Connect with us

Eveniment

David Ciceo: În următorii 15 ani, traficul de pasageri se va dubla. Trebuie să găsim soluții de dezvoltare

Published

on

David Ciceo: În următorii 15 ani,  traficul de pasageri se va dubla. Trebuie să găsim soluții de dezvoltare


Prima întrunire din acest an a Asociaţiei Aeroporturilor din România (A.A.R.) are loc joi, 16 ianuarie 2020, la Hotelul Alpin din Poiana Braşov.
La invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veștea şi a preşedintelui Asociaţiei Aeroporturilor din România, David Ciceo, au răspuns directorii generali ai aeroporturilor membre A.A.R., secretari de stat şi directori din cadrul Ministerului Transporturilor şi Ministerului Economiei, directorii generali de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română şi ROMATSA, membri din conducerea Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, Asociației Naționale a Agențiilor de Turism şi Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Braşov, alături de reprezentanţi de la companii aeriene şi tour-operatori din ţară şi străinătate.

Pe agenda dezbaterilor sunt incluse subiecte de interes în domeniul aeronautic, precum dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, dezvoltarea terminalelor de pasageri și a terminalelor cargo, proiectul noului Cod Aerian şi actualizarea Master Planului de Transport. Totodată, vor fi discutate aspecte privind securitatea și siguranța aviației civile, finanțarea aeroporturilor prin intermediul Programului Operațional de Infrastructură Mare 2014-2020 şi atragerea fondurilor europene pentru aeroporturi prin Politica de Coeziune în perioada 2021-2027. Nu în ultimul rând, evoluția  traficului de pasageri pe aeroporturile din România, posibilităţile de atragere de noi companii aeriene, rolul aviației civile în dezvoltarea turismului şi colaborarea dintre aeroporturi, agențiile de turism, companiile aeriene și organizațiile județene de turism vor fi alte teme de analiză în cadrul şedinţei A.A.R.

„Traficul de pasageri pe aeroporturile din România a depășit în 2019, 23 de milioane de pasageri, iar estimările  arată că, la o creștere anuală, în medie de 4%, în următorii 15 ani,  traficul de pasageri se va dubla. În acest context, împreună cu autoritățile locale și naționale trebuie să găsim soluții de dezvoltare, astfel încât, aeroporturile din România să devină cât mai competitive din punct de vedere al infrastructurii și al serviciilor pe care le oferă pasagerilor și partenerilor, pe o piață internațională unde concurența este din ce în ce mai mare”, a declarat David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România și director general al Aeroportului Cluj.

“De asemenea, trebuie să gândim o strategie și pentru dezvoltarea terminalelor cargo, iar fondurile europene pot reprezenta una din principalele surse de finanțare. Creșterea numărului de destinații este un alt obiectiv al aeroporturilor, iar la ședință participă și reprezentanți din domeniu turismului, pentru ca împreună, să încercăm să implementăm modele de bune practici în vederea extinderii rețelelor de rute și a dezvoltării turistice a destinațiilor românești”, a precizat Ciceo.  

Brașovul, gazda primei întruniri a AAR din 2020

„Ne onorează şi ne bucură faptul că suntem gazdele acestei întruniri a Asociaţiei Aeroporturilor din România. Este o nouă dovadă că Braşovul are deja un cuvânt de spus în domeniul aeroportuar, prin specialiştii care se ocupă de realizarea Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. Am dovedit că proiectul nostru este unul matur, serios și deschizător de drumuri pentru administrațiile județene. Etapele parcurse în 2019 în implementarea proiectului AIBG sunt însemnate şi ele ne asigură premisele că până la sfârşitul acestui an Aeroportul va fi finalizat în proporție de 90%. Noi nu construim orice fel de aeroport, ci unul care va fi între primele trei la nivel naţional, după Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” şi Aeroportul Internaţional Cluj, atât din punctul de vedere al mărimii terminalului de pasageri, cât şi ca lungime a pistei de decolare-aterizare”, a menţionat preşedintele CJ Braşov Adrian-Ioan Veştea.

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

Moment important la Cluj-Napoca. Azi a fost inaugurat Consulatul Onorific al Republicii Moldova

Published

on

Moment important la Cluj-Napoca. Azi a fost inaugurat Consulatul Onorific al Republicii Moldova

Consulatul Onorific al Republicii Moldova a fost deschis la Cluj-Napoca, în prezența Ambasadorului Republicii Moldova în România, Victor Chirilă, și a Consulului Onorific Nina Moldovan.
Pe 5 decembrie 2023, orașul Cluj-Napoca a fost gazda unui moment important pentru comunitatea moldovenească din zonă, cu ocazia deschiderii oficiale a Consulatului Onorific al Republicii Moldova.

La ceremonia de investire a dnei Nina Moldovan în funcția de Consul Onorific al Republicii Moldova la Cluj, desfășurată la hotelul Radisson Blu Cluj, a fost prezent Excelența Sa, dl. Victor Chirilă, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în România.

Șeful Misiunii diplomatice a Republicii Moldova de la București a subliniat în cuvântul său de salut adresat invitaților la eveniment anvergura și dinamica relațiilor moldo-române la toate nivelele – politic, economic, cultural, social și, în context, importanța reprezentării Republicii Moldova în zona de vest a României, unde se află un număr mare de cetățeni moldoveni, atât studenți, cât și oameni de afaceri, cultură, din mediul academic și alte domenii de activitate. Prezența onorifică a Republicii Moldova în orașul Cluj-Napoca va permite un număr mai mare de evenimente dedicate promovării cooperării bilaterale și schimbului de experiență între comunitățile din Republica Moldova și această regiune a României.

Evenimentul a fost marcat de prezența numeroșilor reprezentanți ai comunității moldovenești din Cluj-Napoca, precum și a distinșilor invitați din oraș. În discursul său de investire, Consulul Onorific Nina Moldovan a subliniat importanța și responsabilitatea acestei funcții în ceea ce privește sprijinul și reprezentarea comunității moldovenești în regiune.

Consulul Onorific al R. Moldova la Cluj: „Comunitatea moldovenească din acest oraș este una extrem de importantă”
„Este o onoare extraordinară să fiu investită în funcția de Consul Onorific al Republicii Moldova la Cluj. Comunitatea moldovenească din acest oraș este una extrem de importantă și diversă, iar această funcție mă responsabilizează în egală măsură. Voi depune toate eforturile pentru a sprijini și a reprezenta comunitatea noastră cu demnitate și profesionalism”, a declarat dna Nina Moldovan.

În ultimii 20 de ani, dna Nina Moldovan a pus bazele și a contribuit la dezvoltarea mai multor afaceri și proiecte în domenii precum turismul și imobiliarele. Manager cu experiență, dna Nina Moldovan deține experiență inclusiv în organizații non-profit care se concentrează pe sprijinirea antreprenoriatului în România.

Evenimentul de învestire a fost organizat cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova la București și s-a bucurat de participarea multor membri ai comunității, contribuind astfel la consolidarea legăturilor strânse dintre Republica Moldova și locuitorii din Cluj-Napoca. Comunitatea cetățenilor moldoveni din regiunea Transilvaniei cuprinde câteva mii de persoane. În Cluj-Napoca au reședința în jur de 1500 de cetățeni ai Republicii Moldova, dintre care 800 sunt studenți.

Mesajul CEO-lui Terapia Cluj, Dragoș Damian, la deschiderea Consulatului Onorific al Republicii Moldova la Cluj-Napoca “În numele Terapia, salut cu mare bucurie faptul că Republica Moldova și-a deschis un Consulat Onorific la Cluj-Napoca și îi urez mult succes Doamnei Nina Moldovan în proiectele pe care le are în desfășurare. Mulțumesc pentru invitație și îmi pare rău ca nu am ajuns la festivitate, cu atât mai mult cu cât Terapia este cel mai mare și cel mai vechi exportator de medicamente către Moldova și, probabil, unul dontre cei mai mari exportatori clujeni către țara-soră – veteranul Faringosept fabricat la Cluj-Napoca se găsește de peste 30 de ani în toate farmaciile din Moldova.În prezent avem și o colaborare de producție cu Carbolemed Chișinău, așadar avem și importuri din Moldova către România. Intenționăm să facem investiții în continuare în parteneriate cu alți producători de medicamente din Moldova și, eventual folosindu-ne de contactele noastre, să îi introducem și în alte țări ale Uniunii Europene. Astfel încât un Consulat la Cluj-Napoca ne ajută în misiune, așa cum ne-au ajutat și Consulatele Kazahstanului și Poloniei, după deschiderea cărora am observat o creștere a schimburilor comerciale cu cele două țări în industria știintelor vieții.Un obiectiv important, dacă vorbim de zona economică, este ca mai multe dintre companiile clujene, poate cu ajutorul Consulatului, să angajeze tineri din Moldova care vor fi, astfel, instruiți cu know-how și abilități de management pentru a se reîntoarce în țara natală și a deveni antreprenori sau a conduce reprezentanțele unor companii internaționale. Astfel s-a creat și leadershipul de afaceri din România înainte și după integrarea în UE, învățând de la companiile din vestul Europei. Astfel se poate crea și lidershipul din Moldova, învățând de la companiile din Cluj-Napoca și ducând bune practici înapoi în țara natală.

Succes Consulatului și Doamnei Consul Onorific”, a transmis CEO-lui Terapia Cluj, Dragoș Damian.

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

U-BT începe returul sezonului regulat din EuroCup cu un eșec. “Studenții”, învinși în Turcia

Published

on

U-BT începe returul sezonului regulat din EuroCup cu un eșec. "Studenții", învinși în Turcia


Campioana României a pierdut în fața celor de la Turk Telekom Ankara, scor 95-84.
Timp de minute bune, cele două echipe au mers cap la cap. Karel Guzman a încercat să rupă echilibrul, însă fără succes. Turcii au revenit, ba mai mult, au avut un run de 12-0 și au reușit să se distanțeze, iar după 10 minute conduceau cu 26-18.

Clujenii au încercat să micșoreze ecartul în sfertul secund, însă fără succes. În ciuda eforturilor lui Patrick Richard, care a fost eficient de la mare distanță, așa au fost și majoritatatea baschetbaliștilor echipei gazdă, iar la pauză, Turk Telekom Ankara conducea cu 53-48.

După revenirea pe parchet, “studenții” s-au apropiat la doar un singur punct, dar turcii au continuat să mențină aceeași acuratețe la aruncările de 3 puncte și și-au menținut avantajul. Chiar și așa, D.J. Seeley a egalat la 66 pe final de sfert, iar ultimele 10 minute se anunțau a fi tensionate.

Gazdele au păstrat aceeași intensitate și în ultima parte a jocului, în timp ce elevii lui Mihai Silvășan au părut lipsiți de inspirație în multe momente. Imediat după jumătatea sfertului, ecartul era unul format din două cifre, iar U-BT nu a mai reușit să revină. Astfel, Turk Telekom Ankara se impune cu 95-84, iar campioana României suferă cel de-al treilea eșec al sezonului în EuroCup.

Cei mai buni marcatori ai echipei clujene au fost Patrick Richard și Andrija Stipanovic (ambii câte 15 puncte), fiind urmați de D.J. Seeley (13 puncte, 3 recuperări).

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Construcția hotelului Belvedere anii 1976-1977, pe baza proiectului arhitectului Aurel Buzuloiu

Published

on

Construcția hotelului Belvedere anii 1976-1977, pe baza proiectului arhitectului Aurel Buzuloiu

DISTRIBUIE

Fotografie recondiționată digital, sursa: internet (originalul degradat)

Ulterior numele a fost schimbat în hotel Transilvania fiind apoi schimbat înapoi în Belvedere. Motivul: același nume ca și al palatului unde a fost anunțată decizia celui de al doilea arbitraj de la Viena în 1940.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

DISTRIBUIE

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate