Connect with us

Eveniment

David Ciceo: În următorii 15 ani, traficul de pasageri se va dubla. Trebuie să găsim soluții de dezvoltare

Tudor Calinescu

Published

on

David Ciceo: În următorii 15 ani,  traficul de pasageri se va dubla. Trebuie să găsim soluții de dezvoltare


Prima întrunire din acest an a Asociaţiei Aeroporturilor din România (A.A.R.) are loc joi, 16 ianuarie 2020, la Hotelul Alpin din Poiana Braşov.
La invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veștea şi a preşedintelui Asociaţiei Aeroporturilor din România, David Ciceo, au răspuns directorii generali ai aeroporturilor membre A.A.R., secretari de stat şi directori din cadrul Ministerului Transporturilor şi Ministerului Economiei, directorii generali de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română şi ROMATSA, membri din conducerea Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, Asociației Naționale a Agențiilor de Turism şi Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Braşov, alături de reprezentanţi de la companii aeriene şi tour-operatori din ţară şi străinătate.

Pe agenda dezbaterilor sunt incluse subiecte de interes în domeniul aeronautic, precum dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, dezvoltarea terminalelor de pasageri și a terminalelor cargo, proiectul noului Cod Aerian şi actualizarea Master Planului de Transport. Totodată, vor fi discutate aspecte privind securitatea și siguranța aviației civile, finanțarea aeroporturilor prin intermediul Programului Operațional de Infrastructură Mare 2014-2020 şi atragerea fondurilor europene pentru aeroporturi prin Politica de Coeziune în perioada 2021-2027. Nu în ultimul rând, evoluția  traficului de pasageri pe aeroporturile din România, posibilităţile de atragere de noi companii aeriene, rolul aviației civile în dezvoltarea turismului şi colaborarea dintre aeroporturi, agențiile de turism, companiile aeriene și organizațiile județene de turism vor fi alte teme de analiză în cadrul şedinţei A.A.R.

„Traficul de pasageri pe aeroporturile din România a depășit în 2019, 23 de milioane de pasageri, iar estimările  arată că, la o creștere anuală, în medie de 4%, în următorii 15 ani,  traficul de pasageri se va dubla. În acest context, împreună cu autoritățile locale și naționale trebuie să găsim soluții de dezvoltare, astfel încât, aeroporturile din România să devină cât mai competitive din punct de vedere al infrastructurii și al serviciilor pe care le oferă pasagerilor și partenerilor, pe o piață internațională unde concurența este din ce în ce mai mare”, a declarat David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România și director general al Aeroportului Cluj.

“De asemenea, trebuie să gândim o strategie și pentru dezvoltarea terminalelor cargo, iar fondurile europene pot reprezenta una din principalele surse de finanțare. Creșterea numărului de destinații este un alt obiectiv al aeroporturilor, iar la ședință participă și reprezentanți din domeniu turismului, pentru ca împreună, să încercăm să implementăm modele de bune practici în vederea extinderii rețelelor de rute și a dezvoltării turistice a destinațiilor românești”, a precizat Ciceo.  

Brașovul, gazda primei întruniri a AAR din 2020

„Ne onorează şi ne bucură faptul că suntem gazdele acestei întruniri a Asociaţiei Aeroporturilor din România. Este o nouă dovadă că Braşovul are deja un cuvânt de spus în domeniul aeroportuar, prin specialiştii care se ocupă de realizarea Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. Am dovedit că proiectul nostru este unul matur, serios și deschizător de drumuri pentru administrațiile județene. Etapele parcurse în 2019 în implementarea proiectului AIBG sunt însemnate şi ele ne asigură premisele că până la sfârşitul acestui an Aeroportul va fi finalizat în proporție de 90%. Noi nu construim orice fel de aeroport, ci unul care va fi între primele trei la nivel naţional, după Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” şi Aeroportul Internaţional Cluj, atât din punctul de vedere al mărimii terminalului de pasageri, cât şi ca lungime a pistei de decolare-aterizare”, a menţionat preşedintele CJ Braşov Adrian-Ioan Veştea.

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

Sărbătoare Regală la Castelul Bonțida: Omagiu Contesei Katalin Bánffy, cu Evenimente Speciale și Întâlniri Emoționante cu Fiicele Sale

Alex Campian

Published

on

Ziua Bánffy va fi sărbătorită din nou la Castelul din Bonțida pe 22 septembrie 2024, duminică, între orele 11:00 și 17:00. Intrarea este liberă!

„Evenimentul nostru aduce omagiu contesei Katalin Bánffy, care anul acesta a împlinit 100 de ani, ocazie cu care organizăm o discuție cu fiicele sale, Elisabeth și Nicolette, cu participarea lui Zsuzsa Szebeni, lider al Institutului Liszt din Sfântu Gheorghe. Discuția va fi moderată de Csilla Hegedüs, președintele Fundației Transilvania Trust.

De asemenea, ne pregătim să-i primim pe cei interesați cu vizite ghidate în limbile română și maghiară, expoziții despre trecutul și prezentul castelului și al familiei Bánffy, activități pentru copii, demonstrație de meserii tradiționale în construcții, târg de produse locale precum și cu un concert de orgă excepțional susținut de Noémi Miklós, care ne va încânta cu muzică de film acompaniată de o proiecție”, transmit organizatorii.

Programul complet al Zilei Bánffy la Castelul Bonțida – 22 septembrie 2024

Expoziții (11:00 – 17:00):

  • „Câmpurile de forță ale lui Miklós Bánffy” – aripa de vest a clădirii principale (max. 10 vizitatori simultan)
  • Experience Room – turnul clădirii de bucătărie (max. 5 vizitatori simultan)
  • Expoziția digitală „Statuile pierdute ale castelului Bánffy de la Bonțida” – capela

Ateliere și demonstrații (11:00 – 15:00):

  • Atelier deschis al meseriilor tradiționale în construcții: pietrărie, tencuieli decorative, zidărie, tâmplărie tradițională și restaurare de mobilă; demonstrații susținute de meșterii restauratori ai castelului – curtea de onoare

Programe pentru copii (11:00 – 14:00):

  • Decorare de turtă dulce, jocuri de societate (șah, jenga, badminton etc.), activități de artizanat (coasere portofel din fetru și creare brățară cu tehnica macrame), pictură pe față – curte

Vizite ghidate:

  • 11:00 – Vizită ghidată în limba română – pornire de la clădirea porții
  • 13:00 – Vizită ghidată în limba maghiară – pornire de la clădirea porții

Activități speciale:

  • 11:30 – Demonstrație și activități cu arme de luptă tradiționale, susținute de Asociația Virtus Transsylvanica – curte, zona din fața aripii romantice
  • 13:00 – „Pulcinella și visul”, spectacol de teatru de păpuși de bâlci pentru copii în limba română, prezentat de Orsolya Gál – curte (în caz de vreme nefavorabilă, în clădirea Miklós)
  • 14:00 – „Regele care nu râdea niciodată”, spectacol de teatru de păpuși pentru copii în limba maghiară, prezentat de trupa Sétáló Bábszínház – curte (în caz de vreme nefavorabilă, în clădirea Miklós)

Discuție la masă rotundă (15:00):

  • „Cântec din viață” Katalin Bánffy 100. Invitați: Nicolette Jelen-Bánffy, Elisabeth Salnikoff-Bánffy, Szebeni Zsuzsa (lider al Institutului Liszt Centrul Cultural Maghiar Sfântu Gheorghe, cercetătoare Bánffy Miklós). Moderator: Hegedüs Csilla, președintele Fundației Transilvania Trust – capelă.
  • Pentru a participa, înscrieți-vă aici: formular de înscriere

Concert (16:00):

  • Organ on Wheels: Concert de orgă și proiecție cu participarea organistei Noémi Miklós și a lui Áron Telegdy – grajd

În cadrul evenimentul se va putea vizita și expoziția intitulată „Câmpurile de forță ale lui Miklós Bánffy”, amenajată în aripa neogotică renovată a clădirii principale și deschisă cu ocazia aniversării a 150 de ani de la nașterea contelui Miklós Bánffy.

Vă așteptăm cu drag la Castelul Bonțida pentru o zi plină de activități culturale și de descoperire a moștenirii familiei Bánffy!

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Mâine începe WonderPuck 8 | 6-8 septembrie 2024 🙂 – Vezi Program complet

Stefania Heinz

Published

on

🤩 𝐖𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐏𝐮𝐜𝐤 𝟖 e aproape aici! 🤩
Ca în fiecare an, vă așteptăm în centrul Clujului cu evenimente stradale pentru toate gusturile și pentru toate vârstele: teatru de animație, acrobații aeriene, concerte, manifestări sportive, spectacole itinerante și multe ateliere!
Accesul la toate evenimentele din cadrul 𝐖𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐏𝐮𝐜𝐤 𝟖 este GRATUIT!
EN
🤩 𝐖𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐏𝐮𝐜𝐤 𝟖 is almost here! 🤩
Like every year, we welcome you in the center of Cluj with street performances surely to delight everyone, of all ages: animation theatre, aerial shows, concerts, sporting events, walking acts and many, many workshops!
Access to all events within 𝐖𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐏𝐮𝐜𝐤 𝟖 is FREE!
𝐏𝐑𝐎𝐆𝐑𝐀𝐌 𝐄𝐕𝐄𝐍𝐈𝐌𝐄𝐍𝐓𝐄
𝕍𝕚𝕟𝕖𝕣𝕚, 𝟞 𝕤𝕖𝕡𝕥𝕖𝕞𝕓𝕣𝕚𝕖 𝟚𝟘𝟚𝟜
𝐏𝐈𝐀𝐓̦𝐀 𝐔𝐍𝐈𝐑𝐈𝐈
𝐒𝐜𝐞𝐧𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐞
Ora 17.00 – Carnavalul animalelor. Dalma Toadere
La pian: Raluca Rad și Oláh Boglárka
Flaut: Luca Vălean
Clarinet: Gergely Botond
Percuție: Ruben Cătuna
Vioară: Rareş Şiclovan
Vioară: David Modiga
Violă: Andreea Avram
Violoncel: Raul Vălean
Contrabas: Adrian Muntean
RO/5+/50 min
Ora 20.00 – Cartea Junglei. Teatrul de Nord Satu Mare, Trupa „Mihai Raicu” RO/4+/ 2h40min
𝐏𝐨𝐝𝐢𝐮𝐦
Ora 18.00- Spectacol muzical interactiv pentru copii – Afonel și Armonia. Stația teatru/ Muzical, Cluj Napoca RO/3+/ 50 min
Ora 19.00- A glimpse of 2024. Open Kyokushin-kan European Championship Kyokushin-kan Romania/ Budo Gym Napoca, Cluj Napoca (RO) sportiv/ 30 min
𝐒𝐂𝐄𝐍𝐀 𝐊𝐎𝐆𝐀̆𝐋𝐍𝐈𝐂𝐄𝐀𝐍𝐔
Ora 19.00 -Commedia dell’ Arte în 7 pași simpli. Les Chobeaux, Cluj Napoca RO/16+/ 60 min
Ora 21.00 – Marele B – un cabaret despre burnout. Stația teatru/ Muzical, Cluj Napoca RO/16+/ 1h20 min
𝐈𝐓𝐈𝐍𝐄𝐑𝐀𝐍𝐓𝐄
Ora 18.00- PP ✫Theatre (Theatre for One) Theatre✫ Puppeteria (Japonia)
Ora 18.00- Momente de Commedia Les Chobeaux, Cluj Napoca RO/Toate vârstele/ 50 min
Ora 19.00- Scafandrul Teatrul Magic Puppet, Cluj Napoca
𝐌𝐔𝐙𝐄𝐔𝐋 𝐃𝐄 𝐀𝐑𝐓𝐀̆
Ora 18.00- Scufița roșie Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia RO/4+/45 min
Ora 19.30- Muzicanții din Bremen. Teatrul de Păpuși „Puck”, Cluj Napoca HU/ 4+/ 50 min
𝐏𝐀𝐑𝐂𝐔𝐋 𝐏𝐎𝐋𝐈𝐆𝐎𝐍 𝐅𝐋𝐎𝐑𝐄𝐒̦𝐓𝐈
Ora 11.00- Punguța cu doi bani. AnimaArt. RO 2+, 30 min
𝕊𝕒̂𝕞𝕓𝕒̆𝕥𝕒̆, 𝟟 𝕤𝕖𝕡𝕥𝕖𝕞𝕓𝕣𝕚𝕖 𝟚𝟘𝟚𝟜
𝗣𝗜𝗔𝗧̦𝗔 𝗨𝗡𝗜𝗥𝗜𝗜
𝗦𝗰𝗲𝗻𝗮 𝗠𝗮𝗿𝗲
Ora 10.00- Povestea lui Tom Degețel. Teatrul pentru Copii Arlechino Brașov
RO/3+/ 45 min
Ora 17.00-The Beat. Concert. RO/3+/50 min
Ora 19.00- Trei cadouri fermecate. Teatrul de Păpuși „Puck”, Cluj Napoca. RO/5+/ 50 min
Ora 20.00- VERNE. Grupo Puja (Spania). Nonverbal/Toate vârstele/50 min
𝐏𝐨𝐝𝐢𝐮𝐦
Ora 11.00- Scufița roșie. Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia. RO/4+/45 min
Ora 12.00- Myrmekodia (teatru în miniatură). La Bayka (Polonia, Chile). Nonverbal/6+/2h
𝐒𝐂𝐄𝐍𝐀 𝐊𝐎𝐆𝐀̆𝐋𝐍𝐈𝐂𝐄𝐀𝐍𝐔
Ora 19.00- POC. Georgiana Cristurean, Andrada Coleșa, Gabriel Enache, Izabela Tsujimoto, Cluj Napoca. RO/16+/ 60 min
Ora 21.00- P.O.T. – Impro show cu păpuși. Teatrul Magic Puppet, Cluj Napoca. RO/16+/ 60 min
𝐈𝐓𝐈𝐍𝐄𝐑𝐀𝐍𝐓𝐄
Ora 10.00- Libelula și Rădașca. Teatrul Magic Puppet, Cluj Napoca
Ora 11.00- Momente de Commedia. Les Chobeaux, Cluj Napoca
Ora 12.30- Zâna Florilor. Teatrul pe Roți, Arad
Ora 16.00- PP ✫Theatre (Theatre for One). Theatre ✫Puppeteria (Japonia)
Ora 17.00- Narnanja. StilltLife (Olanda)
Ora 19.00- Narnanja. Stiltlife (Olanda)
Ora 19.30.00- Narnanja StilltLife (Olanda)
𝐌𝐔𝐙𝐄𝐔𝐋 𝐃𝐄 𝐀𝐑𝐓𝐀̆
Ora 11.00- Minu și valiza. Teatrul Național Aureliu Manea Turda. RO/3+/45 min
Ora 18.00- Fata babei și fata moșneagului. Teatrul Spiriduș Satu Mare. RO/2+/ 45 min
Ora 21.00- AristoCats. Studenții Departamentului de Canto, Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”, Cluj Napoca. RO/10+/ 50 min
𝔻𝕦𝕞𝕚𝕟𝕚𝕔𝕒̆, 𝟠 𝕤𝕖𝕡𝕥𝕖𝕞𝕓𝕣𝕚𝕖, 𝟚𝟘𝟚𝟜
𝐏𝐈𝐀𝐓̦𝐀 𝐔𝐍𝐈𝐑𝐈𝐈
𝐒𝐜𝐞𝐧𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐞
Ora 10.00- Păcală AnimaArt, Cluj Napoca. RO/3+/ 40 min
Ora 12.00- Viața secretă a celor mai neașteptate obiecte. Teatrul Magic Puppet, Cluj Napoca. RO/3+/ 45 min
Ora 18.00- Concert. Rock Academy. Toate vârstele/60 min
Ora 20.00- Micul prinț. Teatrul de Păpuși Vasilache, Botoșani. RO/6+/ 50 min
𝐏𝐨𝐝𝐢𝐮𝐦
Ora 11.00- Cățelușul Fofy La Bayka (Polonia și Chile). Nonverbal/5+/45 min
Ora 16.00- Circul de bambus – spectacol interactiv pe picioroange. TrappTop Flotta HU/3+/ 50 min
Ora 17.00- Hänsel și Gretel. Teatrul Spiriduș Satu Mare. RO/2+/45 min
Ora 19.00- Aici, acolo, peste tot. TRIO Theatre (Bulgaria). Nonverbal/Toate vârstele/40 min
𝐒𝐓𝐑𝐀𝐃𝐀 𝐊𝐎𝐆𝐀̆𝐋𝐍𝐈𝐂𝐄𝐀𝐍𝐔
Ora 19.00- Hellequin. Teatrul Național Aureliu Manea Turda. RO/16+/ 50 min
Ora 21.00- Just Push Play. Spectacol de Impro. RO/16+/50 min
𝐈𝐓𝐈𝐍𝐄𝐑𝐀𝐍𝐓𝐄
Ora 11.00- Zâna Florilor. Teatrul pe Roți, Arad
Ora 16.00- Narnanja. StiltLife (Olanda)
Ora 18.00- Narnanja. StiltLife (Olanda)
Ora 18.30- PP ✫Theatre (Theatre for One). Theatre ✫Puppeteria (Japonia)
Ora 18.30- Momente de Commedia. Les Chobeaux. Cluj Napoca
Ora 19.00- Cupidon. Teatrul Magic Puppet, Cluj Napoca
Ora 20.00- Narnanja. StiltLife (Olanda)
𝐌𝐔𝐙𝐄𝐔𝐋 𝐃𝐄 𝐀𝐑𝐓𝐀̆
Ora 11.00- Tărâmul de mijloc. ZBENG cultural, Cluj Napoca. RO/6+/ 40 min
Ora 17.00- Aventurile lui Pulcinella. Teatrul de Păpuși „Puck”, Cluj Napoca. HU/4+/35 min
Ora 19.30- Motanul încălțat. Teatrul de Păpuși „Puck”, Cluj Napoca. RO/3+/ 45 min
————————————————————–
Festivalul Stradal WonderPuck este un eveniment organizat de Teatrul de Păpuși „Puck”, ESUA – Asociație culturală româno-germană și Clubul Lions, cu sprijinul Consiliului Județen Cluj, Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, Administrației Fondului Cultural Național și Ambasada Regatului Țărilor de Jos.
Foto: Andi Daiszler

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

𝐉𝐚𝐳𝐳 𝐢𝐧 𝐭𝐡𝐞 𝐏𝐚𝐫𝐤, 𝐢𝐧 𝐏𝐚𝐫𝐜𝐮𝐥 𝐄𝐭𝐧𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐜 𝐍𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 „𝐑𝐨𝐦𝐮𝐥𝐮𝐬 𝐕𝐮𝐢𝐚 30 Aug – 1 Sept

Stefania Heinz

Published

on

🎷 𝐉𝐚𝐳𝐳 𝐢𝐧 𝐭𝐡𝐞 𝐏𝐚𝐫𝐤, 𝐢𝐧 𝐏𝐚𝐫𝐜𝐮𝐥 𝐄𝐭𝐧𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐜 𝐍𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 „𝐑𝐨𝐦𝐮𝐥𝐮𝐬 𝐕𝐮𝐢𝐚”
✅ Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, va găzdui, și în acest an, ⏳ în perioada 30 august – 1 septembrie, ➡️ în Parcul Etnografic Național ,,Romulus Vuia” din Hoia, cunoscutul festival 𝗝𝗮𝘇𝘇 𝗶𝗻 𝘁𝗵𝗲 𝗣𝗮𝗿𝗸.
🎼 Astfel, în cadrul celui mai vechi muzeu în aer liber din România, iubitorii de muzică bună vor putea petrece timp de calitate ascultând numeroși artiști celebri și se vor putea bucura de o experiență de neuitat, într-o atmosferă relaxantă.
ℹ️ Informații despre programul evenimentului sunt disponibile la link-ul: https://jazzinthepark.ro/.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite