Connect with us

Sport

32 de medalii sportivilor clujeni la Campionatele Naţionale de orientare în alergare. Vezi câștigătorii ediției din 2023. FOTO

Stefan Petre

Published

on

Învingătorii categoriilor M12 și W12, una dintre cele mai premiate categorii cu sportivii clujeni / Foto: monitorulcj.ro

Sport

Ediția cu numărul 22 a Concursului Internaţional de orientare în alergare Transylvania Open a avut loc în perioada 31 august – 3 septembrie în pădurile de lângă Stolna, Gilău şi Finișel și în comuna Floreşti și a fost organizat de Clubul Sportiv TranSilva Cluj.

Învingătorii categoriilor M12 și W12, una dintre cele mai premiate categorii cu sportivii clujeni / Foto: monitorulcj.ro

La concurs au participat circa 350 de sportivi reprezentând cluburile de profil din ţară şi din străinătate în diferite categorii de vârste cuprinse între copii sub 10 ani şi veterani peste 85 ani.
Rezultatele cumulate ale celor trei etape individuale au contat pentru trofeul Transylvania Open. În aceste clasamente au fost incluși și sportivii veniți de peste hotare, Austria, Ungaria, Izrael, Germania, Ucraina și Moldova.
Pentru sportivii legitimaţi din ţară, separate, fiecare etapă a contat ca şi finală a campionatului naţional de zi.
 Punct de control „atacat” de  concurenții din generația nouă și cea de excepție a orientării / Foto: monitorulcj.roConcursul a constat din 3 etape individuale (distanță medie, lungă și sprint) şi o etapă de ştafetă.10 medalii de aur, 10 de argint și 12 de bronz cucerite de cluburile clujeneTraseele proiectate de Fey Sándor (medie şi lungă distanţă), Tőkés Árpád (ştafeta) şi Bogya Tamás (sprint) au fost de nivel tehnic şi fizic ridicat, obligându-i pe concurenţi la folosirea celor mai fine tehnici de orientare, dând câştig de cauză celor mai bine pregătiţi sportivi.
Ca de obicei, sportivii clujeni de la cluburile TranSilva, Watchout şi Compass, s-au prezentat foarte bine pregătiţi, obţinând 32 medalii (10 aur, 10 argint, 12 bronz).
Concursurile au început joi, în pădurea de lângă Finișel, cu proba de ştafetă unde echipele clujene au obţinut medalii la toate categoriile.Festivitatea de premiere a fost precedată de un moment de reculegere în memoria celui care a fost Puskás Ferenc, coechipier al clubului organizator.Rezultatele Campionatelor Naționale la Ștafetă:M14: 1. TranSilva Cluj, 2. Chimia Victoria, 3. AJO Cluj (echipa combinată TranSilva-Watchout)
M18: 1. Babarunca Săcele, 2. TranSilva Cluj, 3. Ştiinţa Electrosistem Baia Mare
M21: 1. Unirea Alba Iulia, 2. C.S.U. Craiova, 3. TranSilva Cluj
W14: 1. Orienter Tg. Mureş, 2. Babarunca Săcele, 3. TranSilva Cluj
W18: 1. TranSilva Cluj, 2. Ştiinţa Electrosistem Baia Mare, 3. Chimia Victoria
W21: 1. C.S.U. Craiova, 2. Ştiinţa Electrosistem Baia Mare, 3. AJO Cluj (echipa combinată TranSilva-Compass) 
Medaliații categoriei M14 la ștafetă. Pe cea mai înaltă treaptă au urcat sportivii clujeni / Foto: Tőkés ÁrpádLocul 1 la ștafetă pentru clujencele de la categori W18 / Foto: Tőkés ÁrpádVineri şi sâmbăta centrul de concurs s-a mutat în pădurile de lângă Gilău şi Stolna, unde s-au desfăşurat probele de medie şi lungă distanţă. În funcţie de vârstă, concurenţii au avut de parcurs trasee între 11 km cu diferenţa de nivel de 570 m (categoria de elită masculin) şi 1,5 km cu diferenţa de nivel de 75 m (categoria copii sub 10 ani).
Cel mai vârstnic concurent a avut 87 ani (Tănase Nicolae din Ploieşti), iar cei mai tineri au fost copii de 6-7 ani, care au parcurs traseele “Family” împreună cu părinţii.Duminică dimineaţa locuitorii din Cartierul Cetatea Fetei din Floreşti au putut vedea sportivi cu numere de piept alergând cu harta în mână, deoarece aici s-a desfăşurat ultima etapă, cea de sprint. La cele 3 probe individuale următorii sportivi juniori clujeni au câştigat câte 2 titluri de campion naţional:- Simon Vince Sámuel (categoria M12) la medie distanta şi lungă distanţă;
– Simon Benjámin (cat. M14) la medie distanta şi lungă distanţă;
– Vígh Ervin (cat. M18) la lungă distanţă şi sprint;
– Balázsi Zsófia (cat. W12) la medie distanta şi lungă distanţă.
 Un salut fotografului înainte de a ajunge la punctul de control / Foto:  Vörös Alpár 
 
„Spectacol” în parcurile din zona Cetatea Fetei / Foto: Vörös Alpár Dintre juniorii clujeni au mai câştigat medalii Laping Péter (M12), Böjte Ágoston (M14), Szikszai Balázs (M16), Vörös Ádám, Jancsik Endre, Csis Nándor (toţi trei M20), Görög Gyöngyi (W14) şi Böjte Sára (W16).În paralel cu juniorii şi seniorii, s-au desfăşurat şi campionatele naţionale de Masters, unde majoritatea „veteranilor” orientării din Cluj fiind implicaţi în organizare, au strâns mai puţine medalii decât de obicei.
S-au impus în cel puţin o probă următorii concurenți clujeni: Simon Gyöngyi, Laszlo Katalin Herta, Kerekes Kinga, Donogán Kinga, Sárkozi Zsuzsa, Müller Kati, Simon Krisztina, Kiss Attila, Plaian Voicu, Dumitrel Ion, Konreich Tiberiu şi László F. Csaba.
Câștigătorii pe categorii la Transylvania Open (M=masculin, W=feminin, cifra de lângă litera înseamnând categoria de vârstă):M12: Simon Vince Sámuel (TranSilva Cluj)
M14: Simon Benjámin (TranSilva Cluj)
M16: Papp Zoltán-Sámuel (TranSilva Cluj)
M18: Balatoni Tamás (TranSilva Cluj)
M20: Vădean Cătălin (Știința Electrosistem Baia Mare)
M21E: Blejdea Alexandru (Universitatea Craiova)
M35: Țânțar Liviu (Știința Electrosistem Baia Mare)
M40: Popa Ciprian (Mentor Silva Bucuresti)
M45: Tóth Zoltán (Garage Racing Baia Mare)
M50: Tămaș Relu (Spria Baia Sprie)
M55: Dalos Attila (Ungaria)
M60: Varga József (Ungaria)
M65: Pop Mircea (Maratin Rivulus Dominarum Baia Mare)
M70: Bogdanovits András (Ungaria)
M75: Gălățeanu Lucian (Metropolitan București)
M80: László Csaba (Pro Orientare Cluj)
M85: Tănase Nicolae (Otopeni)
 Câștigătorii categoriilor M14 și W14, locului 1 și 3 pentru sportivii clujeni / Foto: monitorulcj.roMedaliatii categoriei M16 și W16 cu trei sportivi al clubului organizator / Foto: monitorulcj.ro
 
Medaliații categoriilor M18 și W18, locul 1 și 3 cucerite de clujeni / Foto: monitorulcj.ro
 Categoria M20 și W20 – Locul 2 și 3 pentru orientariștii clujeni / Foto: monitorulcj.roW12: Balázsi Zsófia (TranSilva Cluj)
W14: Brandus Ana (Babarunca)
W16: Pop Diana (Chimia Victoria)
W18: Stupu Iulia (Babarunca)
W20: Gălățeanu Daria (VSK Csíkszereda)
W21E: Anghel Andra (Universitatea Craiova)
W35: Raduly Annamaria (VSK Csikszereda)
W40: Simon Gyöngyi (Compass Cluj)
W45: Paskuly Mátyásné (Ungaria)
W50: Kerekes Kinga (Compass Cluj)
W55: Tóth Agnes (Ungaria)
W60: Marușceac Elena (Fauri Chișinău)
W65: Goncearova Irina (Fauri Chișinău)
W75: Simon Krisztina (Compass Cluj)
 
Pe podium, doi dintre sportivii clujeni, învingători la categoria M40 și W40  / Foto: monitorulcj.ro
 Categoria M50 și W50, medalii pentru  orientaristele clujene / Foto: monitorulcj.ro
 Pe cea mai mai înaltă treaptă a podiumului la categoria M80,  unul dintre valorile orientării clujene / Foto: monitorulcj.roPe podium, cei mai mici învingători care au participat la întrecere / Foto: monitorulcj.roRezultatele cumulate, respectiv cele detaliate pe etape și poze de la competiție, se pot vedea pe site-ul www.orienteering.ro.
Mulțumirile noastre pentru datele furnizate, se îndreaptă către Tőkés Árpád.   

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box
Tetarom

Tractari Auto Tudy

Sport

🕯️ Ne-a părăsit Mihai Leu – campionul care a inspirat o generație

Alex Campian

Published

on

Fostul mare sportiv român, Mihai Leu, s-a stins din viață marți seară, la vârsta de 56 de ani, după o luptă grea cu boala. A fost internat în stare gravă la Spitalul Fundeni din București, începând cu data de 21 iunie 2025, suferind de insuficiență pulmonară și metastaze pulmonare, pe fondul unui cancer de colon diagnosticat în urmă cu zece ani.

🥊 Un campion în ring și în viață

Născut la 13 februarie 1969, Mihai Leu a început boxul în 1978, la clubul Metalul Hunedoara. A fost legitimat și la Dinamo, Steaua, apoi la Bayer Leverkusen în Germania. A câștigat titlul de campion mondial WBO în 1997, la Hamburg, fiind unul dintre puținii sportivi români neînvinși în cariera de profesionist (28 victorii din 29 de meciuri, 10 prin KO).

A fost campion mondial la juniori și campion al Germaniei, fiind membru al prestigiosului club Universium Box Promotion.

🏁 De la ringul de box la cursele de raliuri

După retragerea din box, Mihai Leu s-a reinventat ca pilot de raliuri. A debutat în 1994 la Raliul Banatului, conducând un Volkswagen Golf GTI 16V. A devenit campion național absolut la raliuri și a câștigat de trei ori titlul de campion la viteză în coastă. A fost desemnat între primii 10 sportivi ai anului 2003.

⚕️ Lupta cu cancerul

În 2014, Mihai Leu a fost diagnosticat cu cancer de colon. A trecut prin multiple intervenții chirurgicale și tratamente dificile. Ultima operație a avut loc în primăvara lui 2025. A fost internat și în decembrie 2024 și mai 2025, din cauza unor complicații.

Pe 21 iunie 2025, a fost transportat de urgență cu elicopterul la Spitalul Fundeni, în stare gravă, din cauza unei hemoragii. A fost internat la terapie intensivă, dar din păcate, organismul său nu a mai rezistat.

🕯️ Mesaj emoționant al familiei

„Cu profundă durere, anunțăm trecerea în neființă a lui Mihai, în această seară. Un adevărat campion, atât în ringul de box, cât și pe circuitele de motorsport, Mihai a fost mult mai mult decât un sportiv excepțional, a fost un simbol de voință, curaj și pasiune. Nu te vom uita niciodată.” – mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a sportivului.

👨‍👩‍👦 Viața personală

Mihai Leu a fost căsătorit timp de peste 30 de ani cu Ana Leu și a avut un fiu, Marco Leu. A fost un tată și soț devotat, un om iubit și respectat.

Facebook Comments Box
Tetarom

Tractari Auto Tudy
Continue Reading

Sport

ATHLETIC SPORT CENTER – Cel mai complex centru de fitness, recuperare și lifestyle din Cluj

Dani Muresan

Published

on

  „Aici nu vii doar să faci sport. Vii să ai grijă de tine.” 

Un concept pe patru niveluri, gândit pentru fiecare obiectiv

Athletic Sport Center nu este o simplă sală de fitness. Este un centru complet de mișcare, performanță, sănătate și recuperare, construit inteligent pe patru niveluri, fiecare dedicat unui alt tip de experiență.
Fiecare etaj este creat special pentru un tip de experiență. De la zona dedicată forței și antrenamentelor funcționale, la spațiile de bodybuilding, cardio, clase de grup sau pregătire fizică pentru juniori, până la mansarda transformată în centru de recuperare și terapii, Athletic este un spațiu care îți oferă mult mai mult decât o sală de sport obișnuită.

O experiență care începe cu vibe-ul potrivit

La intrare, te întâmpină un spațiu cald și elegant, cu un Nutri Bar gândit pentru socializare, relaxare și un început de antrenament diferit. Aici, cafeaua, smoothie-ul sau shake-ul nu sunt doar o pauză, ci parte din ritualul tău de wellbeing.

Forță, power, energie

Primul nivel este dedicat celor care iubesc antrenamentele de forță, powerlifting sau cross training. Spațiul este amplu, aerisit, dotat cu platforme de haltere, gantere până la 60 de kilograme, rack-uri, accesorii pentru antrenamente funcționale, aparate de anduranță precum SkiErg, AirBike sau stairmaster.

Bodybuilding, tonifiere și cardio premium

Dacă preferi antrenamentele clasice de fitness sau bodybuilding, al doilea nivel oferă un spațiu luminos, cu aparate premium de la Hoist și alte branduri internaționale, unde designul ergonomic și siguranța fiecărui aparat transformă fiecare mișcare într-o experiență controlată și eficientă.

Clase de grup și pregătire fizică pentru junior

Următorul nivel este dedicat celor care preferă un antrenament mai lejer, dar la fel de eficient. Zona pentru clase de grup este un magnet pentru cei care caută energie, comunitate și diversitate. Clasele de Pilates, Zumba, Full Body, Glutes & Abs, Core & More, Tabata sau HIIT atrag zilnic participanți, mai ales public feminin.
Același etaj găzduiește și zona destinată pregătirii fizice pentru juniori. Copiii între 7 și 14 ani beneficiază de programe special concepute pentru vârsta lor.

Recuperare, terapie și echilibru

Mansarda este poate cel mai neașteptat și special spațiu. Departe de agitația sălii, aici începe procesul de recuperare, echilibrare și terapie. Cu vedere panoramică asupra orașului, mansarda găzduiește cabinetul de kinetoterapie, camere de masaj, sală de terapie și evaluare posturală.

Evaluare, antrenor personal și nutriție

La Athletic, nu vii să te antrenezi la întâmplare. De la început, poți face o evaluare corporală InBody, care îți analizează precis compoziția corporală. În baza acestor date, poți colabora cu un antrenor personal, care creează un plan personalizat, adaptat obiectivelor tale. Întregul proces este susținut de serviciile de consultanță nutrițională.

Facilități premium pentru un stil de viață echilibrat

Sala este gândită nu doar ca un spațiu de antrenament, ci ca un centru complet pentru starea ta de bine. Sauna, vestiarele moderne, dușurile spațioase și curate, Nutri Bar-ul și zona de relaxare transformă Athletic într-un loc în care îți face plăcere să revii.

Vara nu e despre pauze. Este despre tine.

În timp ce mulți amână, aici începe schimbarea. Iar vara este, poate, cel mai bun moment să începi să ai grijă de tine. Fără scuze. Fără amânări.

Athletic Sport Center îți oferă tot ce ai nevoie:
– Spații largi, aerisite, organizate inteligent pe patru niveluri.
– Antrenamente de forță, fitness, cardio, clase de grup și pregătire fizică pentru copii.
– Evaluare corporală, planuri nutriționale și antrenor personal.
– Kinetoterapie, masaj și programe de recuperare.
– Facilități premium: saună, vestiare moderne, Nutri Bar, zone de relaxare.

Unde găsești Athletic Sport Center?

Strada Constantin Brâncuși nr. 110, Cluj-Napoca
Mai multe informații despre servicii, program și tipurile de abonamente pe www.athleticsportcenter.ro

Athletic Sport Center. Nu este doar o sală. Este locul unde începe schimbarea. Și nu există un moment mai bun să începi decât acum!

Galerie Foto:

    

 

 

 

Facebook Comments Box
Tetarom

Tractari Auto Tudy
Continue Reading

Sport

David Popovici, din nou fabulos! 🇷🇴 AUR și nou record european în proba de 100 m liber!

Maria Costea

Published

on

David Popovici a reușit încă o performanță de excepție! Tânărul înotător român a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri liber, stabilind totodată un nou record european cu un timp incredibil de 46,71 secunde.

Această performanță confirmă, încă o dată, că Popovici este unul dintre cei mai valoroși sportivi ai generației sale. Într-o cursă spectaculoasă, David a dominat de la start până la finish, impresionând atât publicul, cât și adversarii prin tehnica și viteza sa uluitoare.

🇷🇴 Cu acest rezultat, România urcă din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în natația europeană, grație unui sportiv care continuă să scrie istorie și să inspire o întreagă națiune.

Felicitări, David! Ești o legendă în devenire! 🥇🔥

Facebook Comments Box
Tetarom

Tractari Auto Tudy
Continue Reading

Cele mai citite


Tetarom