Connect with us

Sport

O tânără din Cluj are nevoie de ajutor! Sara suferă de o formă rară de cancer, care necesită un tratament de specialitate

Stefan Petre

Published

on

Sara Vișovan, o tânără de doar 26 de ani, din Cluj-Napoca, are nevoie de ajutor/ Foto: Mihai Vișovan - Facebook

Social

Sara Vișovan, o tânără de doar 26 de ani, din Cluj-Napoca, are nevoie de ajutor. Această suferă de o formă rară de cancer și este internată la o clinică din Turcia.

Sara Vișovan, o tânără de doar 26 de ani, din Cluj-Napoca, are nevoie de ajutor/ Foto: Mihai Vișovan – Facebook

  


 Sara Vișovan din Cluj-Napoca se luptă cu o formă gravă de cancer și are nevoie de ajutorul oamenilor. Aceasta a fost diagnosticată cu angiosarcom cardiac primar cu metastaze hepatice, osoase, pulmonare și recent descoperite cerebrale.


 Un prieten comun al Sarei și soțului ei Mihai, a transmis reporterilor monitorulcj.ro strigătul de ajutor al soțului tinerei.



CITEȘTE ȘI:
Strigăt de disperare! Un tânăr motociclist din Cluj-Napoca are nevoie urgentă de ajutor. A fost rănit grav într-un accident rutier„Mihai si Sara sunt prieteni buni, am fost colegi la UTCN secția Calculatoare și după facultate au rămas în Cluj să lucreze și să își întemeieze o familie”, a declarat acesta. Soțul tinerei: „Am ajuns în momentul în care avem nevoie de sprijinul vostru mai mult decât oricând”Sara Vișovan are 26 de ani și este căsătorită cu Mihai Vișovan, originar din Sighetu Marmației, dar s-a stabilit în Cluj-Napoca.


Acesta a publicat pe rețelele de socializare un mesaj cutremurător cu privire la starea de sănătate a tinerei sale soții și cere sprijinul internauților, pentru a o ajuta să supraviețuiască.„Nu este un lucru pe care îl facem cu ușurință, însă am ajuns în momentul în care avem nevoie de sprijinul vostru mai mult decât oricând. Soția mea, Sara Vișovan în vârstă de 26 ani, a fost diagnosticată în luna August cu un cancer foarte agresiv și avansat, numit ANGIOSARCOM CARDIAC PRIMAR CU METASTAZE HEPATICE, OSOASE, PULMONARE și recent descoperite CEREBRALE. Momentan suntem în Turcia la clinica Anadolu, unde avem șansa să fim tratați de o echipă medicală foarte competentă și implicată care lucrează intensiv ca Sara să poată lupta împotriva acestei boli extrem de rare, agresive și puțin studiate. 
Boala nu a dat nici un semn specific până la începutul lunii august a acestui an când a ajuns la urgențe cu lipsă severă de aer și de atunci a început acest coșmar care a progresat rapid. Din păcate, dacă nu aveam această echipă aici in Turcia care să lupte alături de ea, nu știm care ar fi fost în momentul actual starea ei. 
De aceea, vă cerem sprijin financiar, dacă aveți această posibilitate, din cauza costurilor care cresc foarte rapid de la o zi la alta”, a transmis soțul Sarei.


Potrivit lui Mihai, în prima săptămână de la internare s-au achitat 15.000 de euro ca urmare a complicațiilor care au apărut pe parcurs și a numeroase investigații care au fost efectuate. Ca urmare a uneia dintre investigații, Sara a avut nevoie de o operație la nivelul coloanei vertebrale în valoare de 21.000 de euro de urgență pentru că era în pericol de a nu mai putea merge din cauza bolii care avansează într-un ritm accelerat. S-a realizat și un plan de radioterapie care a costat 7.000 de euro.În total s-au achitat 43.000 de euro în doar 10 zile de la internare.„Toate acestea AU FOST ACHITATE, însă în săptămânile care urmează costurile vor crește din nou și nu știm exact cât va fi întreaga suma de care va fi nevoie.
În total s-au cheltuit până acum în această clinică 43.000 EUR într-un interval de 10 zile.
În viitorul apropiat i se va face fizioterapie ca să poată umbla din nou, a căror costuri nu ne sunt cunoscute momentan și din cauza vitezei cu care avansează boala, cei din echipa de aici vor să îi administreze și imunoterapie a căror costuri pot să ajungă între 400 și 4000 euro per ședință.  Fiind o boala puțin studiată și FOARTE RARĂ, nu se cunosc tratamente exacte, iar numărul complicațiilor care apar este mare, pana când starea ei se va stabiliza. Vă rugăm din inimă dacă puteți să ne ajutați, vă rămânem recunoscători pentru orice donație care ne va ajuta să ducem la capăt investigațiile și tratamentul Sarei”, a adăugat tânărul.16.000 de euro pentru imunoterapieVineri cei doi au aflat că imunoterapia va costa 16.000 de euro.„Legat de bani, nu as ști sa estimez, vrem doar sa fim pregătiți pentru orice. Ce știm e ca în 2 săptămâni am cheltuit 50000 euro. Apar cheltuieli fără sa știm dinainte. Cum a fost operația aceea de 21.000 euro. Vineri am aflat ca imunoterapia va costa 16000 EURO. Va mai face și fizioterapie, pentru aceasta nu știm costurile. În mare e vorba de zeci de mii de euro, pe neașteptate și des”, a declarat soțul tinerei pentru monitorulcj.roPentru cei care doresc să donezeRevolut: +40744624761
Titular: Visovan Mihai-Francisc
IBAN: RO17INGB0000999912024143
Valuta: RON
Nume bancă: INGB Centrala
BIC/Swift: INGBROBUTItular: Mihai Visovan
IBAN: LT673250060291607341
Valuta: Orice monedă înafară de RON
Nume bancă: Revolut Bank
BIC/Swift: REVOLT21Titular: MARIA POPA
IBAN: RO45RZBR0000060015327523
Valuta: EURO
Nume bancă: Raiffeisen Bank
BIC/Swift: RZBRROBUCitiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:



Source link

Facebook Comments Box

Cultura

Legenda halterelor din Cluj: Povestea campionului care a scris istorie

Cosmin Ardelean

Published

on

Ștefan Tașnadi – Clujeanul care a ridicat România pe podiumul olimpic

Ștefan Tașnadi (Tasnádi István), unul dintre cei mai mari halterofili ai României și un adevărat simbol al Clujului, rămâne o legendă a sportului. Cu o carieră impresionantă și peste 50 de recorduri naționale doborâte, Tașnadi și-a pus amprenta asupra halterelor românești, devenind primul sportiv din țară care a cucerit medalii la categoriile mari de greutate.

Născut pe 21 martie 1953, lângă Cluj, la Sic, Tașnadi și-a început cariera în 1970 la Școala Sportivă Viitorul Cluj, iar ulterior a fost legitimat la AS Clujana. A devenit rapid unul dintre cei mai valoroși sportivi români, fiind selecționat în lotul olimpic de haltere al României între 1976 și 1984.

Argint olimpic la Los Angeles
Momentul de glorie al carierei sale a fost la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, în 1984, unde a cucerit medalia de argint la categoria 110 kg. Pe lângă această performanță remarcabilă, a obținut și o medalie de bronz la Campionatele Europene și Mondiale de la Moscova în 1983.

De la campion la mentor
După retragerea din activitatea competițională, Tașnadi și-a dedicat viața antrenoratului, formând generații de sportivi la CS Universitatea Cluj. De asemenea, a activat ca arbitru internațional, contribuind la dezvoltarea acestui sport. Pentru meritele sale excepționale, i-au fost acordate titlurile de Maestru Emerit al Sportului și Clujean de Onoare.

Marele campion s-a stins din viață pe 28 februarie 2018, însă moștenirea sa continuă să inspire tinerii halterofili și să rămână un reper al excelenței în sport.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cultura

Piste de biciclete luminate noaptea în Polonia. Oare când la Cluj?

Cosmin Ardelean

Published

on

Polonia luminează viitorul bicicliștilor – când vine și rândul Clujului?

Imaginează-ți o pistă de biciclete care începe să strălucească odată cu lăsarea serii, fără electricitate, fără becuri și fără costuri de întreținere! Nu, nu e un scenariu dintr-un film SF, ci o realitate impresionantă din Polonia.

În orașul Lidzbark Warmiński, bicicliștii se pot bucura de o pistă inovatoare realizată dintr-un material fosforescent special, care absoarbe lumina solară pe timpul zilei și o eliberează treptat pe timpul nopții. Rezultatul? Un traseu spectaculos, de un albastru intens, care oferă nu doar o priveliște uimitoare, ci și mai multă siguranță în trafic.

Această soluție sustenabilă elimină necesitatea iluminatului stradal clasic, fiind prietenoasă cu mediul și economică pe termen lung. Inspirată de proiecte similare din Olanda, pista a atras rapid atenția urbanistilor și a comunităților de bicicliști din întreaga Europă.

Dar ce se întâmplă la Cluj? Orașul nostru se mândrește cu o comunitate activă de bicicliști, însă infrastructura încă lasă de dorit. O astfel de inovație ar putea revoluționa transportul alternativ și ar transforma Clujul într-un oraș și mai prietenos cu bicicliștii.

Dacă Polonia a reușit, de ce nu și noi? Poate că e timpul ca administrația locală să ia în considerare acest model și să aducă un plus de siguranță și inovație pe pistele de biciclete din Cluj!

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

Doliu la CFR Cluj: Ce i s-a întâmplat lui Dan Petrescu?

Cosmin Ardelean

Published

on

Doliu în familia CFR Cluj: Mama lui Dan Petrescu s-a stins din viață

Familia CFR Cluj este în doliu după pierderea unui membru important. Mama antrenorului Dan Petrescu a încetat din viață, lăsând un gol imens în inimile celor care au cunoscut-o și iubit-o.

„Familia CFR a pierdut astăzi un membru important. Un membru care nu a încetat niciodată să ne fie alături, chiar și de la distanță, iubind din suflet culorile alb și vișiniu. Gândurile noastre se îndreaptă, în aceste momente, către antrenorul nostru, Dan Petrescu, care trece prin clipe grele după pierderea mamei sale”, a transmis clubul CFR Cluj printr-un comunicat oficial.

Întreaga comunitate CFR Cluj, jucători, antrenori și suporteri, își exprimă condoleanțele și susținerea față de Dan Petrescu în aceste momente dificile. „Întreaga noastră familie îi este alături și îi dorește multă putere! Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să o odihnească în pace”, se arată în comunicat.

Mama lui Dan Petrescu a fost o susținătoare ferventă a echipei, chiar și dincolo de distanță, iar devotamentul ei față de club va fi mereu amintit.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite