele sale pe terenul de tenis.

Având în vedere că Miami este unul dintre cele mai importante turnee din calendarul tenisului mondial, este de așteptat ca Simona să fie pregătită să își pună în valoare abilitățile și să concureze la cel mai înalt nivel împotriva celor mai buni jucători din lume. Privind relaxată și concentrată în același timp, Simona pare hotărâtă să ofere o prestație memorabilă în competiția ce urmează.

Cu fiecare pas pe care-l face în această călătorie, Simona Halep demonstrează dedicarea și determinarea ei de a atinge cele mai înalte standarde în tenisul mondial. Fanii din întreaga lume o vor urmări cu sufletul la gură în fiecare meci și îi vor oferi sprijinul lor necondiționat în această nouă aventură sportivă.

Simona Halep campioana noastra

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

VIDEO: Maier Orosz Judith, Regina Înotului Românesc: 4 Medalii de Aur la Campionatele Mondiale de Natație Masters

Stefania Heinz

Published

on

Cu o voință de fier și un talent incontestabil, Maier Orosz Judith, o înotătoare din Cluj-Napoca, a demonstrat că vârsta nu este un impediment atunci când vine vorba de a atinge performanțe remarcabile în apă. La venerabila vârstă de 81 de ani, această sportivă a reușit să cucerească inimile și să încânte publicul la Campionatele Mondiale de Natație Masters, desfășurate în Doha, Qatar.

Evenimentul a adunat la start peste 2.500 de înotători din întreaga lume, competând în diverse categorii de vârstă. Cu toate că majoritatea concurenților erau mult mai tineri decât ea, Maier Orosz Judith a izbucnit în lumina reflectoarelor, demonstrându-și în mod convingător talentul și abilitățile în apa bazinului.

Clujeanca a fost o prezență dominatoare în competiție, cucerind nu mai puțin de patru medalii de aur în diferite probe. Performanța sa remarcabilă a adus o nouă dimensiune în cadrul competiției și a demonstrat că vârsta nu este un obstacol pentru realizările sportive de excepție.

Această poveste impresionantă nu este doar despre câștigarea de medalii, ci și despre dedicarea, perseverența și pasiunea pentru sport, care au ghidat-o pe Maier Orosz Judith de-a lungul întregii sale cariere. Prin succesul său, ea a inspirat și a motivat generații întregi de înotători, arătând că, cu determinare și efort, se pot obține rezultate remarcabile, indiferent de vârstă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite