Connect with us

Prin Oras

Licitație de peste 1 milion € pentru proiectul de reabilitare a Parcului 14 Iulie. Zona ar putea fi modernizată în 2023

Alex Campian

Published

on

Licitație de peste 1 milion € pentru proiectul de reabilitare a Parcului 14 Iulie. Zona ar putea fi modernizată în 2023

Autoritățile au lansat licitația pentru proiectul de reabilitare a Parcului 14 Iulie din cartierul Grigorescu. Valoarea totală a contractului este de 5,171,336.6 Lei/cca 1,045,717.25 EUR. Acest proiect nu figurează în așa-numitele priorități ale Primăriei pentru anul 2022:Dacă licitațiile de execuție vor fi finalizate la timp, atunci lucrările ar putea începe în acest an. Însă dacă licitațiile vor fi marcate de contestații, atunci proiectul ar putea pleca la drum abia din 2023. Lucrări și obiective de investiții pentru care se va organiza/finaliza în 2022 procedura de licitaţie de proiectare/execuţie şi vor începe lucrările (dacă licitaţiile de execuţie vor fi finalizate la timp):Modernizarea Parcului Primăverii; • Modernizarea Parcului 14 Iulie; • Creşă nouă str. Negoiu 9B (Câmpului); • Creşă nouă str. Parcul Feroviarilor; • Park&Ride la aeroport; • Parking Gheorghe Dima, potrivit informațiilor publicate pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca. Obiectul achiziției presupune Servicii de proiectare și execuție a lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiții “Reabilitare și modernizare a Parcului 14 Iulie din municipiul Cluj-Napoca”.Tipul contractului vizează lucrări de proiectare și executare – servicii de proiectare tehnică pentru construcția de lucrări publice – lucrări de arhitectură peisagistică a parcurilor.
– lucrări de construcții complete sau parțiale și lucrări publice
– lucrări de pavare și de asfaltare Valoarea totală estimată: 5171336.6 LEI.Tip finanțare: Buget local/ Fonduri bugetareDurata contractului este de 10 luni din care: 2 luni pentru serviciile de proiectare și 8 luni pentru execuția lucrărilor.CITEȘTE ȘI: 1 milion euro pentru modernizarea Parcului 14 Iulie din cartierul GrigorescuÎn octombrie 2021, consilierii locali aprobau valoarea investiției necesare pentru reabilitarea acestui spațiu verde din cartierul Grigorescu.Motivarea investiției era explicată prin faptul că deși spațiul verde din zona Parcului 14 Iulie este unul cu potențial extraordinar, arborii sunt îmbătrâniți, mulți dintre ei sunt în declin fiziologic, nu mai prezintă caracteristici estetice deosebite, mobilierul este într-o stare accentuată de degradare, foișorul este neîngrijit, iar spațiul de joacă nu oferă siguranța și caracteristicile necesare unui spațiu destinat copiilor. Având în vedere contextul urban în care acest spațiu este situat, zonă de locuințe individuale și colective, este absolut necesar ca locuitorii zonei să se bucure de un spațiu verde amenajat conform standardelor în vigoare, potrivit proiectului de hotărâre aprobat în Consiliul local. Potrivit proiectului aprobat de aleșii locali, prin lucrările de reabilitare autoritățile intenționeazăinstalarea unui sistem de iluminat modern;refacerea sistemului de alei;amenajarea spațiului verde cu arbori și arbuști ornamentali;amenajarea spațiului cu mobilier modern, smart;schimbarea împrejmuirii terenului de baschet;montarea de coșuri de gunoi;montarea a două fântâni de apă;realizarea unei zone centrale pentru găzduire evenimente;plantarea a 41 de arbori;eliminarea a 6 arbori care sunt în declin fiziologic;montarea a 22 de bănci, montarea a 2 bănci cu USB;montarea a 2 mese de tenis, a minim 8 aparate de fitness, 10 seturi de masă și scaune;eliminarea porților metalice de la intrare;eliminarea stâlpilor de beton din jurul parcului. De asemenea, în decembrie 2021, autoritățile au aprobat și reamenajarea spațiului pietonal aferent Pieței 14 Iulie. Astfel, a fost aprobată realizarea unui „centru de cartier” în Grigorescu, dar fără parkingul promis pentru autoturisme. CITEȘTE ȘI: Piața 14 Iulie se modernizează. Parkingul promis de autorități în cartierul Grigorescu se lasă așteptatValoarea totală a acestei investiții este de 45.634.795,70 lei cu T.V.A.Valoarea necesară pentru exproprieri este de – 2.476.187,00 lei. Sursele de finanţare vor fi asigurate din buget local sau din alte surse legal constituite.Proiectul va fi depus spre finanțare din fonduri nerambursabile în perioada de programare 2021-2027.Durata propusă de execuţie a lucrărilor este de 15 luni.Dincolo de cele 90 de locuri de parcare constituite la sol, aspect prevăzut în cadrul proiectului, din păcate autoritățile nu au identificat o soluție pentru realizarea parkingului promis în cartierul Grigorescu. 

Source link

Facebook Comments Box

Prin Oras

Primăvara înfloritoare pe malurile Someșului din Cluj: Culorile vibrante ale florilor de mai încântă privirile și îmbie la contemplare

Diana Petrescu

Published

on

Cu primăvara în toi, Clujul își dezvăluie splendoarea verde, iar florile de mai colorează malurile Someșului, conferind un aer proaspăt și îmbietor. Primarul Emil Boc, aflat în plină campanie electorală, nu ratează ocazia de a sublinia aspectul verde al orașului. “Vă invităm la relaxare și mișcare!”, a transmis acesta, evidențiind, în același timp, preocuparea pentru mediu și promovarea activităților în aer liber.

Cu toate că malurile Someșului arată încântător în această perioadă, nu putem trece cu vederea faptul că în ultimii ani s-a construit intens pe aceste terenuri. În ciuda acestor aspecte, imaginile selectate cu grijă de echipa de comunicare a primarului Emil Boc scot în evidență zonele care emană frumusețe și arată foarte bine.

Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!

 

Malul Someșului, Cluj!
Malul Someșului, Cluj!

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Malurile Someșului capătă treptat aspectul Sena pariziana

Maria Costea

Published

on

Malurile Someșului prind viață și încep să evolueze către aspectul caracteristic al marilor râuri europene. Pe măsură ce infrastructura și spațiile verzi sunt dezvoltate și îmbunătățite, Someșul devine tot mai asemănător cu malurile Senelui, râul emblematic al Parisului.

Această transformare nu este doar o simplă coincidență, ci reflectă eforturile continue ale autorităților locale de a îmbunătăți calitatea mediului urban și de a crea spații publice atractive pentru locuitori și turiști. Prin investiții în parcuri, promenade și alte facilități recreative, malurile Someșului devin tot mai mult un loc preferat pentru plimbări și relaxare.

Compararea cu Sena pariziană sugerează nu doar o schimbare fizică, ci și o transformare culturală și socială în comunitatea locală. Această evoluție reflectă dorința de a integra natura și frumusețea peisajului în viața urbană, oferind locuitorilor o oază de relaxare și reîmprospătare în mijlocul orașului.

În final, această transformare a malurilor Someșului demonstrează potențialul incredibil al dezvoltării urbane sustenabile și al revitalizării spațiilor naturale în cadrul orașelor moderne.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Musafiri noi in Parcul Central

Diana Petrescu

Published

on

Tocmai că treceam azi prin parc și am observat doi bătrânei care se uitau în sus intr-un copac. Inițial am crezut că se uită după vreo veveriță sau vreo ciocănitoare, dar ce să vezi …  într-o scorbură erau 2 bufnițe.. 😮… Una a zburat în celălalt copac iar cealaltă a rămas în scorbură ( probabil există şi pui acolo.)

Poate au mai observat și alții ( eu abea aci 😀 ) dar din câte am înțeles nu sunt de multă vreme “stabiliți” acolo … ( bătrânul zicea că ii urmăresc de ceva vreme cu nevastăsa și mereu le si fac poze 😊 ) .  a spus Tunde Pop trecătoarea care a observat bufnițele.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite