Connect with us

Economie

Bilanţ 2019 pe autostrăzi | Constructorii de pe A3, în top. Lotul de la graniță așteaptă Ungaria

Maria Costea

Published

on

Bilanţ 2019 pe autostrăzi | Constructorii de pe A3, în top. Lotul de la graniță așteaptă Ungaria


Două loturi ale Autostrăzii Transilvania se află pe podium, într-un top al constructorilor, la finalul anului 2019.
Pe primul loc în clasamentul constructorilor de autostrăzi se află orădenii de la Trameco. Potrivit Economica.net, aceștia au intrat în clasamentul constructorilor de autostrăzi în vară, direct pe primul loc, poziţie pe care a rămas şi la final de an. Compania din grupul Selina a finalizat în câteva luni aproape 70% din lucrările de pe mini-lotul Biharia – Borş (5,35 km) al Autostrăzii Transilvania, aflat la graniţa cu Ungaria. Conform presei maghiare, constructorul român aşteaptă după cel din Ungaria pentru a aşterne împreună ultimul strat de asfalt, cele două șosele de mare viteză s-ar putea uni pe 30 iulie 2020. 

În clasament urmează firma Spedition UMB a lui Dorinel Umbrărescu. Aceasta a executat începând din martie 2019 aproape 40% din lucrările de pe Centura Bacău care include primii kilometri de autostradă din Moldova.

Pe locul 3 se află asocierea Astaldi – Max Boegl, care a ajuns la rândul său la un grad de execuţie de aproape 85% pe lotul Iernut – Cheţani din Autostrada Transilvania. De asemenea, un progres semnificativ, de 21 puncte procentuale, au raportat de la începutul anului şi italienii de la Impresa Pizzarotti. Ei au ajuns pe lotul 1 din Autostrada Sebeş – Turda la un stadiu al lucrărilor de 82%. 

Grecii de la Aktor, care au ajuns pe lotul 2 din Autostrada Sebeş – Turda la un stadiu al lucrărilor de 61,50% intră în topă după românii de la Aplenside, care fac lotul Râșnov-Cristian de pe Autostrada Comarnic – Brașov.

Următorul în clasament este alt constructor român, Straco. Aflat în insolvenţă, acesta a înregistrat un avans de circa 12 puncte procentuale pe lotul său, Cheţani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania.

Source link

Facebook Comments Box

Actualitate

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj lansează zborurile directe Cluj – Istanbul, operate de Pegasus Airlines

Alex Campian

Published

on

Cluj-Napoca, 20 mai 2025: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță cu bucurie inaugurarea noii rute directe către Istanbul – Aeroportul Sabiha Gökçen (SAW), operată de compania aeriană Pegasus Airlines. Această lansare reprezintă un pas semnificativ în extinderea rețelei de rute a aeroportului.

Noua conexiune aeriană între Cluj-Napoca și Istanbul întărește legăturile cu unul dintre cele mai importante hub-uri intercontinentale, facilitând accesul către o gamă largă de destinații internaționale.

Pegasus Airlines, una dintre cele mai importante companii aeriene private din Turcia, operează o flotă modernă ce include aeronave Airbus A320, A321 și Boeing 737, oferind zboruri sigure și accesibile spre numeroase destinații globale.

Zborurile pe această rută vor fi operate de trei ori pe săptămână – în zilele de marți, joi și sâmbătă – oferind pasagerilor din Cluj multiple opțiuni de călătorie atât spre metropola turcească, cât și spre peste 146 de destinații din rețeaua internațională Pegasus Airlines, care acoperă 54 de țări din Europa, Asia, Africa și Orientul Mijlociu.

Mai multe detalii: https://shorturl.at/TFqtz

Mulțumim partenerilor noștri de la Lagardère Travel Retail România pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment!

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

Viitorul sună ELECTRIC pentru elevii clujeni! Vezi noile microbuze!

Cosmin Ardelean

Published

on

Flotă verde pentru elevii clujeni! Încă 25 de microbuze electrice au ajuns în județ

Consiliul Județean Cluj a primit încă 25 de microbuze electrice noi, care vor fi distribuite primăriilor din județ pentru transportul elevilor. Aceste vehicule moderne și ecologice vor asigura condiții de deplasare sigure și confortabile pentru copii.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Radu Rațiu, a subliniat importanța investiției în educație, afirmând că aceste microbuze, alături de modernizarea drumurilor și școlilor, contribuie la apropierea satului de oraș și oferă noi oportunități pentru viitorul copiilor.

Această tranșă de 25 de microbuze electrice vine după ce, cu o lună în urmă, alte 34 de astfel de vehicule au fost livrate în județ, printr-un proiect finanțat din fonduri europene. “Cea mai bună investiție pe care o putem face este în copiii noștri. O investiție în educație este o investiție care nu falimentează”, a declarat Radu Rațiu.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

Mândrie națională! Clujul, în centrul aviației mondiale! Ce performanță!

Cosmin Ardelean

Published

on

Succes clujean de talie mondială! O companie din Cluj va digitaliza Aeroportul O’Hare Chicago

O companie clujeană, AirportLabs, lider global în tehnologia aviatică, a fost selectată pentru a moderniza sistemele operaționale de bază ale Aeroportului Internațional O’Hare din Chicago, unul dintre cele mai mari și mai aglomerate aeroporturi din lume.

Acest parteneriat prestigios, anunțat de International Gate Control (IGC), entitatea responsabilă de coordonarea operațiunilor aeroportuare în numele Chicago Department of Aviation (CDA), marchează o recunoaștere a expertizei și inovației AirportLabs în domeniul aviației.

Modernizarea vizează platformele IT și digitale esențiale care susțin funcționarea zilnică a aeroportului, incluzând organizarea zborurilor, alocarea resurselor și coordonarea echipelor aeroportuare. Aceste soluții software, deși invizibile pentru pasageri, sunt cruciale pentru eficiența operațională a unui aeroport de talia O’Hare.

AirportLabs va implementa un ecosistem digital integrat, utilizând tehnologii avansate precum SkyCore AODB, Allegra RMS, aplicația Airport Community App și sistemul de integrare AirportLabs Data Router. Scopul este de a eficientiza operațiunile, de a îmbunătăți colaborarea între actorii aeroportuari și de a transforma datele în informații acționabile pentru o luare rapidă a deciziilor.

Selecția AirportLabs de către IGC subliniază încrederea industriei aviatice în soluțiile scalabile și fiabile ale companiei clujene, într-un domeniu unde precizia și eficiența sunt esențiale. În ultimul an, 25 de aeroporturi din întreaga lume au adoptat tehnologiile AirportLabs, confirmând poziția sa de lider în digitalizarea aviației.

AirportLabs dezvoltă soluții cloud-native care unifică operațiuni critice, optimizează colaborarea în timp real și valorifică date complexe pentru a îmbunătăți atât eficiența operațiunilor, cât și experiența pasagerilor. Cu peste un deceniu de inovații și un portofoliu ce include peste 60 de aeroporturi internaționale, AirportLabs demonstrează capacitatea României de a genera tehnologie de vârf la nivel global.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite