Connect with us

Sport

Stradă din centrul Clujului, pericol pentru mămicile cu copii mici. „Este un chin să treci cu căruciorul pentru a ajunge cu copilul la grădiniță”

Stefan Petre

Published

on

Strada Baba Novac, Cluj-Napoca/foto: cititor monitorulcj.ro

Administrație

Strada Baba Novac din municipiul Cluj-Napoca, aflată în șantier, pare să fie tot mai greu de străbătut la început de an școlar de mămicile cu copii mici.

Strada Baba Novac, Cluj-Napoca/foto: cititor monitorulcj.ro

  


Accesul pietonilor pe strada Baba Novac pune la grea încercare răbdarea clujenilor. Strada este în proces de modernizare, iar lucrările de șantier continuă anevoios.  



O stradă prea puțin pietonalăOdată cu începerea noului an școlar, părinții cu copii mici trebuie să dea dovadă de curaj pentru a traversa zona. „Când se încheie lucrările la strada Baba Novac, colț cu Turnul Pompierilor? Este un chin să treci cu căruciorul ca să duci copilul la grădiniță.



Strada Baba Novac, în proces de modernizare/Foto: cititor monitorulcj.roFoarte interesant este că nu mișcă nimeni și nimic, nu se lucrează. Nici miercuri,  săptămâna trecută (după masă), nici ieri dimineața (ba, de fapt, doi muncitori stăteau la somn în utilaj, nici azi… Azi nici utilaje nu erau în zonă.Strada Baba Novac, în proces de modernizare/Foto: cititor monitorulcj.roE rușine să se incurajeze mersul cu transportul în comun, dar când ajungi să mergi pe jos te împotmolești cu roata căruciorului și îți rupi spatele să ridici 25 de kg pentru a putea înainta”, scrie o mamă din zonă, nevoită să traverseze strada cu căruciorul în brațe. 



Un proiect de modernizare dificil Strada Baba Novac este parte a proiectului de modernizare a unei părți din zona istorică a orașului (str. Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente Universității, Emmanuel de Martonne, axa nord-sud alcătuită din străzile János Bolyai – Hermann Oberth – Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac).Lucrările de modernizare, începute în ianuarie 2022, au întâmpinat pe parcursul implementării proiectului o serie de probleme. 


Astfel, în timp ce șantierul avansase în proporție de peste 60%, autoritățile au constatat că grupul statuar „Școala Ardeleană”, din strada Mihail Kogălniceanu, a fost ciuntit și a rămas fără soclu. CITEȘTE ȘI:
Grupul statuar „Școala Ardeleană” și bustul savantului „Emil Racoviță” vor fi reamplasate în forma originală. Boc: „Respectându-ne reciproc, vom fi întotdeauna CLUJ!”Ulterior, nici statuia lui Emil Racoviță din strada Mihail Kogălniceanu nu s-a mai regăsit pe amplasamentul inițial. Primăria a anunțat că problemele apărute vor fi remediate, iar grupul statuar va fi reamplasat pe soclu. „Având în vedere discuțiile și pozițiile exprimate în cadrul dezbaterii publice a bugetului municipiului Cluj-Napoca, a pozițiilor exprimate de Universitatea Babeș-Bolyai și a solicitărilor din spațiul civic local, am solicitat proiectantului și constructorului modificarea soluției inițiale din concursul de soluții (la sol) și amplasarea pe soclu a Grupului statuar „Școala Ardeleană”. De asemenea, am solicitat ca soluția propusă (cu soclu) să se integreze în spațiul arhitectural și urban existent din perspectiva materialelor utilizate și a dimensiunilor grupului statuar”, a declarat primarul Emil Boc, în februarie 2023.În iulie 2023, problema relocării arborilor de pe strada Mihail Kogălniceanu și strada Universității a reprezentat un alt moment dificil, iar lucrările în teren au fost blocate temporar pentru identificarea unor soluții. Tarcea: „Avem câteva întârzieri”Întrebat în privința încheierii lucrărilor de modernizare a străzii Mihail Kogălniceanu și a străzilor adiacente incluse în proiect, precum și despre reluarea traficului din zonă, viceprimarul Dan Tarcea și-a exprimat speranța că șantierul va fi închis până la sfârșitul lui 2023. Acesta a recunoscut, totuși, că proiectul a înregistrat întârzieri de etapă. „Din păcate acolo avem câteva întârzieri. A fost un proiect extrem de greu, cu foarte multe chestiuni care au apărut pe parcurs, pornind de la grupul statuar și statuia lui Emil Racoviță, precum și problema arborilor de pe strada Universității… Am avut nevoie de timp pentru a clarifica toate aceste elemente care au apărut. (…). Sperăm ca până la sfârșitul anului aceste lucrări să fie gata. Discutăm de lucrări în zona centrală, totdeauna în zona centrală pot apărea diverse situații neprevăzute, zonele au o istorie de sute de ani, astfel de probleme sunt inerente, important este să avem soluții pentru ele și modul cum rezolvăm dificultățile ce apar. Sigur, le cerem scuze clujenilor pentru întârziere și pentru disconfortul din trafic, dar totuși discutăm de o investiție extrem de mare într-o zonă vascularizată a orașului, care e plină de istorie, unde atenția trebuie să fie mult mai mare. Aici ține și de capacitatea companiilor care se preizntă la licitație de a putea să finalizeze lucrările în termenele pe care li le-au asumat”, a declarat, marți, viceprimarul Dan Tarcea, în cadrul unei intervenții la un post local de radio. Valoarea proiectului finanțat prin fonduri europene „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universităţii şi străzile adiacente” este de 48.721.315,94 lei. Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:



Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

Un spectacol pe care nu-l vei uita niciodată. Cei mai talentați rideri din lume SuperEnduro World Championship – GP of Romania VIDEO

Diana Petrescu

Published

on

Pe 18 ianuarie 2025, Sala Polivalentă BTarena din Cluj-Napoca se transformă într-o arenă a adrenalinei și a performanței, găzduind pentru a doua oară o etapă din prestigiosul Campionat Mondial de SuperEnduro. Evenimentul promite să aducă laolaltă cei mai talentați rideri din lume, oferind spectatorilor un spectacol memorabil și încărcat de emoție.

Un test al celor mai buni: tehnică, rezistență și ambiție

SuperEnduro World Championship nu este doar o cursă – este o provocare extremă. Grand Prix-ul României, renumit pentru traseele sale dificile și obstacolele brutale din lemn, va împinge piloții la limita maximă a abilităților lor tehnice și fizice. Obstacolele spectaculoase, care includ bușteni, pietre și alte elemente concepute să testeze rezistența și coordonarea, transformă fiecare tură într-o adevărată luptă contracronometru.

Fiecare secundă contează, iar adrenalina va atinge cote maxime, deoarece cei mai buni rideri ai lumii se vor întrece pentru glorie și puncte importante în clasamentul mondial.

Mai mult decât o cursă: un spectacol complet

Etapa din România oferă mai mult decât competiția propriu-zisă:

  • Sesiuni de autografe: Fanii vor avea ocazia să întâlnească idolii acestui sport, să obțină autografe și să facă fotografii cu riderii de top.
  • Zone expoziționale: Descoperă cele mai noi echipamente, motociclete de ultimă generație și tehnologii avansate prezentate de branduri renumite din industria sporturilor motorizate.
  • Show-uri surpriză: Evenimentul va fi deschis cu spectacole speciale care vor pune în scenă cascadorii, demonstrații și momente unice de entertainment.

O experiență de neratat pentru toți iubitorii de sport

Indiferent dacă ești un fan devotat al sporturilor extreme sau cauți o activitate electrizantă pentru un weekend memorabil, Grand Prix-ul României din cadrul Campionatului Mondial de SuperEnduro este evenimentul pe care nu vrei să-l ratezi. Atmosfera explozivă din BTarena, energia mulțimii și spectacolul riderilor fac din această competiție o experiență unică.

Fii parte din spectacol!

Pentru a te asigura că nu pierzi niciun moment din această competiție spectaculoasă, cumpără-ți biletele din timp! Locurile sunt limitate, iar interesul pentru acest eveniment este uriaș.

  • Data: 18 ianuarie 2025
  • Locația: Sala Polivalentă BTarena, Cluj-Napoca

Vino să trăiești emoția Campionatului Mondial de SuperEnduro, să îți susții favoriții și să te bucuri de un spectacol pe care nu-l vei uita niciodată. România devine pentru o zi capitala mondială a sporturilor extreme – iar tu trebuie să fii acolo!

Pregătește-te pentru adrenalină, emoție și spectacol! Ne vedem la Cluj-Napoca!

 

CUMPARA BILETE din timp ->

 

Facebook Comments Box
Continue Reading

Sport

Clujeanul Alexandru Bologa, Campion Paralimpic la Jocurile Paralimpice Paris 2024: Aur la Judo pentru România!

Dani Muresan

Published

on

Clujeanul Alexandru Bologa a reușit o performanță remarcabilă la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024, cucerind medalia de aur la judo. Într-o finală spectaculoasă, Bologa l-a învins pe Shamey Yergali din Kazakhstan, printr-un Ippon de senzație, în doar 1 minut și 22 de secunde.

Această victorie aduce României prima medalie de aur la Jocurile Paralimpice din acest an și marchează apogeul carierei impresionante a sportivului clujean. După ce a câștigat medalii de bronz la Rio 2016 și Tokyo 2020, Alex Bologa a demonstrat că este un adevărat campion, urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de la Paris.

Un palmares impresionant:

  • Paris 2024: Medalie de aur
  • Tokyo 2020: Medalie de bronz
  • Rio 2016: Medalie de bronz
  • Campion mondial și european în mai multe rânduri, cu patru titluri europene consecutive
  • Nenumărate victorii la Grand Prix-uri internaționale și competiții mondiale

Alex Bologa se află pe primul loc în clasamentul mondial din 2019, fiind antrenat de Gergely Tamas. Performanțele sale excepționale reconfirmă statutul său de favorit la nivel mondial, aducând încă o dată mândrie României.

Acest succes la Paris nu face decât să consolideze poziția lui Bologa în istoria sportului românesc și paralimpic internațional, demonstrând că determinarea și munca asiduă pot depăși orice limită.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Administratie

Noul Bazin Olimpic din Cluj-Napoca va purta numele lui David Popovici și va fi finalizat în 2025

Dani Muresan

Published

on

Primarul Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că noul bazin olimpic, aflat în construcție în zona Borhanci, va purta numele înotătorului David Popovici. Lucrările, care au început în primăvara acestui an, au un buget estimat la 28 de milioane de euro. Săptămâna viitoare este planificată începerea lucrărilor la fundație.

Acest bazin va avea trei niveluri și va putea găzdui competiții naționale și internaționale, datorită dimensiunilor sale olimpice. De asemenea, bazinul va fi deschis atât pentru sportul de masă, cât și pentru activități de performanță. Va dispune de locuri pentru 1.000 de spectatori, iar finalizarea construcției este prevăzută pentru sfârșitul anului 2025.

Finanțarea proiectului provine din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca.

David Popovici, campion olimpic la 200 m liber, speră ca succesul său la Paris să sporească atenția acordată sportului. El a subliniat necesitatea unor investiții mai mari în acest domeniu și s-a angajat să contribuie la promovarea sportului. Într-un mesaj adresat politicienilor, Popovici a accentuat importanța investițiilor în sport pentru a asigura o Românie educată și sănătoasă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite