Connect with us

Info

Alertă meteo: Europa și România în calea unui ciclon amenințător! ANM emite avertismente pentru ninsori, vânt puternic și ploi abundente

Anamaria Ioana

Published

on

Vremea capricioasă își face simțită prezența din nou în Europa, iar de data aceasta un ciclon puternic se îndreaptă către continent, amenințând să aducă ninsori, viscol și ploi abundente. România se numără printre țările aflate în calea acestui fenomen meteorologic, iar Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru a avertiza populația asupra pericolelor iminente.

Europa, lovită de un ciclon mediteranean. Vine cu ninsori abundente, vânt  puternic și ploi. Unde vom putea vedea un fenomen ciudat, și anume, zăpada  colorată (FOTO) - B1TV.ro

În mijlocul acestei perioade tumultoase, un ciclon amenință Europa și se apropie cu pași repezi de România. Într-o serie de state europene, un fenomen neobișnuit a captat atenția meteorologilor, fiind denumit „zăpadă colorată”. Ciclonul mediteranean aduce cu el ploi torențiale, vânturi puternice și, surprinzător, și ninsori și viscol.

România, lovită de un ciclon polar. Temperaturile scad brusc, cu 10 grade

Țări precum Elveția, Italia, Spania și Franța se confruntă cu acest ciclon cu atât mai multă îngrijorare, iar experții în meteorologie au emis coduri portocalii pentru a avertiza populația asupra pericolului iminent. În același timp, fenomenul de „zăpadă colorată” își face simțită prezența, luând naștere ca urmare a depunerii prafului saharian în timpul viscolului.

Ciclon

Meteorologii au emis avertismente suplimentare, atenționând asupra riscului uriaș de avalanșe în regiunile montane precum Alpii și Munții Pirinei. Cu toate acestea, în ciuda pericolelor, autoritățile și populația se mobilizează pentru a face față acestor condiții meteo extreme.

Este esențial ca locuitorii din zonele afectate să fie pregătiți și să respecte cu strictețe indicațiile autorităților pentru a minimiza riscurile asociate acestor fenomene meteorologice extreme. Într-un moment de incertitudine și pericol, solidaritatea și prudența devin instrumentele vitale pentru a traversa aceste vremuri dificile.

România, lovită de ciclonul polar care a devastat Europa! Cât va ține valul  de ger. Sunt anunțate temperaturi de -15 grade | Spynews.ro

Elena Mateescu, directorul Agenției Naționale de Meteorologie (ANM), a adus clarificări privind situația meteorologică din România. Sezonul rece al anului 2023-2024 se va încheia cu temperaturi mult mai ridicate decât media normală pentru această perioadă. În mai multe zone ale țării, termometrele înregistrează valori de peste 20 de grade Celsius.

Deja începând de ieri, 27 februarie, razele soarelui și-au făcut simțită prezența, înregistrându-se chiar 21 de grade Celsius în localitățile Chișineu-Criș și Holod din județul Bihor. Aceste temperaturi sunt neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului. În ultima zi a lunii februarie, se așteaptă ca temperaturile să rămână la nivele mai ridicate decât în mod obișnuit.

România riscă să fie lovită din nou de un CICLON format în Marea Neagră

Se așteaptă precipitații în zonele de vest, sud și sud-vest ale țării, cu un accent deosebit pe Oltenia, Banat, zona locală a Munteniei și în sudul Crișanei.

În același timp, începând de joi, vor începe precipitațiile, în special în regiunile de vest, sud-vest, și sud ale țării, cu mențiunea deosebită a Banatului, Olteniei, zonei Munteniei și sudului Crișanei. La altitudini mai mari, în special în Carpații Meridionali, ne putem aștepta și la precipitații mixte, a adăugat directorul ANM, Elena Mateescu.

ANM: România va fi lovită de un nou ciclon polar! Când se răcește vremea -  Ştiri de Cluj

Debutul lunii martie se anunță plăcut, cu temperaturi maxime cuprinse între 10 și 19 grade Celsius. În unele zone, pot apărea precipitații, mai ales în sud, vest și centrul-nord.

Luna martie va debuta de asemenea cu temperaturi mai ridicate, având valori maxime între 10 și 19 grade. De asemenea, în special în noaptea de vineri spre sâmbătă, există posibilitatea apariției unor precipitații la nivel local, în special în aceleași regiuni menționate, respectiv în vest, centrul-nord, dar și în sud, a subliniat Elena Mateescu.

Facebook Comments Box

Actualitate

România intră în RĂZBOI! Primele drone ROMÂNEȘTI, gata de zbor! Clujul, la putere!

Cosmin Ardelean

Published

on

România intră în era dronelor! Producția militară începe ACUM! Clujul, implicat în planul național de înarmare!

România se pregătește să devină un jucător important pe piața de armament! Ministrul Economiei, Bogdan Ivan, a anunțat că, până la finalul acestui an, se va începe producția de serie a primelor drone românești cu utilizare militară și civilă. Această decizie marchează un pas semnificativ în dezvoltarea industriei de apărare naționale și are implicații majore pentru economia clujeană, având în vedere potențialul sectorului IT din regiune.

“În momentul de faţă, ceea ce o să avem sigur până la final de an, e faptul că o să avem dronele noastre, că o să avem RDX-ul şi TNT-ul, lucrăm la remodernizarea liniilor de producţie pe aceste două componente extrem de importante. O să avem, în aproximativ doi ani şi jumătate, propriile noastre pulberi, într-un joint venture cu o mare companie din afara României, şi, de asemenea, avem mecanismul FMS pentru muniţie calibrul 155”, a declarat ministrul.

Investițiile în industria de apărare vor fi masive. Bogdan Ivan a precizat că un miliard de lei vor fi alocați în acest an proiectelor de producție de tehnică militară, bani care vor ajunge la companiile naționale din domeniu.

Pentru a asigura succesul acestui proiect ambițios, se lucrează strâns cu Ministerul Apărării pentru a identifica nevoile Armatei Române și a vedea cum poate industria autohtonă să le acopere. Se analizează capacitățile de producție existente și se fac investiții țintite pentru a le extinde și moderniza.

România nu se limitează doar la producția internă, ci dorește să joace un rol activ și în mecanismul SAFE al Uniunii Europene, dedicat înarmării. Ministrul Ivan a evidențiat avantajele competitive ale României în domenii precum tehnologia avansată, securitatea cibernetică, AI și drone, domenii în care Clujul are un potențial semnificativ de contribuție.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

Fabrica de șosete care îmbrăca România, pusă la pământ! Angajații în șomaj, istoria în ruine. Ce s-a întâmplat?

Cosmin Ardelean

Published

on

Fabrica de șosete care îmbrăca România, pusă la pământ! Angajații în șomaj, istoria în ruine. Ce s-a întâmplat?

O veste tristă lovește inima industriei românești: Ciserom Sebeș, fabrica de șosete cu o istorie de aproape 100 de ani, a închis porțile. Odată, gigant în producția de ciorapi, cu o capacitate de 10 milioane de perechi pe an, Ciserom lasă în urmă 98 de angajați și o bucată din istoria economică a țării.

Fabrica, înființată de un german în 1927, a trecut prin vremuri grele și glorioase. Pentru generații întregi de români, Ciserom era mai mult decât un loc de muncă. Era un simbol, o identitate. Așa cum își amintește cu nostalgie un fost angajat, Mihai Petrescu: “Când se ieșea din schimb era o mare de oameni, ca furnicile, care se îndrepta spre oraș”.

Dar vremurile s-au schimbat. Decizii greșite, concurența acerbă și costurile ridicate au încetinit motoarele gigantului. “Producem o pereche de șosete cu 17 lei și o vindem cu 5 lei. Nu se poate continua așa”, a mărturisit noul proprietar, o firmă din Sibiu care a preluat Ciserom în 2024.

Concluzia a fost tragică: închiderea. Cei 98 de angajați, mulți aproape de pensie, se confruntă acum cu incertitudinea șomajului. Ciorapii Ciserom, odată mândria industriei românești, se vând la prețuri derizorii pentru a lichida stocurile: 3-5 lei perechea.

Tragedia fabricii Ciserom este un simptom al problemelor cu care se confruntă industria românească: supraviețuirea într-o piață globalizată, în care costurile de producție sunt o provocare constantă.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

Măcel în “zona rezidențială”! Caii au dezlănțuit iadul în cartierul milionarilor din Cluj!

Cosmin Ardelean

Published

on

Panică în cartierul milionarilor din Cluj! Caii distrug vile de lux și lasă mizerie în urmă!

Un adevărat haos stăpânește în cartierul Tineretului, una dintre cele mai exclusiviste zone ale Clujului, unde prețul unei case ajunge chiar și la 500.000 de euro. Proprietarii disperați se plâng că sunt terorizați de o hoardă de cai, lăsați liberi să pătrundă pe proprietățile lor și să distrugă tot ce le iese în cale.

“În cartierul Tineretului, zona străzii Voroneț și a străzilor adiacente, aproape în fiecare noapte sunt niște cai care sunt liberi, intră pe proprietățile private și provoacă distrugeri”, semnalează clujenii exasperați, care se tem ca nu cumva animalele să le afecteze și copiii.

Problema nu se oprește la distrugerea vilelor de lux și a grădinilor amenajate cu gust. Caii își fac nevoile peste tot, transformând străzile și trotuarele într-un câmp de luptă, unde “pe lângă asta, umblă liberi pe stradă, și pe trotuar și pe partea carosabilă”, după cum au declarat locuitorii.

Situația a ajuns la un punct critic, iar oamenii cer disperați ajutorul autorităților pentru a-l identifica și sancționa pe proprietarul cailor. “Este adevărat că orașul s-a extins foarte mult, acaparând toate zonele de la periferia orașului, însă nu este normal să investești peste 300.000 de euro, uneori chiar și 500.000 de euro, cât costă o casă pe strada Voronețului, ca să calci zilnic în balegă de cal”, spun ei.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite