Connect with us

Info

Implicarea civică deschide porţi. Trotuar şi acces dinspre Sopor în baza sportivă Gheorgheni

Tudor Calinescu

Published

on

Implicarea civică deschide porţi. Trotuar şi acces dinspre Sopor în baza sportivă Gheorgheni


Asociaţia SOS Parcul Est anunţă că municipalitatea a deschis două porţi pentru a facilita accesul în baza sportivă din Gheorgheni locuitorilor din Sopor şi au construit un trotuar spre noul cartier, ca urmare a implicării societăţii civile.
“În urma postărilor noastre pe pagina SOS Parcul Est, a sesizărilor, dar și a propunerilor în Consiliul Local, s-au deschis două porți și s-a făcut trotuar spre noul cartier din Sopor. Cu siguranță, au contat sesizarile venite din partea mai multor oameni către Primărie, nu doar din partea SOS, pentru o mai bună infrastructură pietonală înspre Baza Sportivă și spre oraș.

Clujenii erau obligați să ocolească 1 km pentru a intra în bază și să meargă în trafic auto. Amintim că la realizarea bazei, noi am propus să fie zone pietonale lângă Becaș și podețe, nu gard. În continuare, baza sportivă se poate integra în Parcul Est printr-o legătură pietonală simplă pe malul Becașului. Hai că se poate dacă rămânem activi!”, se arată pe pagina de Facebook a asociaţiei.

Deputatul independent de Cluj Adrian Dohotaru arată că pentru astfel de campanii nu ar trebui să existe sesizări civice, ci doar o planificare urbanistică “mai puţin haotică”.

“Mă bucur că eforturile SOS nu au fost în van. Ce va fi mai dificil e să convingem Primăria să nu autorizeze continuarea Cartierului militar astfel încât să blocheze legătura bazei sportive cu Parcul Est. Dacă iese legătura, Parcul Est, acceptat în sfârșit de primărie, se mărește de la 46 de hectare la 56. Dacă Primăria acceptă o altă legătură pietonală între primul lac din Gheorgheni cu următoarele lacuri, atunci Parcul Est crește la 66 de hectare, cu o treime în plus față de suprafața supusă concursului de proiecte din primăvară”, a adăugat parlamentarul.

Clujul, singurul oraş din România care va construi un cartier intreg de la zero în ultimii 30 de ani

Cluj-Napoca va avea un nou cartier, primul care va fi proiectat şi construit de la zero în ultimii 30 de ani în România, în baza unui plan urbanistic realizat în urma unui concurs internaţional. Cartierul se va întinde pe 250 de hectare şi va fi terminat în 30 de ani. (VEZI AICI PLANUL PENTRU SOPOR!)

Source link

Facebook Comments Box

Cultura

Legenda halterelor din Cluj: Povestea campionului care a scris istorie

Cosmin Ardelean

Published

on

Ștefan Tașnadi – Clujeanul care a ridicat România pe podiumul olimpic

Ștefan Tașnadi (Tasnádi István), unul dintre cei mai mari halterofili ai României și un adevărat simbol al Clujului, rămâne o legendă a sportului. Cu o carieră impresionantă și peste 50 de recorduri naționale doborâte, Tașnadi și-a pus amprenta asupra halterelor românești, devenind primul sportiv din țară care a cucerit medalii la categoriile mari de greutate.

Născut pe 21 martie 1953, lângă Cluj, la Sic, Tașnadi și-a început cariera în 1970 la Școala Sportivă Viitorul Cluj, iar ulterior a fost legitimat la AS Clujana. A devenit rapid unul dintre cei mai valoroși sportivi români, fiind selecționat în lotul olimpic de haltere al României între 1976 și 1984.

Argint olimpic la Los Angeles
Momentul de glorie al carierei sale a fost la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, în 1984, unde a cucerit medalia de argint la categoria 110 kg. Pe lângă această performanță remarcabilă, a obținut și o medalie de bronz la Campionatele Europene și Mondiale de la Moscova în 1983.

De la campion la mentor
După retragerea din activitatea competițională, Tașnadi și-a dedicat viața antrenoratului, formând generații de sportivi la CS Universitatea Cluj. De asemenea, a activat ca arbitru internațional, contribuind la dezvoltarea acestui sport. Pentru meritele sale excepționale, i-au fost acordate titlurile de Maestru Emerit al Sportului și Clujean de Onoare.

Marele campion s-a stins din viață pe 28 februarie 2018, însă moștenirea sa continuă să inspire tinerii halterofili și să rămână un reper al excelenței în sport.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Actualitate

Clujul în finală pentru Destinația Anului! Poate învinge Bucureștiul și Brașovul?

Cosmin Ardelean

Published

on

Cluj-Napoca, în cursa pentru Destinația Anului 2025! Cum poți contribui la victorie?

Cluj-Napoca este unul dintre finaliștii competiției „Destinația Anului 2025” la categoria „Orașe care inspiră” și are șansa de a obține un nou titlu de prestigiu în turismul românesc. Orașul se confruntă cu o competiție acerbă, având rivali de renume precum București, Brașov, Constanța, Iași, Oradea, Piatra Neamț, Sibiu, Târgu Neamț, Timișoara și Chișinău.

Competiția se bazează pe un proces de selecție riguros, în care voturile publicului, analiza unui juriu format din peste 100 de experți și o cercetare sociologică națională vor decide câștigătorul. Nominalizările s-au desfășurat între 12 noiembrie și 5 decembrie 2024, iar perioada de vot public are loc între 1 și 25 martie 2025.

Rezultatele finale vor fi anunțate pe 8 aprilie 2025, în cadrul Galei Destinația Anului, organizată la Sibiu.

Dacă vrei ca orașul Cluj-Napoca să fie desemnat Destinația Anului 2025, implică-te și votează! Aceasta este ocazia perfectă de a demonstra că orașul nostru este cu adevărat un centru cultural, turistic și inspirațional de top.

Municipiul Cluj-Napoca poate fi votat accesând acest link: https://www.destinatiaanului.ro/competitia/voteaza

Facebook Comments Box
Continue Reading

Educatie

Lecție pentru Cluj! Chinteni construiește cea mai modernă școală din județ!

Cosmin Ardelean

Published

on

Cluj-Napoca visează, Chinteni construiește: cea mai modernă școală din județ prinde contur

În timp ce Cluj-Napoca se chinuie să finalizeze proiecte școlare la prețuri exorbitante, în comuna Chinteni se ridică un campus educațional modern, construit eficient și la costuri corecte.

Luni au început lucrările pentru noua școală și grădiniță din Chinteni, un proiect de 49 de milioane de lei (fără TVA), menit să ofere condiții de top pentru educația a peste 500 de elevi și preșcolari. Cu o infrastructură modernă, dotări de ultimă generație și o sală de sport proprie, această instituție îi va face pe părinți să nu își mai ducă copiii la școli din Cluj-Napoca.

Campusul va cuprinde o școală gimnazială cu cantină, o grădiniță cu program prelungit și o sală de sport, toate pe o suprafață de peste 4.600 mp. Investiția promite nu doar să rezolve nevoia educațională din Chinteni, ci și să devină un exemplu pentru întreg județul.

Între timp, singura școală aflată în construcție în Cluj-Napoca, cea din cartierul Borhanci, nu are încă o dată clară de finalizare. În acest ritm, s-ar putea ca mulți părinți din Cluj să înceapă să privească spre Chinteni ca o alternativă mai bună pentru educația copiilor lor.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite