Connect with us

Social

Chirurg clujean condamnat pentru malpraxis și lipsă totală de empatie. A făcut-o nebună pe pacienta care acuza dureri

Stefan Petre

Published

on

Chirurg clujean condamnat pentru malpraxis și lipsă totală de empatie. A făcut-o nebună pe pacienta care acuza dureri

Valentin Aron Constantin Oprea, șeful secției de chirurgie de la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, a fost condamnat, în prima instanță, într-un dosar de malpraxis. Acesta are de plătit 15.000 de euro, după ce a operat de două ori o femeie, punând un diagnostic greșit. Valentin Oprea este acuzat și instanța a menționat acest lucru că a fi făcut-o pe femeie nebună, dovedind lipsă de empatie față de suferințele pacientei.
În 2010, Monica D. a fost operată de chirurgul Oprea, după ce i s-a pus diagnosticul de “megadolicocolon”. Operația nu a decurs bine, pentru că la câteva zile, mai prezis în 7 zile, femeia a acuzat dureri abdominale, dar medicul i-a prescris Nospa. Monica a ajuns din nou la spital, cu stări febrile și a fost operată din nou, de urgență, tot de chirurgul Oprea. Problemele au continuat, iar Monica a cerut externarea și s-a dus la Institutul Oncologic, unde s-a stabilit că plaga era infectată cu doi stafilococi. Ulterior, lucrurile au decurs normal, dar clujeanca a depus plângere la Colegiul Medicilor din Cluj și apoi la instanță.În motivarea sentinței, judecătorul a considerat că ”în cazul pacientei reclamante s-a produs o eroare de diagnostic din partea dr. Oprea Valentin, în ceea ce priveşte tipul afecţiunii, respectiv tipul de megacolon identificat. (…).  În cauză, pârâtul a recunoscut că în mod normal ar fi efectuat investigaţii suplimentare pentru stabilirea diagnosticului (prelevare de ţesut pentru biopsie), investigaţii care ar fi fost necesare şi prin prisma celor reţinute în cuprinsul ultimului raport de expertiză, referitoare la metodele de diagnosticare a afecţiunii de megacolon congenital. Referitor la tratamentul ales, nu s-a probat că ar fi fost luată în considerare şi informată reclamanta despre posibilitatea aplicării unui alt tratament, în afară de cel chirurgical, împrejurare ce decurge şi din stabilirea diagnosticului iniţial – megacolon congenital. (…) De asemenea, suplimentar faţă de cele reţinute anterior, instanţa reţine că, potrivit doctrinei în materia malpraxisului, una dintre obligaţiile medicului o constituie obligaţia de informare şi consiliere a pacientului, în sensul art. 649 din Legea nr. 95/2006. Aşa cum a rezultat din probele administrate, prin conduita sa, pârâtul Oprea Valentin a încălcat această obligaţie, neoferind pacientei reclamante informaţiile necesare şi adecvate şi manifestând chiar lipsă de răbdare, de empatie şi de consideraţie faţă de persoana reclamantei. (…) raportat la cauzele multiple şi complexe care au condus la agravarea stării de sănătate a reclamantei, la care pârâţii au avut o contribuţie limitată, ţinând cont însă de consecințele ulterioare grave, chiar infirmizante, cauzate reclamantei, instanţa apreciază că suma de 15.000 euro, care va fi achitată de pârâţi în solidar reclamantei, reprezintă o despăgubire echitabilă şi proporţională, care să compenseze parţial suferinţa acesteia”, se arată în motivarea instanței, conform Gazeta de Bistrita.Culmea este că cei de la Colegiul Medicilor din Cluj au spus, în 2012 că medicul este nevinovat și că pacienta a fost victima unor complicații post-operatorii.Chirurgul Valentin Oprea a mai fost acuzat de malpraxis, în 2012, când un pacient a murit.

Source link

Facebook Comments Box

Actualitate

Istorie cu Boc! Primarul Clujului se întoarce la catedră pentru a-i ajuta pe elevi!

Cosmin Ardelean

Published

on

Boc, profesor la Bacalaureat! Primarul se oferă să predea istorie elevilor clujeni!

Primarul Emil Boc își demonstrează latura pedagogică! Edilul s-a oferit să predea lecții de istorie elevilor clujeni care se pregătesc pentru Bacalaureat, în cadrul unui program gratuit de mentorat lansat de Primăria Cluj-Napoca.

Peste 50 de elevi s-au înscris deja în acest proiect, care oferă pregătire gratuită pentru disciplinele de examen, cu ajutorul profesorilor voluntari. “Este un proiect care face diferența și arată forța Clujului comunitar: atunci când ideile bune sunt promovate, putem reuși”, a declarat Boc.

Programul “Mentorat pentru Bacalaureat” este un rezultat al “eco-sistemului clujean”, prin care comunitatea se implică în proiecte de interes pentru viitorul copiilor, a subliniat primarul. “Sunt mai mulți profesori și asociații de profil care s-au implicat în acest proiect și merită tot respectul nostru”, a adăugat el.

Boc, absolvent al Facultății de Istorie și Filosofie și al Facultății de Drept, se simte încrezător în capacitatea sa de a-i ajuta pe elevi. “Dacă timpul îmi va permite, mă voi înscrie și eu, pentru a putea să susțin unele lecții de istorie, acolo mă mai pricep și eu, pentru a pregăti elevii de Bacalaureat”, a spus primarul.

Programul, susținut de Primăria Cluj-Napoca și Asociația Beard Brothers, oferă pregătire gratuită pentru matematică, limba română, istorie, geografie, fizică, logică, psihologie și sociologie. Toate sesiunile sunt susținute de mentori voluntari, profesioniști și studenți cu experiență.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

“Oserul” invadează centrul Clujului! Târg de vechituri URIAȘ, cu muzică, reparații și clătite GRATIS!

Cosmin Ardelean

Published

on

Vino să te bucuri de “Oser” în centrul Clujului! Eveniment UNIC, cu atmosferă de sărbătoare!

Cluj-Napoca se pregătește să găzduiască un eveniment unic! Asociația Daisler anunță cu entuziasm organizarea “Der Flohmarkt – Oserul din Centrul Clujului”, un târg de vechituri care va transforma inima orașului într-un spațiu vibrant, plin de comori ascunse și atmosferă efervescentă.

Pe 10 și 17 mai 2025, clujenii vor avea ocazia să se piardă printre tarabele pline de obiecte cu poveste, să vândă sau să schimbe bunuri și să interacționeze cu oameni pasionați de sustenabilitate și reutilizare. “Der Flohmarkt” nu este doar un simplu târg, ci o experiență completă, cu ateliere de reparații pentru a da o nouă viață obiectelor vechi, muzică antrenantă oferită de Digitalove și, ca bonus, clătite gratuite pentru toți participanții!

“Pe 10 și pe 17 mai 2025 te invităm și așteptăm la Der Flohmarkt – Oserul din Centrul Clujului, organizat de Asociație Daisler. Locația exactă (care stradă) va fi anunțată în curând”, au transmis organizatorii, lăsând un strop de suspans în aer.

Evenimentul este un prilej de a promova un stil de viață sustenabil și de a descoperi frumusețea obiectelor cu patina timpului. Clujenii sunt încurajați să se înscrie și să participe activ la acest proiect, care promite să aducă un suflu nou în centrul orașului.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

Măcel în “zona rezidențială”! Caii au dezlănțuit iadul în cartierul milionarilor din Cluj!

Cosmin Ardelean

Published

on

Panică în cartierul milionarilor din Cluj! Caii distrug vile de lux și lasă mizerie în urmă!

Un adevărat haos stăpânește în cartierul Tineretului, una dintre cele mai exclusiviste zone ale Clujului, unde prețul unei case ajunge chiar și la 500.000 de euro. Proprietarii disperați se plâng că sunt terorizați de o hoardă de cai, lăsați liberi să pătrundă pe proprietățile lor și să distrugă tot ce le iese în cale.

“În cartierul Tineretului, zona străzii Voroneț și a străzilor adiacente, aproape în fiecare noapte sunt niște cai care sunt liberi, intră pe proprietățile private și provoacă distrugeri”, semnalează clujenii exasperați, care se tem ca nu cumva animalele să le afecteze și copiii.

Problema nu se oprește la distrugerea vilelor de lux și a grădinilor amenajate cu gust. Caii își fac nevoile peste tot, transformând străzile și trotuarele într-un câmp de luptă, unde “pe lângă asta, umblă liberi pe stradă, și pe trotuar și pe partea carosabilă”, după cum au declarat locuitorii.

Situația a ajuns la un punct critic, iar oamenii cer disperați ajutorul autorităților pentru a-l identifica și sancționa pe proprietarul cailor. “Este adevărat că orașul s-a extins foarte mult, acaparând toate zonele de la periferia orașului, însă nu este normal să investești peste 300.000 de euro, uneori chiar și 500.000 de euro, cât costă o casă pe strada Voronețului, ca să calci zilnic în balegă de cal”, spun ei.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite