Connect with us

Eveniment

David Ciceo: În următorii 15 ani, traficul de pasageri se va dubla. Trebuie să găsim soluții de dezvoltare

Tudor Calinescu

Published

on

David Ciceo: În următorii 15 ani,  traficul de pasageri se va dubla. Trebuie să găsim soluții de dezvoltare


Prima întrunire din acest an a Asociaţiei Aeroporturilor din România (A.A.R.) are loc joi, 16 ianuarie 2020, la Hotelul Alpin din Poiana Braşov.
La invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veștea şi a preşedintelui Asociaţiei Aeroporturilor din România, David Ciceo, au răspuns directorii generali ai aeroporturilor membre A.A.R., secretari de stat şi directori din cadrul Ministerului Transporturilor şi Ministerului Economiei, directorii generali de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română şi ROMATSA, membri din conducerea Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, Asociației Naționale a Agențiilor de Turism şi Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Braşov, alături de reprezentanţi de la companii aeriene şi tour-operatori din ţară şi străinătate.

Pe agenda dezbaterilor sunt incluse subiecte de interes în domeniul aeronautic, precum dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, dezvoltarea terminalelor de pasageri și a terminalelor cargo, proiectul noului Cod Aerian şi actualizarea Master Planului de Transport. Totodată, vor fi discutate aspecte privind securitatea și siguranța aviației civile, finanțarea aeroporturilor prin intermediul Programului Operațional de Infrastructură Mare 2014-2020 şi atragerea fondurilor europene pentru aeroporturi prin Politica de Coeziune în perioada 2021-2027. Nu în ultimul rând, evoluția  traficului de pasageri pe aeroporturile din România, posibilităţile de atragere de noi companii aeriene, rolul aviației civile în dezvoltarea turismului şi colaborarea dintre aeroporturi, agențiile de turism, companiile aeriene și organizațiile județene de turism vor fi alte teme de analiză în cadrul şedinţei A.A.R.

„Traficul de pasageri pe aeroporturile din România a depășit în 2019, 23 de milioane de pasageri, iar estimările  arată că, la o creștere anuală, în medie de 4%, în următorii 15 ani,  traficul de pasageri se va dubla. În acest context, împreună cu autoritățile locale și naționale trebuie să găsim soluții de dezvoltare, astfel încât, aeroporturile din România să devină cât mai competitive din punct de vedere al infrastructurii și al serviciilor pe care le oferă pasagerilor și partenerilor, pe o piață internațională unde concurența este din ce în ce mai mare”, a declarat David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România și director general al Aeroportului Cluj.

“De asemenea, trebuie să gândim o strategie și pentru dezvoltarea terminalelor cargo, iar fondurile europene pot reprezenta una din principalele surse de finanțare. Creșterea numărului de destinații este un alt obiectiv al aeroporturilor, iar la ședință participă și reprezentanți din domeniu turismului, pentru ca împreună, să încercăm să implementăm modele de bune practici în vederea extinderii rețelelor de rute și a dezvoltării turistice a destinațiilor românești”, a precizat Ciceo.  

Brașovul, gazda primei întruniri a AAR din 2020

„Ne onorează şi ne bucură faptul că suntem gazdele acestei întruniri a Asociaţiei Aeroporturilor din România. Este o nouă dovadă că Braşovul are deja un cuvânt de spus în domeniul aeroportuar, prin specialiştii care se ocupă de realizarea Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. Am dovedit că proiectul nostru este unul matur, serios și deschizător de drumuri pentru administrațiile județene. Etapele parcurse în 2019 în implementarea proiectului AIBG sunt însemnate şi ele ne asigură premisele că până la sfârşitul acestui an Aeroportul va fi finalizat în proporție de 90%. Noi nu construim orice fel de aeroport, ci unul care va fi între primele trei la nivel naţional, după Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” şi Aeroportul Internaţional Cluj, atât din punctul de vedere al mărimii terminalului de pasageri, cât şi ca lungime a pistei de decolare-aterizare”, a menţionat preşedintele CJ Braşov Adrian-Ioan Veştea.

Source link

Facebook Comments Box
Tetarom

Tractari Auto Tudy

Eveniment

🚨 Accident grav la Jucu de Sus: Trei persoane rănite, una transportată cu elicopterul SMURD la spital

Alex Campian

Published

on

Accident rutier Jucu de Sus Cluj, femeie transportată cu elicopter SMURD

Accident grav la Jucu de Sus: Femeie preluată de elicopter SMURD, alte două persoane rănite

Miercuri, 9 iulie 2025, un grav accident rutier a avut loc pe Strada Tudor Vladimirescu din localitatea Jucu de Sus, județul Cluj. Un autoturism a părăsit carosabilul și s-a izbit violent de un cap de pod, iar în urma impactului trei persoane au fost rănite, una dintre ele fiind preluată de un elicopter SMURD.

🚒 Pompierii de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca au intervenit de urgență cu trei autospeciale de descarcerare și două ambulanțe SMURD, dintre care una de terapie intensivă. În sprijin a fost solicitat și elicopterul SMURD de la Punctul Aeromedical Jibou.

👩‍⚕️ În mașină se aflau două femei și un bărbat. Cele două femei, de aproximativ 55 și 75 de ani, au fost extrase din autoturism, conștiente, dar cu multiple traumatisme. Una dintre ele, în stare mai gravă, a fost preluată de elicopterul SMURD și transportată la spital. Bărbatul, de aproximativ 62 de ani, a fost și el transportat cu ambulanța la o unitate medicală pentru îngrijiri.

🚗 Potrivit polițiștilor clujeni, accidentul s-a produs în jurul orei 11:30, atunci când șoferița în vârstă de 57 de ani, din Cluj-Napoca, care se deplasa spre localitatea Sic, a pierdut controlul volanului pe carosabilul umed și a intrat cu mașina într-un cap de pod. Testarea alcoolscopică a arătat un rezultat negativ.

Poliția continuă cercetările pentru a stabili cauzele exacte ale accidentului.

Facebook Comments Box
Tetarom

Tractari Auto Tudy
Continue Reading

Eveniment

📰 Accident rutier la Călata: Femeie de 65 de ani, transportată la spital

Alex Campian

Published

on

Accident rutier la Călata, județul Cluj, iulie 2025, intervenția pompierilor și ambulanței

Un accident rutier a avut loc marți dimineața, în localitatea Călata, județul Cluj, pe DN1R. Două autoturisme au fost implicate într-o coliziune, iar o femeie în vârstă de 65 de ani a fost transportată la spital pentru investigații suplimentare.

🚑 La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Huedin cu o autospecială dotată cu modul de descarcerare, alături de un echipaj medical SAJ. Din fericire, nicio persoană nu a rămas încarcerată în urma impactului.

👉 Potrivit primelor informații transmise de IPJ Cluj, accidentul s-a produs în jurul orei 10:30, atunci când un bărbat de 48 de ani, din Cluj-Napoca, aflat la volanul unui autoturism, a efectuat un viraj la stânga pentru a intra pe DJ108C. În acel moment, a fost lovit de un alt autoturism care circula din sens opus, condus de un bărbat de 38 de ani, din Beliș.

👩‍⚕️ În urma coliziunii, pasagera de 65 de ani din autoturismul condus de bărbatul de 38 de ani a suferit răni și a fost transportată la spital.

🧪 Testele alcoolscop realizate asupra celor doi șoferi au avut rezultate negative.

Poliția continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările producerii accidentului.

Accident rutier la Călata, județul Cluj, iulie 2025, intervenția pompierilor și ambulanței pentru mai multe masini

info: IPJ Cluj

foto: infoHuedin

Facebook Comments Box
Tetarom

Tractari Auto Tudy
Continue Reading

Eveniment

Sterilizare Gratuită Câini și Pisici Cluj 2025 | USAMV Spay Day

Alex Campian

Published

on

Clujenii pot steriliza gratuit câinii și pisicile la USAMV Cluj-Napoca – Spay Day 2025

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca organizează pe 11 iulie evenimentul „Spay Day 2025” – un maraton de sterilizări gratuite pentru câini și pisici, care va avea loc în clinicile veterinare ale universității. La această acțiune participă și 85 de studenți absolvenți ai facultății.

Începând cu ora 8:30, cadre didactice și absolvenți din anul 2025 vor efectua sterilizările pentru animalele înscrise, în cadrul clinicilor USAMV. Această campanie anuală, derulată în același format din 2018, se adresează în special proprietarilor de animale cu resurse financiare limitate, precum și animalelor fără stăpân.

Înscrierile se fac telefonic, la numărul 0730 176 297, în data de 9 iulie, între orele 9:00 și 16:00. Sunt disponibile aproximativ 45 de locuri, iar intervențiile vor fi realizate în ordinea înscrierii.

„Sterilizarea animalelor de companie este cea mai eficientă și umană metodă de control a populației de câini și pisici, prevenind apariția puilor nedoriți și reducând abandonul”, a declarat conf. dr. Cosmin Peștean, coordonatorul campaniei.

Beneficiile sterilizării includ reducerea riscului unor boli ale aparatului genital, îmbunătățirea calității vieții animalelor, diminuarea comportamentelor agresive, dar și reducerea numărului de animale eutanasiate, cu un impact pozitiv asupra comunității.

Proprietarii sunt rugați să nu hrănească animalele cu cel puțin 12 ore înainte de intervenție.

La maraton vor participa aproximativ 85 de absolvenți ai Facultății de Medicină Veterinară, din programele în limba română, engleză și franceză, alături de cadre didactice, medici și tehnicieni veterinari din toate specializările, de la recepție până la blocul operator.

Facebook Comments Box
Tetarom

Tractari Auto Tudy
Continue Reading

Cele mai citite


Tetarom