Connect with us

Eveniment

Din autobuzul 9, direct în Salvare. Cui îi este frică de transportul în comun de la Cluj?

Published

on

Din autobuzul 9, direct în Salvare. Cui îi este frică de transportul în comun de la Cluj?

Dacă locuieşti în Cluj-Napoca, eşti pensionar şi circuli cu mijloacele de transport în comun, vrei nu vrei teama de COVID a pus stăpânire şi pe tine. Dar pentru unele persoane teama de şoferii CTP e mai mare decât teama de COVID. Şi nu pentru că şoferii nu poartă mască în pandemie la Cluj-Napoca.
De câte ori nu ni s-a întâmplat să circulăm cu mijloacele de transport, cele noi şi frumoase, din oraşul nostru, dar să vedem şoferi care fie îi lasă pe bieţii pensionari să alerge după maşină, iar apoi le închid uşile în nas, fie să pornească fră a le păsa dacă au prins pe cineva cu uşile. Dar parcă pe cei vitezomani nu îi înghiţim de fel. Şi ne întrebăm cine le-a mai dat carnet de conducere pentru transport persoane dacă se comportă cu oamenii ca şi cu sacii de cartofi. Poate că pe lângă masca de protecţie ne-ar prinde bine şi o centură de siguranţă. Dar dacă nu avem loc pe scaun, cum ne descurcăm?

Vă este cunoscută expresia „Mai încet, domnule că nu duci cartofi”? Cui îi este frică de şoferii vitezomani ai CTP? Doamnei Cornelia Gădălean, o pensionară de 65 de ani, din cartierul Mănăştur, sigur îi e frică. A povestit pentru ZIUA de CLUJ aventura ei de luna trecută cu un şofer de la „Raliul CTP”. Se întâmpla prin 10 septembrie, în jurul orei 10 dimineaţa. Cu cârja în mâna dreaptă, ajutorul ei de nădejde pentru diagnosticul de polineuropatie senzorială motorie la mâini şi picioare plus operaţia pentru chisturi osoase la piciorul drept, a urcat hotărâtă din staţia de la Spitalul de Pediatrie de pe Calea Moţilor în autobuzul cu numărul 9, pentru a ajunge acasă, în cartierul Mănăştur. Şi-a scanat abonamentul. De două ori pentru că mai mereu, din prima nu reuşeşte. 

Maşina a pornit din staţie în trombă, însă după doar câţiva metri şoferul a frânat brusc. Numai el ştie de ce, pentru că doamna Cornelia s-a trezit de la prima uşă aruncată până la cea de-a doua întinsă pe jos în autobuz. Aici, preţ de câteva secunde nu îşi mai aminteşte exact ce s-a întâmplat până s-a dezmeticit din căzătură şi sperietură. Nu ştie nici cine a ridicat-o de pe jos… A ajuns cumva în genunchi lângă scaunele de la uşa a adoua. Clujenii inimoşi, din maşină au sărit imediat să o ajute… „Uitaţi doamnă cârja, geanta, abonamentul… Cum vă simţiţi?”

Dar doamna Cornelia, pe lângă loviturile încasate de la căzătură a afăcut şi un atac de panică. Plângând, lovită la cap, la picioare, la umăr, la omoplatul drept, mâna stângă pe care nu şi-o mai simţea a putut realiza totuşi că şoferul autobuzului a staţionat, dar nu s-a clintit măcar până în dreptul ei să verifice ce a păţit. Măcar a sunat la salvare. A sosit şi Salvarea. „Doi băieţi m-au coborât încet din autobuz… au fost amabili şi m-au monitorizat în salvare. Am apucat să văd că tensiunea îmi era 260 cu 160, iar glicemia 118. Domnii de la Salvare m-au liniştit cu recomandarea că nu e cazul să merg la urgenţă din cauza COVID-ului”, ne-a declarat doamna Cornelia.  

Poliţia a apărut după ce a sosit Salvarea. L-a testat cu aparatul etilotest pe şofer. Şoferul nu era băut. Dar surpriză, poliţiştii au chemat-o pe femeie în halul în care era până în Gheogheni, pe Albac, să dea declaraţii. Femeia în zăpăceala ei a refuzat amintindu-şi că avea o programare la un ecodopler, care nu l-ar fi ratat deoarece nu ştie când i-ar mai putea veni rândul. Se înţelege însă cu şoferul să îi dea un apel pe telefon, telefon pe care îl uitase acasă, pentru a merge împreună la poliţie pentru declaraţii mai spre seară. Nici apel nu a avut de la şoferul cu pricina şi nici la locul de întâlnire din Mănăştur nu a mai apărut.

După 5 zile doamna a fost consultată de medicul de familie deoarece nu mai scăpa de durerile de cap. Între timp îi apăruseră şi vânătăile. După consult a primit trimitere la neuorologie pentru a efectua un CT de urgenţă. Ajunge în cele din urmă şi la Serviciul de Urgenţă unde i-au luat rezultatele care arătau monitorizarea din ziua accidentului de pe Salvare. Dar doamna hotărâtă, de data aceasta a mers la Medicina Legală de unde a obţinut un certificat constatator.  

Poliţia a contactat-o între timp pe doamnă după 3 zile de la accident pentru a o chema din Mănăştur, în Gheorgheni, sediul de pe Albac, pentru a da declaraţii cu privire la accident. Zis şi făcut… însă doamna Cornelia a dorit să vadă înregistrarea din mijlocul de transport. „Am vurt să văd cum s-a întâmplat totul, măcar atât”, spune femeia. Însă poliţia nu i-a pus la dispoziţie filmarea din mijlocul de transport pentru a vedea ce s-a întâmplat cu exactitate.

Între timp spune că e foarte dezamăgită şi de poliţişti şi de şoferul de autobuz. Pentru că şoferul după ce a dat cu ea de pământ a mai şi minţit-o şi nu a mai vrut să afle nici cu spatele cum se simte. Se bucură că nu e mai rău, dar îi pare rău pentru că neavând soţ sau maşină proprie va trebui tot cu mijloacele de transport în comun să circule. Cu frica ce-i drept că următorul şofer va crede că transportă tot cartofi, în loc de oameni, mulţi dintre ei în vârstă şi cu multe alte probleme de sănătate…

 

Source link

Facebook Comments Box

Eveniment

Lovitură pentru “mafia lemnului” din Cluj. Ce au găsit polițiștii la o firmă din zona de munte

Published

on

Lovitură pentru "mafia lemnului" din Cluj. Ce au găsit polițiștii la o firmă din zona de munte

Polițiștii din Huedin și comisarii Gărzii Forestiere au confiscat o cantitate mare de lemn, în urma unor controale efectuate în ultimele zile.
Poliția Rurală Huedin, alături de reprezentanții Gărzii Forestiere Cluj au efectuat un control, în perioada 29-30 martie, la un operator economic pe raza comunei Mărgău, județul Cluj.

„În urma neregulilor constatate, a fost dispusă confiscarea cantității totale de 98,69 mc lemn rotund din specia molid, pentru deținerea materialului lemnos fără documente de proveniență”, a transmis IPJ Cluj.

Totodată, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Înșelătorie de tip „maimuța” la o cursă Bolt. „Vor să fure de unde apucă” / „Am pățit asta la Cluj” / „Mai bine cu taxi”

Published

on

Înșelătorie de tip „maimuța” la o cursă Bolt. „Vor să fure de unde apucă” / „Am pățit asta la Cluj” / „Mai bine cu taxi”

Un client a fost păgubit cu peste 50 de lei după o cursă Bolt, deoarece șoferul nu ar fi oprit  „ceasul” după ce pasagerul a coborât la destinație.
„Când șoferul Bolt nu îți închide cursa când te dai jos din malșină crezându-se șmecher. De fapt asta este țară… de oameni care se cred speciali, care cred că totul li se cuvine și care vor să fure de pe unde apucă. Până la urmă țară și politicienii ei sunt de fapt oglinda poporului. Pentru că cei corecți, onești devin excepții în timp ce combinatorii, șmenarii devin regula. Șoferul Bolt – (…)”, a scris jurnalistul Stelian Muscalu într-o postare pe Facebook.

Sursă: Facebook – stelianmuscalu.ro
„Am pățit asta în Cluj” / „Mai bine folosesc taxi la Cluj”
Cum firma Bolt activează și în Cluj, în comentarii au apărut și pățiții locali, care au relatat ce exeperiențe au avut cu serviciul de ride-sharing și unii șoferi.

„Am pățit asta in Cluj”, a scris o doamnă.

„Bolt, sunteți de tot râsul cu tariful dinamic, mai bine folosesc taxi, la Cluj funcționează foarte bine, voi sunteți japcarii din orașe, nu taximetriștii tatuați!” a mai comentat un bărbat.

Cineva i-a răspuns că daca folosește serviciul clasic de taxi, este mai rău, dar o altă persoană l-a contrazis.

„La Cluj nu funcționează așa, majoritatea taxiurilor sunt curate, și șoferii civilizați. E drept că am întâlnit și loaze, un șofer odată la 5 ani. Cei cu învârteli sunt Activ taxi, aka rechinii de pe vremuri”, a spus un alt domn.

Răspunsul Bolt
„Bună ziua, (…)! În primul rând, ne pare rău pentru această experiență neplăcută. Comportamentul șoferului nu este unul pe care ni-l dorim de la partenerii noștri și tocmai de aceea luăm măsuri care să descurajeze aceste incidente. Pentru a putea remedia situația față de tine și pentru a putea aplica măsurile necesare în cazul șoferului, te rugăm să raportezi cursa în aplicație, prin funcția de Asistență. Echipa noastră de suport a fost deja înștiințată și așteaptă mesajul tău”, au transmis cei de la Bolt.

Ce pățesc astfel de șoferi
În comentarii, oamenii au explicat și ce se poate întâmpla cu șoferii care fac precum cel din situația amintită mai sus. De la suspendare temporară, până la permanentă.

„(…) soferul ia roșu adică 1 săptămâna – 1 lună nu mai conduce Bolt”; „Poate fi suspendat și definitiv de pe platformă”; „Reclamație la Bolt. Șoferul își poate pierde dreptul de a-i mai folosi.”

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Eveniment

Se ÎNCHIDE circulația pe strada Uliului

Published

on

Se ÎNCHIDE circulația pe strada Uliului

DISTRIBUIE

Primăria Cluj-Napoca anunță închiderea circulației auto pe strada Uliului, de la intersecția cu strada Donath, luni, 3 aprilie 2023, între orele 9.00-17.00.

Această măsură este necesară pentru efectuarea unor foraje în vederea întocmirii unei expertize tehnice, ca urmare a apariției unor fisuri ale sistemului rutier carosabil.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

DISTRIBUIE

Source link

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite

Copyright © 2023 iLoveYouCluj. Webdesign & Marketing - iPublicitate