Administratie

Primarul Bogdan Pivariu anunță un Buget Record pentru Florești în 2024: Investiții majore pentru dezvoltarea comunei

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat cu mândrie că bugetul pentru anul 2024 atinge cel mai înalt nivel din istoria localității. Cu o sumă exorbitantă de 220 de milioane de lei, bugetul a înregistrat o creștere semnificativă de 40% față de anul precedent și de peste două ori mai mare decât cel din 2020, anul în care Pivariu a preluat funcția de primar.

Peste jumătate din această sumă uriașă este direcționată către investiții, o veste îmbucurătoare pentru locuitorii comunei Florești.

Primarul Pivariu a furnizat cifrele bugetului într-o conferință de presă susținută luni după-amiază. Bugetul total pentru anul 2024 este de 220 de milioane de lei, reprezentând o creștere impresionantă de 128% față de bugetul din 2020, realizat de fostul primar, care atingea doar 96 de milioane de lei.

În comparație cu bugetul anului precedent, 2024 înregistrează o creștere de 42%, cu banii suplimentari direcționați către investiții, în conformitate cu prioritățile comunei. Primarul Pivariu a subliniat că, în ciuda unei pierderi de 10 milioane de lei din cotele defalcate din impozitul pe venit, colectarea eficientă a taxelor și atragerea de fonduri nerambursabile au contribuit la realizarea unui buget generos.

Față de anul trecut, creșterea din acest an este de 42%, cu toate că am pierdut 10 milioane din sumele alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale. Acest lucru nu ne-a afectat. Am avut un grad extrem de bun de colectare a taxelor, ceea ce ne permite să avem acum un buget generos. Pe lângă o bună colectare, am atras și foarte multe fonduri nerambursabile guvernamentale și europene pentru proiectele aflate în derulare”, a explicat primarul.

Bugetul pe 2024 este direcționat în proporție de 58% către investiții, restul fiind alocat pentru funcționarea Primăriei, școli și întreținerea comunei.

Această sumă semnificativă pentru investiții coincide cu proiectele mature din comună, care vor fi recepționate în acest an și care necesită finanțare. Printre cele mai importante se numără rezolvarea strâmtorii Terra, proiect evaluat la 4 milioane de euro, și parcul de agrement din Poligon, având o valoare similară. Proiectul Terra reprezintă singurul drum nou construit de la zero în localitate, realizat prin exproprieri costisitoare.

De asemenea, investițiile includ și inaugurarea noului centru medical de permanență, precum și extinderea rețelei de canalizare în Tăuți, proiect evaluat la 3 milioane de euro. Astfel, comuna Florești se află într-un moment de dezvoltare fără precedent, beneficiind de resurse substanțiale pentru a-și îmbunătăți infrastructura și a sprijini bunăstarea locuitorilor săi.

Facebook Comments Box
Dani Muresan

Recent Posts

Pasager în stare gravă pe un zbor Tarom: posibilitatea unei aterizări de urgență a fost luată în considerare

Un pasager aflat la bordul unei curse Tarom duminică seara a întâmpinat dificultăți medicale grave,…

3 days ago

Incident dramatic pe teren în timpul meciului dintre Ungaria și Scoția: fotbalist transportat de urgență la spital

Duminică seara, medicii au intervenit de urgență pe teren pentru a-i acorda primul ajutor fotbalistului…

3 days ago

Topul celor mai sigure orașe și cartiere din România: Vezi pe ce loc se află Clujul și care sunt zonele de evitat

Conform indexului T.R.A.I., realizat de Storia, platforma de anunțuri imobiliare lansată de OLX, Brașov, Oradea…

6 days ago

Cursuri pe șantierul de reconversie a fostei platforme Carbochim pentru studenții de la Facultatea de Construcții, printr-un parteneriat între UTCN și grupul IULIUS

Studenții de la Facultatea de Construcții, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, au ocazia de…

6 days ago

VIDEO: Lucrări de conservare și modernizare la clădirea emblematică a „Uzinei Carbochim”, cu valoare ambientală pentru Piața 1 Mai din Cluj-Napoca

Clădirea-reper a "Uzinei Carbochim", cel mai mare producător de abrazive din România și un simbol…

1 week ago