Connect with us

Turda

TurdaNews – Transavia zice că respectă cu strictețe toate normele în vigoare!

Calin Roman

Published

on

TurdaNews - De aici vine duhoarea care a invadat Clujul?! Iată imaginile care ar putea indica posibila cauză a mirosului! (FOTO)

Locuitorii din Aiton au reclamat mirosul insuportabil de găinaț și mortăciuni înregistrat, sâmbătă, în comună și au precizat că aceasta că ar putea fi o sursă duhorii de la Cluj-Napoca care și-a făcut și sâmbătă prezența în municipiu.
În replică societatea Transavia spune că RESPECTĂ cu strictețe toate normele în vigoare cu privire la managementul MIROSURILOR
Printre ipotezele sursei mirosului care a „parfumat” Clujul în ultima săptămână se află și cea a găinațului împrăștiat ca fertilizator la Aiton de către Transavia. Verificările efectuate de Garda de Mediu n-au identificat ca sursă a mirosului acest găinaț.
Compania Transavia a ieșit în spațiul public cu următorul comunicat:

„Ca lider de piață, suntem conștienți de responsabilitatea noastră față de mediul înconjurător și față de comunitățile în care operăm. Vă putem confirma că societatea noastră respectă cu strictețe toate normele în vigoare cu privire la managementul mirosurilor. Utilizăm cele mai avansate practici și tehnologii disponibile pentru a minimiza disconfortul olfactiv, care, trebuie să subliniem, se manifestă doar în mod izolat, la nivel local, fără a avea capacitatea de a se răspândi pe distanțe semnificative, infirmând astfel declarațiile lipsite de responsabilitate vehiculate recent în presa din județul Cluj.
Acționăm cu transparență și responsabilitate, colaborăm cu autoritățile competente și informăm în avans autoritățile locale, inclusiv Primăria Aiton. De altfel, în comuna Aiton realizăm astfel de acțiuni de fertilizare, cu informare în avans, de peste 11 ani, în timpul perioadei de împrăștiere, care, conform Normelor de Bune Practici Agricole, este din martie până în noiembrie. Amintim că gunoiul provenit de la păsări are umiditatea cea mai redusă din întreaga categorie (față de ovine, bovine etc.), diminuând astfel intensitatea mirosului. Din acest motiv, disconfortul olfactiv minor poate apărea izolat, resimțindu-se nivel local și temporar. În cadrul companiei noastre, deșeurile tehnologice sunt colectate, tratate în condiții bine definite și stocate temporar în depozite sau platforme reglementate de Codul de Bune Practici Agricole, în vederea stabilizării, etapă obligatorie înainte de utilizarea acestuia ca îngrășământ organic pentru culturi în fermele noastre vegetale.
Folosim acest îngrășământ organic, mai prietenos cu mediul, în funcție de necesarul din sol, pe care specialiștii noștri îl evaluează în urma analizelor specifice. Reușim astfel să utilizăm mai puțin îngrășământ mineral și să reducem emisiile de gaze cu efect de seră.
Vă asigurăm că vom continua să acționăm în mod responsabil și sustenabil pentru a proteja mediul și a avea o contribuție pozitivă în cadrul comunităților în care ne desfășurăm activitatea”, a comunicat Transavia.

Între timp, Prefectul județului Cluj, Irina Munteanu, a convocat luni o ședință de lucru cu reprezentanții tuturor autorităților care au competențe în domeniu, urmare a verificărilor din teren, urmare a situației privind mirosurile apărute în ultima perioadă, atât în municipiul Cluj-Napoca, cât și în împrejurimi.

Source link

Facebook Comments Box

Info

România Primește Trei Avioane F-16 Achiziționate din Norvegia, Staționate la Baza Aeriană Câmpia Turzii

Stefan Petre

Published

on

România Primește Trei Aeronave F-16 Fighting Falcon Achiziționate din Norvegia, Aterizate la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziționate de România din Norvegia au aterizat vineri, în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, de la Câmpia Turzii, potrivit MApN

Prin executarea apărării spațiului aerian național/NATO, pe timp de pace și în situații de criză, achiziția noului lot de avioane F-16 Fighting Falcon și a pachetului de bunuri și servicii aferent va asigura creșterea securității României prin intermediul Serviciului de Luptă Permanent – Poliție Aeriană (SLP-PA), sub comanda NATO.

Prin sosirea graduală, pe parcursul acestui an și a celui viitor, a celor 32 de aeronave multirol F-16 Fighting Falcon, care vor înzestra încă două escadrile ale Forțelor Aeriene, România își consolidează capabilitățile de apărare aeriană la un nivel adaptat provocărilor de securitate din regiune. Aceste aeronave vor avea un rol important în menținerea unei posturi aliate credibile de apărare și descurajare a oricărei agresiuni pe flancul estic și, la fel de important, vor asigura tranziția pentru forțele noastre aeriene către era generației a V-a – înzestrarea cu aeronavele F-35, a declarat ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr.

În prezent, Forțele Aeriene Române au în dotare 20 aeronave F-16 achiziționate în baza prevederilor Concepţiei de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană în cadrul programului „Avion multirol al Forţelor Aeriene”.

Această este a doua serie de trei aeronave F-16 achiziționate de România de la Regatul Norvegiei și a pachetului de bunuri și servicii aferent, prima fiind recepționată la finalul lunii noiembrie 2023, în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea.

Conform Concepției de realizare graduală a capabilității de apărare aeriană, în cadrul programului „Avion multirol al Forțelor Aeriene”, Guvernul României a atribuit Guvernului Regatului Norvegiei contractul de achiziție a 32 de aeronave F-16, cu suport logistic inițial și a unui a pachet de bunuri şi servicii complementar (de la Guvernul Statelor Unite ale Americii). Avioanele vor fi livrate în stare operațională, resursa disponibilă a acestora asigurând operarea lor pentru o perioadă de tranziție, de minimum 10 ani, către avioanele de generația a V-a, ceea ce face ca achiziția avioanelor de luptă norvegiene să reprezinte, în fapt, un transfer de capabilitate între două țări NATO aliate.

Aeronavele vor asigura îndeplinirea noilor cerințe existente la nivelul NATO, ulterior urmând a fi introduse în programul de modernizare la aceeași configurație (M6.X) cu avioanele F-16 din prima escadrilă, intrată deja în dotarea Forțelor Aeriene Române. Această soluţie asigură implicarea industriei naţionale de apărare pentru efectuarea lucrărilor de mentenanță şi modernizare a avioanelor F-16, prin compania Aerostar Bacău.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Turda

TurdaNews – Aeroportul Internaţional din München şi-a reluat operaţiunile. Sute de clujeni au fost afectați de sistarea zborurilor

Calin Roman

Published

on

TurdaNews - Aeroportul Internaţional din München şi-a reluat operaţiunile. Sute de clujeni au fost afectați de sistarea zborurilor

Aeroportul Internaţional din München, cel de-al doilea ca mărime din Germania, şi-a reluat operaţiunile marți după-amiază, după o nouă întrerupere cauzată de condiţiile meteorologice, ninsori şi ploaie îngheţată.
Compania Lufthansa transmite că restricții semnificative de zbor pe aeroportul din München ar putea fi menținute și în următoarele zile. Biletele de zbor de la sau spre München pot fi anulate gratuit, precizează compania de pasageri.
Mii de pasageri, majoritatea din alte țări, au rămas blocați pe aeroport începând de vineri, 1 decembrie, din cauza debutului sever al iernii.
Sute de clujeni au rămas blocați pe aeroport!

Luni, zborul din Frankfurt, operat de compania Wizz Air, trebuia să decoleze la ora 14:25, dar a fost întârziat inițial cu câteva ore din cauza ninsorilor.
Ulterior, pasagerii au primit un mesaj cu anularea zborului, fără ca angajații WizzAir să ofere asistență sau mai multe informații la fața locului.
Marți, nicio aeronavă nu a zburat de la Munchen, Germania spre Cluj-Napoca. De asemenea, nu au decolat nici avioanele spre orașul german.
Citește și:

Zboruri anulate de pe aeroporturile din Germania. Sute de clujeni au rămas blocați

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Turda

TurdaNews – Epidemie de rujeolă în România! Clujul se află în topul județelor cu cele mai multe cazuri!

Calin Roman

Published

on

TurdaNews - Epidemie de rujeolă în România! Clujul se află în topul județelor cu cele mai multe cazuri!

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă în România, în urma creșterii „îngrijorătoare” a numărului de cazuri. Clujul se află în topul îmbolnăvirilor.
Având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă.
În acest moment, se înregistrează aproape 2.000 de cazuri la nivel național, în 29 de județe.
De asemenea, Ministerul Sănătății va derula o campanie de informare a părinților, împreună cu medicii de familie, pentru o mai bună aderență la programul de vaccinare.

De la 1 ianuarie și până în 30 noiembrie, în România au fost confirmate 1.855 de cazuri cu rujeolă, Clujul aflându-se printre cele șase județe/zone cu peste 100 de cazuri: Mureș – 628, Brașov – 339, București – 213, Cluj – 194 și Giurgiu – 147. În ultima săptămână, în județul Cluj s-au înregistrat 6 noi îmbolnăviri.
Rujeola este o boală infecțioasă, care se transmite cu ușurință mai ales la copiii nevaccinați, iar, uneori, evoluția este gravă și pot apărea complicații.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite