Categories: Turda

TurdaNews – Grindeanu vine cu noi precizări: Se dă în circulaţie între Cheţani şi Câmpia Turzii în această toamnă…

Duminică, fiind prezent la Prima News, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a venit cu noi precizări despre când vor fi dați spre circulație cei 15.7 kilometrii de autostradă Chețani-Câmpia Turzii.

Citește și: 70% stadiul fizic al lucrărilor pe lotul Chețani-Câmpia Turzii! Ne pregătim de inaugurare? (VIDEO)
Potrivit lui Grindeanu, se pare că lotul Chețani-Câmpia Turzii ar putea fi gata chiar în această toamnă, însă există un „dar”. Lucrările ar putea fi finalizate, iar lotul dat spre circulație doar dacă va fi vreme bună.

„Pe ceea ce am lucrat în 2022, am contractat acele sume de peste 10 miliarde euro, 10,6 miliarde ca să fiu mai exact. Asta înseamnă că anul acest şi anul viitor, minimul pe care să îl dăm în circulaţie să fie de 100 km pe an. Cred că, până la sfârşitul anului 2024, o să dăm cel puţin 250 de km de autostradă şi drum expres. Adică într-un an şi ceva.
Anul acesta se dau în circulaţie încă 31 km pe drum expres Craiova-Piteşti. Se dă, în 10 zile maxim, un lot în Transilvania, de la Nuşfalău la Suplacu de Barcău care este de 14 km şi se atinge acea bornă de 1.000 km de autostradă şi drum expres din România. Se dă în circulaţie între Cheţani şi Câmpia Turzii în această toamnă, cu un mic semn de întrebare, dacă va fi o toamnă ploioasă va fi dificil de terminat acest tronson, dacă nu va fi ploioasă, nu vor fi probleme”, a explicat Sorin Grindeanu, duminică, la Prima News.
Strabag-Geiger a lucrat de zor pentru ca acest lot să fie gata până la finalul anului
Reamintim că în luna Octombrie a anului 2022 a fost semnat contractul pentru cei 15.7 km de autostradă, după eșecul primei companii care a câștiga licitația și care a intrat în insolvență, lăsând lucrările la stadiul de 40%.
Prin urmare, asociația austro-germană Strabag-Geiger a semnat contractul și a primit termenul de 21 de luni până la finalizarea lucrărilor.

Astfel, dacă vremea va fi prielnică, constructorii vor reuși să finalizeze cei 15,7 km de autostradă care află în lucru de mai bine de 6 ani.
Mai mult decât atât, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii se arată mulțumit de evoluția lucrărilor, adăugând că și factorii locali de decizie din administraţia locală sunt satisfăcuți de noul constructor.
Ce alți kilometri de autostradă vor mai fi dați spre folosință anul acesta și anul viitor?
Ministrul Transporturilor a explicat că alți kilometri de autostradă sau drum expres care vor fi daţi în folosinţă anul acesta şi anul viitor.
„În jurul Bucureştiului pe A0 sunt două loturi de 35 km însumaţi şi dacă vor fi daţi în această toamnă va fi mai uşor. Tot ce ţine de A0 va fi dat în circulaţie. Tot la început de octombrie pe A0, cei 20 km de la DN1 până la DN2 în octombrie anul acesta, deşi termenul de finalizare e august 2024. Dar până în mai anul viitor ar trebui să se circule de la Craiova la Constanţa doar pe autostradă”, a completat ministrul Transporturilor.

De asemena, Grindeanu mai vine cu o veste bună în legătură cu lucrările de pe tronsonul Sibiu-Piteşti, declarând că aici lucrările sunt undeva la 50%.
„Mai pot să dau o veste bună. Am urmărit şi monitorizat tronsonul Sibiu-Piteşti pe capătul dinspre Piteşti, adică Piteşti-Curtea de Argeş sunt vreo 30 km, termenul de finalizare e 2025. La cum arată acum lucrările, sunt undeva la 50% şi se lucrează putem avea o surpriză acolo. Nu o spun, sunt rezervat, dar dacă se menţine ritmul de anul acesta, poate fi o surpriză plăcută să poată fi terminat inclusiv acel tronson până la finalul anului 2024”, a conchis Grindeanu.

Source link

Facebook Comments Box
Calin Roman

Recent Posts

Mișcarea ca mod de viață: Ciclismul câștigă tot mai mult teren în rândul clujenilor

În ultimii ani, tot mai mulți clujeni lasă mașina acasă și folosesc bicicleta pentru a…

2 days ago

CARBOCHIM, CIFRĂ DE AFACERI DE 34,2 MILIOANE DE LEI ÎN 2023

CARBOCHIM S.A., cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, a încheiat anul 2023…

2 days ago

Președintele TIFF, Tudor Giurgiu, despre Cluj vs București: Experiența după trei săptămâni în capitala Ardealului.

O nouă etapă a "competiției" Cluj vs București a fost marcată de sinceritatea președintelui TIFF,…

3 days ago

Studenții UAD au Transformat Căștile de Protecție în Opere de Artă pe Șantierul Carbochim, în Parteneriat cu Grupul IULIUS

Într-o inițiativă inedită de colaborare între mediul academic și cel industrial, 25 de studenți de…

3 days ago

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

2 weeks ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

2 weeks ago