Connect with us

Sport

32 de medalii sportivilor clujeni la Campionatele Naţionale de orientare în alergare. Vezi câștigătorii ediției din 2023. FOTO

Stefan Petre

Published

on

Învingătorii categoriilor M12 și W12, una dintre cele mai premiate categorii cu sportivii clujeni / Foto: monitorulcj.ro

Sport

Ediția cu numărul 22 a Concursului Internaţional de orientare în alergare Transylvania Open a avut loc în perioada 31 august – 3 septembrie în pădurile de lângă Stolna, Gilău şi Finișel și în comuna Floreşti și a fost organizat de Clubul Sportiv TranSilva Cluj.

Învingătorii categoriilor M12 și W12, una dintre cele mai premiate categorii cu sportivii clujeni / Foto: monitorulcj.ro

La concurs au participat circa 350 de sportivi reprezentând cluburile de profil din ţară şi din străinătate în diferite categorii de vârste cuprinse între copii sub 10 ani şi veterani peste 85 ani.
Rezultatele cumulate ale celor trei etape individuale au contat pentru trofeul Transylvania Open. În aceste clasamente au fost incluși și sportivii veniți de peste hotare, Austria, Ungaria, Izrael, Germania, Ucraina și Moldova.
Pentru sportivii legitimaţi din ţară, separate, fiecare etapă a contat ca şi finală a campionatului naţional de zi.
 Punct de control „atacat” de  concurenții din generația nouă și cea de excepție a orientării / Foto: monitorulcj.roConcursul a constat din 3 etape individuale (distanță medie, lungă și sprint) şi o etapă de ştafetă.10 medalii de aur, 10 de argint și 12 de bronz cucerite de cluburile clujeneTraseele proiectate de Fey Sándor (medie şi lungă distanţă), Tőkés Árpád (ştafeta) şi Bogya Tamás (sprint) au fost de nivel tehnic şi fizic ridicat, obligându-i pe concurenţi la folosirea celor mai fine tehnici de orientare, dând câştig de cauză celor mai bine pregătiţi sportivi.
Ca de obicei, sportivii clujeni de la cluburile TranSilva, Watchout şi Compass, s-au prezentat foarte bine pregătiţi, obţinând 32 medalii (10 aur, 10 argint, 12 bronz).
Concursurile au început joi, în pădurea de lângă Finișel, cu proba de ştafetă unde echipele clujene au obţinut medalii la toate categoriile.Festivitatea de premiere a fost precedată de un moment de reculegere în memoria celui care a fost Puskás Ferenc, coechipier al clubului organizator.Rezultatele Campionatelor Naționale la Ștafetă:M14: 1. TranSilva Cluj, 2. Chimia Victoria, 3. AJO Cluj (echipa combinată TranSilva-Watchout)
M18: 1. Babarunca Săcele, 2. TranSilva Cluj, 3. Ştiinţa Electrosistem Baia Mare
M21: 1. Unirea Alba Iulia, 2. C.S.U. Craiova, 3. TranSilva Cluj
W14: 1. Orienter Tg. Mureş, 2. Babarunca Săcele, 3. TranSilva Cluj
W18: 1. TranSilva Cluj, 2. Ştiinţa Electrosistem Baia Mare, 3. Chimia Victoria
W21: 1. C.S.U. Craiova, 2. Ştiinţa Electrosistem Baia Mare, 3. AJO Cluj (echipa combinată TranSilva-Compass) 
Medaliații categoriei M14 la ștafetă. Pe cea mai înaltă treaptă au urcat sportivii clujeni / Foto: Tőkés ÁrpádLocul 1 la ștafetă pentru clujencele de la categori W18 / Foto: Tőkés ÁrpádVineri şi sâmbăta centrul de concurs s-a mutat în pădurile de lângă Gilău şi Stolna, unde s-au desfăşurat probele de medie şi lungă distanţă. În funcţie de vârstă, concurenţii au avut de parcurs trasee între 11 km cu diferenţa de nivel de 570 m (categoria de elită masculin) şi 1,5 km cu diferenţa de nivel de 75 m (categoria copii sub 10 ani).
Cel mai vârstnic concurent a avut 87 ani (Tănase Nicolae din Ploieşti), iar cei mai tineri au fost copii de 6-7 ani, care au parcurs traseele “Family” împreună cu părinţii.Duminică dimineaţa locuitorii din Cartierul Cetatea Fetei din Floreşti au putut vedea sportivi cu numere de piept alergând cu harta în mână, deoarece aici s-a desfăşurat ultima etapă, cea de sprint. La cele 3 probe individuale următorii sportivi juniori clujeni au câştigat câte 2 titluri de campion naţional:- Simon Vince Sámuel (categoria M12) la medie distanta şi lungă distanţă;
– Simon Benjámin (cat. M14) la medie distanta şi lungă distanţă;
– Vígh Ervin (cat. M18) la lungă distanţă şi sprint;
– Balázsi Zsófia (cat. W12) la medie distanta şi lungă distanţă.
 Un salut fotografului înainte de a ajunge la punctul de control / Foto:  Vörös Alpár 
 
„Spectacol” în parcurile din zona Cetatea Fetei / Foto: Vörös Alpár Dintre juniorii clujeni au mai câştigat medalii Laping Péter (M12), Böjte Ágoston (M14), Szikszai Balázs (M16), Vörös Ádám, Jancsik Endre, Csis Nándor (toţi trei M20), Görög Gyöngyi (W14) şi Böjte Sára (W16).În paralel cu juniorii şi seniorii, s-au desfăşurat şi campionatele naţionale de Masters, unde majoritatea „veteranilor” orientării din Cluj fiind implicaţi în organizare, au strâns mai puţine medalii decât de obicei.
S-au impus în cel puţin o probă următorii concurenți clujeni: Simon Gyöngyi, Laszlo Katalin Herta, Kerekes Kinga, Donogán Kinga, Sárkozi Zsuzsa, Müller Kati, Simon Krisztina, Kiss Attila, Plaian Voicu, Dumitrel Ion, Konreich Tiberiu şi László F. Csaba.
Câștigătorii pe categorii la Transylvania Open (M=masculin, W=feminin, cifra de lângă litera înseamnând categoria de vârstă):M12: Simon Vince Sámuel (TranSilva Cluj)
M14: Simon Benjámin (TranSilva Cluj)
M16: Papp Zoltán-Sámuel (TranSilva Cluj)
M18: Balatoni Tamás (TranSilva Cluj)
M20: Vădean Cătălin (Știința Electrosistem Baia Mare)
M21E: Blejdea Alexandru (Universitatea Craiova)
M35: Țânțar Liviu (Știința Electrosistem Baia Mare)
M40: Popa Ciprian (Mentor Silva Bucuresti)
M45: Tóth Zoltán (Garage Racing Baia Mare)
M50: Tămaș Relu (Spria Baia Sprie)
M55: Dalos Attila (Ungaria)
M60: Varga József (Ungaria)
M65: Pop Mircea (Maratin Rivulus Dominarum Baia Mare)
M70: Bogdanovits András (Ungaria)
M75: Gălățeanu Lucian (Metropolitan București)
M80: László Csaba (Pro Orientare Cluj)
M85: Tănase Nicolae (Otopeni)
 Câștigătorii categoriilor M14 și W14, locului 1 și 3 pentru sportivii clujeni / Foto: monitorulcj.roMedaliatii categoriei M16 și W16 cu trei sportivi al clubului organizator / Foto: monitorulcj.ro
 
Medaliații categoriilor M18 și W18, locul 1 și 3 cucerite de clujeni / Foto: monitorulcj.ro
 Categoria M20 și W20 – Locul 2 și 3 pentru orientariștii clujeni / Foto: monitorulcj.roW12: Balázsi Zsófia (TranSilva Cluj)
W14: Brandus Ana (Babarunca)
W16: Pop Diana (Chimia Victoria)
W18: Stupu Iulia (Babarunca)
W20: Gălățeanu Daria (VSK Csíkszereda)
W21E: Anghel Andra (Universitatea Craiova)
W35: Raduly Annamaria (VSK Csikszereda)
W40: Simon Gyöngyi (Compass Cluj)
W45: Paskuly Mátyásné (Ungaria)
W50: Kerekes Kinga (Compass Cluj)
W55: Tóth Agnes (Ungaria)
W60: Marușceac Elena (Fauri Chișinău)
W65: Goncearova Irina (Fauri Chișinău)
W75: Simon Krisztina (Compass Cluj)
 
Pe podium, doi dintre sportivii clujeni, învingători la categoria M40 și W40  / Foto: monitorulcj.ro
 Categoria M50 și W50, medalii pentru  orientaristele clujene / Foto: monitorulcj.ro
 Pe cea mai mai înaltă treaptă a podiumului la categoria M80,  unul dintre valorile orientării clujene / Foto: monitorulcj.roPe podium, cei mai mici învingători care au participat la întrecere / Foto: monitorulcj.roRezultatele cumulate, respectiv cele detaliate pe etape și poze de la competiție, se pot vedea pe site-ul www.orienteering.ro.
Mulțumirile noastre pentru datele furnizate, se îndreaptă către Tőkés Árpád.   

CITEȘTE ȘI:

Source link

Facebook Comments Box

Actualitate

ȘOC înaintea derby-ului! Fanii U Cluj BOICOTEAZĂ meciul cu CFR! FURIE!

Cosmin Ardelean

Published

on

BOICOT la derby! Fanii U Cluj NU merg în Gruia! “Integritatea are un preț!”

Suporterii U Cluj au luat o decizie radicală înaintea derby-ului cu CFR Cluj, refuzând cele 1158 de bilete alocate pentru meciul din Gruia. Peluza Șepcile Roșii a anunțat public hotărârea, invocând lipsa de reciprocitate din partea CFR Cluj în ceea ce privește alocarea biletelor la meciurile de pe Cluj Arena.

Fanii “șepcilor roșii” acuză CFR Cluj că a condiționat vânzarea biletelor într-un mod special, menționând o nemulțumire legată de numărul redus de bilete primite la inelul II pe Cluj Arena la partidele anterioare. Mai mult, CFR Cluj ar fi acuzat suporterii U Cluj de “tertipuri” pentru a evita oferirea de bilete la inelul superior.

Drept răspuns, Peluza Șepcile Roșii a transmis un mesaj ferm: “Peluza Șepcile Roșii refuză să accepte cele 1158 de bilete alocate la meciul din deal. Este dureros să nu fim alături de Universitatea și să nu ne cântăm dragostea pentru Simbol, să nu ne bucurăm de “U”, dar ăsta-i prețul INTEGRITĂȚII pe care am hotărât să-l plătim.”

Suporterii U Cluj au subliniat că aleg “DEMNITATEA fără concesii” și refuză să fie tratați ca și cum li s-ar face un favor. Ei cred în principiile ultraseriei și consideră că CFR Cluj nu a manifestat reciprocitate în privința alocării biletelor.

În ciuda absenței din stadion, fanii U Cluj au anunțat că se vor strânge vineri, la ora 16:30, la stadion pentru a susține echipa la antrenament, iar în ziua meciului, la ora 16:00, se vor întâlni în Piața Unirii, sperând să găsească o modalitate de a urmări partida împreună.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Info

Scandal U Cluj – CFR: A fost ură etnică? Poliția dezvăluie ADEVĂRUL!

Cosmin Ardelean

Published

on

Fan U Cluj, reținut pentru atacul cu sticlă asupra unui suporter CFR după derby!

Poliția Cluj a anunțat reținerea suporterului U Cluj acuzat că a lovit cu o sticlă un fan al rivalilor de la CFR Cluj, în urma incidentelor violente de după marele derby din 31 martie 2025.

Conform anchetei, în acea seară, doi tineri de 19 ani au sesizat Poliția că au fost agresați în Parcul Central de un grup de persoane necunoscute. Unul dintre ei a suferit răni grave la față, fiind lovit cu o sticlă.

Poliția a demarat o investigație amplă, iar în urma cercetărilor, au fost identificate 8 persoane implicate în agresiune: 7 adulți (cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani) și un minor de 16 ani.

Pe 5 aprilie, a fost reținut principalul suspect, un bărbat de 38 de ani din Cluj-Napoca, acuzat că a aruncat sticla. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

Poliția Cluj a reiterat că incidentul nu are conotație etnică, așa cum se insinuase inițial, infirmând acuzațiile liderilor UDMR Cluj.

Cercetările continuă pentru toate cele 8 persoane, fiind acuzate de tulburarea ordinii și liniștii publice. Bărbatul de 38 de ani este cercetat și pentru lovire sau alte violențe.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Sport

David Popovici devine cel mai rapid înotător din istorie la 50, 100 și 200 m liber

Maria Costea

Published

on

David Popovici face din nou istorie: cel mai rapid om din toate timpurile la 50, 100 și 200 de metri liber

La doar 20 de ani, David Popovici continuă să redefinească limitele natației mondiale. Vineri, 11 aprilie, sportivul român a anunțat cu mândrie pe pagina sa de Facebook că a devenit primul om din lume care a spart toate cele trei bariere de elită în stilul liber:

  • Sub 22 de secunde la 50 m

  • Sub 47 de secunde la 100 m

  • Sub 1:43 la 200 m

Performanța care a completat acest trio legendar a fost reușită chiar vineri, când Popovici a obținut un nou record național la 50 m liber, cu timpul de 21.83 secunde.

„De asta sunt tare mândru”, a scris David, într-un mesaj sincer și emoționant, care a rezonat cu fanii din toată lumea.


O revenire conștientă, după Jocurile Olimpice de la Paris

După ce a urcat din nou pe podium la Jocurile Olimpice de la Paris, Popovici a decis să ia o pauză de opt luni. Nu din cauza oboselii fizice, ci pentru a-și regăsi echilibrul interior.

„A fost nevoie de timp – pentru a respira, a mă bucura, pentru a înțelege ce am realizat și mai ales, pentru a mă reconecta cu de ce-ul din spatele acestui drum”, a explicat el.

Campionul vorbește deschis despre faptul că adevărata performanță nu înseamnă doar antrenamente sau medalii, ci mai ales claritate mentală, echilibru și bucuria sinceră de a înota.

„Am ales conștient această pauză, iar acum revin cu și mai multă claritate, motivație și încredere.”


Titluri naționale și un mesaj către fani

La Campionatele Naționale de Înot de la Otopeni, Popovici a cucerit deja aurul la 50 m, 100 m și 200 m liber, cu un timp excelent de 1:45.07 în proba de 200 m.

În stilul său autentic, David nu s-a limitat doar la medalii – a transmis și un mesaj deschis fanilor, invitându-i să fie parte din povestea înotului românesc:

„Energia voastră contează mai mult decât credeți!”


David Popovici nu doar că face valuri în bazin, ci și în inimile oamenilor. Cu maturitatea unui campion și sufletul unui adevărat lider, el inspiră o generație întreagă. Iar povestea lui abia începe.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite