Connect with us

Info

Mihai Silvășan, bucurie reținută după victoria cu Ironi Ness Ziona: “Sărbătorim acum, însă nu am câștigat încă niciun trofeu”

Tudor Calinescu

Published

on

Mihai Silvășan, bucurie reținută după victoria cu Ironi Ness Ziona: “Sărbătorim acum, însă nu am câștigat încă niciun trofeu”


Antrenorul celor de la U-BT Cluj a ținut să își felicite elevii, dar a îndemnat la concetrare înaintea meciului din campionat, împotriva celor de la SCMU Craiova.
Echipa clujeană a reușit o victorie mare în FIBA Europe Cup, pe terenul celei mai puternice echipe din Grupa J. Deși au avut ceva emoții pe final, “studenții” au dat dovadă de experiență și de maturitate în joc, fiind echipa care a controlat jocul în cea mai mare parte. Kerron Johnson și cei doi oameni de sub panou, Tarolis și Planinic au prins o zi de excepție și au făcut diferența în fața unei formații cu pretenții.

La finalul jocului, Mihai Silvășan a ținut să își felicite elevii pentru evoluția din teren. “Este o victorie foarte importantă. Dacă ne doream să ne calificăm din această grupă, trebuia să câștigăm un meci în deplasare. Evident, încă nu suntem calificați, asta le-am și spus băieților după partidă. Contează mult acest rezultat, îi felicit pe jucătorii noștri. Nu am evoluat în efectiv complet, ne-au lipsit Karlo Žganec și Rareș Uță, ultimul amintit având o problemă la picior.

Am reușit, fără cei doi, să stăm în meci, să fim concentrați și să nu cedăm în nicio clipă inițiativa. Nu i-am lăsat să meargă la 10 puncte. Știam că ei marchează foarte mult, ne-am pregătit mult pe apărare. Ei marchează acasă în jur de 90 de puncte, dar noi i-am ținut astăzi la 81. Sărbătorim acum, ne bucurăm, însă nu am câștigat încă niciun trofeu. Scopul nostru este să ne calificăm, după care vom vedea ce ne va ieși în cale. Până la următorul joc din FIBA Europe Cup ne așteaptă un nou duel în campionat, cu Craiova.

Ei își joacă una din ultimele șanse să rămână în TOP 6. Nu va fi deloc ușor, trebuie să fim profesioniști, să fim motivați și să ne luptăm pe ambele fronturi. Vrem să rămânem pe primul loc în Liga Națională, iar pentru asta trebuie să îi învingem pe craioveni”, a declarat tehnicianul.

Autor a 23 de puncte, Darko Planinic a vorbit și el despre succesul din Israel. “Este o victorie mare pentru echipa noastră. Ne-am luptat pe toată durata meciului. Ne-am ajutat reciproc și sunt bucuros pentru acest lucru. Ne dorim să continuăm în același fel. Este o victorie importantă, pe care am obținut-o în deplasare. Trebuie să muncim în continuare împreună”, a declarat baschetbalistul.

Următorul meci al clujenilor va fi pe teren propriu, împotriva celor de la SCMU Craiova. Partida e programată sâmbătă, de la ora 19:00.

Source link

Facebook Comments Box

Info

VIDEO: Unul dintre condamnații în procesul jaf la Banca Transilvania Cluj duce un stil de viață asemănător cu cel al mafioților americani din Epoca de Aur

Diana Petrescu

Published

on

Andrei Hosu, unul dintre cei doi tineri acuzați și condamnați pentru implicarea în marele jaf de la Banca Transilvania, pare să ducă un stil de viață care amintește de opulența mafioților americani din epoca de aur a Americii.

Pe rețelele de socializare, Hosu a postat un mesaj inspirațional: ”Lasă-i să te judece. Lasă-i să te înțeleagă greșit. Lasă-i să te bârfească. Părerile lor nu sunt problema ta. Tu rămâi un om bun, iubește și simte-te liber în autenticitatea ta. Indiferent ce spun sau fac alții, să nu îndrăznești să te îndoiești de valoarea ta.”

În prezent, trăiește o viață care pare desprinsă din filmele despre mafia americană: mașini de lux, o casă impunătoare și o familie pe măsură.

Jaful de la Banca Transilvania, comis în februarie 2009, a fost finalmente rezolvat de justiție printr-o sentință controversată dictată în mai 2015. De la o condamnare inițială la 17 ani de închisoare, s-a ajuns, în cele din urmă, la o pedeapsă de trei ani de închisoare.

După peste cinci ani de procese îndelungate, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au hotărât ca Andrei Hosu și Bogdan Baciu, doi tineri din Cluj-Napoca, să execute câte trei ani de închisoare, considerându-i autorii jafului de la Banca Transilvania.

Cu toate acestea, probele în dosarul celor doi tineri ridică semne de întrebare. Două expertize realizate de specialiștii Serviciului Român de Informații arată că înălțimea persoanelor surprinse în camerele de luat vederi din timpul jafului diferă de cea a celor doi acuzați, Bogdan Baciu și Andrei Hosu, cu zece centimetri.

De asemenea, expertizele ADN prelevate de la fața locului au fost contestate, probele fiind alterate și incapabile să ofere un rezultat clar.

Jaful propriu-zis a durat doar 66 de secunde, timp în care doi tineri mascați au intrat în sediul băncii din cartierul clujean Mănăștur și au reușit să sustragă suma de 256.000 de lei. În ciuda acestei rapide intervenții, paznicul băncii a fost imobilizat, iar angajații au încercat să opună rezistență.

Procesul celor doi acuzați a fost marcat de numeroase controverse și schimbări de decizii. După un verdict inițial de achitare pentru Bogdan Baciu și de 17 ani de închisoare pentru Andrei Hosu la Tribunalul Cluj, procesul a continuat la Curtea de Apel Cluj, unde verdictul a fost revizuit la câte zece ani de închisoare pentru fiecare dintre tineri.

Recursul la Înalta Curte de Casație a modificat din nou sentința, redusă acum la trei ani de închisoare pentru fiecare. Această nouă hotărâre presupune ca cei doi tineri să mai execute șase luni de închisoare pentru a putea fi eliberați condiționat. De asemenea, sunt obligați să plătească Băncii Transilvania suma de 70.000 de euro, valoarea prejudiciului provocat de jaful comis.

 

Facebook Comments Box
Continue Reading

Info

Alertă Meteorologică în Cluj: Cod Galben pentru Ploi Torențiale și Grindină în Diverse Zone

Diana Petrescu

Published

on

se emite o avertizare pentru localitățile Huedin, Aghireșu, Baciu, Poieni, Gilău, Florești, Săvădisla, Căpușu Mare, Călățele, Negreni, Gârbău, Sânpaul, Măguri-Răcătău, Mănăstireni, Petreștii de Jos, Mărgău, Sâncraiu, Săcuieu, Mărișel, Ciucea, Rișca, Izvoru Crișului, Ciurila, Tureni, Beliș și Valea Ierii. Se prevăd averse locale care pot acumula peste 20…25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină de dimensiuni mici.

De asemenea, sunt sub cod galben și localitățile Turda, Câmpia Turzii, Viișoara, Mihai Viteazu, Iara, Luna, Moldovenești, Călărași, Băișoara, Petreștii de Jos, Săndulești, Ciurila și Beliș. Aici se vor înregistra descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse locale care pot acumula între 15 și 20 l/mp, precum și intensificări ale vântului.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Info

ANM emite atenționare Cod galben pentru ploi și vânt în toată țara

Maria Costea

Published

on

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de ploi și vânt în întreaga țară. Se prevede că zona de ploi se va extinde de la regiunile sudice către întreaga țară, fiind predominant averse, uneori însoțite de descărcări electrice.

Cantitățile de apă vor fi în general de 15…20 l/mp, iar la altitudini mari, în zonele montane, se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu viteze cuprinse între 45 și 55 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70…80 km/h.

Mâine, 24 aprilie, se estimează că vântul va avea intensificări temporare în vest și nord-vest, iar pe arii restrânse în restul țării, cu viteze în general cuprinse între 45 și 55 km/h.

Facebook Comments Box
Continue Reading

Cele mai citite