Sponsorizat
Educatie

Excelență Educațională în Mediul Rural: Profesori din Cluj, Finaliști în Gala Teach for Romania

Sponsorizat
Sponsorizat

În mediul rural din România, mai mulți profesori, inclusiv cei din județul Cluj, primesc recunoaștere pentru dedicarea și eforturile depuse în sprijinul copiilor proveniți din medii defavorizate. Această apreciere vine în cadrul Galei „Profesorul Anului din mediul rural”, organizată de Teach for Romania, singurul eveniment din țară care pune în lumină și sărbătorește contribuția remarcabilă a profesorilor în domeniul educației rurale.

Prin această competiție ne dorim să aducem un plus de vizibilitate profesorilor, învățătorilor, educatorilor din mediul rural care cred în potențialul fiecărui copil, care se pregătesc și își folosesc toată creativitatea și resursele pentru a le oferi acestora șansa la un viitor mai bun prin educație modernă, de calitate, relevantă. Oameni care pot să inspire și care schimbă fața sistemului de educație din România”, au declarat organizatorii evenimentului.

Deși anunțul „Profesorului Anului din mediul rural” este programat abia pentru 15 februarie, Teach for Romania a finalizat jurizările pentru cea de-a treia ediție a Galei și a dezvăluit cei 22 de finaliști în cele 7 categorii distincte.

Dincolo de indicatorii vizibili privind nivelul ridicat de abandon școlar, performanţe academice foarte scăzute, violenţa, resursele limitate – invocate adesea când vine vorba despre școlile din medii vulnerabile, profesorii din medii dezavantajate reușesc să găsească soluții și să creeze școală relevantă pentru elevii lor. Lucrul acesta a fost identificat în cele 518 nominalizări făcute de către părinți, elevi, foști elevi, cadre didactice, directori, parteneri, la Gala Profesorul Anului din mediul rural, ediția a treia”, a transmis organizația Teach for Romania.

Cele șapte categorii de premiere includ educatori, profesori debutanți, prevenirea abandonului școlar, dezvoltarea literației, dezvoltarea abilităților socio-emoționale, dezvoltarea leadership-ului la elevi și implicarea în comunitate. La categoria „prevenirea abandonului școlar”, două cadre didactice din județul Cluj, Camelia Costantea (director, Școala Gimnazială Viișoara, Cluj) și Monica Nagy (învățător, Școala Gimnazială Cojocna, Cluj), au fost incluse pe lista celor 22 de finaliști, recunoscându-li-se astfel eforturile semnificative pentru menținerea elevilor în procesul educativ.

Facebook Comments Box
Alex Campian

Recent Posts

România intră în RĂZBOI! Primele drone ROMÂNEȘTI, gata de zbor! Clujul, la putere!

România intră în era dronelor! Producția militară începe ACUM! Clujul, implicat în planul național de…

13 hours ago

Fabrica de șosete care îmbrăca România, pusă la pământ! Angajații în șomaj, istoria în ruine. Ce s-a întâmplat?

Fabrica de șosete care îmbrăca România, pusă la pământ! Angajații în șomaj, istoria în ruine.…

17 hours ago

Tudor Chetreanu stârnește dezbateri pe rețelele sociale: Este legal să fii pe bicicletă în zona delimitată?

Tudor Chetreanu, provoacă gândirea critică și atrage atenția asupra regulilor de circulație, a publicat recent…

21 hours ago

Măcel în “zona rezidențială”! Caii au dezlănțuit iadul în cartierul milionarilor din Cluj!

Panică în cartierul milionarilor din Cluj! Caii distrug vile de lux și lasă mizerie în…

2 days ago

Revoltă în Piața Unirii: Femeie amendată pentru că circula cu bicicleta. Clujenii, FURIOȘI pe poliție!

Clujeancă amendată URIAȘ pentru că mergea cu bicicleta prin Piața Unirii: Poliția, acuzată de abuz!…

2 days ago

A fost abuz sau aplicare a legii? Scandalul biciclistei aprinde spiritele la Cluj

Scandal în Piața Unirii: Boc acuză comportament sfidător! Soția activistului Dohotaru, amendată drastic pentru că…

2 days ago