Connect with us

Prin Oras

Din nou OSĂ se facă Centrul Cultural Transilvania. ”Marcă” banul Coana Europa!

Alex Campian

Published

on

Din nou OSĂ se facă Centrul Cultural Transilvania. ”Marcă” banul Coana Europa!

Aflăm că au început lucrările pentru realizarea Centrului Cultural Transilvania, situat pe B-dul 21 Decembrie 1989, pe locul fostei cazarme militare. Presa locală de chitanțier nu spune mai multe, decât că au început lucrările și restul de parametri tehnici susurați de PR-ul lui Emil Boc: milioane de euro de la Coana Europa, cinci clădiri de Filarmonică, zece Cetățui amenajate, sute de refațadizări, două Someșuri navigabile, terenuri pentru case și ajutoare financiare pentru tineri, zeci de Cartiere ale Tineretului și câte și mai câte, toate-ntr-o singură fostă cazarmă, fost monument istoric al Clujului.
Ce nu zice presa locală de chitanțier este de câți ani toot bate șeaua acestuii proiect Însuși El, Primarul Emil Boc. Și că, de fapt, aceste ”lucrări” care au ”început” sunt lucrări de „Restaurare, revitalizare si valorificare durabilă a monumentului istoric în vederea realizării unui centru cultural, identificat prin codul CJ–II–m–B–07268– pavilion B, situat în B-dul 21 Decembrie 1989, nr. 106 din municipiul Cluj-Napoca”.
Până la construirea ”Centrului” OSĂ mai curgă multe vorbe din gura lui Emil Boc.
CITEȘTE ȘI:

În rest, de 14 sau 15 ani se tot laudă Boc că face acest Centru. Numai prin martie anul trecut se împlinea frumoasa vârstă de zece ani de când se tot fac și se tot dreg licitații care OSĂ fi avut diverse surse de finanțare.
CITEȘTE ȘI:

Vreți parametri tehnici? Iată parametri tehnici:
CITEȘTE ȘI:

Tărăganarea proiectului a făcut ca administrația locală să se împrumute cu sume serioase de bani fără ca ele să fie investite în Centrul Cultural Transilvania.
În 2021, Primăria Cluj Napoca s-a împrumutat cu 300 milioane de lei de la Banca Transilvania, iar printre motivele împrumutului se numără și Centrul cultural Transilvania.
În 2011, autoritatea locală a contractat de la CEC Bank un împrumut de 120 milioane euro, cu o perioadă de rambursare de 30 ani, iar prima investiție de pe listă era… ați ghicit! Centrul cultural Transilvania!
Chiar dacă Primăria Cluj Napoca a motivat contractarea acestor două credite cu investițiile la Centrul cultural Transilvania, de fapt, nu s-a făcut nimic în cadrul acestui proiect.

La care să adăugați cumetriile din ”bocăria” Cluj-Napoca.
Administrația locală a contractat serviciile unei firme de consultanță pentru a pune la punct caietul de sarcini al licitației pentru construirea Centrului Cultural Transilvania.

Este vorba de firma de casă a primăriei Boc, EPMC Consulting, fosta societate a ministrului Sulfina Barbu.

Potrivit documentației făcute de EPMC, durata de concesiune pentru societatea care ar fi trebuit să construiască Centrul cultural Transilvania și va exploata spațiile a fost prelungită de la 25 la 40 de ani. În urma studiului realizat, firma EPMC a propus mai multe variante de proiect: ridicarea unui hotel de 4* și a unei clădiri de birouri, a unui hotel cu un parking de 233 de locuri sau a unei clădiri de birouri cu parking de 233 de locuri.
Potrivit notei de fundamentare făcută de EPMC, hotelul necesită o implicare mai mare a investitorului, dar și un profit sporit, birourile sunt mai ușor de operat, iar performanțele financiare, mai ușor de previzionat, iar parkingul este însă mai puțin rentabil, dar se recomandă concesionarea acestuia împreună cu celelalte clădiri.
Vorba lui Traian Băsescu: AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ! În poveștile lui Boc, povești pentru care a îndatorat municipiul cu 420 de milioane de lei!
Din care niște firmituri s-or fi dus și către presa locală de chitanțier să facă să fie bine, să nu fie rău.

Source link

Facebook Comments Box

Prin Oras

Musafiri noi in Parcul Central

Diana Petrescu

Published

on

Tocmai că treceam azi prin parc și am observat doi bătrânei care se uitau în sus intr-un copac. Inițial am crezut că se uită după vreo veveriță sau vreo ciocănitoare, dar ce să vezi …  într-o scorbură erau 2 bufnițe.. 😮… Una a zburat în celălalt copac iar cealaltă a rămas în scorbură ( probabil există şi pui acolo.)

Poate au mai observat și alții ( eu abea aci 😀 ) dar din câte am înțeles nu sunt de multă vreme “stabiliți” acolo … ( bătrânul zicea că ii urmăresc de ceva vreme cu nevastăsa și mereu le si fac poze 😊 ) .  a spus Tunde Pop trecătoarea care a observat bufnițele.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Spectacolul Cosmic Capturat de Sergiu Răzvan: Aurora Boreală din Grigorescu

Stefania Heinz

Published

on

În seara zilei de 10 mai 2024, cerul din Grigorescu a fost iluminat de un spectacol cosmic fascinant: aurora boreală. Această minunată manifestare naturală a fost surprinsă într-o imagine spectaculoasă de către talentatul fotograf local, Sergiu Răzvan.

Cu ajutorul camerei sale, Sergiu a reușit să imortalizeze momentul în care cerul s-a transformat într-o paletă de culori vibrante. Lumina verde intensă, însoțită de nuanțe de roz și mov, a dansat grațios pe bolta cerească, creând un peisaj de o frumusețe ireală.

Fotografia lui Sergiu a capturat esența acestui eveniment rar și a oferit o privire privilegiată asupra măreției naturii. Imaginea sa a devenit rapid virală pe rețelele de socializare, fiind apreciată și distribuită de mii de oameni fascinați de frumusețea aurorii boreale.

Aurora boreală este rezultatul interacțiunii dintre particulele solare încărcate electric și câmpul magnetic al Pământului, iar apariția ei în Grigorescu a fost un moment deosebit pentru comunitatea locală. Fotografia lui Sergiu Răzvan va rămâne ca o mărturie a acestui eveniment uimitor și va continua să inspire și să încânte oamenii cu frumusețea și misterul universului.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Prin Oras

Clujul interbelic: Un aer parizian surprins într-o fotografie istorică de un laureat al Premiului Nobel – FOTO

Alex Campian

Published

on

În perioada interbelică, Piața Unirii din Cluj-Napoca emană un aer parizian distinct. În jurul statuii lui Matei Corvin erau dispuse scaune, oferind oamenilor posibilitatea de a se relaxa și de a se bucura de atmosferă. Fotografia istorică recent descoperită este de o frumusețe absolută.

Fotografii facute la Cluj de scriitorul englez Edward Morgan Forster, nominalizat la premiul Nobel de 22 ori.

A vizitat Clujul de doua ori, in iunie si august 1932. Fotografiile sunt pastrate in original la King’s College Cambridge”, a explicat un iubitor al Clujului Vechi.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite