Connect with us

Sport

Mobilizare exemplară a comunității pentru a ajuta-o pe Nora, o româncă rănită grav la mii de kilometri de casă

Stefan Petre

Published

on

Nora, medic endocrinolog și mama unui copil, a fost rănită grav într-un accident petrecut în Indonezia. FOTO: Facebook/ Dragoș Vana

Social

Nora, medic endocrinolog și mama unui copil, a fost rănită grav într-un accident petrecut în Indonezia. Familia și cunoscuții au lansat un apel la donații pentru a acoperi costurile operației salvatoare. Cum poți contribui?

Nora, medic endocrinolog și mama unui copil, a fost rănită grav într-un accident petrecut în Indonezia. FOTO: Facebook/ Dragoș Vana

  


Concediul unei tinere familii din Sibiu s-a transformat, în doar câteva secunde, într-un coșmar. Nora și soțul său plecaseră pentru prima oară într-un concediu în afara țării fără fiul lor de doar patru ani, pe o insulă din Indonezia.  


În timp ce vizita insula Lombok pe scutere, alături de soț și alți prieteni, Nora a devenit victima unui accident grav, care, potrivit relatărilor presei indoneziene, a curmat viața unui tânăr de 19 ani, tot din România. Accidentul a fost produs de șoferul unui camion.Nora se află în stare gravă la secția ATI a unui spital din Indonezia, unde a fost supusă deja unei intervenții chirurgicale pe creier și unde, dacă starea de sănătate îi va permite, va fi de asemenea supusă mai multor operații ortopedice.



Familia Norei cere ajutor pentru acoperirea costurilorLa scurt timp, apropiații Norei au lansat un apel pentru donații pentru acoperirea costurilor spitalizării și intervențiilor chirurgicale, care depășesc posibilitățile familiei tinerei. Au fost postate deja zeci de mesaje pe Facebook, aparținând cunoscuților Norei, iar o campanie de strângere de donații a fost inițiată pe o platformă online. Detalii despre caz, dar și o fotografie cu Nora, internată la secția ATI a spitalului indonezian au fost postate aici.„Nora un endocrinolog tânăr, ambițios și amabil, soție și mamă – a dezbătut să plece pentru prima dată în această vacanță internațională și să-și lase fiul de 4 ani acasă, în România. În timp ce se bucura să vadă în Indonezia, împreună cu soțul și prietenii ei pe scutere, un camion a apărut de nicăieri și, în câteva secunde, corpul ei a fost spulberat. În prezent, Nora este inconștientă în secția de ATI, după o intervenție chirurgicală pe creier. Ne rugăm cu toții să se trezească în curând ca să poată fi supusă, de asemenea, unor operații ortopedice. Costul transportului medical internațional este exorbitant și mult peste ceea ce își poate permite familia Norei. Cheltuielile includ aranjamente medicale de zbor, personal medical specializat, echipament și logistică.


Știm că, în ciuda imensului bilant emoțional și fizic, Nora este o luptătoare, hotărâtă să-și recapete sănătatea și să ducă din nou o viață împlinită. Ea merită toată dragostea, sprijinul și speranța pe care o putem oferi.Din păcate, facturile medicale pot fi copleșitoare, iar costul operației necesare și al tratamentului în curs este o povară grea pentru Nora și familia ei. Noi, prietenii și apropiații ei, putem face o diferență semnificativă în viața ei, venind împreună și contribuind. Orice sumă va face o diferență enormă în rezultatul ei. Multe mulțumiri din partea familiei Norei”, se arată pe platforma de donații.Alături de povestea sa, pe platformă a fost încărcată și o fotografie cu Nora, din secția de ATI a spitalului din Indonezia în care este internată. ATENȚIE! Imagine cu puternic impact emoțional.



Nora este în prezent internată la ATI în spitalul din Indonezia. FOTO: Gofundme.comExemplu de mobilizare pentru strângerea de donațiiNumeroase persoane care au cunoscut-o pe Nora sau care au aflat povestea ei au făcut apel la donații pe rețelele de socializare. Printre ei se numără și clujeanul Dragoș Vana, fondatorul site-ului Graphs.ro:„Nu v-am povestit, dar am fost și eu în vacanță în Bali, Indonezia și pe insulele din jur, în luna aprilie. Traficul acolo e haos și a fost un miracol că nu am pățit nimic.Nora, amica mea, nu a fost în schimb atât de norocoasă. Acum câteva zile a fost implicată într-un accident de circulație major pe insula Lombok, iar acum se lupta pentru viața ei. Momentan este în comă și cu multiple fracturi.Ea este medic endocrinolog și are un copil mic. Presupun că vă imaginați că există niște costuri medicale imense asociate cu un astfel de accident, așa că vă rog să redirecționați toate cafelele și berile pe care mi le-ați da în mod normal către pagina ei de donație. Mult, puțin, nu contează. Cât aveți”, a transmis Dragoș Vana pe rețelele de socializare.Mobilizarea extraordinară a comunității a făcut ca, la doar 20 de ore de la crearea paginii de donații, peste 19.000 de dolari din necesarul de 50.000 de dolari să fie strânși pentru tânăra mamă și medic, aflat într-un moment de răscruce în viața sa și pentru care, în acest moment, fiecare leu donat contează și poate face diferența între viață și moarte. Dacă doriți să donați, urmați instrucțiunile de pe platforma online dedicată.Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:



Source link

Facebook Comments Box

Sport

CFR Cluj își îndreaptă atenția către Cupa României după ce lupta pentru titlu se complică

Dani Muresan

Published

on

Sursa: Facebook/cfr1907

Echipa CFR Cluj și-a îndreptat atenția către obținerea celui de-al doilea trofeu intern, pe fondul unui parcurs dificil în lupta pentru titlu. După ce au înregistrat un eșec și o remiză în primele două etape ale play-off-ului, distanțându-se la 10 puncte de poziția de lider, jucătorii clubului clujean au recunoscut că prioritățile se îndreaptă către Cupa României. Cristi Manea a subliniat importanța acestei competiții în contextul sezonului actual, înaintea confruntării din sferturile de finală împotriva echipei Corvinul Hunedoara.

Este o competiție foarte importantă pentru noi în acest sezon. Ne pregătim serios pentru acest meci și vom aborda partida cu toată seriozitatea. Aceasta este frumusețea Cupei României – faptul că avem oportunitatea de a juca împotriva echipelor din ligile inferioare.

Am visat întotdeauna să câștigăm Cupa, însă nu am avut șansa să ne concentrăm pe ea anterior din cauza participării noastre în cupele europene. Dar anul acesta, câștigătoarea merge în Europa League, ceea ce face ca acest trofeu să fie și mai important pentru noi. În campionat mai avem 8 etape, iar totul este deschis. Vom vedea ce se întâmplă“, a declarat fundașul echipei CFR Cluj.

Partida din Cupa României între CFR Cluj și Corvinul Hunedoara este programată pentru marți, cu începere de la ora 19:30.

Facebook Comments Box
Continue Reading

National

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami – Foto

Stefan Petre

Published

on

Simona Halep a fost surprinsă în avion, spre destinația sa din Miami, unde se pregătește să își continue parcursul în turneul de tenis. Această călătorie marchează începutul unei noi etape în cariera sportivei noastre, iar fanii își așteaptă cu nerăbdare performanțele sale pe terenul de tenis.

Având în vedere că Miami este unul dintre cele mai importante turnee din calendarul tenisului mondial, este de așteptat ca Simona să fie pregătită să își pună în valoare abilitățile și să concureze la cel mai înalt nivel împotriva celor mai buni jucători din lume. Privind relaxată și concentrată în același timp, Simona pare hotărâtă să ofere o prestație memorabilă în competiția ce urmează.

Cu fiecare pas pe care-l face în această călătorie, Simona Halep demonstrează dedicarea și determinarea ei de a atinge cele mai înalte standarde în tenisul mondial. Fanii din întreaga lume o vor urmări cu sufletul la gură în fiecare meci și îi vor oferi sprijinul lor necondiționat în această nouă aventură sportivă.

Simona Halep campioana noastra

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

VIDEO: Maier Orosz Judith, Regina Înotului Românesc: 4 Medalii de Aur la Campionatele Mondiale de Natație Masters

Stefania Heinz

Published

on

Cu o voință de fier și un talent incontestabil, Maier Orosz Judith, o înotătoare din Cluj-Napoca, a demonstrat că vârsta nu este un impediment atunci când vine vorba de a atinge performanțe remarcabile în apă. La venerabila vârstă de 81 de ani, această sportivă a reușit să cucerească inimile și să încânte publicul la Campionatele Mondiale de Natație Masters, desfășurate în Doha, Qatar.

Evenimentul a adunat la start peste 2.500 de înotători din întreaga lume, competând în diverse categorii de vârstă. Cu toate că majoritatea concurenților erau mult mai tineri decât ea, Maier Orosz Judith a izbucnit în lumina reflectoarelor, demonstrându-și în mod convingător talentul și abilitățile în apa bazinului.

Clujeanca a fost o prezență dominatoare în competiție, cucerind nu mai puțin de patru medalii de aur în diferite probe. Performanța sa remarcabilă a adus o nouă dimensiune în cadrul competiției și a demonstrat că vârsta nu este un obstacol pentru realizările sportive de excepție.

Această poveste impresionantă nu este doar despre câștigarea de medalii, ci și despre dedicarea, perseverența și pasiunea pentru sport, care au ghidat-o pe Maier Orosz Judith de-a lungul întregii sale cariere. Prin succesul său, ea a inspirat și a motivat generații întregi de înotători, arătând că, cu determinare și efort, se pot obține rezultate remarcabile, indiferent de vârstă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite