Connect with us

Sport

32 de medalii sportivilor clujeni la Campionatele Naţionale de orientare în alergare. Vezi câștigătorii ediției din 2023. FOTO

Stefan Petre

Published

on

Învingătorii categoriilor M12 și W12, una dintre cele mai premiate categorii cu sportivii clujeni / Foto: monitorulcj.ro

Sport

Ediția cu numărul 22 a Concursului Internaţional de orientare în alergare Transylvania Open a avut loc în perioada 31 august – 3 septembrie în pădurile de lângă Stolna, Gilău şi Finișel și în comuna Floreşti și a fost organizat de Clubul Sportiv TranSilva Cluj.

Învingătorii categoriilor M12 și W12, una dintre cele mai premiate categorii cu sportivii clujeni / Foto: monitorulcj.ro

La concurs au participat circa 350 de sportivi reprezentând cluburile de profil din ţară şi din străinătate în diferite categorii de vârste cuprinse între copii sub 10 ani şi veterani peste 85 ani.
Rezultatele cumulate ale celor trei etape individuale au contat pentru trofeul Transylvania Open. În aceste clasamente au fost incluși și sportivii veniți de peste hotare, Austria, Ungaria, Izrael, Germania, Ucraina și Moldova.
Pentru sportivii legitimaţi din ţară, separate, fiecare etapă a contat ca şi finală a campionatului naţional de zi.
 Punct de control „atacat” de  concurenții din generația nouă și cea de excepție a orientării / Foto: monitorulcj.roConcursul a constat din 3 etape individuale (distanță medie, lungă și sprint) şi o etapă de ştafetă.10 medalii de aur, 10 de argint și 12 de bronz cucerite de cluburile clujeneTraseele proiectate de Fey Sándor (medie şi lungă distanţă), Tőkés Árpád (ştafeta) şi Bogya Tamás (sprint) au fost de nivel tehnic şi fizic ridicat, obligându-i pe concurenţi la folosirea celor mai fine tehnici de orientare, dând câştig de cauză celor mai bine pregătiţi sportivi.
Ca de obicei, sportivii clujeni de la cluburile TranSilva, Watchout şi Compass, s-au prezentat foarte bine pregătiţi, obţinând 32 medalii (10 aur, 10 argint, 12 bronz).
Concursurile au început joi, în pădurea de lângă Finișel, cu proba de ştafetă unde echipele clujene au obţinut medalii la toate categoriile.Festivitatea de premiere a fost precedată de un moment de reculegere în memoria celui care a fost Puskás Ferenc, coechipier al clubului organizator.Rezultatele Campionatelor Naționale la Ștafetă:M14: 1. TranSilva Cluj, 2. Chimia Victoria, 3. AJO Cluj (echipa combinată TranSilva-Watchout)
M18: 1. Babarunca Săcele, 2. TranSilva Cluj, 3. Ştiinţa Electrosistem Baia Mare
M21: 1. Unirea Alba Iulia, 2. C.S.U. Craiova, 3. TranSilva Cluj
W14: 1. Orienter Tg. Mureş, 2. Babarunca Săcele, 3. TranSilva Cluj
W18: 1. TranSilva Cluj, 2. Ştiinţa Electrosistem Baia Mare, 3. Chimia Victoria
W21: 1. C.S.U. Craiova, 2. Ştiinţa Electrosistem Baia Mare, 3. AJO Cluj (echipa combinată TranSilva-Compass) 
Medaliații categoriei M14 la ștafetă. Pe cea mai înaltă treaptă au urcat sportivii clujeni / Foto: Tőkés ÁrpádLocul 1 la ștafetă pentru clujencele de la categori W18 / Foto: Tőkés ÁrpádVineri şi sâmbăta centrul de concurs s-a mutat în pădurile de lângă Gilău şi Stolna, unde s-au desfăşurat probele de medie şi lungă distanţă. În funcţie de vârstă, concurenţii au avut de parcurs trasee între 11 km cu diferenţa de nivel de 570 m (categoria de elită masculin) şi 1,5 km cu diferenţa de nivel de 75 m (categoria copii sub 10 ani).
Cel mai vârstnic concurent a avut 87 ani (Tănase Nicolae din Ploieşti), iar cei mai tineri au fost copii de 6-7 ani, care au parcurs traseele “Family” împreună cu părinţii.Duminică dimineaţa locuitorii din Cartierul Cetatea Fetei din Floreşti au putut vedea sportivi cu numere de piept alergând cu harta în mână, deoarece aici s-a desfăşurat ultima etapă, cea de sprint. La cele 3 probe individuale următorii sportivi juniori clujeni au câştigat câte 2 titluri de campion naţional:- Simon Vince Sámuel (categoria M12) la medie distanta şi lungă distanţă;
– Simon Benjámin (cat. M14) la medie distanta şi lungă distanţă;
– Vígh Ervin (cat. M18) la lungă distanţă şi sprint;
– Balázsi Zsófia (cat. W12) la medie distanta şi lungă distanţă.
 Un salut fotografului înainte de a ajunge la punctul de control / Foto:  Vörös Alpár 
 
„Spectacol” în parcurile din zona Cetatea Fetei / Foto: Vörös Alpár Dintre juniorii clujeni au mai câştigat medalii Laping Péter (M12), Böjte Ágoston (M14), Szikszai Balázs (M16), Vörös Ádám, Jancsik Endre, Csis Nándor (toţi trei M20), Görög Gyöngyi (W14) şi Böjte Sára (W16).În paralel cu juniorii şi seniorii, s-au desfăşurat şi campionatele naţionale de Masters, unde majoritatea „veteranilor” orientării din Cluj fiind implicaţi în organizare, au strâns mai puţine medalii decât de obicei.
S-au impus în cel puţin o probă următorii concurenți clujeni: Simon Gyöngyi, Laszlo Katalin Herta, Kerekes Kinga, Donogán Kinga, Sárkozi Zsuzsa, Müller Kati, Simon Krisztina, Kiss Attila, Plaian Voicu, Dumitrel Ion, Konreich Tiberiu şi László F. Csaba.
Câștigătorii pe categorii la Transylvania Open (M=masculin, W=feminin, cifra de lângă litera înseamnând categoria de vârstă):M12: Simon Vince Sámuel (TranSilva Cluj)
M14: Simon Benjámin (TranSilva Cluj)
M16: Papp Zoltán-Sámuel (TranSilva Cluj)
M18: Balatoni Tamás (TranSilva Cluj)
M20: Vădean Cătălin (Știința Electrosistem Baia Mare)
M21E: Blejdea Alexandru (Universitatea Craiova)
M35: Țânțar Liviu (Știința Electrosistem Baia Mare)
M40: Popa Ciprian (Mentor Silva Bucuresti)
M45: Tóth Zoltán (Garage Racing Baia Mare)
M50: Tămaș Relu (Spria Baia Sprie)
M55: Dalos Attila (Ungaria)
M60: Varga József (Ungaria)
M65: Pop Mircea (Maratin Rivulus Dominarum Baia Mare)
M70: Bogdanovits András (Ungaria)
M75: Gălățeanu Lucian (Metropolitan București)
M80: László Csaba (Pro Orientare Cluj)
M85: Tănase Nicolae (Otopeni)
 Câștigătorii categoriilor M14 și W14, locului 1 și 3 pentru sportivii clujeni / Foto: monitorulcj.roMedaliatii categoriei M16 și W16 cu trei sportivi al clubului organizator / Foto: monitorulcj.ro
 
Medaliații categoriilor M18 și W18, locul 1 și 3 cucerite de clujeni / Foto: monitorulcj.ro
 Categoria M20 și W20 – Locul 2 și 3 pentru orientariștii clujeni / Foto: monitorulcj.roW12: Balázsi Zsófia (TranSilva Cluj)
W14: Brandus Ana (Babarunca)
W16: Pop Diana (Chimia Victoria)
W18: Stupu Iulia (Babarunca)
W20: Gălățeanu Daria (VSK Csíkszereda)
W21E: Anghel Andra (Universitatea Craiova)
W35: Raduly Annamaria (VSK Csikszereda)
W40: Simon Gyöngyi (Compass Cluj)
W45: Paskuly Mátyásné (Ungaria)
W50: Kerekes Kinga (Compass Cluj)
W55: Tóth Agnes (Ungaria)
W60: Marușceac Elena (Fauri Chișinău)
W65: Goncearova Irina (Fauri Chișinău)
W75: Simon Krisztina (Compass Cluj)
 
Pe podium, doi dintre sportivii clujeni, învingători la categoria M40 și W40  / Foto: monitorulcj.ro
 Categoria M50 și W50, medalii pentru  orientaristele clujene / Foto: monitorulcj.ro
 Pe cea mai mai înaltă treaptă a podiumului la categoria M80,  unul dintre valorile orientării clujene / Foto: monitorulcj.roPe podium, cei mai mici învingători care au participat la întrecere / Foto: monitorulcj.roRezultatele cumulate, respectiv cele detaliate pe etape și poze de la competiție, se pot vedea pe site-ul www.orienteering.ro.
Mulțumirile noastre pentru datele furnizate, se îndreaptă către Tőkés Árpád.   

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

Un spectacol pe care nu-l vei uita niciodată. Cei mai talentați rideri din lume SuperEnduro World Championship – GP of Romania VIDEO

Diana Petrescu

Published

on

Pe 18 ianuarie 2025, Sala Polivalentă BTarena din Cluj-Napoca se transformă într-o arenă a adrenalinei și a performanței, găzduind pentru a doua oară o etapă din prestigiosul Campionat Mondial de SuperEnduro. Evenimentul promite să aducă laolaltă cei mai talentați rideri din lume, oferind spectatorilor un spectacol memorabil și încărcat de emoție.

Un test al celor mai buni: tehnică, rezistență și ambiție

SuperEnduro World Championship nu este doar o cursă – este o provocare extremă. Grand Prix-ul României, renumit pentru traseele sale dificile și obstacolele brutale din lemn, va împinge piloții la limita maximă a abilităților lor tehnice și fizice. Obstacolele spectaculoase, care includ bușteni, pietre și alte elemente concepute să testeze rezistența și coordonarea, transformă fiecare tură într-o adevărată luptă contracronometru.

Fiecare secundă contează, iar adrenalina va atinge cote maxime, deoarece cei mai buni rideri ai lumii se vor întrece pentru glorie și puncte importante în clasamentul mondial.

Mai mult decât o cursă: un spectacol complet

Etapa din România oferă mai mult decât competiția propriu-zisă:

  • Sesiuni de autografe: Fanii vor avea ocazia să întâlnească idolii acestui sport, să obțină autografe și să facă fotografii cu riderii de top.
  • Zone expoziționale: Descoperă cele mai noi echipamente, motociclete de ultimă generație și tehnologii avansate prezentate de branduri renumite din industria sporturilor motorizate.
  • Show-uri surpriză: Evenimentul va fi deschis cu spectacole speciale care vor pune în scenă cascadorii, demonstrații și momente unice de entertainment.

O experiență de neratat pentru toți iubitorii de sport

Indiferent dacă ești un fan devotat al sporturilor extreme sau cauți o activitate electrizantă pentru un weekend memorabil, Grand Prix-ul României din cadrul Campionatului Mondial de SuperEnduro este evenimentul pe care nu vrei să-l ratezi. Atmosfera explozivă din BTarena, energia mulțimii și spectacolul riderilor fac din această competiție o experiență unică.

Fii parte din spectacol!

Pentru a te asigura că nu pierzi niciun moment din această competiție spectaculoasă, cumpără-ți biletele din timp! Locurile sunt limitate, iar interesul pentru acest eveniment este uriaș.

  • Data: 18 ianuarie 2025
  • Locația: Sala Polivalentă BTarena, Cluj-Napoca

Vino să trăiești emoția Campionatului Mondial de SuperEnduro, să îți susții favoriții și să te bucuri de un spectacol pe care nu-l vei uita niciodată. România devine pentru o zi capitala mondială a sporturilor extreme – iar tu trebuie să fii acolo!

Pregătește-te pentru adrenalină, emoție și spectacol! Ne vedem la Cluj-Napoca!

 

CUMPARA BILETE din timp ->

 

Facebook Comments Box
Continue Reading

Sport

Clujeanul Alexandru Bologa, Campion Paralimpic la Jocurile Paralimpice Paris 2024: Aur la Judo pentru România!

Dani Muresan

Published

on

Clujeanul Alexandru Bologa a reușit o performanță remarcabilă la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024, cucerind medalia de aur la judo. Într-o finală spectaculoasă, Bologa l-a învins pe Shamey Yergali din Kazakhstan, printr-un Ippon de senzație, în doar 1 minut și 22 de secunde.

Această victorie aduce României prima medalie de aur la Jocurile Paralimpice din acest an și marchează apogeul carierei impresionante a sportivului clujean. După ce a câștigat medalii de bronz la Rio 2016 și Tokyo 2020, Alex Bologa a demonstrat că este un adevărat campion, urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de la Paris.

Un palmares impresionant:

  • Paris 2024: Medalie de aur
  • Tokyo 2020: Medalie de bronz
  • Rio 2016: Medalie de bronz
  • Campion mondial și european în mai multe rânduri, cu patru titluri europene consecutive
  • Nenumărate victorii la Grand Prix-uri internaționale și competiții mondiale

Alex Bologa se află pe primul loc în clasamentul mondial din 2019, fiind antrenat de Gergely Tamas. Performanțele sale excepționale reconfirmă statutul său de favorit la nivel mondial, aducând încă o dată mândrie României.

Acest succes la Paris nu face decât să consolideze poziția lui Bologa în istoria sportului românesc și paralimpic internațional, demonstrând că determinarea și munca asiduă pot depăși orice limită.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Administratie

Noul Bazin Olimpic din Cluj-Napoca va purta numele lui David Popovici și va fi finalizat în 2025

Dani Muresan

Published

on

Primarul Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că noul bazin olimpic, aflat în construcție în zona Borhanci, va purta numele înotătorului David Popovici. Lucrările, care au început în primăvara acestui an, au un buget estimat la 28 de milioane de euro. Săptămâna viitoare este planificată începerea lucrărilor la fundație.

Acest bazin va avea trei niveluri și va putea găzdui competiții naționale și internaționale, datorită dimensiunilor sale olimpice. De asemenea, bazinul va fi deschis atât pentru sportul de masă, cât și pentru activități de performanță. Va dispune de locuri pentru 1.000 de spectatori, iar finalizarea construcției este prevăzută pentru sfârșitul anului 2025.

Finanțarea proiectului provine din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca.

David Popovici, campion olimpic la 200 m liber, speră ca succesul său la Paris să sporească atenția acordată sportului. El a subliniat necesitatea unor investiții mai mari în acest domeniu și s-a angajat să contribuie la promovarea sportului. Într-un mesaj adresat politicienilor, Popovici a accentuat importanța investițiilor în sport pentru a asigura o Românie educată și sănătoasă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite