Connect with us

Prin Oras

Concluzia

Alex Campian

Published

on

Concluzia

de Dan ȘELARU, doctor în matematică Am promis că o să vorbim despre eficiența vaccinului. Toată lumea vorbește în dodii despre asta, și oficialitățile și poporul. Să ne uităm la cifre, în ultima vreme știm, măcar atât, câți decedați vaccinați și câți nevaccinați sunt. Puteți să găsiți toate datele AICI. Dacă ne uităm pe perioada 31 ianuarie – 6 februarie și adunăm numărul de decese pentu fiecare categorie avem 144 de decese în rândul celor vaccinați și 514 în rândul celor nevaccinați, aproximativ 22% vaccinați, 78% nevaccinați.Acum știm că pe data de 24 ianuarie aveam 41,5% din populație vaccinată complet, de ce 24 ianuarie, pentru că persoanele care s-au vaccinat dobândesc imunitate în cam 7 zile, adică la începutul intervalului nostru pentru care am numărat decesele, nu că s-ar fi întâmplat ceva major de atunci.Nu cunoaștem eficiența vaccinului în privința îmbolnăvirii, așa că, pentru a nu da apă la moară cârcotașilor, o să presupunem că e nulă pentru varianta Omicron, vaccinul e apă de ploaie când e vorba să iei Omicron.Avem X cazuri, nu știm câte sunt în realitate că nu testăm, după 2 ani tot nu testăm suficient, 41,5% din X sunt persoane vaccinate, 58,5% sunt nevaccinate și Y decedați, 22% vaccinați și 78% nevaccinați. Să vedem acum care este fatalitatea pentru cele două tabere, avem 0.22/0.415 de înmulțit cu Y/X fatalitate la vaccinați și 0.78/0.585 de înmulțit cu Y/X, facem raportul între cele două fatalități, Y/X se simplifică și obținem raportul celor două fatalități egal cu (0.22×0.585)/(0.78×0.415), după calcule laborioase, adică două înmulțiri și o împărțire obținem aproximativ 0.4, adică, fără s-o mai lungim, dacă ești nevaccinat e de 2,5 ori mai probabil să mori decât dacă te-ai vaccinat.Nu despre asta voiam să vorbesc, nu-i așa că m-ați pierdut pe drum? N-am făcut nimic care să depășească gimnaziul. Cam 40 – 50% din populație e analfabetă funcțional, citește ceva și nu înțelege ce citește. Puneți-vă întrebarea ce procent din populație e „analfabetă matematic”, dacă pot să spun așa, și iată că pot.Ce șmecherii am făcut? Am calculat procente, am aproximat, am introdus ipoteze de bun simț, am introdus variabile necunoscute care se simplifică, am făcut raportul a două fracții și am tras concluzia inversând fracția în cap. Nu v-a plăcut, știu!Concluzia este cea pe care o trageți singuri, și în legătură cu vaccinul și în legătură cu matematica.

Source link

Facebook Comments Box

Prin Oras

Primăvara înfloritoare pe malurile Someșului din Cluj: Culorile vibrante ale florilor de mai încântă privirile și îmbie la contemplare

Diana Petrescu

Published

on

Cu primăvara în toi, Clujul își dezvăluie splendoarea verde, iar florile de mai colorează malurile Someșului, conferind un aer proaspăt și îmbietor. Primarul Emil Boc, aflat în plină campanie electorală, nu ratează ocazia de a sublinia aspectul verde al orașului. “Vă invităm la relaxare și mișcare!”, a transmis acesta, evidențiind, în același timp, preocuparea pentru mediu și promovarea activităților în aer liber.

Cu toate că malurile Someșului arată încântător în această perioadă, nu putem trece cu vederea faptul că în ultimii ani s-a construit intens pe aceste terenuri. În ciuda acestor aspecte, imaginile selectate cu grijă de echipa de comunicare a primarului Emil Boc scot în evidență zonele care emană frumusețe și arată foarte bine.

Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!

 

Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Malurile Someșului capătă treptat aspectul Sena pariziana

Maria Costea

Published

on

Malurile Someșului prind viață și încep să evolueze către aspectul caracteristic al marilor râuri europene. Pe măsură ce infrastructura și spațiile verzi sunt dezvoltate și îmbunătățite, Someșul devine tot mai asemănător cu malurile Senelui, râul emblematic al Parisului.

Această transformare nu este doar o simplă coincidență, ci reflectă eforturile continue ale autorităților locale de a îmbunătăți calitatea mediului urban și de a crea spații publice atractive pentru locuitori și turiști. Prin investiții în parcuri, promenade și alte facilități recreative, malurile Someșului devin tot mai mult un loc preferat pentru plimbări și relaxare.

Compararea cu Sena pariziană sugerează nu doar o schimbare fizică, ci și o transformare culturală și socială în comunitatea locală. Această evoluție reflectă dorința de a integra natura și frumusețea peisajului în viața urbană, oferind locuitorilor o oază de relaxare și reîmprospătare în mijlocul orașului.

În final, această transformare a malurilor Someșului demonstrează potențialul incredibil al dezvoltării urbane sustenabile și al revitalizării spațiilor naturale în cadrul orașelor moderne.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Musafiri noi in Parcul Central

Diana Petrescu

Published

on

Tocmai că treceam azi prin parc și am observat doi bătrânei care se uitau în sus intr-un copac. Inițial am crezut că se uită după vreo veveriță sau vreo ciocănitoare, dar ce să vezi …  într-o scorbură erau 2 bufnițe.. 😮… Una a zburat în celălalt copac iar cealaltă a rămas în scorbură ( probabil există şi pui acolo.)

Poate au mai observat și alții ( eu abea aci 😀 ) dar din câte am înțeles nu sunt de multă vreme “stabiliți” acolo … ( bătrânul zicea că ii urmăresc de ceva vreme cu nevastăsa și mereu le si fac poze 😊 ) .  a spus Tunde Pop trecătoarea care a observat bufnițele.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite