Connect with us

Sport

Marius Șumudică o consideră pe „U” Cluj o candidată la titlu: „Chiar dacă a făcut un joc mai slab din punct de vedere tactic”

Stefan Petre

Published

on

Marius Șumudică în cadrul unei conferințe de presă/ Foto: captură ecran YouTube - CFR 1907 Official

Sport

Marius Șumudică o consideră pe Universitatea Cluj una dintre candidatele la titlu alături de CFR, FCSB, Rapid Bucureși și Farul Constanța.

Marius Șumudică în cadrul unei conferințe de presă/ Foto: captură ecran YouTube – CFR 1907 Official

  Remiza din meciul etapei cu numărul 19 din Superligă dintre CFR Cluj și FCSB a făcut ca niciuna dintre primele patru clasate în clasament să bifeze vreo victorie în această rundă. Singura echipă dintre primele șase care a avut un parcurs extrem de bun în ultimele meciuri a fost Universitatea Cluj a lui Ioan Ovidiu Sabău.  Ardelenii au trei victorii consecutive în ultimele etape și sunt neînvinși de patru meciuri, aflându-se pe locul 5 în clasament, cu 29 de puncte, cu 9 mai puține decât liderul FCSB. Vicecampioana are cu cinci mai multe decât CFR Cluj, care e urmată de Universitatea Craiova, 32, și Rapid, 31.Intrarea în play-off și înjumătățirea punctelor face ca lupta la titlu să fie și mai interesantă, deși mai sunt etape de disputat până acolo. Marius Șumudică a vorbit despre lupta pentru câștigarea campionatului. 
Marius Șumudică nu o exclude pe Universitatea Cluj din lupta pentru titlu Deși a declarat că nu vede vreo favorită, Marius Șumudică a dat câteva nume când a vorbit despre lupta la titlu. Antrenorul a declarat că nu o exclude pe Universitatea Cluj din lupta pentru titlu. „Nu există o echipă care este favorită la câștigarea campionatului. Le văd în lupta la titlu pe CFR, FCSB și Rapid. Cred că Farul va reveni. Nici «U» Cluj nu ar trebui exclusă. Chiar dacă a făcut un joc mai slab din punct de vedere tactic.
Dinamo a făcut unul dintre cele mai bune jocuri (meciul dintre U și Dinamo București, terminat 1-0 pentru clujeni – n.red.). Clujul a scos un rezultat pozitiv și asta înseamnă mult. Au ajuns acolo datorită unor jocuri foarte bune. Cred că dacă își vor reveni, vor putea juca în cupele europene”, a declarat Marius Șumudică la Digi Sport.
Rapid e avertizată Rapid e avertizată de Marius Şumudică. Echipa lui Cristiano Bergodi traversează o perioadă extrem de complicată, fiind fără victorie de la meciul cu FCSB, de pe 5 noiembrie. În ultima etapă, Rapid a pierdut pe teren propriu cu FC Voluntari, scor 1-2.Şumudică a vorbit şi despre gestul fanilor lui Rapid din meciul de sâmbătă. În momentul în care FC Voluntari conducea cu 2-0, întreg stadionul Giuleşti a început să cânte, în mod ironic, cântecul formaţiei ilfovene: „Îmi pare rău de Rapid. Cred că și un egal i-ar fi ajutat în contextul în care CFR Cluj și FCSB au făcut doar egal. Cu două-trei victorii urci în primele șase, iar două-trei înfrângeri te coboară de acolo. Au nevoie de două victorii ca lucrurile să fie ok. În caz că nu vor câștiga, va fi destul de greu de gestionat în relația cu suporterii.Felicit galeria Rapidului, care, în afară de acel cântec cu Voluntariul, nu au avut reacții ieșite din comun. Nu au protestat, nu au contestat nici jucătorii, nici antrenorul”, a declarat Marius Şumudică pentru sursa citată anterior.Un jucător de la CFR și unul de la „U”, incluși în echipa etapeiLa o zi distanță după încheierea etapei cu numărul 19, Liga Profesionistă de Fotbal a publicat cel mai bun prim 11. Din echipa ideală fac parte doi jucători de la FC Voluntari, doi de la Poli Iași și câte unul de la FCSB, CFR, Universitatea Cluj, Hermannstadt, FCU Craiova, Farul și Sepsi.„Iată cum arată echipa ideală a etapei a 19-a:PORTAR: Jesus Fernandez (FC Voluntari) – A avut patru intervenţii mari, prin care a cotribuit din plin la succesul reuşit de FC Voluntari pe terenul Rapidului.
FUNDAŞI: Ricardinho (FC Voluntari) – A făcut un meci fabulos în Giuleşti! A marcat un gol şi a oferit o pasă decisivă. Siyabonga Ngezana (FCSB) – A fost la înălţime! A câştigat majoritatea duelurilor în care a fost implicat. Leo Lacroix (FCU Craiova 1948) – Puternicul fundaş al craiovenilor şi-a trecut numele pe tabelă pentru a treia oară în ediţia curentă. Rareş Ispas (Politehnica Iaşi) – A depus un efort consistent pe toată durata partidei, acoperind excelent întreg flancul stâng.
MIJLOCAŞI: Marius Ştefănescu (Sepsi OSK Sf. Gheorghe) – O nouă prestaţie formidabilă pentru mijlocaşul covăsnenilor, care a pasat decisiv pentru primul gol, apoi a înscris pentru a şasea oară în campionatul curent. Panagiotis Tachtsidis (CFR 1907 Cluj) – Unul dintre cei mai buni străini ajunşi în acest sezon pe prima scenă din România. A marcat un gol şi a dirijat jocul echipei sale. Dan Nistor (Universitatea Cluj) – A finalizat o acţiune colectivă de toată frumuseţea, cu 16 pase consecutive. A fost al nouălea gol din contul mijlocaşului clujenilor reuşit în acest sezon.
ATACANŢI: Louis Munteanu (Farul Constanța) – Pe lângă golul marcat,  a fost un pericol permanent pentru adversari. Shayon Harrison (Politehnica Iaşi) – A marcat singurul gol al meciului cu UTA, reuşita sa fiind a cincea în ediţia curentă. Gabriel Iancu (FC Hermannstadt) – A înscris un gol spectaculos, prin care a deschis drumul sibienilor spre o victorie frumoasă.
ANTRENORUL ETAPEI: Ilie Poenaru (FC Voluntari) – Alături de Marin Dună, a gestionat bine o perioadă cu rezultate mai puţin bune. În ultima etapă, ilfovenii au reuşit o victorie spectaculoasă, care a dus la cinci numărul meciurilor consecutive fără înfrângere”, a anunțat LPF.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box

Cultura

Legenda halterelor din Cluj: Povestea campionului care a scris istorie

Cosmin Ardelean

Published

on

Ștefan Tașnadi – Clujeanul care a ridicat România pe podiumul olimpic

Ștefan Tașnadi (Tasnádi István), unul dintre cei mai mari halterofili ai României și un adevărat simbol al Clujului, rămâne o legendă a sportului. Cu o carieră impresionantă și peste 50 de recorduri naționale doborâte, Tașnadi și-a pus amprenta asupra halterelor românești, devenind primul sportiv din țară care a cucerit medalii la categoriile mari de greutate.

Născut pe 21 martie 1953, lângă Cluj, la Sic, Tașnadi și-a început cariera în 1970 la Școala Sportivă Viitorul Cluj, iar ulterior a fost legitimat la AS Clujana. A devenit rapid unul dintre cei mai valoroși sportivi români, fiind selecționat în lotul olimpic de haltere al României între 1976 și 1984.

Argint olimpic la Los Angeles
Momentul de glorie al carierei sale a fost la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, în 1984, unde a cucerit medalia de argint la categoria 110 kg. Pe lângă această performanță remarcabilă, a obținut și o medalie de bronz la Campionatele Europene și Mondiale de la Moscova în 1983.

De la campion la mentor
După retragerea din activitatea competițională, Tașnadi și-a dedicat viața antrenoratului, formând generații de sportivi la CS Universitatea Cluj. De asemenea, a activat ca arbitru internațional, contribuind la dezvoltarea acestui sport. Pentru meritele sale excepționale, i-au fost acordate titlurile de Maestru Emerit al Sportului și Clujean de Onoare.

Marele campion s-a stins din viață pe 28 februarie 2018, însă moștenirea sa continuă să inspire tinerii halterofili și să rămână un reper al excelenței în sport.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cultura

Piste de biciclete luminate noaptea în Polonia. Oare când la Cluj?

Cosmin Ardelean

Published

on

Polonia luminează viitorul bicicliștilor – când vine și rândul Clujului?

Imaginează-ți o pistă de biciclete care începe să strălucească odată cu lăsarea serii, fără electricitate, fără becuri și fără costuri de întreținere! Nu, nu e un scenariu dintr-un film SF, ci o realitate impresionantă din Polonia.

În orașul Lidzbark Warmiński, bicicliștii se pot bucura de o pistă inovatoare realizată dintr-un material fosforescent special, care absoarbe lumina solară pe timpul zilei și o eliberează treptat pe timpul nopții. Rezultatul? Un traseu spectaculos, de un albastru intens, care oferă nu doar o priveliște uimitoare, ci și mai multă siguranță în trafic.

Această soluție sustenabilă elimină necesitatea iluminatului stradal clasic, fiind prietenoasă cu mediul și economică pe termen lung. Inspirată de proiecte similare din Olanda, pista a atras rapid atenția urbanistilor și a comunităților de bicicliști din întreaga Europă.

Dar ce se întâmplă la Cluj? Orașul nostru se mândrește cu o comunitate activă de bicicliști, însă infrastructura încă lasă de dorit. O astfel de inovație ar putea revoluționa transportul alternativ și ar transforma Clujul într-un oraș și mai prietenos cu bicicliștii.

Dacă Polonia a reușit, de ce nu și noi? Poate că e timpul ca administrația locală să ia în considerare acest model și să aducă un plus de siguranță și inovație pe pistele de biciclete din Cluj!

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

Doliu la CFR Cluj: Ce i s-a întâmplat lui Dan Petrescu?

Cosmin Ardelean

Published

on

Doliu în familia CFR Cluj: Mama lui Dan Petrescu s-a stins din viață

Familia CFR Cluj este în doliu după pierderea unui membru important. Mama antrenorului Dan Petrescu a încetat din viață, lăsând un gol imens în inimile celor care au cunoscut-o și iubit-o.

„Familia CFR a pierdut astăzi un membru important. Un membru care nu a încetat niciodată să ne fie alături, chiar și de la distanță, iubind din suflet culorile alb și vișiniu. Gândurile noastre se îndreaptă, în aceste momente, către antrenorul nostru, Dan Petrescu, care trece prin clipe grele după pierderea mamei sale”, a transmis clubul CFR Cluj printr-un comunicat oficial.

Întreaga comunitate CFR Cluj, jucători, antrenori și suporteri, își exprimă condoleanțele și susținerea față de Dan Petrescu în aceste momente dificile. „Întreaga noastră familie îi este alături și îi dorește multă putere! Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să o odihnească în pace”, se arată în comunicat.

Mama lui Dan Petrescu a fost o susținătoare ferventă a echipei, chiar și dincolo de distanță, iar devotamentul ei față de club va fi mereu amintit.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite