Connect with us

Sport

Se circulă bară la bară pe Calea Turzii! Pe ce drumuri din Cluj e traficul intens dimineața?

Published

on

Trafic îngreunat pe Calea Turzii, joi dimineața / Foto: Info Trafic Cluj-Napoca

Actualitate

De când a început școala, traficul a devenit și mai intens în Cluj-Napoca. Calea Turzii este una dintre arterele importante ale orașului, iar joi dimineață șoferii circulau „bară la bară” pe aceasta.

Trafic îngreunat pe Calea Turzii, joi dimineața / Foto: Info Trafic Cluj-Napoca

  Un șofer a semnalat că la coborâre pe Calea Turzii, dinspre Feleacu, se circulă „bară la bară”.  „A început școala, nimic nou”, îi răspunde un alt conducător.  După ora 8:00, mașinile s-au adunat ca furnicile pe Calea Turzii, cu toate că la ora 7:00 drumul era liber, spune un alt șofer.Potrivit aplicației Waze, pe Calea Turzii se circulă cu circa 11 km/h.   Însă, situția nu a fost îngreunată doar pe Calea Turzii. În mai multe zone din oraș, șoferii au raportat „trafic intens” sau blocat. Probleme cu traficul s-au raportat în următoarele zone, joi dimineața:Strada Clinicilor și Calea MoțilorTrafic intens pe strada Clinicilor și Calea Moților, joi dimineață / Foto: wazeBulevardul 21 decembrie și străzile adiacente B-dul 21 decembrie și străzile din zonă / Foto: wazeZona Piața Ștefan cel Mare – Piața CipariuPiața Ștefan cel Mare – Piața Cipariu / Foto: WazeȘi, desigur, probleme au fost raportate și pe strada Avram Iancu din Florești Trafic intens în Florești / Foto: WazeCitiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box

Sport

Copil rănit de explozia unei petarde. I-au fost amputate două degete

Published

on

Copil rănit de explozia unei petarde. I-au fost amputate două degete. FOTO: monitorulcj.ro

Național

Un băiat de 10 ani a fost grav rănit în urma exploziei unei petarde. Copilului i-au fost amputate două degete și a fost rănit la ochi.

Copil rănit de explozia unei petarde. I-au fost amputate două degete. FOTO: monitorulcj.ro

  


Un copil în vârstă de 10 ani a fost grav rănit în urma exploziei unei petarde. Poliţiştii au deschis o anchetă cu privire la incidentul care a avut loc, duminică, în comuna prahoveană Fulga. Purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, George Duţă, a precizat luni, pentru Agerpres, că minorul a suferit amputaţie la nivelul a două degete, dar şi un traumatism ocular.Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz.„La faţa locului au fost găsite şi ridicate fragmente de articole pirotehnice, în vederea continuării cercetărilor. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili provenienţa articolelor pirotehnice şi legalitatea comercializării şi deţinerii acestora”, a informat şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:



Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Sport

Vremea a făcut ravagii în Cluj, în minivacanța de 1 Decembrie. Alunecări de teren și copaci rupți, pe drumuri județene.

Published

on

Dezastru pe drumuri județene din Cluj / Foto: Consiliul Județean Cluj - Facebook

Actualitate

Vremea extremă din weekend, în timpul minivacanței de 1 Decembrie, a dus la situații de urgență pe drumurile din județul Cluj. Dintr-o zonă turistică, circa o sută de persoane au fost evacuate.

Dezastru pe drumuri județene din Cluj / Foto: Consiliul Județean Cluj – Facebook

  Reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Cluj au intervenit în minivacanța de 1 Decembrie pe drumuri județene afectate de fenomenele meteo extreme. Situația a fost mai neplăcută în special în zona de munte a județului Cluj. Drum județean afectat de vreme / Foto: Consiliul Județean Cluj – FacebookPotrivit CJ Cluj, situații de urgență au apărut la limita cu județul Bihor, din cauza vântului puternic și a precipitațiilor. 
Copaci căzuți pe drum / Foto: Consiliul Județean Cluj – Facebook„La sfârșitul săptămânii trecute, în cursul zilelor de vineri și sâmbătă, au avut loc mai multe intervenții în urma unor situații de urgență cauzate de căderile masive de precipitații înregistrate și a vântului deosebit de puternic cu efecte semnificative, mai ales în zona de munte a județului. Astfel, sectorul de drum Doda Pilii – Ic Ponor – limită cu județul Bihor, situat pe drumul județean DJ 763, a fost afectat de o alunecare de teren și de căderea mai multor arbori aflaţi în vecinătatea carosabilului.Urmare a acestui fapt, s-a acţionat în regim de urgenţă în vederea degajării căii de rulare în zonele afectate. Acţiunea a fost finalizată cu succes în scurt timp de la semnalarea celor două situații cu ajutorul mai multor utilaje și al angajaților prestatorului de servicii executate în cadrul activității pe timp de iarnă care operează în zonă, astfel că circulaţie rutieră a revenit la parametri normali”, a transmis Consiliul Județean Cluj. 
Copaci rupți din cauza vremii extreme / Foto: Consiliul Județean Cluj100 de turiști, evacuați din zona cascadei „Vălul Miresei”De asemenea, și polițiștii au anunțat intervenții în zona Răchițele, pe drumul spre Cascada Vălul Miresei. Drumul forestier cunoscut sub denumirea „Valea Stanciului” s-a surpat parţial, sâmbătă, în urma ploilor torenţiale. Drumul Valea Stanciului, surpat din cauza ploilor / Foto: IPJ ClujTopirea zăpezii și ploile din ultima vreme au dus la creșterea debitului apelor în zona Răchițele. Anterior, hidrologii au emis o avertizare Cod galben de inundații și viituri pe râurile din Cluj. În acea zonă s-a intervenit pentru evacuarea a aproximativ o sută de turişti, sâmbătă după-amiază.„Structura drumului forestier denumit popular ‘Valea Stanciului’ care face legătura între centrul localității Răchițele și punctul turistic cascada ‘Vălul Miresei’ a fost afectată din cauza precipitațiilor abundente și a aluviunilor formate  în urma acestora. De asemenea, în zona acționează jandarmi din cadrul Inspetoratului de Jandarmermi Județean Cluj alături de salvamontiști pentru a evacua în siguranță cei aproximativ 100 de turiști care au vizitat zona”, a transmis în weekend IPJ Cluj.   Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Sport

Harta Șpăgii în noiembrie: mai puțini medici au cerut mită pacienților. Situație alarmantă în sudul țării. Ce se întâmplă la Cluj?

Published

on

Harta Șpăgii în spitalele din România, în luna noiembrie 2023 / Sursă: graphs.ro

Sănătate

A apărut Harta Șpăgii din spitalele din România actualizată pentru luna noiembrie. Situația s-a îmbunătățit la nivel național, în afară de unele județe din sudul țării.

Harta Șpăgii în spitalele din România, în luna noiembrie 2023 / Sursă: graphs.ro

  Pe baza raportărilor făcute de pacienți prin Mecanismul de Feedback al pacientului, al Ministerului Sănătății, putem afla în ce spitale publice, din județul Cluj și din țară, s-a cerut mită de către medici sau asistente, ca oamenii să primească îngrijirea de care au avut nevoie în luna noiembrie 2023.Datele din Mecanismul de Feedback sunt preluate în fiecare lună de către clujeanul Dragoș Vana și publicate, sub forma unei hărți și a unor grafice, pe platforma graphs.ro.Astfel, observăm că în continuare în județul Cluj au fost făcute cele mai puține reclamații privind personalul medical din spitale care a solicitat bani sau atenții pentru îngrijire pacienților, iar în sudul țării situația rămâne alarmantă:„’Harta Spagii’ pe luna Noiembrie 2023. Îmbucurător, media națională a scazut de la 1.59% în luna Octombrie la 1.53% în Noiembrie. Ca de obicei, județele fruntase sunt din zona geografică a celor cu care v-am obișnuit: Cluj (0.56%), Timiș (0.83%), Sălaj (0.87%). Tot ca de obicei, județele de la coada clasamentului, unde se cere cel mai mult șpagă sunt din sudul țării: Giurgiu (5.50%), Teleorman (5.14%), Dâmbovița (5.05%). Toate de peste 3 ori media națională. Elegant. Bucureștiul, ca de obicei, se siuteaza aproape de media națională cu 1.44%”, a spus Dragoș Vana, fondatorul graphs.ro.CITEȘTE ȘI:
Harta Șpăgii din spitale, în Octombrie. Cum vrea ministerul Sănătății să blocheze sesizările pacienților? „S-au trezit brusc, când datele au fost scoase la lumină, să schimbe întrebările”  Important de menționat: aceste date prezintă răspunsurile pacienților, care au vrut să raporteze cazuri în care medici sau asistente din spitalele la care au mers să se trateze le-au cerut bani sau „atenții”. Datele nu reprezintă situațiile în care pacienții au ales să dea mită medicilor.Cât de mulțumiți sunt pacienții de serviciile medicale primite?O altă întrebare inclusă în chestionarul Ministerului Sănătății este „Cât de mulțumit sunteți de serviciile medicale oferite de spital?”. În județul Cluj, în luna noiembrie, 54.48% dintre pacienții care au răspuns la întrebare s-au declarat „foarte mulțumiți”, 29.03% au spus că sunt „mulțumiți”, 4.49% s-au declarat „nemulțumiți”, iar 12% au răspuns că sunt „foarte nemulțumiți”. La nivel național, răspunsurile la aceeași întrebare arată similar: 52.8% dintre pacienți sunt „foarte mulțumiți”, 29.87% sunt „mulțumiți”, 5.4% sunt „nemulțumiți” și 11.92% sunt „foarte nemulțumiți”.Dintre spitalele din Cluj, cel mai mare procent de pacienți care s-au declarat „foarte mulțumiți” a fost raportat la Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” Cluj-Napoca, urmat de Spitalul Clinic de Recuperare, ambele cu punctaje de peste 90%. Este important de menționat că ambele spitale au avut circa 100 de răspunsuri, iar alte spitale analizate au avut chiar sute de răspunsuri.Între spitalele cu cele mai multe chestionare completate, clasamentul arată în felul următor:
– Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” Cluj-Napoca: 99 de răspunsuri, dintre care 92,93% au fost ale unor pacienți „mulțumiți” sau „foarte mulțumiți”.
– Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca: 123 de răspunsuri, dintre care 90,24% răspunsuri pozitive. 
– Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca: 708 răspunsuri, dintre care 85,17% au fost pozitive.
– Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca: 390 de răspunsuri, cu un procent de 84,87% de pacienți „mulțumiți” sau „foarte mulțumiți”.
– Institutul Inimii: 219 răspunsuri, 84,48% din pacienți s-au declarat „mulțumiți” sau „foarte mulțumiți” de serviciile medicale. 
– Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca: 354 de răspunsuri, dintre care 83,9% de la pacienți „mulțumiți” sau „foarte mulțumiți” de serviciile medicale primite. 
– Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca: 232 de răspunsuri, cu un procent de 82,33% pacienți „mulțumiți” sau „foarte mulțumiți”.
– Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie Prof. Dr. Octavian Fodor: din 241 de răspunsuri, 82,16% au fost ale unor pacienți „mulțumiți” sau „foarte mulțumiți”.Toate aceste spitale au înregistrat procentaje mari de pacienți mulțumiți de serviciile medicale, în luna noiembrie 2023. Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate