Connect with us

Prin Oras

Din nou OSĂ se facă Centrul Cultural Transilvania. ”Marcă” banul Coana Europa!

Alex Campian

Published

on

Din nou OSĂ se facă Centrul Cultural Transilvania. ”Marcă” banul Coana Europa!

Aflăm că au început lucrările pentru realizarea Centrului Cultural Transilvania, situat pe B-dul 21 Decembrie 1989, pe locul fostei cazarme militare. Presa locală de chitanțier nu spune mai multe, decât că au început lucrările și restul de parametri tehnici susurați de PR-ul lui Emil Boc: milioane de euro de la Coana Europa, cinci clădiri de Filarmonică, zece Cetățui amenajate, sute de refațadizări, două Someșuri navigabile, terenuri pentru case și ajutoare financiare pentru tineri, zeci de Cartiere ale Tineretului și câte și mai câte, toate-ntr-o singură fostă cazarmă, fost monument istoric al Clujului.
Ce nu zice presa locală de chitanțier este de câți ani toot bate șeaua acestuii proiect Însuși El, Primarul Emil Boc. Și că, de fapt, aceste ”lucrări” care au ”început” sunt lucrări de „Restaurare, revitalizare si valorificare durabilă a monumentului istoric în vederea realizării unui centru cultural, identificat prin codul CJ–II–m–B–07268– pavilion B, situat în B-dul 21 Decembrie 1989, nr. 106 din municipiul Cluj-Napoca”.
Până la construirea ”Centrului” OSĂ mai curgă multe vorbe din gura lui Emil Boc.
CITEȘTE ȘI:

În rest, de 14 sau 15 ani se tot laudă Boc că face acest Centru. Numai prin martie anul trecut se împlinea frumoasa vârstă de zece ani de când se tot fac și se tot dreg licitații care OSĂ fi avut diverse surse de finanțare.
CITEȘTE ȘI:

Vreți parametri tehnici? Iată parametri tehnici:
CITEȘTE ȘI:

Tărăganarea proiectului a făcut ca administrația locală să se împrumute cu sume serioase de bani fără ca ele să fie investite în Centrul Cultural Transilvania.
În 2021, Primăria Cluj Napoca s-a împrumutat cu 300 milioane de lei de la Banca Transilvania, iar printre motivele împrumutului se numără și Centrul cultural Transilvania.
În 2011, autoritatea locală a contractat de la CEC Bank un împrumut de 120 milioane euro, cu o perioadă de rambursare de 30 ani, iar prima investiție de pe listă era… ați ghicit! Centrul cultural Transilvania!
Chiar dacă Primăria Cluj Napoca a motivat contractarea acestor două credite cu investițiile la Centrul cultural Transilvania, de fapt, nu s-a făcut nimic în cadrul acestui proiect.

La care să adăugați cumetriile din ”bocăria” Cluj-Napoca.
Administrația locală a contractat serviciile unei firme de consultanță pentru a pune la punct caietul de sarcini al licitației pentru construirea Centrului Cultural Transilvania.

Este vorba de firma de casă a primăriei Boc, EPMC Consulting, fosta societate a ministrului Sulfina Barbu.

Potrivit documentației făcute de EPMC, durata de concesiune pentru societatea care ar fi trebuit să construiască Centrul cultural Transilvania și va exploata spațiile a fost prelungită de la 25 la 40 de ani. În urma studiului realizat, firma EPMC a propus mai multe variante de proiect: ridicarea unui hotel de 4* și a unei clădiri de birouri, a unui hotel cu un parking de 233 de locuri sau a unei clădiri de birouri cu parking de 233 de locuri.
Potrivit notei de fundamentare făcută de EPMC, hotelul necesită o implicare mai mare a investitorului, dar și un profit sporit, birourile sunt mai ușor de operat, iar performanțele financiare, mai ușor de previzionat, iar parkingul este însă mai puțin rentabil, dar se recomandă concesionarea acestuia împreună cu celelalte clădiri.
Vorba lui Traian Băsescu: AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ! În poveștile lui Boc, povești pentru care a îndatorat municipiul cu 420 de milioane de lei!
Din care niște firmituri s-or fi dus și către presa locală de chitanțier să facă să fie bine, să nu fie rău.

Source link

Facebook Comments Box

Actualitate

Măcel în “zona rezidențială”! Caii au dezlănțuit iadul în cartierul milionarilor din Cluj!

Cosmin Ardelean

Published

on

Panică în cartierul milionarilor din Cluj! Caii distrug vile de lux și lasă mizerie în urmă!

Un adevărat haos stăpânește în cartierul Tineretului, una dintre cele mai exclusiviste zone ale Clujului, unde prețul unei case ajunge chiar și la 500.000 de euro. Proprietarii disperați se plâng că sunt terorizați de o hoardă de cai, lăsați liberi să pătrundă pe proprietățile lor și să distrugă tot ce le iese în cale.

“În cartierul Tineretului, zona străzii Voroneț și a străzilor adiacente, aproape în fiecare noapte sunt niște cai care sunt liberi, intră pe proprietățile private și provoacă distrugeri”, semnalează clujenii exasperați, care se tem ca nu cumva animalele să le afecteze și copiii.

Problema nu se oprește la distrugerea vilelor de lux și a grădinilor amenajate cu gust. Caii își fac nevoile peste tot, transformând străzile și trotuarele într-un câmp de luptă, unde “pe lângă asta, umblă liberi pe stradă, și pe trotuar și pe partea carosabilă”, după cum au declarat locuitorii.

Situația a ajuns la un punct critic, iar oamenii cer disperați ajutorul autorităților pentru a-l identifica și sancționa pe proprietarul cailor. “Este adevărat că orașul s-a extins foarte mult, acaparând toate zonele de la periferia orașului, însă nu este normal să investești peste 300.000 de euro, uneori chiar și 500.000 de euro, cât costă o casă pe strada Voronețului, ca să calci zilnic în balegă de cal”, spun ei.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Info

Revoltă în Piața Unirii: Femeie amendată pentru că circula cu bicicleta. Clujenii, FURIOȘI pe poliție!

Cosmin Ardelean

Published

on

Clujeancă amendată URIAȘ pentru că mergea cu bicicleta prin Piața Unirii: Poliția, acuzată de abuz!

O femeie din Cluj a fost amendată de două ori, cu o sumă totală de 1.310 lei, pentru că a circulat cu bicicleta în zona pietonală a Pieței Unirii. Clujeanca a denunțat măsura ca fiind abuzivă și a acuzat autoritățile că nu asigură infrastructură adecvată pentru bicicliști.

“2 amenzi în cuantum total de 1310 de lei pentru circulat neregulamentar pe bicicletă în « zona carosabilă » ( după cum îmi explica polițistul local) din cadrul zonei pietonale din cadrul Pieței Unirii, a doua primită la două săptămani distanţă pentru că am « refuzat VEHEMENT în mod REPETAT să prezint CI pentru identificare »”, a scris Mica Ioana pe Facebook.

Femeia a explicat că a refuzat inițial să se legitimeze pentru că nu i s-a explicat clar motivul amenzii, iar “VEHEMENT” a fost considerat tonul său când a criticat reglementarea pe care o consideră “aberantă”. Ea a subliniat inconsecvența autorităților, menționând că strada Universității permite accesul bicicletelor, iar trecerea de pietoni de la capătul străzii Napoca spre Piața Unirii are și bandă de biciclete care nu duce nicăieri, doar la polițiștii care amendează.

Mica Ioana a ridicat problema lipsei de legătură între pistele de biciclete de pe străzile Napoca și Eroilor, care îi obligă pe bicicliști să aleagă între a circula pe carosabil, printre mașini, sau a fi amendați pentru mers pe trotuar. “De ce sunt excluşi bicicliştii chiar din centrul oraşului? Dacă eu pedalez încet lângă nişte amici în zona pietonală în timp ce traversăm piaţa risc să iau o amendă ? Aşa înțeleg aceşti polițiști să servească interesul public într-un oraş sufocat de maşini?”, a adăugat ea.

Postarea a stârnit un val de reacții, mulți clujeni acuzând Poliția Locală de abuz și ipocrizie. “Bine că mașinile care ocupă o bună parte a trotuarelor din oraș nu sunt văzute de stimabili”, a scris un utilizator.

Întrebat despre cazul amenzilor, primarul Emil Boc a declarat că: “Prima explicație a fost că nu a vrut să se legitimeze, a avut un comportament obraznic și a încălcat prevederile legale… Poliția a spus că doamna a avut un comportament obraznic și sfidător”. Boc a admis totuși că amenda de 1350 de lei este mare și a promis că va cere lămuriri suplimentare.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Info

A fost abuz sau aplicare a legii? Scandalul biciclistei aprinde spiritele la Cluj

Cosmin Ardelean

Published

on

Scandal în Piața Unirii: Boc acuză comportament sfidător! Soția activistului Dohotaru, amendată drastic pentru că mergea cu bicicleta!

Un incident aparent banal a stârnit o dispută aprinsă în Cluj-Napoca. Soția activistului de mediu Adrian Dohotaru a fost amendată de Poliția Locală pentru că a circulat cu bicicleta în Piața Unirii, iar primarul Emil Boc a intervenit în scandal, aducând acuzații grave la adresa acesteia.

Primarul a declarat că a primit o copie a procesului verbal și a cerut explicații Poliției Locale. “Prima explicație a fost că nu a vrut să se legitimeze, a avut un comportament obraznic cu polițiștii locali și a încălcat prevederile legale”, a spus Emil Boc, confirmând că interdicția de a circula cu bicicleta în Piața Unirii rămâne în vigoare.

Boc a precizat că este deschis la discuții despre reglementarea circulației bicicletelor în Piața Unirii, dar a subliniat că, momentan, legea interzice acest lucru. În privința amenzii de 1350 de lei, considerată exagerată de mulți, inclusiv de primar, Boc a promis că va cere lămuriri suplimentare. “Nu sunt adeptul ca pentru prima abatere să mergi pe amenda maximă. Poliția a spus că doamna a avut un comportament obraznic și sfidător”, a adăugat el.

Reacțiile la incident au fost împărțite. Unii clujeni susțin aplicarea strictă a legii, în timp ce alții consideră amenda disproporționată și cer o reglementare mai clară a circulației bicicletelor în centrul orașului.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite